Hristov dolazak na zemlju ili PRISUTNOST?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ово може трајати данима и месецима, баш као што и траје. Значи да је прилично заморно и несврсисходно. Није Павле тек онако рекао како да се опходимо у дискусијама које се непрестано понављају и нема напретка. Значи да наш саговорник није спреман да нешто прихвати, што аутоматски значи да ми морамо да наставимо даље. Сви одговори су много пута исписани.

Дакле, шта је твој циљ? Исус је Михаило, анђео који се телепортовао у материцу жене, постао човек, унапређен је у Бога, тајно је дошао и влада из сенке у Кули стражара у Бруклину? И шта ја ту могу да помогнем када неко верује у овакве ствари? Ја сам потпуно сигуран да не могу ништа, за сво ово време успео сам да неке јереси одбацим, да помогнем некима да одбаце, али никада нисам видео да неки припадник секте научи и схвати нешто ново. Ако и схвати, он ћути због секте у којој се налази. Тако да стварно ту нема помоћи...

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Pa nije se Mihailo sam od sebe "teleportovao" u utrobu device Marije.
Njega je Jehova Bog putem svetog duha "teleportovao" u utrobu device Marije.
Nakon izvrsenog zadatka,svedocenja i otkupnine Bog je postavio nad svim andjelima ,postao je prvi andjeo ili arhandjel.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Pa nije se Mihailo sam od sebe "teleportovao" u utrobu device Marije.
Njega je Jehova Bog putem svetog duha "teleportovao" u utrobu device Marije.
Nakon izvrsenog zadatka,svedocenja i otkupnine Bog je postavio nad svim andjelima ,postao je prvi andjeo ili arhandjel.
Pa ti bre risko nisi normalan!Nikada Bog nije rekao da je Isus andjeo! A sin!znaci rodjen od oca!!!a ne stvoren.Ima se u vidu rodjen na zemlji u telu,otelovljeni Bog,kojki se javi svetu,pokaza se andjelu,proslavi se medju ljudima i podize se u slavi.A kontas?

Andjeo je uvek bio i bice andjeo,jer Boga niko nikad ne vide SIN GA OBJAVI cak lepo pise da se POKAZA ANDJELIMA?sta to znaci?znaci da ga ni andjeli do raspeca nisu videli.

Pozdrav od Gere.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Gerice ne budi smesan.
Otac je taj koji stvara dete.,ne moze dete samo od sebe nastati.
I ne mora uvek da ga rodi kao sto ti navodis .
A gde procita da je Isus govorio za sebe da je Bog ?
Dal je neko od njegovih ucenika govorio za Isusa da je Bog???
Izmedju Boga Oca i Sina Bozjeg je razlika kao i izmedju neba i zemlje.To su potpunp dve razlicite osobe.
Procitaj malo poslanicu jevreja pa razmisli malo o njoj.
jevrejima 1 glava
[SUP]1[/SUP] Bog koji je nekada mnogo puta i različitim načinom govorio očevima preko proroka, govori i nama u posledak dana ovih preko sina.
Dal ti odavde razumes da je Isus sin Bozji ili pak Bog otac?Jel su to dve osobe ili jedna?
[SUP]2[/SUP] Kog postavi naslednika svemu, kroz kog i svet stvori. Ko je po tebi naslednik otac ili sin ,i sta to ili cije naslednik nasledjuje?,jel se ovde govori o dve osobe ili o jednoj?
[SUP]3[/SUP] Koji budući sjajnost slave i obličje bića Njegovog, i noseći sve u reči sile svoje, učinivši sobom očišćenje greha naših, sede s desne strane prestola veličine na visini. A sto Isus nije seo na sredinu,ako je glavni Bog???
[SUP]4[/SUP] I toliko bolji posta od anđela koliko preslavnije ime od njihova dobi. I ko je to postao bolji od andjela?,nije li to Isus?Zasto bi ga Bog poredio sa andjelima?Nisu li andjeli glasnici koji objavljuju Bozje objave?A dal Isus nije objavljivao objave Bozje ,objave svoga Oca?
[SUP]5[/SUP] Jer kome od anđela reče kad: Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin. Pazi opet poredjenje sa andjelima. Kojem drugom svom glasniku je kazao da mu je sin,i da mu bude desno osim isusu?
[SUP]13[/SUP] A kome od anđela reče kad: Sedi meni s desne strane dok položim neprijatelje Tvoje podnožje nogama Tvojim?
Da je Isus bio andjeo govore i sledeci stihovi u jevrejima druge glave:
jevrejima 2:
[SUP]7[/SUP] Umalio si ga malim nečim od anđela, slavom i časti venčao si ga, i postavio si ga nad delima ruku svojih:

[SUP]9[/SUP] A umanjenog malim čim od anđela vidimo Isusa, koji je za smrt što podnese venčan slavom i časti, da bi po blagodati Božijoj za sve okusio smrt.
Pametnom i pismenom je ovo sasvim dovoljno da uvidi da je Isus nekada bio andjeo,a kasnije postao prvi andjeo,arhandjel Mihailo.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]RIS, ne upotrbljavaj preveliki font, da ti postovi ne bi bili brisani![/WARNING]

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Hvala Jure,u pravu si,mada mi nije jasno zasto je dozvoljeno u text editoru.
Mislim da bi text editor trebao biti takav da koristimo sve njegove mogucnosti koje on daje....
Osakati taj tekst editor,ali da se vratim na ovu temu.

