Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
Jahve, ne bilo me stid što tebe zazvah! Neka se postide zlotvori, nek` u Podzemlju zamuknu.
Psalam 31
Da zaćute kao što se i ćuti u grobu u kojem nema ni misli.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Jahve, ne bilo me stid što tebe zazvah! Neka se postide zlotvori, nek` u Podzemlju zamuknu.
Psalam 31
Zato ti pjeva duša moja i neće zamuknuti: Jahve, Bože moj, dovijeka ću te hvaliti!
Psalam 30
U Hebrejskim pismima Biblije riječ ”pakao“ prijevod je hebrejske riječi šeol. Ona se pojavljuje 65 puta, i u Autoriziranom prijevodu Biblije kralja Džejmsa prevedena je 31 put sa ”pakao“, 31 put sa ”grob“ i 3 puta sa ”jama“. U Grčkim pismima tog biblijskog prijevoda riječ ”pakao“ prijevod je grčke riječi Hades na svih njenih deset mjesta. I šeol i hades znače opći grob čovječanstva, i nikada se ne odnose na bol ili vatrene muke
I šeol i hades znače opći grob čovječanstva, i nikada se ne odnose na bol ili vatrene muke
Od tih 31 puta, kad je u "KJV prijevodu" hebrejska riječ Šeol prevedena sa grob (grave), citiraj samo jedno mjesto gdje se mrtvo tijelo polaže (sahranjuje) u Šeol.
https://www.biblegateway.com/passage/?search=Psalm+139&version=KJV
Odlično, pet. A što je to "opći grob čovječanstva"? Citiraj samo jedno mjesto iz Biblije gdje se jasno vidi da netko sahranjuje tijelo u "opći grob čovječanstva".
P.S. Možeš li dati izvor odakle si preuzeo definiciju kako su Šeol i Hades opći grob čovječanstva?
https://wol.jw.org/sr-Latn/wol/d/r353/lp-sbo/1993282
Nego ću vam kazati koga da se bojite: bojte se onoga koji ima vlast pošto ubije baciti u pakao; da, kažem vam, onoga se bojte.
Luka 12,5
Psalam 31
Zbog tebe se uzbudi Podzemlje da te dočeka kada dođeš. U tvoju čast ono budi sjene, sve zemaljske mogućnike, ono diže s prijestolja sve kraljeve naroda.
Izaija 14
Jao bukvalista. Bukvalisti tamo gde ne treba, a negiraju stihove koji su jasni.