FK Crvena Zvezda

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Jeremić: Navijao sam za Fljamurtari protiv Partizana

Vuk Jeremić, ministar inostranih poslova, u intervju magazinu "Zvezda Srbija“ izjavio je da su Srbija i Crvena zvezda dva povezana pojma i da je apsolutno siguran da će renesansu Srbije pratiti i renesansa Crvene zvezde.

151943_jeremic02-foto-aleksandar-dimitrijevic_ff.jpg

"Kad se vratimo kao država, kao narod, na mesto koje nam pripada, nakon godina golgote, apsolutno sam siguran da će renesansu Srbije pratiti i renesansa Zvezde", rekao je Jeremić.

Jeremić ne krije da je kao mlađi uvek navijao za ekipe koje igraju protiv Partizana.

"Ranije sam principijelno navijao za svakoga ko igra protiv Partizana, uključujući i Fljamurtari. Sada sam omekšao, možda i sazreo, kako god da se to zove, i kad Partizan igra sa strancima navijam za njega. Vlade Divac mi je prijatelj, a bio je šokiran kad sam mu rekao: Vlade, ti si zaslužan Srbin, ali ja moram da ti priznam, kao prijatelju, da sam navijao za Jugoplastiku protiv vas", rekao je Jeremić.

Jeremić je izjavio da je bio na čuvenoj utakmici između Dinama i Crvene zvezde 1991. godine, koja je prethodila raspadu nekadašnje Jugoslavije, i da je taj događaj prelomio njegov život. Rekao je da su mu posle te utakmice roditelji naredili da dođe kod njih u Englesku, posle čega je usledila uspešna diplomatska karijera.

"Ne verujem da bih studirao na Kembridžu, a posle toga na Harvardu, da se nisam tada odselio. Mnogo sam patio što sam otišao iz Beograda, i zbog prijatelja i zato što više nisam mogao da idem na Zvezdine utakmice", kaže Jeremić, uz napomenu da zbog upale pluća nije išao u Bari, ali da je taj trenutak najlepši u njegovom životu.

(blic.rs)

Svišaju mi se ovi stavovi ministra. Šteta što se malo ne angažuje u fudbalu kao što to na primer čine Ivica Dačić, Rasim Ljajić i Branko Ružić. Onda ne bi bilo problema sa fudbalskom organizacijom yes3

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
"Telekom" novi sponzor Zvezde

Fudbalski klub Crvena zvezda i kompanija "Telekom Srbija" potpisali su u četvrtak četvorogodišnji ugovor o saradnji.
Ugovor su potpisali predsednik FK Crvena zvezda Vladan Lukić i prvi čovek "Telekom Srbija" Branko Radujko. Finansijski detalji nisu saopšteni, ali je Radujko rekao da je u pitanju najveći od svih sponzorskih ugovora koji ima kompanija "Telekom Srbija".

2539530884e03320aa52cb064653267_orig.jpg

Predsednik "crveno-belih" Lukić rekao je da je "prirodno da najbolji idu sa najboljima i najveći sa najvećima".
"Posle 'braka' sa Gaspromom prirodno je da sarađujemo sa 'Telekom Srbija', jer su u pitanju dve najveće kompanije u zemlji. Ponosni smo na to, ali i svesni da imamo dodatnu obavezu da Crvena zvezda bude još bolja kada su u pitanju rezultati", rekao je Lukić.

Predsednik "Telekom Srbija" takodje je naglasio da je sponzorski ugovor sa Zvezdom logičan sled stvari.
"Saradnja telekom operatora i sportskih klubova je globalni fenomen. Podržavamo košarakški, vaterpolo, atletski i teniski savez Srbije, saradjujemo sa najpopularnijim zvezdašem na planeti Novakom Djokovićem, pomažemo klubove iz Subotice, Čacka, Jagodine i Novog Pazara, a od prošle godine odlučili smo da sponzorišemo i klubove koji su Beogradu doneli titule šampiona Evrope".

Radujko je istakao da je Beograd jedna od retkih prestonica koja može da se pohvali fudbalskim šampionom Evrope.
"Prvo smo počeli sa košarkašima večitog rivala, a sada je na red došla Crvena zvezda, nekadašnji prvak Evrope i sveta", rekao je Radujko.

Na konferenciji za medije predstavljen je i komercijalni vid saradnje izmedju Crvene zvezde i kompanije "Telekom Srbija".

Posle pri - pejd kartice sa imenom Zveda, kojih je u poslednja 2,5 meseca prodato 150.000, predstvljen je i post- pejd paket simboličkog naziva "Sever, Bari, Tokio".

