Hristov dolazak na zemlju ili PRISUTNOST?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Ellen White ne govori o nikakvim letelicama, to je Spedy sam izmislio.
Isus ce doci na oblacima nebeskim u sili i slavi sa hiljadama svetih andjela.

"И тада ће се показати знак Сина човечијег на небу; и тада ће проплакати сва племена на земљи; и угледаће Сина човечијег где иде на облацима небеским са силом и славом великом.
И послаће анђеле своје с великим гласом трубним; и сабраће избране Његове од четири ветра, од краја до краја небеса" ( Matej 24. 30 - 31 )

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
dragi moji kolege
nisam ništa izmislio
nemojte čekati Spasitelja da se pojavi na oblaku jer se to neče dogoditi
Krist ima svoj zapovjedni brod nebeske flote na kojem dolazi
tim istim brodom če 144.000. ljudi spašenih sa zemlje iz ovog zadnjeg perioda - laodiceje,
putovati sa Isusom kroz svu vječnost i biti svjedoci velike borbe na zemlji
tih 144.000. su Kristova osobna garda, ljudi koji su pobijedili sotonu i sva njegova iskušenja i napade,
to su ljudi-grešnici koji su vodili največu borbu sa svim zlim silama na zemlji
jer sotona je 6000.g skupljao lukavštinu da zavede ljude, prevari i uništi
pobjedu su izvojevali vjerom u Boga i Krista, poštivanjem svih Božjih Zapovijedi

pišem vam sve ovo za vaše dobro,
da ne ostanete u tami i neznanju

blago svima koji če povjerovati na rijeć
ne moju rijeć, jer ja ne govorim u svoje ime
nego u ime Našeg Spasitelja koji želi da svi ljudi budu spašeni

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
dragi moji kolege
nisam ništa izmislio
nemojte čekati Spasitelja da se pojavi na oblaku jer se to neče dogoditi
Krist ima svoj zapovjedni brod nebeske flote na kojem dolazi
tim istim brodom če 144.000. ljudi spašenih sa zemlje iz ovog zadnjeg perioda - laodiceje,
putovati sa Isusom kroz svu vječnost i biti svjedoci velike borbe na zemlji
tih 144.000. su Kristova osobna garda, ljudi koji su pobijedili sotonu i sva njegova iskušenja i napade,
to su ljudi-grešnici koji su vodili največu borbu sa svim zlim silama na zemlji
jer sotona je 6000.g skupljao lukavštinu da zavede ljude, prevari i uništi
pobjedu su izvojevali vjerom u Boga i Krista, poštivanjem svih Božjih Zapovijedi

pišem vam sve ovo za vaše dobro,
da ne ostanete u tami i neznanju

blago svima koji če povjerovati na rijeć
ne moju rijeć, jer ja ne govorim u svoje ime
nego u ime Našeg Spasitelja koji želi da svi ljudi budu spašeni
Pa tek sada vidim da ti nisi normalan!!pa u delima ti jasno pise da ce Isus da se vrati istim putem kako se ui uzneo tamo se ne spominju kosmicki brodovi!!!

[SUP]9[/SUP] I ovo rekavši videše oni gde se podiže i odnese Ga oblak iz očiju njihovih.

[SUP]10[/SUP] I kad gledahu za Njim gde ide na nebo, gle, dva čoveka stadoše pred njima u belim haljinama,

[SUP]11[/SUP] Koji i rekoše: Ljudi Galilejci! Šta stojite i gledate na nebo? Ovaj Isus koji se od vas uze na nebo tako će doći kao što videste da ide na nebo.

Ako si pismen onda citaj sta pise.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
e moj faky
pa šta misliš zašto Spasitelj nije tada otkrio ljudima, (prije 2000.g)
da če se pojaviti sa svojom zapovjednom letjelicom Nebeske flote

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Dobro, gde je RIS, da nam objasni kako se ova njegova tema slaze sa "Najnovijom svetloscu Kule strazare?"
Upravno telo Kule strazare izjavilo je da Hristos nije dosao nevidljivo, nego da cve doci vidljivo i da su promasili sve sto su verovali o godini 1914.
Sta nam na to sada kaze nas postovani sagovornik RIS?

