Hristov Zakon ili Deset Zapovesti (Tora)? Subota VS Nedelja?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U ovom vremenu ce Bog deset zapovesti pokazati na nebeskom svodu da ce ih videti svi ljudi na planeti zemlji na svom maternjem jeziku.

Zasto da donosimo zakljucke za sebe.

Bog ce sam pokazati sta je istina vrlo vrlo uskoro.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Mire vs Biblija

mire000 said:

"novu vam zapovest dajem , da ljubite jedan drugoga"
----
Nova ne znači da nije bila negho da je zapostavljena, Isus ovo citira iz SZ.

3. Mojsijeva 19,18 Ne budi osvetljiv, i ne nosi srdnje na sinove naroda svojega; nego ljubi bližnjega svojega kao sebe samoga; ja sam Gospod.

Učlanjen(a)
01.05.2019
Poruka
668
Šta ćemo, dakle, reći? Da neznabošci koji ne tražiše pravde dokučiše pravdu, ali pravdu od vere.
A Izrailj tražeći zakon pravde ne dokuči zakon pravde.
Zašto? Jer ne traži iz vere nego iz dela zakona; jer se spotakoše na kamen spoticanja,
Kao što stoji napisano: Evo mećem u Sionu kamen spoticanja i stenu sablazni; i koji ga god veruje neće se postideti.
Rimljanima, glava 9

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Mire vs Biblija

mire000 said:

To nije ucenje Pisma, vec tvoja rec!
Nikakav zakon se ne zahteva, to su gluposti!

Matej 19,17 A on reče mu: što me zoveš blagijem? Niko nije blag osim jednoga Boga. A ako želiš ući u život, drži zapovijesti.

Učlanjen(a)
01.05.2019
Poruka
668
Koji primi Njegovo svedočanstvo, potvrdi da je Bog istinit.
Jer koga Bog posla, onaj reči Božije govori: jer Bog Duha ne daje na meru.
Jer Otac ljubi Sina, i sve dade u ruke Njegove.
Ko veruje Sina, ima život večni; a ko ne veruje Sina, neće videti život, nego gnev Božji ostaje na njemu.
Jovan, glava 3

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ono sto prestaje su > ''10 zapovesti''
Ono sto ostaje jeste > ''Hristov zakon''

>Jevreji nisu duhom drzali zakon niti su bili u stanju da ljube bliznjeg, oni su zakon drzali samo formalno, zato Hristos ponovo uvodi i obnavlja ove zaboravljene zapovesti i dodaje svoje "nove zapovesti"(i to se zajedno naziva 'carski zakon')..

Hoćeš reći da su Avram , Isak, Jakov, Mojsije, Isus Navin itd. držali zapov. formalno?

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Koji primi Njegovo svedočanstvo, potvrdi da je Bog istinit.
Jer koga Bog posla, onaj reči Božije govori: jer Bog Duha ne daje na meru.
Jer Otac ljubi Sina, i sve dade u ruke Njegove.
Ko veruje Sina, ima život večni; a ko ne veruje Sina, neće videti život, nego gnev Božji ostaje na njemu.
Jovan, glava 3

"Koji govori poznajem Ga, a zapovesti Njegove ne dtzi, laza je i u njemu istine nema." 1 Jovanova 2,4.
"Jer je ovo ljubav Bozja da zapovesti Njegove drzimo, i zapovesti Njegove nisu teske." 1. Jovanova 5,3.
"Ovde je trpljenje svetijeh, koji drze zapovesti Bozje i veru Isusovu." Otkrivenje 14,12

Natrag