Hristov Zakon ili Deset Zapovesti (Tora)? Subota VS Nedelja?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
"Koji govori poznajem Ga, a zapovesti Njegove ne dtzi, laza je i u njemu istine nema." 1 Jovanova 2,4.
"Jer je ovo ljubav Bozja da zapovesti Njegove drzimo, i zapovesti Njegove nisu teske." 1. Jovanova 5,3.
"Ovde je trpljenje svetijeh, koji drze zapovesti Bozje i veru Isusovu." Otkrivenje 14,12

Zapovijedi Božje sigurno ne poštuju oni koji ubijaju najnemoćnije i najnevinije, nerođenu djecu. I ne samo ubijaju, nego "krvavi novac" ubijanjem zarađuju.

Učlanjen(a)
01.05.2019
Poruka
668
Pa doznavši da se čovek neće opravdati delima zakona, nego samo verom Isusa Hrista,
i mi verovasmo Hrista Isusa da se opravdamo verom Hristovom, a ne delima zakona:
jer se delima zakona nikakvo telo neće opravdati.
Ako li se mi koji tražimo da se opravdamo Hristom, nađosmo i sami grešnici,
dakle je Hristos grehu sluga? Bože sačuvaj!
Jer ako opet zidam ono što razvalih, pokazujem se da sam prestupnik.
Jer ja zakonom zakonu umreh da Bogu živim; s Hristom se razapeh.
A ja više ne živim, nego živi u meni Hristos. A što sad živim u telu, živim verom Sina Božjeg,
kome omileh, i predade sebe za mene.
Ne odbacujem blagodati Božje; jer ako pravda kroz zakon dolazi, to Hristos uzalud umre.
Galatima, glava 2

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tripo ispucao jedno 10 postova navodno moje kontradikcije, hahah.. jadan misli da me je sredio :roll:

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Hoće li četvrta zapovijed najjače svijetliti, kako je pisala Ellen White?

Da.

To mi je licno otkrio Gospod u nocnom vidjenju, koje sam opisao u jednom svedocanstvu, a glasi:

"U ovom noćnom viđenju nalazio sam se u jednom Beogradskom parku.
U jednom trenutku nebo iznad mesta gde sam stajao se otvorilo i pokazale su se ploče sa ispisanih deset zapovesti iznad kojih je lebdeo Sveti Duh u obličju belog goluba.
Primetio sam da je zapovest o Suboti bila posebno istaknuta - tako da je svaka reč mogla jasno da se pročita"

Gal 4,24: To je slika. Doista, te žene dva su Saveza: jedan s brda Sinaja, koji rađa za ropstvo - to je Hagara.

Po tebi je ropstvo ako ja ne ukradem, ili ne ucinim preljubu?

Eto vidite kakvo je to Hriscanstvo koje propagira Stvarnoslap, da je ropstvo ciniti dobro i postovati bliznje i Boga, a sloboda krasti, ciniti preljube..itd..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Gal 4,24: To je slika. Doista, te žene dva su Saveza: jedan s brda Sinaja, koji rađa za ropstvo - to je Hagara.

Po tebi je ropstvo ako ja ne ukradem, ili ne ucinim preljubu?

Eto vidite kakvo je to Hriscanstvo koje propagira Stvarnoslap, da je ropstvo ciniti dobro i postovati bliznje i Boga, a sloboda krasti, ciniti preljube..itd..

Samo da te podsjetim. Nisam ja ništa propagirao, samo sam svetog Pavla citirao. :)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa za dva saveza mislis na deset zapovesti, i ako se tu uopste ne govori o deset zapovesti, vec o zavetu sa Izrailjem u starom, i savezu sa celim svetom u novom zavetu, u kojima je uslov spasenja isti, drzanje Bozjih zapovesti.

Ne, ne mislim samo na deset zapovijedi. Zakon sa Sinaja, koji po svetom Pavlu rađa za ropstvo, dat je Židovima prilikom sklapanja Saveza s njima. Drugi zakon je Kristov zakon, opet sveti Pavao govori o njemu, dat je kršćanima s kojima Bog sklapa Novi savez. U Kristovom zakonu nema zapovijedi o suboti, i niti na jednom mjestu u Novom zavjetu ne nalazimo slučaj da su se apostoli s kršćanima okupili u subotu. Svečanija i brojnija okupljanja kršćana na Euharistiju bila su u prvi dan tjedna (nedjelju) još za života apostola. Pogledajmo: Dj 20,7: U prvi dan tjedna, kad se sabrasmo lomiti kruh, Pavao im govoraše i kako je sutradan kanio otputovati, probesjedi sve do ponoći.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
mire000 said:

Galatima 3: 24 Tako nam zakon bi kao neki vaspitač da nas vodi Hristu, da bismo se verom opravdali.

Zar nije bilo opravdanje verom u SZ.

I kako ovo dokazuje novu nauku u odnosu na SZ?

Jevrejima 11,8, Vjerom posluša Avraam kad bi pozvan da iziđe u zemlju koju šćaše da ...

Natrag