Sta ti Jure kao administrator i kao ateista,i kao nepristrasna osoba mislis za dotican stih???
Dal ti ovaj stih ukazuje da je Isus bio andjeo ili ne?Da bi bilo jasnije mozes procitati i kontekst iz gornjeg posta.Hvala.
[SUP]9[/SUP] A umanjenog malim čim od anđela vidimo Isusa, koji je za smrt što podnese venčan slavom i časti, da bi po blagodati Božijoj za sve okusio smrt.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Hvala Jure,u pravu si,mada mi nije jasno zasto je dozvoljeno u text editoru.
Mislim da bi text editor trebao biti takav da koristimo sve njegove mogucnosti koje on daje....
Osakati taj tekst editor,ali da se vratim na ovu temu.

Sta ti Jure kao administrator i kao ateista,i kao nepristrasna osoba mislis za dotican stih???
Dal ti ovaj stih ukazuje da je Isus bio andjeo ili ne?Da bi bilo jasnije mozes procitati i kontekst iz gornjeg posta.Hvala.
[SUP]9[/SUP]A umanjenog malim čim od anđela vidimo Isusa, koji je za smrt što podnese venčan slavom i časti, da bi po blagodati Božijoj za sve okusio smrt.

Odgovoriću ti sutra, sad idem u krevet!:dtyste:

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
RIS, da ti odgovorim na tvoja pitanja. Prvo u vezi upotrebe velikih slova. Tačno je da u text-editoru postoji mogućnost izbora takvih slova, ali kao što reče apostol Pavle, parafraziram: Sve je dostupno i dozvoljeno, ali to sve nije i korisno, tako je i sa upotrebom velikih slova. Ona jesu dostupna, ali na stranicama foruma nisu svrsishodna, jer ne samo da nepotrebno troše resurse, nego i kvare estetski izgled stranica. O tome trebamo voditi računa svi koji ovdje pišemo, a ne samo ja kao urednik.

Što se tiče tvoga drugog pitanja u vezi citiranog teksta iz Biblije, ja sam nekoliko puta naglasio, da ne želim niti ću da se miješam u vaše doktrinarne rasprave, a ponajmanje da stajem na nečiju stranu u tim raspravama. Podjednako cijenim pripadnike svih vjerskih denominacija, i nastojim da svima omogućim da slobodno iznose svoja mišljenja, pod uslovom da ne omalovažavaju i ne vrijeđaju druge vjere i njihove pripadnike.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Jure,
pa dobro,ako se zanesemo sa slovima i slicno ti si tu da nas korigujes.
Mislim da kad nesto zelimo da naglasimo u vezi "Teme"...,mozemo jednu rec ili recenicu,ne ceo text...nekako mi izgleda lepse,upecatljivije...ali kako ti kazes,ti si sef,administrator.
Sto se drugog pitanja tice,ne stajes ti ni na ciju stranu,to je samo tvoje trenutno misljenje,koje vec sutra moze da se promeni.
Ja se necu naljutiti na tebe,ako kazes da u doticnom tekstu iz jevrejima 2:9 Isus nema blage veze sa andjelom,da se ta rec andjeo cak i ne spominje.
[SUP]9[/SUP]A umanjenog malim čim od anđela vidimo Isusa, koji je za smrt što podnese venčan slavom i časti, da bi po blagodati Božijoj za sve okusio smrt.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Ja sam ti vec odgovorio najprostije biblijski. Kao sto je coveka Bog stvorio ''nesto manjeg od andjela'' (imas citata koliko hoces u bibliji), tako je i Isus Hristos dok je bio na zemlji uzevsi ljudsko telo bio ''Manji od andjela''. Ovaj stih uopste se ne moze koristiti kao dokaz da je Isus stvoreno bice, jer se odnosi na njegov zemaljski zivot. I svi ostali tekstovi koje si naveo..

A i kako to uopste tvrdis da je Isus ''manji od andjela'' ili da je ''andjeo'', zar andjelima da zapoveda neko manji od njih, ili neko ko im je jednak??? Pa i u vojsci ti zapoveda veci po cinu od tebe...
Tvrdis da je on ''ARHANDJEL MIHAILO'' , zar ne?
Onda zasto tvrdis da je manji?
Zar ne vidis da si kontradiktoran sam sebi?

Poslednja izmena:
Natrag