(b92.net)

al se iske.ao bzv,koji će mu ovo djavo

Zbog svega prethodno navedenog...
Prvo Tadić dolazi na proslavu 20 godina Barija i izjavljuje da je "Zvezda naš najveći klub". Ubrzo se najavljuje sponzorstvo sa Telekomom. Time se narodu predstavio kad predsednik svih i da navijačke podele nemaju veze a imaju iotekako naročito među političarima sa vlasti koji su aktivni sportski funkcioneri.
Ne sumnjam da je Jeremić iskren samo je to mogao mnogo ranije da izjavi...a ne sad kad su pauze u svim ligama. Činjenica je i da Zvezda ima političare u upravnim odborima raznih klubova ali ovi iz Partizana su aktivniji i jači. A ovako otvoreno iskazivanje navijačke pripadnosti nije bilo ni u najgore vreme 90-tih...u godini u kojoj će početi izborne kampanje misli mda su političke stranke pribegle onom čem, u do sada nisu...kad je sve manja izlaznost sportski klubovi se koriste da se "slome" neodlučni..

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Zvezda prijavila Lija Adija svetskoj kući fudbala

Zbog nedolaska na pripreme

Zvezda prijavila Lija Adija svetskoj kući fudbala

Fudbalski klub Crvena zvezda odlučio je da na međunarodnom nivou pokrene postupak protiv svog fudbalera Lija Adija.

131582_liadi_f.jpg

Zbog nedolaska na pripreme, na adresu FIFA, UEFA i Fudbalskog saveza Gane crveno-beli su uputili zvaničnu prijavu protiv ovog defanzivca za kog je tokom prošle nedelje iz Gane stigao dokument da ima simptome nalik onima koje imaju oboleli od malarije.

“Pametnije je za Adija i njegovog savetnika da se ponaša profesionalno. Ukoliko je bolestan, Crvena zvezda ima dovoljno uslova da ga izleči”, rekao je između ostalog Vladan Lukić za “Sportski žurnal”.

Li Adi je fudbaler Crvene zvezde sa važećim ugovorom, a crveno-beli nemaju ništa protiv da ga prodaju ukoliko neka od već zainteresovanih strana izađe sa dovoljno dobrom ponudom.

Blic

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Zbog Zvezde vanredna skupština FSS?

Zbog Zvezde vanredna skupština FSS?

Dnevni list "Sport" saznaje da će Crvena zvezda dobiti priliku da, na mestu predviđenom za to, prikupi glasove potrebne za raspisivanje vanrednih izbora.

v210198p0.jpg

Vanredna skupština za vanredne izbore u krovnoj domaćoj fudbalskoj organizaciji?

Pravna komisija Crvene zvezde u petak je saopštila da će
Izvršnom odboru FSS podneti inicijativu za raspisivanje vanrednih izbora, a "Sport" piše da se IO neće izjašnjavati o toj inicijativi, nego da će je odmah proslediti Skupštini FSS.

Vanredna Skupština, za čije sazivanje je potrebno da 26 članova IO digne ruku, trebalo bi da bude održana 15. jula u Staroj Pazovi.

Ako bi Zvezda tada ubedila 50 odsto plus jednog delegata iz klubova i regiona cele zemlje, da su izbori neophodni, oni bi verovatno bili zakazani za sredinu septembra.

(MONDO, foto: MN Press)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Defanzivac Crvene zvezde Li Adi i dalje pravi probleme čelnicima kluba sa "Marakane".

Defanzivac Crvene zvezde Li Adi i dalje pravi probleme čelnicima kluba sa "Marakane". Iako su pripreme crveno-belih počele pre osam dana fudbaler iz Gane se nije pojavio, pa je izvesno da će otići iz kluba. Zbog nediscipline slučaj Adija je prijavljen i organima UEFA i FIFA, a fudbaler se oglasio preko radio stanice Asempa iz Akre. U tekstu u kojem je preneta izjava i koji je objavljen na sajtu Peace FM Adi je rekao da je šokiran optužbama i odlukom da će biti kažnjen. Dodao je i da je u Beograd poslao medicinsku dokumentaciju kojom potvrđuje da je oboleo od malarije, kao i da nema razloga da se oseća krivim.

00053950.jpg

- Objasnio sam im da imam malariju i oni su to razumeli. Sada se lečim i vratiću se posle toga. Bio sam šokiran kada su ljudi počeli da me zovu i da se raspituju. U Zvezdi postoji samo jedan zvaničnik koji razume engleski, pa sam ga pozvao, a on mi je objasnio da situacija nije takva kao što je predstavljeno - kazao je Adi od koga je iz Zvezde zatraženo da dođe u Beograd i nastavi sa terapijama.

