Hristov dolazak na zemlju ili PRISUTNOST?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
živ bio brate ris-bg
Krista nisu proboli samo rimljani,
nego svi oni koji su bili nevejrni Bogu i kršili Božji Zakon

a da če ga ti isti rimljani koji su ga proboli vidjeti kako dolazi,
to je točno
jer
svi ljudi koji su se "žestoko" borili protiv Krista če uskrsnuti iz groba da gledaju Njegov slavni dolazak
i poginu od Kristove slave, sjaja i moći
to če im biti nagrada za sva njihova zla djela
u prvim redovima če biti oholi pape, kardinali i sav rimkoatoički svijet koji se toliko suprostavljao istini

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Izvrćeš smisao biblijskih reči, tekst kaže "I UGLEDAĆE GA SVAKO OKO I ONI KOJI GA PROBODOŠE"

Dakle svi ljudi koji živi dočekaju Hrista, pa i oni koji su ga proboli koji će vaskrsnuti da vide Isusa koji dolazi na oblacima nebeskim.

Nije biblija napisana simboličnim jezikom, već samo proročke knjige, odnosno određeni proročki tekstovi u starom zavetu i otkrivenju.

Kada Isus govori o času svog dolaska on govori o stvarnom sledu događaja.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
što napisah napisah, to ne mijenjam
blago onima koji se nađu vjerni kada se pojavi Spasitelj

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
laodikejac
stih nije sporan
evo,dolazi sa oblacima,ugledace ga svako oko ,i oni koji ga probodose.(otkrivenje 1:7)
Dolazi sa oblacima,seti se da je postao nevidljiv kad se dohvatio oblaka nakon odlaska Ocu na nebo.
On "dolazi" na isti nacin kao sto je i otisao.Nevidljivo za svet,a vidljivo za svoje ucenike.
Seti se kad je Bog govorio Mojsiju "ja cu doci tebi u oblaku"(2.moj 19:9),dal ga je Mojsije mozda video???
Cak kad bi Isus i bio vidljiv na nebu,ne bi bio bukvalno vidljiv za svako oko.Ne moze ga videti onaj u Australiji,ako ga vidimo mi u Srbiji.
"videce ga" na osnovu dogadjaja koji ce se poceti desavati na zemlji.
Ako bi taj stih bio doslovan,sta mislis o stihu iz Jovana 14:19
[SUP]19[/SUP] Još malo i svet mene više neće videti; a vi ćete me videti; jer ja živim, i vi ćete živeti.
[SUP]20[/SUP] U onaj ćete vi dan doznati da sam ja u Ocu svom, i vi u meni, i ja u vama.
Ko su prema 19 stihu ucenici,a ko je svet? Ko je svet sto ga vise nece videti?To su svi ljudi koji nisu Isusovi ucenici.
Dal hoces da kazes da Biblija sama sebe spotice?vidi ili ne vidi???,razmisli svojom glavom.
Ili sta reci za stih iz 1.Tim 6:16
[SUP]16[/SUP] Koji sam ima besmrtnost, i živi u svetlosti kojoj se ne može pristupiti, kog niko od ljudi nije video, niti može videti, kome čast i država večna. Amin.
Na koga se to misli kad se kaze da ga niko od ljudi nije video,niti moze videti?Znas li kako se zove?

Videce ga I oni koji ga probodose...misli se na one koji danas "probadaju" njegove sledbenike,ucenike.
da bi razumeo da to nije bukvalno pogledaj i povezi sa stihom iz Mateja 25:40,45

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ris, opet ljudske filozofije i ljudsko tumacenje.
Okreni se potpuno reci Bozjoj i bices srecan.

Pozdrav i svako dobro

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
laodikejac
ja ti citiram bibliju,a ti meni o ljudskoj filozofiji.
da mozda ti nisi vise privrzen ljudskoj filozofiji nego bibliji?
Sta ti se to nije svidelo u mom poslednjem postu?
Dal ti se ne dopada Jovan 14:19
[SUP]19[/SUP] Još malo i svet mene više neće videti; a vi ćete me videti; jer ja živim, i vi ćete živeti
Hoce li ga svet videti ili nece???
naravno pozdrav za tebe i razmisli o ovom i jos par slicnih stihova gore iznetih.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Biblijski citat je ispravan
ne samo da svijet ne vidi Krista nego niti ne čuje Njegov glas koji još uvijek poziva ljude na pokajanje

a koliko vidim ris-bg i ti si među njima
jer ni ti ne gledaš jednim okom u Božji Zakon 10.zapovijedi
a drugim okom u Isusa Krista na križu, pa zatim sve dublje u Njegov život i rad
bude li kršćanin drugačije gledao, promašiće vrata

da ti odmah objasnim tko je danas živ?
onaj koji poštuje Božji Zakon i drži subotu
svi ostali su mrtvi u grijehu, ali ima ih koji če se probuditi

