- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Ne vredi, on ga pravi lazovom i kad kaze da Pavle nije govorio o "doslovnoj smrti tela"! A i malom detetu je jasno iz konteksta da jeste! I onda on prica da smo mi "formalisti"! Pa nismo mi formalisti nego su oni formalisti kad im odgovara a nisu kad im ne odgovara, onda im je sve simbolika!
Uvek je kod njih tako, jer "beru trešnje", gataju po Pismima. Što se u umovima ovih koji naivno, reklo bi se zlonamerno pokušaše da "enlightment" sintetišu sa duhovnim u svom materijalizmu i mortalizmu i dešava. Zato je za njih Sveti Apostol Pavle lažov, i kada bi mogli, izbacili bi ga iz Pisama, jer ruši onu blasfemiju u koju se poverovavši "vizijama" žene udarene kamenom u glavu, njihovog "utešitetelja" i svetlonoše u koju se i krste.
Nije besmislen stih koji si ti dao, nego je besmisleno da stihom sa drugog kraja biblije objasnjavas nesto sto se nalazi na suprotnom kraju! Pogotovo zato sto je jasno da Pavle ovde govori o "doslovnoj smrti tela!"
Dakle ti nisi osmotrio kontekst koji govori o "doslovnoj smrti tela", vec iskaces iz konteksta i objasnjavas mi to stihom sa drugog kraja biblije koji govori o "simbolicnoj smrti tela"!
Ti ignorises kontekst! Zato je sve sto si gore rekao besmisleno!
Oni i kontekst???? Ne zasmejavaj me brate. Njima je kontekst samo ono što potvrđuje blasfemije njihovog "utešitelja" i najbližeg kruga oko nje. Njihovo anti tumačenje Svetog Pisma i počiva na tome.
Zamisli da recimo ti napišeš jednu knjigu, pa zatim nakon mnogo godina napišeš drugu knjigu, sa sasvim drugom temom i drugim likovima. I da onda neko preskače kontekst celokupne knjige tražeći ga u drugoj knjizi. Upravo to oni rade sa samo jednim i jedinim ciljem da svoje blasfemije prodaju kao Istinu.
Shodno tome, ako je išta besmisleno to su adventistička verovanja. Jer počivaju na besmislenom tumačenju nastalom u blasfemijama žene udarene kamenom u glavu.