Screenshot-1.png

(sportal.rs)

Zato i jesmo, tu gde jesmo :|

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Vilotić odstranjen iz tima!

Vilotić odstranjen iz tima!

Milan Vilotić neće biti kapiten Crvene zvezde dok je Robert Prosinečki na čelu stručnog štaba. I ne samo to, neće ni igrati za prvi tim.

v212119p0.jpg

Ova vest zbunila je sve u kampu crveno-belih u Bad Tacmandorfu, ali je trener Prosinečki, vidno uzrujan, objasnio da nesuglasice između njega i fudbalera kojem je dedelio kapitensku traku traju već neko vreme.

Hrvatski stručnjak objasnio je da je u subotu posle meča sa Ašdodom "kap prelila čašu" i da je on morao da "preseče".

"Dok sam ja trener Crvene zvezde, Milan Vilotić neće igrati u prvom timu"
, rekao je Prosinečki.

Kapiten tima sa Marakane biće Nenad Kovačević.

MONDO saznaje da je stvar preko koje Prosinečki nije mogao da pređe bila ta, što je pre prijateljske utakmice sa Izraelcima (2:0) zatekao Vilotića kako pred tablom na kojoj se crta taktika, objašnjava ostalim igračima šta bi trebalo da igraju!

To je bio četvrti ili peti Vilotićev "kiks" otkako je na početku priprema zadužio kapitensku traku.

(izveštač MONDA iz Austrije Nikola Janković, foto: MN Press)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Prosinečki ne prihvata izvinjenje

Zvezdin defanzivac uputio izvinjenje

Prosinečki ne prihvata izvinjenje

Robert Prosinečki je na pripremama u Austriji oduzeo kapitensku traku Milanu Vilotiću i rekao da štoper Crvene zvezde neće zaigrati dokle god je on trener. Reprezentativac Srbije je uputio izvinjenje i rekao da će učiniti sve što je u njegovoj mogućnosti da ispravi načinjenu grešku, ali je trener ostao pri svom stavu.

60791_svilotic_f.jpg

Vilotić tvrdi da mu nije bila namera da uvredi Prosinečkog.

"Želeo bih ovim putem da se izvinim saigračima, stručnom štabu i navijačima. Ako sam nečim uvredio autoritet i ličnost trenera Roberta Prosinečkog, kajem se zbog toga. Najiskrenije, to mi nije bila namera, jer sve što sam radio i radim, posvećeno je želji da se ostvare ciljevi, kako klupski tako i lični, a to je u ovom slučaju isto", rekao je Vilotić.

Defanzivac crveno-belih je rekao da će pokušati da ispravi situaciju i vrati se u tim.

"Nadam se da ću u narednim danima imati priliku da razgovorom razrešimo ovu situaciju, a ja sam spreman na bilo koju eventualnu sankciju od strane trenera i kluba. Ja ću svojim daljim zalaganjem, trudom i odnosom ispraviti ovu grešku", rekao je Vilotić.

Prosinečki je samo kratko poručio da je "izvinjenje lepo sastavljeno", ali da ono ne menja ništa.

Blic

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Traži se stoper, u klubu ili van njega

Traži se stoper, u klubu ili van njega

Dok sportski menadžment radi na dovođenju pojačanja na poziciji centralnog veznog igrača (Dragutinović, Luković…), trener Robert Prosinečki razmatra koje su mu opcije preostale u igračkom kadru posle ispadanja Vilotića, Adija i verovatno Ćosića iz konkurencije za prvi meč.

v212362p0.jpg

Do puta u Letoniju ili Belorusiju ostalo je još sedam dana. Do prve utakmice u sezoni, u kvalifikacijama za Ligu Evrope, bilo da je protivnik Ventspils iz Rige ili Šahtjor iz Soligorska, ostalo je još devet dana.

U Crvenoj zvezdi mogli bi da budu potpuno mirni, staloženi i nadasve optimistički raspoloženi, da se gleda samo kako funkcionišu prednje dve linije tima. Nemir unosi samo odbrana i to zbog nedostatka zdravih i raspoloživih centralnih defanzivaca.

Od ranije deficitarna pozicija stopera postala je još veći problem posle odluke Roberta Prosinečkog da odstrani iz ekipe smenjenog kapitena Milana Vilotića, koji je prošle subote, kada je saznao za suspenziju, bio jedini zdrav, spreman i prisutan klasičan stoper na kojeg je Prosinečki mogao da računa. Ali, problem koji je izbio na relaciji Vilotić-Prosinečki, ovaj drugi rešio je na način za koji smatra da je jedino ispravan – suspenzijom.

