Taramana, samo jedno pitanje za tebe.
Da li ima neko ucenje Jehovinih svedoka koje ti prihvatas kao ispravno?
Ima,to je odeća i odbacivanje idola tu smo saglasni.
Ovo te pitam iz razloga sto mi ne mozemo odbacivati svako ucenje odredjene verske zajednice SAMO ZATO sto ta zajednica ima to verovanje i uzimati to merilo da sudimo o nekome.
Ja licno prihvatam sve sto je po bibliji a u sta oni veruju, ali smatram da ima i ne biblijskih ucenja.
Mene ne zanima etiketa firme u koju ide već šta uči i živi li po milosti i reči.
Eto,ti reče ne sudi a onda kažeš da ne uče dobro usvemu zašto ih osudi?
Js nisu Hrišćani sem toga su lažni proroci i lažni učitelji u naj bitnijim stvarima i šta ja imam zajedničko sa njima?
Tacno, zivotodavna sila nikada ne umire - jer je to sila koja pokrece i daje zivot svoj tvorevini, ona postoji u svemu stvorenom.
Ona nije licnost vec sila koja ozivljava svu tvorevinu i odrzava svetove u svom postojecem stanju.
Tebi je energija i sila meni je ličnost Duha koja se žalosti,odlučuje,pečati,poučava,osvedočava,govori,daje darove.....
Ovaj tekst govori o novorodjenju Duhom Svetim.
Dakle, ovde se radi o Duhu Svetom koji je uporedjen sa duvanjem vetra ciji se glas cuje ali se on ne vidi.
Vidi se duhovnim očima a za svedočanstvo pokaza se kao vetar i kao golub i kao vatra da bi oni bez duhovnog vida bar telesnim videli znak.
AMIN!
To je ono sto i ja tvrdim na osnovu biblije.
Bog ce podici tog istog coveka i dace mu novo besmrtno telo prosvetljeno Bozjom slavom.
To ce biti isti covek koji je smrcu legao u grob - ista licnost.
On mu nece udahnuti licnost u obliku duha - vec ce udahnuti zivotodavnu silu i covek ce oziveti i ponovo POSTATI licnost.
Neće bracika, opet se boriš protiv istine.....piše da prorok izgovori i dođe duh na materiju i ona ožive energija ne radi što duh radi.Js takođe misle da se prikopčavanjem na Đerdap može energijom oživeti suva kost ili prah i u toj borbi ste na istoj strani i otuda stiže hula na dar govora u jezicima i ostale darove jer neko ide svojom mudrošću a neko onim što mu je otvoreno.
Prevod rade ljudi skloni jednoj ili drugoj opciji kao što Adv.prevode opraše haljine koji drže zapovesti a drugi opraše haljine krvlju jagnjetovom,tako svedoci na svoju vodenicu mudrost pretvaraju u Isusa i u prvo stvorenje.U ovim tekstovima u nekim prevodima umesto izraza "Dusa" soji izraz "zivot" tako da se ne radi o dusi koja je u coveku - vec o zivotu.
Svaka firma na svoju vodenicu kao što rabini negiraju Isusa da je Mesija.
Što se tiče duše rekohda zavisi od konteksta može se reći i živ čovek.