Gde idemo posle smrti?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne vredi, on ga pravi lazovom i kad kaze da Pavle nije govorio o "doslovnoj smrti tela"! A i malom detetu je jasno iz konteksta da jeste! I onda on prica da smo mi "formalisti"! Pa nismo mi formalisti nego su oni formalisti kad im odgovara a nisu kad im ne odgovara, onda im je sve simbolika!

Uvek je kod njih tako, jer "beru trešnje", gataju po Pismima. Što se u umovima ovih koji naivno, reklo bi se zlonamerno pokušaše da "enlightment" sintetišu sa duhovnim u svom materijalizmu i mortalizmu i dešava. Zato je za njih Sveti Apostol Pavle lažov, i kada bi mogli, izbacili bi ga iz Pisama, jer ruši onu blasfemiju u koju se poverovavši "vizijama" žene udarene kamenom u glavu, njihovog "utešitetelja" i svetlonoše u koju se i krste.

Nije besmislen stih koji si ti dao, nego je besmisleno da stihom sa drugog kraja biblije objasnjavas nesto sto se nalazi na suprotnom kraju! Pogotovo zato sto je jasno da Pavle ovde govori o "doslovnoj smrti tela!"

Dakle ti nisi osmotrio kontekst koji govori o "doslovnoj smrti tela", vec iskaces iz konteksta i objasnjavas mi to stihom sa drugog kraja biblije koji govori o "simbolicnoj smrti tela"!

Ti ignorises kontekst! Zato je sve sto si gore rekao besmisleno!

Oni i kontekst???? Ne zasmejavaj me brate. Njima je kontekst samo ono što potvrđuje blasfemije njihovog "utešitelja" i najbližeg kruga oko nje. Njihovo anti tumačenje Svetog Pisma i počiva na tome.

Zamisli da recimo ti napišeš jednu knjigu, pa zatim nakon mnogo godina napišeš drugu knjigu, sa sasvim drugom temom i drugim likovima. I da onda neko preskače kontekst celokupne knjige tražeći ga u drugoj knjizi. Upravo to oni rade sa samo jednim i jedinim ciljem da svoje blasfemije prodaju kao Istinu.

Shodno tome, ako je išta besmisleno to su adventistička verovanja. Jer počivaju na besmislenom tumačenju nastalom u blasfemijama žene udarene kamenom u glavu.

Učlanjen(a)
01.05.2019
Poruka
668
Ubedljivija, sadržajnija, sažetija i razložnije izneta tumačenja sam pročitao od strane pripadnika HAC i RKC i PC na stranicama ovog forumu nego što ih čuh od ovog gospodina.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kako mu ne reče "jer si duh i ideš na nebo".

Ne već kaže Adamu 19 Sa znojem lica svog ješćeš hleb, dokle se ne vratiš u zemlju od koje si uzet; jer si prah, i u prah ćeš se vratiti.

Učlanjen(a)
01.05.2019
Poruka
668
Narod koji hodi u tami vidjeće vidjelo veliko, i onima koji sjede u zemlji gdje je smrtni sjen zasvijetliće vidjelo.
Isaija 9,2

I niko se ne pope na nebo osim koji siđe s neba, sin čovječij koji je na nebu.
Jovan 3,13

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kako Avram ne reče da je duh i da lebdi.

A Avram odgovori i reče: Gle, sada bih progovorio Gospodu, ako i jesam prah i pepeo.

Bolje Avram zna šta je u svojoj osnovi nego Mire i Slap.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da je jasno onda bi ispalo da je Pavle rekao živim ljudima da nisu u telu,

On nije govorio o zivim ljudima vec o mrtvim ljudima u stihu koji sam dao. A da je govorio o "smrti doslovnog tela" vec sam dokazao stihovima gore - "kada se zemaljska kuca tela nasega raskopa, imamo vecnu kucu od Oca na nebesima"!

Zato ti ne mozes ovo pobijati stihom sa drugog mesta koji govori o simbolicnoj smrti!!!

Naravno da jesam, čim sam dao stih koji ima isti način izražavanja.

Ne mozes ti drugim stihom koji ne govori o istoj temi pobijati moj! Stih koji si ti dao govori o "simbolicnoj smrti" a ovaj govori o "doslovnoj smrti tela"!

Dakle ne govore oba isto i nema simbologije, i to sam dokazao kontekstom!

To sto ti pokusavas NAMERNO da izvrces po tome se vidi kakav si covek! Tebe istina uopste ne interesuje!!!

Ajde sto mene ne mozes prevariti ovim, nego ovakvom gluposcu neces ni druge zavesti, nisu ljudi blesavi kao sto ti mislis!

Ali to ne dokazuje da će on nastaviti da živi kao duh.

Kako ne dokazuje kada stih kaze - "kada se zemaljska kuca naseg tela raskopa" (govori o doslovnoj smrti tela) covek "izlazi iz tela i ide ka Gospodu"?

Vec sam postavio kompletan kontekst, i sasvim je jasno da Pavle govori o "izlasku duse iz tela".

Evo konteksta:

Jer znamo da kad se zemaljska naša kuća tela ovoga raskopa, imamo zgradu od Boga, kuću nerukotvorenu, večnu na nebesima. ---> dakle, govori o doslovnoj smrti tela!

Jer budući u ovom telu, uzdišemo otežali; jer nećemo da se svučemo, nego da se preobučemo.. ---> Pavle kaze da se fizicko telo moze svuci kao haljina! A sa cega ga ti svlacis, ako je telo jedino sto imas?

Ali se ne bojimo, i mnogo volimo otići od tela, i ići ka Gospodu. ---> govori da onaj koji svuce telo ide ka Gospodu!

Jer nam se svima valja javiti na sudu Hristovom, da primimo svaki šta je koji u telu činio, ili dobro ili zlo; ---> u ovom zadnjem stihu potvrdjuje da je svo vreme govorio o doslovnoj smrti tela i da onaj koji je svukao fizicko telo ide na sud!

Jasno je dakle, da se radi o doslovnoj smrti tela. Pavle govori o svlacenju tela, putovanju duse do Gospoda, nakon cega sledi sud!

Sto se tice onog teksta otici iz tijela i biti sa Kristom - evo cijela propovijed koja objasnjava ovaj tekst iz poslanice Filipljanima
Nije tekst iz "filipljanima poslanice" vec iz korincanima koji je kljucan ovde.

Poslednja izmena:
Natrag