MONDO saznaje da su u klubu organizovali sastanak "u četiri oka" između dve zaraćene strane, koji bi trebalo da bude održan u sredu malo pre popodnevnog treninga, gde će Vilotić iskreno da se pokaje pred Prosinečkim za sve što je uradio loše. U Crvenoj zvezdi se nadaju da će to malo "omekšati" trenera, koji je ostao hladan kao špricer na Vilotićevo saopštenje u kojem je istakao da "se kaje, ako je ugrozio autoritet i ličnost Prosinečkog".

Na to, Prosinečki je rekao:
"Lepo je to smislio, ali to kod mene ništa ne menja…"

Sve i da Vilotić uspe da ubedi trenera da mu oprosti i da više neće praviti slične gafove (koji su i dalje delimično nepoznati javnosti, jer se zna samo za kašnjenje na autobus za pripreme i imitiranje trenera u svlačionici pred ostalim saigračima), izvor MONDA iz kluba pretpostavlja da on neće biti u sastavu za prvi dvomeč u Evropi, već "možda tamo kada počne Superliga".

To je Crvenu zvezdu dovelo u situaciju da u nedelji pred put na prvu utakmicu trećeg od četiri kola kvalifikacija za Ligu Evrope nema klasičnog stopera na raspolaganju, bar ne spremnog.

U međuvremenu, problematični Li Adi doputovao je iz Gane u Srbiju, sa papirima koji opravdavaju njegovo odsustvo sa kompletnih priprema ovog leta i koji uveravaju da je mladi stoper bolovao od malarije, zbog čega nije smeo ni da trenira, ni da napušta zemlju. Slučajno ili ne, Adi je u Beograd doputovao istog dana kad su ostali igrači krenuli iz Bad Tacmansdorfa, gde su ispustili dušu pripremajući se.

Ukoliko je Adi zaista bolovao od malarije, a to će u Crvenoj zvezdi proveriti čim pre, bilo bi izuzetno riskantno staviti Ganca u srce odbrane već za sedam dana, jer on praktično nije potrčao nekoliko nedelja (a i duže), a prvi trening će odraditi tek u sredu popodne, po posebnom programu kondicionog trenera Srđana Zirojevića.

Treći, stoper po vokaciji kojeg Prosinečki "ima" na raspolaganju je Uroš Ćosić. Ovo "ima" je pod navodnicima, jer je talentovani defanzivac sa omladinskom reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu u Rumuniji. Ukoliko "orlići" ne dožive debakl u grupi sa Španijom, Turskom i Belgijom, Ćosić će ostati sa reprezentacijom i posle 26. jula, kada će se crveno-beli ukrcati na avion za Letoniju ili Belorusiju.

U Crvenoj zvezdi postoje četiri igrača koja mogu da se snađu na poziciji stopera, dvojica su to igrala ranije u karijeri, a dvojica su počela da se navikavaju na ovim pripremama, kada je trener predvideo da bi mogao da ima problema na toj poziciji.

Duško Tošić i Nikola Mikić i u prethodnim klubovima, a i u Crvenoj zvezdi, igrali su stopere. Iako su ove sezone projektovani u levog, odnosno desnog beka, muka bi Prosinečkog mogla da natera da ih upari u srcu odbrane, a onda bi bokove držali mladi Filip Stojković (desno) i Stevan Reljić ili Nikola Ignjatijević (levo).

Na ulogu centarhalfa na Zlatiboru, pored Beča i u Bad Tacmansdorfu počeli su da se adaptiraju dvojica zadnjih veznih Srđan Mijailović i Oliveira Savio. Mijailović je igrao u paru sa Vilotićem na poslednje dve utakmice u Austriji i nije bio loš, mada mu i dalje nedostaje anticipacija prilikom dugih lopti i pokrivanja prostora.

Ono gde je popularni Mićko jak, to su dueli na zemlji, presecanje igre protivnika i iznošenje lopte sa svoje polovine, jer je to ujedno posao i zadnjeg veznog.

Savio je manje dobijao priliku na mestu stopera, ali u krajnjoj nuždi mogao bi korektno da obavi zadatak, a njegova prednost u odnosu na Mijailovića je skok i duel igra.

v212362p1.jpg

Dok je Prosinečki na treninzima i prijateljskim utakmicama tražio rešenje u igračkom kadru koji mu je na raspolaganju, sportski menadžment je ubrzano radio na dovođenju jednog, pa čak i dvojice defanzivaca, koji bi pojačali ekipu u poslednji čas.