živ je svako onaj koji ima Kristov Duh u sebi
da bi primio Duh Kristov potrebna je moralna i zdravstvena reforma
krštenje, obred poniznosti i večera Gospodnja
onako kako je Bog zapovijedio, a Krist nam pokazao

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Brzi,
Biblijski citat jeste ispravan ,tu se potpuno slazemo.
Nadam se da i ti verujes da ce Isus doci nevidljiv za svet prema
Jovan 14:19
[SUP]19[/SUP] Još malo i svet mene više neće videti; a vi ćete me videti; jer ja živim, i vi ćete živeti.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
laodikejac
ja ti citiram bibliju,a ti meni o ljudskoj filozofiji.
da mozda ti nisi vise privrzen ljudskoj filozofiji nego bibliji?
Sta ti se to nije svidelo u mom poslednjem postu?
Dal ti se ne dopada Jovan 14:19
[SUP]19[/SUP] Još malo i svet mene više neće videti; a vi ćete me videti; jer ja živim, i vi ćete živeti
Hoce li ga svet videti ili nece???
naravno pozdrav za tebe i razmisli o ovom i jos par slicnih stihova gore iznetih.

Ris, u vise navrata si kalkulisao sa onim sto biblija iznosi kao jasne istine, i govorio svoja misljenja, i cak izrazavao sumnju u njene izjave, iz tog razloga sam ti napisao ovo gore.

Sto se tice reci koje je Isus izgovorio svojim ucenicima "Još malo i svet mene više neće videti; a vi ćete me videti; jer ja živim, i vi ćete živeti" kao prvo, one nemaju veze sa tekstom iz Mateja 24 poglavlju, vec Isus ovde govori u duhovnom smislu i o vremenu koje ce nastupiti odmah nakon njegovog odlaska na nebo.
Dalje, biblija na vise mesta SVET smesta u kontekst greha i necega sto je neprijateljski okrenuto prema Bogu, i u tom smislu narastaj Isusovog vremena vise nece videti Isusa nakon njegovog odlaska na nebo, gresan covek ne moze da vidi Boga, ali onaj ko je u zajednici sa Bogom on vidi duhovne realnosti duhovnim ocima, tako da ce ga ucenici gledati duhovnim ocima.

U Mateju se nasuprot tome govori o fizickoj pojavi gde ce ga ugledati svako oko, i gresnici i pravednici, i zaplakace za njim sva kolena zemaljska i videce sina Bozjega gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom nebeskom..

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Laodikejac
Kad je Isus rekao svojim ucenicima u Jovanu 14:19

Pogledaj samo stih pre,tj 18.
[SUP]18[/SUP] Neću vas ostaviti sirotne; doći ću k vama.
Zar ne vidis da ih je pripremao prvo za rastanak,a potom i za "dolazak".
Prvo kaze u 18 stihu "doci cu vama",a potom u 19 stihu opisuje za koga ce biti vidljiv a za koga ne.
20 stih potvrdjuje da se to misli na "onaj dan"
[SUP]20[/SUP] U onaj ćete vi dan doznati da sam ja u Ocu svom, i vi u meni, i ja u vama.

Ono iz otkrivenja sto te muci je veoma lako za razumevanje.
Nema sanse da ga bukvalno vidi svako oko.
Ja sto sam u Beogradu,nema sansi da ga vidim ako se pojavi iznad Kine,a kamoli ako stane nogom u Kini.(hocel sici na zemlju?)
Zatim treba da bude ogroman da bi ga zapazili,a ne kao covek u ljudskom telu,
pa da bude lepo vreme itd....
Ljudi ce ga zapaziti po bilo cemu drugome samo ne po ljudskom obliku.Seti se samo Mateja 25 glave
[SUP]40[/SUP] I odgovarajući car reći će im: Zaista vam kažem: kad učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste.
[SUP]45[/SUP] Tada će im odgovoriti govoreći: Zaista vam kažem: kad ne učiniste jednom od ove moje male braće, ni meni ne učiniste.
Cinjenje dobrog ili loseg njegovoj braci,ucenicima je isto ko da se cini i njemu samome.
U tom smislu shvati pre svega "videce ga i oni sto ga probodose"
Probadanjem njegovih ucenika,probadaju i Isusa,a posto to "probadanje" njegovih ucenika traje i dan danas na najraznoraznije nacine,takvi ce ga takodje "videti" tako sto ce osetiti njegov gnev i otici u smrt.

Natrag