Hristov dolazak na zemlju ili PRISUTNOST?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ris, to su ljudske mudrosti, tako nesto rec Bozja ne poznaje.

Kao prvo, Isus prilikom svog dolaska nece sici na zemljino tlo, vec ce biti na nebu sa hiljadama andjela, i tada ce se dogoditi vaskrsenje pravednih koji ce sa zivim pravednicima biti uzeti na nebo.

Evo sta kaze pravedni Jov o ovom dogadjaju Hristovog dolaska i vaskrsenja:

"Ali znam da je živ moj Iskupitelj, i na posledak da će stati nad prahom.
I ako se ova koža moja i raščini, opet ću u telu svom
videti Boga.
Ja isti videću Ga, i
oči moje gledaće Ga, a ne druge.." ( knjiga o Jovu 19. 25 - 27 )

"И тада ће се показати знак Сина човечијег на небу; и тада ће проплакати сва племена на земљи; и угледаће Сина човечијег где иде на облацима небеским са силом и славом великом.
И послаће анђеле своје с великим гласом трубним; и сабраће избране Његове од четири ветра, од краја до краја небеса"
( Matej 24. 30 - 31 )

"Нећу вам пак затајити, браћо, за оне који су умрли, да не жалите као и остали који немају наду;
Јер ако верујемо да Исус умре и васкрсе, тако ће Бог и оне који су умрли у Исусу довести с Њим.
Јер вам ово казујемо речју Господњом да ми који живимо и останемо за долазак Господњи, нећемо претећи оних који су помрли.
Јер ће сам Господ са заповешћу, са гласом Арханђеловим, и с трубом Божјом
сићи с неба; и мртви у Христу васкрснуће најпре;
А потом ми живи који смо остали, заједно с њима бићемо узети у облаке
на сусрет Господу на небо, и тако ћемо свагда с Господом бити" ( 1 Solunjanima 4. 13 - 17 )

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
najzad da se slazemo u necemu.
Slazemo se da ce biti na nebu i da nece doslovno sici nogama na zemlju.

Ovo sto Jova citiras,niko od JS ne spori da ce Jov biti uskrsnut ,ali da ce doslovnim ocima videti Boga????
Pa Boga nije video ni Avraham ni Mojsije,niti Jov za zivota jer Boga niko ne moze videti i ostati ziv.
И кад су ми кожу одрали — ето шта сад имам! Иако се истрошило тело моје, гледаћу Бога,
ne misli se bukvalno.
U mateju 24 glave kad budu VIDELI ZNAK tada ce razumeti(ugledati,videti) da dolazi Isus

1.Sol 4:13-17
"sici s neba"nije bukvalno,kao ni u starom zavetu kad je Bog govorio Izraelcima "evo sici cu k vama"itd...
"na susret Gospodu na nebo"prvo vaskrsavaju mrtvi od 144.000.posle njih ostatak od tog broja 144000 koji ce jos biti u zivotu.
To su oni koji ce svagda biti sa Gospodom.To su njegova braca,sukraljevi i susvestenici.otk!4:3,4
[SUP]3[/SUP] I pevahu kao novu pesmu pred prestolom i pred četiri životinje i pred starešinama: i niko ne mogaše naučiti pesme, osim onih sto i četrdeset i četiri hiljade koji su otkupljeni sa zemlje
[SUP]4[/SUP] Ovo su koji se ne opoganiše sa ženama, jer su devstvenici, oni idu za Jagnjetom kud god ono pođe. Ovi su kupljeni od ljudi, prvenci Bogu i Jagnjetu

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@ris-bg
kolega prouči ti malo bolje Stari zavjet
pa češ vidjeti da je licem u lice Bog razgovarao s Mojsijem

s Mojsijem je Bog u Svetinji razgovarao kao s prijateljem: 'A kad bi Mojsije ušao u Šator, stup bi se oblaka spustio i ostajao na ulazu u Šator dok je Jehova s Mojsijem razgovarao. Videći kako stup oblaka stoji na ulazu Šatora, sav bi se narod tada dizao i svatko bi se duboko klanjao na vratima svoga šatora. Tako bi Jehova razgovarao s Mojsijem licem u lice, kao što čovjek govori s prijateljem.' (Izlazak 33:9-11)