RISE, zar ne vidis da se tvoja PARUZIJA isparila pa je nema vise nigde, cak ni kod Upravnog tela
Kule strazare.
Menjaj firmu ili ces nasigurno propasti.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Miko
ja tebe ne pitam sta misle tvoji adventisti,nego pricam sa tobom.
Kolko si ti siguran u tvoju pricu,u svoje verovanje?
Zasto mislis da Isus mora da dodje vidliv na zemlju?U kom obliku bi dosao?u kom telu bi dosao?Jel u onom telu u kojem je ubijen???da se jos neki neverni Toma uveri da je to on???
Nisi li procitao u Bibliji sta je zapisano u vezi toga?
[SUP]11[/SUP] Koji i rekoše: Ljudi Galilejci! Šta stojite i gledate na nebo? Ovaj Isus koji se od vas uze na nebo tako će doći kao što videste da ide na nebo.
Kad kaze "tako ce i doci kao sto ode ne nebo",sta razumes iz toga?
Dal su ga videli Ana i Kajafa,Pilat,Irod,fariseji itd kako odlazi na nebo?Ko ga je video da odlazi na nebo???
Videli su ga samo ucenici i niko vise.
Kakav bi trebalo da bude njegov dolazak(prisustvo-grcka rec parosia) na zemlju???
Isto takav,nevidljiv za njegove neprijatelje,a vidljiv za njegove ucenike.
I ne zaboravi,on nije prekinuo komunikaciju sa svojim ucenicima.On je sa svojim ucenicima sve dane do kraja.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
zaboravio si jedan stih iz Biblije koji jasno govori

i vidječe Ga svako oko
Otkrivenje 1:7

rise moj rise
postaješ proziran
uzimaš Bibliju da izvrneš smisao, krivo tumačiš poruku
nemoj to raditi jer ti je na propast

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Bas tako Spedy!i vidječe Ga svako oko
Otkrivenje 1:7

Riskov poso je da ti Hrista izbije iz glave.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
e moj faky
pa šta misliš zašto Spasitelj nije tada otkrio ljudima, (prije 2000.g)
da če se pojaviti sa svojom zapovjednom letjelicom Nebeske flote

Ја сам мислио да су овде хришћани присутни, а не Фокс Молдер следбеници. Какве летелице и флоте, Боже драги!

Kad kaze "tako ce i doci kao sto ode ne nebo",sta razumes iz toga?
Dal su ga videli Ana i Kajafa,Pilat,Irod,fariseji itd kako odlazi na nebo?Ko ga je video da odlazi na nebo???
Videli su ga samo ucenici i niko vise.
Kakav bi trebalo da bude njegov dolazak(prisustvo-grcka rec parosia) na zemlju???
Isto takav,nevidljiv za njegove neprijatelje,a vidljiv za njegove ucenike.
I ne zaboravi,on nije prekinuo komunikaciju sa svojim ucenicima.On je sa svojim ucenicima sve dane do kraja.

Зато ви и верујете да Он тајно влада из Куле Стражара, из Бруклина. Да није страшно, било би смешно. Не мисли се на тајни одлазак и долазак, већ на начин како је Господ вазнет, тј. на који ће се спустити на земљу. Долази да суди целом свету, а крије се у Бруклину? Не могу да се помирим са чињеницом да неко може да прихвати те лажи.

23. Тада ако вам ко каже: Ево овде је Христос или онде, не верујте. 24. Јер ће изићи лажни христоси и лажни пророци, и показаће знаке велике и чудеса да би преварили, ако буде могуће, и изабране.
25. Ето вам казах унапред.
26. Ако вам дакле кажу: Ево га у пустињи, не излазите; ево га у собама, не верујте.
27. Јер као што муња излази од истока и показује се до запада, такав ће бити долазак Сина човечијег.
28. Јер где је стрвина онамо ће се и орлови купити.
29. И одмах ће по невољи дана тих сунце помрчати, и месец своју светлост изгубити, и звезде с неба спасти, и силе небеске покренути се.
30. И тада ће се показати знак Сина човечијег на небу; и тада ће проплакати сва племена на земљи; и угледаће Сина човечијег где иде на облацима небеским са силом и славом великом. (Матеј 24)

Ово баш делује као тајни долазак и силазак у Бруклин? Долази са славом Оца, Својом славом и са свим Својим анђелима и то је било тајно? Зар је слава Божија тако неприметна? Од ње ће ослепети богоборци и хулници, настаће плач и шкргут зуба, а ми треба да прихватимо да је Христ већ дошао? Свашта човек може да прочита и чује у ово сабласно време.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Decice moja mala
Otkrivenje 1:7 vam pravi zabunu?
[SUP]7[/SUP] Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.

I vi decice moja shvatate zaista ovo bukvalno???

Da li mislite i da srce moze imati oci kojima moze videti Isusa?
Ako niste znali da i srce moze imati oci da vidi isusa procitajte Efesanima 1:18
[SUP]18[/SUP] I bistre oči srca vašeg da biste mogli videti šta je nada Njegovog zvanja, i koje je bogatstvo slave nasledstva Njegovog u svetima,
Sta zelite da dokazete ?veru u besmrtnost ljudske duse?,da ljudi ne umiru?,ono sto je tvrdio sotona?,sta zelite da dokazete otkriven1:7?

E sad kakve su oci srca vasega? zamagljene,pospane,sa dioptrijom...?

Natrag