Raj je za Jevreje SION, a ne nekvo podzemlje.
Mire, ne znas nista a osudjujes druge za neznanje.
Znaci "raj im je planina"?
Pa ti tek sad pokazujes da ne znas! Sion nije nikakav raj, vec je to simbol Bozjeg nebeskog carstva! To je sveta planina, mesto na kojem se nalazi Bozji hram.
Jako si pun sebe, i neces sebi dozvoliti da nesto ne znas, a kamo li da se ponizis. Kako i smes kad si ti 'prorok i sve znas"? Boze me sacuvaj takvog stava! Pa ti ni malo nisi ponizan kao sto Hristos trazi da budemo, govoreci - "
blago siromasnima duhom jer je njihovo carstvo nebesko.."
Dakle, pun si sebe!
A posto tvrdis da je
SHEOL GROBLJE, ja sam trazio od tebe da mi pokazes iz biblije:
1) Gde pise da se "mrtva tela pokopavaju u SHEOL (HADES)"?
2) Gde pise da "zivi odlaze na GROBLJE U SHEOL (HADES) da tamo oplakuju svoje umrle"?
3) Gde pise da "mozes dotaknuti SHEOL" kao sto mozes grob?
Kada mi das primere iz biblije da je ovo moguce, tek onda mozes tvrditi da 'imas nauku u bibliji' i tek onda mozes tvrditi da je SHEOL GROBLJE kako si u svojim prethodnim postovima i ustvrdio. I ti i tvoji adventisti!
Dotle, si ti neznalica, kako po pitanju pravoslavlja (pokazujes svojim primedbama da ne znas pravoslavnu teologiju) , tako i sto se tice poznavanja biblije!
Jevreji nikada SHEOL (HADES) nisu smatrali FIZICKOM LOKACIJOM NA ZEMLJI vec duhovnom lokacijom gde odlazi dusa! Ni grci nisu smatrali HADES fizickom lokacijom vec duhovnom! Tamo zivi ne mogu doci i telo se ne moze baciti u SHEOL! To mesto je podeljeno 'provalijama', u zavisnosti od tezine greha, a 'narucje avramovo' je neka vrsta raja, stanje blazenstva i odmora. Zato je Hristos i mogao ispricati pricu o bogatasu i Lazaru koji odlaze u HADES jer tamo duse odlaze posle smrti, i to je u skladu sa jevrejskom teologijom!
Vama bi se i jevreji i grci smejali da im kazete da je SHEOL (HADES) GROBLJE!
Totalne gluposti pisete!