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
@ris-bg
kolega prouči ti malo bolje Stari zavjet
pa češ vidjeti da je licem u lice Bog razgovarao s Mojsijem

s Mojsijem je Bog u Svetinji razgovarao kao s prijateljem: 'A kad bi Mojsije ušao u Šator, stup bi se oblaka spustio i ostajao na ulazu u Šator dok je Jehova s Mojsijem razgovarao. Videći kako stup oblaka stoji na ulazu Šatora, sav bi se narod tada dizao i svatko bi se duboko klanjao na vratima svoga šatora. Tako bi Jehova razgovarao s Mojsijem licem u lice, kao što čovjek govori s prijateljem.' (Izlazak 33:9-11)

A ja kazem Spedy da i ti procitas malo bolje SZ-et gde je Bog i s Avraamom razgovarao licem u lice,cak je i pojeo Bog od onog sto su avram,sara prigotovili za rucak!

1 moj 18g! procitaj tu glavu.

Pozdrav od Gere.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Gerice bravo
tvoje zapazanje je dobro,ali da vidimo kolko je validno.
Tek kad procitas jos neke stihove,shvatices,barem se tako nadam,da neces shvatati sve bukvalno.

Sta bi se desilo ako upredimo stihove iz doticne 1:moj 18 glave gde se pise da ga je cak i Avraham video i pricao direktno sa Jehovom,
i 2.Moj 33:18-20
[SUP]20[/SUP] I reče: Ali nećeš moći videti lice moje, jer ne može čovek mene videti i ostati živ.
Jovan 1:18
[SUP]18[/SUP] Boga niko nije video nikad: Jedinorodni Sin koji je u naručju Očevom, On Ga javi,
Ljudi koji su videli "Boga Jehovu",kao sto su Mojsije,Avraham,Manoje,Gedeon... su ustvari videli Bozjeg andjela ili vise njih.
Isus je oduvek posrednik izmedju Boga i ljudi.Isus je Bozji Govornik,ili Bozja rec i on to radi savrseno dobro.
On se nije bunio kad ga je Avraham nazivao Jehovom,jer mu je prenosio poruku direktno od svoga oca Jehove.
Da bi razumeo rec "videti boga" da ne treba shvatati bukvalno,
procitaj i zapis iz sudija 13:2-18
....
[SUP]19[/SUP] Tada Manoje uze jare i dar, i prinese Gospodu na steni; a anđeo učini čudo pred Manom i ženom njegovom;
[SUP]20[/SUP] Jer kad se podiže plamen s oltara k nebu, anđeo Gospodnji podiže se u plamenu s oltara; a Manoje i žena njegova videći to padoše ničice na zemlju;
[SUP]21[/SUP] A anđeo se Gospodnji ne javi više Manoju ni ženi njegovoj. Tada Manoje razume da je anđeo Gospodnji.
[SUP]22[/SUP] I reče Manoje ženi svojoj: Zacelo ćemo umreti, jer videsmo Boga.
Gedeon koji se obracao Jehovi,na kraju je priznao da je pricao sa andjelom lice u lice,a ne sa Jehovom.
Sudije 6:16,17,22
[SUP]16[/SUP] Tad mu reče Gospod: Ja ću biti s tobom, te ćeš pobiti Madijane kao jednog
(CRO Judges 6:16 Jahve mu rece: »Ja זu biti s tobom te זeš pobijediti Midjance kao jednoga (Jdg 6:16 CRO))
[SUP]17[/SUP] A Gedeon Mu reče: Ako sam našao milost pred Tobom, daj mi znak da Ti govoriš sa mnom.
[SUP]22[/SUP] A Gedeon videći da beše anđeo Gospodnji, reče: Ah Gospode Bože! Zato li videh anđela Gospodnjeg licem k licu?

Nadalje Jehovin andjeo koji je posredovao Bozju vest kod goruceg grma takodje je bio Bozji govornik.
2.Moj 3:2
[SUP]2[/SUP] I javi mu se anđeo Gospodnji u plamenu ognjenom iz kupine. I pogleda, a to kupina ognjem gori a ne sagoreva.
Taj andjeo Bozji mu je rekao "Ja sam Bog oca tvoga itd...
Ne pise dzaba u galatima 3:19
[SUP]19[/SUP] Šta će dakle zakon? Radi greha dodade se dokle dođe seme koje mu se obeća, i postavili su ga anđeli rukom posrednika.

I kad se vratimo na Zahariju 3:1,2 gde se govori o andjelu Jehovinom koji se prepire sa sotonom,gde drugi stih neki kao DK prevode sa:
[SUP]2[/SUP] A Gospod reče sotoni: Gospod da te ukori, Sotono, Gospod da te ukori koji izabra Jerusalim. Nije li On glavnja istrgnuta iz ognja?
a neki ga prevode i sa
ASV Zechariah 3:2 And Jehovah said unto Satan, Jehovah rebuke thee, O Satan; yea, Jehovah that hath chosen Jerusalem rebuke thee: is not this a brand plucked out of the fire? (Zec 3:2 ASV)
ispade da su Isus i Jehova jedno te isto,pa kad se poredi sa Judom 9 stih ispade da je to arhandjel Mihailo.
[SUP]9[/SUP] A Mihailo Arhanđel, kad se prepiraše s đavolom i govoraše za Mojsijevo telo, ne smeše prokleti sud da izgovori, nego reče: Gospod neka ti zapreti.
Zato ne shvatajte sve bukvalno ,vec proucavajte celu Bibliju.Ne krzajte bibliju,bolje je da Gerica i slicni pitaju pre nego sto dodju do nakaradnih zakljucaka.
Pozdrav od risa

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ris, prilikom Isusovog dolaska verni ce videti ISUSA na oblacima a ne Boga, jer ce doci Isus a ne Bog Otac.

Ipak, biblija govori o tome da ce presto Bozji i isusov biti na zemlji u nebeskom Jerusalimu koji ce se spustiti na zemlju nakon 1000 godina, i da ce verni gledati lice Isusa i Boga Oca.

Gresan covek ne moze videti Boga, savrsen nebeski po bibliji moze.

"И више неће бити никакве проклетиње; и престо Божји и Јагњетов биће у њему; и слуге Његове послуживаће Га.
И гледаће лице Његово, и име Његово биће на челима њиховим"
( otkrivenje 22. 3 - 4 )

"И чух глас велики с неба где говори: Ево скиније Божије међу људима, и живеће с њима, и они ће бити народ Његов, и сам Бог биће с њима Бог њихов.
И Бог ће отрти сваку сузу од очију њихових, и смрти неће бити више, ни плача, ни вике, ни болести неће бити више; јер прво прође"
( otkrivenje 22. 3 - 4 )

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Много пута поновљено. Исус није анђео који је посредовао, Он је сам Бог који је постао тело. Исти онај Бог који је говорио преко анђела у Старом завету. Логос је био у Бога и Бог беше Логос. Логос постаде тело и то што се роди зове се Син Божији, јер другачије људски ум не може појмити како Бог кога нико никада није видео може постати видљив. Јер да Га је неко видео у Старом завету, Он онда није невидљив. Зато је и говорио преко Својих анђела (гласника).

16. И, као што је признато, велика је тајна побожности: Бог се јави у телу, оправда се у Духу, показа се анђелима, проповеди се незнабошцима, верова се на свету, узнесе се у слави. (1.Тимотију 3)

Реч Божија не може бити анђео јер је Бог, тј. у Бога. Из Бога изиђе и постаде тело. Као што сам већ покушавао са мојим ограниченим умом да опишем неограничени Ум: Бог је као бескрајни Океан љубави и мудрости. Из тог Океана би захваћено у један суд какво је тело људско (занемарљиво мало у односу на Океан - Бога) и у том суду (телу) је Божија суштина.
Зато кажемо да су Отац и Син једносуштни (Светлост од Светлости). Не ради се ту о људском размножавању, па да Бог може имати сина као човек, већ сам Бог (Логос-Реч) постаде тело. Син Божији није Бог који се размножава, већ изиђе од Оца - једно су (исто). За наш ограничени ум су употребљени ти термини да бисмо схватили. Зато су фарисеји и викали: Бог не може имати сина! Исто тако и ви не разумете.

Зато се Син након Вазнесења враћа Богу (Оцу) да Га Отац прослави у себе самог. Јер Он (Син, Реч, Логос) би у Оца и врати се Оцу, да буде у слави Очевој. Зато ће и доћи са славом Очевом, Својом и са свим анђелима Својим.

27. Јер ће доћи Син човечији у слави Оца свог с анђелима својим, и тада ће се вратити свакоме по делима његовим. (Матеј 16)

8. Рече Му Филип: Господе! Покажи нам Оца и биће нам доста. 9. Исус му рече: Толико сам време с вама и ниси ме познао, Филипе? Који виде мене, виде Оца; па како ти говориш: Покажи нам Оца?
10. Зар не верујеш да сам ја у Оцу и Отац у мени? Речи које вам ја говорим не говорим од себе; него Отац који стоји у мени Он твори дела. (Јован 14)

28. Изиђох од Оца, и дођох на свет; и опет остављам свет, и идем к Оцу. (Јован 16)

15. Који ће у своје време показати, Блажени и једини Силни Цар над царевима и Господар над господарима,
16. Који сам има бесмртност, и живи у светлости којој се не може приступити, ког нико од људи није видео, нити може видети, коме част и држава вечна. Амин. (1.Тимотију 6)

Тако Реч изиђе од Бога да Спаси оне који Га прихвате и узнесе се ка Богу да у тој слави и светлости буде прослављен. Ако размотриш моје поређење са Океаном, можда увидиш како је то Отац у Сину (Океан у суду-телу), и како је Син у Оцу (Реч у Бога).

46. Не да је ко видео Оца осим Оног који је од Бога: Он виде Оца. (Јован 6)

Ни један анђео (ни човек) не може видети Бога, тек видевши Сина ми видимо и Оца. Невидљиво се показа и поста видљиво. Зато ни један анђео не може бити Син Божији сем отеловљеног Логоса. Ми можемо постати синови Божији због вере као што се и верни анђели називају синовима Божијим, рађањем у Духу (освећењем), али ни ми ни анђели не можемо постати Бог осим Оног који то већ ЈЕСТЕ. Јер Он је Онај који јесте (ЈХВХ).

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
pa vi ne citate moje postove.
Sa ovim sto tvrdite ,odvracate ljude od Biblije.
Po vama je Biblija netacna i zbunjujuca.
Na jednom mestu pise kako ljudi ne mogu videti Boga i ostati zivi,a na drugome da ga mogu videti i ostati zivi.
Dal ste svesni kako ljudima da objasnite to?
Sta je tacno?
Ili ljudi ne mogu videti Boga i ostati zivi ? ili mogu da ga vide i ostanu zivi!!!
Ne moze oboje.
Odlucite se sta je tacno a sta je netacno!pa da nastavimo dijalog.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ти не разумеш. Ако Бог узме обличје или говори посредством анђела (отуда им и тај назив - гласници), то не значи да се објавио (постао видљив). Тек са Исусом Христом Бог постаје видљив. Тек онда и Михаило и сви остали анђели (и људи) видеше Бога. Јер толику количину Светлости може гледати само Бог и нико други.Отуда у Новоме завету Господ говори да само Син виде Оца и нико други. Веома истинито и са разлогом - не може поднети нико други. Ако то схватиш и прихватиш, ти си спознао Бога, тј. прихватио си Његовог Сина, тачније - признао си Га да у телу дође.

1. Љубазни! Не верујте сваком духу, него кушајте духове јесу ли од Бога; јер многи лажни пророци изиђоше на свет.
2. По овом познајте Духа Божијег, и духа лажног; сваки дух који признаје да је Исус Христос у телу дошао, од Бога је;

3. А сваки дух који не признаје да је Исус Христос у телу дошао, није од Бога: и овај је антихристов, за ког чусте да ће доћи, и сад је већ на свету. (1.Јованова 4)

Ако не признајеш, већ тврдиш да анђео у телу дође, а не Бог, прочитај 3. стих. Тебе се тиче, твоја је душа у питању.

16. И, као што је признато, велика је тајна побожности: Бог се јави у телу, оправда се у Духу, показа се анђелима, проповеди се незнабошцима, верова се на свету, узнесе се у слави. (1.Тимотију 3)

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Adrijane
dal znas Ko je kao Bog?
Ko je kao Bog,taj je govorio sa Mojsijem u gorucem grmu i utvrdio sa njim zakon zapovesti.
Jevrejska recenica sa nasim znacenjem ima svoje ime.
Dal znas kako se zove to ime na srpskom.
Ako znas koje je to ime na srpskom,lakse ces razumeti i mnoge druge stvari...izmedju ostalog i dal je Hristov dolazak na zenlju vidljiv ili nevidljiv.

Natrag