Najčešće spominjano pojačanje je Ivica Dragutinović, za kojeg je Prosinečki simbolično rekao da je to "jedini fudbaler koji može da dođe 27. jula uveče", veče pre prve utakmice. Ipak, činjenica je da je Dragutinović imao tešku povredu Ahilove tetive i da je malo igrao u poslednjoj sezoni u Sevilji nakon što se oporavio, pa se postavlja pitanje koliko je spreman, kada već nije odradio pripreme sa Zvezdom.

Mnogo bitnije pitanje je da li Dragutinović uopšte želi da dođe na "Marakanu", jer je opšti utisak da Crvena zvezda skoro nije toliko čekala nekog igrača, držala vrata širom otvorena, dok se on nećkao i razmišljao. Da je potreban i da bi bio od koristi, u to niko ne sumnja, ali… Da li želi?

Iako ova saga traje duže od mesec dana, postoje naznake da bi u naredna dva dana trebalo sve da bude okončano, bez obzira na ishod.

Dok su čekali Dragutinovića, u Crvenoj zvezdi su razmišljali o alternativama, pa čak i dodatnim pojačanjima u slučaju da se popularni Drago pojavi na treningu.

Postojala je ideja da Crvena zvezda pozajmi reprezentativca Srbije Slobodana Rajkovića od Čelsija. Mladi fudbaler prethodnih sezona bio je konstantno pozajmljivan (Vitese, Tvente), ali su se stvari promenile dolaskom novog menadžera u Čelsi, Andrea Vilasa-Boaša, ali i napretkom koji je ostvario Rajković igranjem u Holandiji i sa "orlovima".

Očekivano ili ne, Vilas-Boaš je uvrstio Rajkovića u ekipu od 25 fudbalera, koliko broji igrački pogon Čelsija za narednu sezonu i on je otputovao sa "plavcima" u Maleziju. Vilas-Boaš je rekao da je za njega važno da na treninzima vidi mladu gardu iz Čelsija, kako bi se uverio da su spremni za iskušenja u narednoj sezoni.

To znači da bi portugalski trener po povratku iz Malezije, ipak, mogao da proceni da je za Rajkovića bolje da još jednu godinu provede na pozajmici, što bi Crvenu zvezdu ponovo stavilo u pregovaračku poziciju.

Alternativa Rajkoviću bio je Igor Đurić, bivši igrač Vojvodine i Herenvena, koji je čak četiri puta igrao za reprezentaciju Srbije, ali je njegov dolazak u Crvenu zvezdu stopirao Prosinečki, jer nije želeo igrača koji praktično nije igrao dve godine. Od 2009. do danas, Đurić je u Herenvenu odigrao samo pet prvenstvenih utakmica.

Za kraj, u Crvenoj zvezdi pokušavaju da izdejstvuju jednogodišnju pozajmicu Aleksandra Lukovića iz Zenita, jer je popularni Lune malo pao u zapećak kod trenera Lućana Spaletija. Kako je "Gasprom" generalni sponzor i Zenita i Zvezde, u Ljutice Bogdana veruju da nije nemoguća zamisao da Luković dođe u klub iz kojeg je 2007. godine otišao u Udineze.

Jedno je sigurno, svi ovi pregovori moraju da budu završeni u rekordno kratkom roku.

(N. Janković – MONDO)

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Тандем Вилотић – Ади?

Звезда безуспешно трага за квалитетним штопером, Слободан Рајковић је недостижан, Ивица Драгутиновић се нећка, тешко је доћи и до Александра Луковића, уколико којим случајем у помоћ не притекне Гаспром и ургира код Зенита, мада у свом дворишту има двојицу проверених дефанзиваца! Милана Вилотића и Ли Адија.

asdqwe.jpg

Вилотић је, тренутно, под неком врстом суспензије од стране тренера Роберта Просинечког због бројних испада, док се Ади тек у среду прикључује екипи после болести и опоравка у Гани. Стратег Звезде у овом моменту не рачуна на бившег капитена, није рачунао ни на репрезентативца Гане, али у једном дану све би могло да се промени. Играчи би се вратили у нормалан ток, а Звезда решила питање штопера.

Просинечки ће по свему судећи за старт у Европи морати да се ослони на тренутне снаге, односно младог Срђана Мијаиловића и Данијела Михајловића, као и да прекомандује на штопера Душка Тошића. Постоји чак и могућност да се до првог меча врати омладински репрезентативац Урош Ћосић, што би свакако олакшало задатак.

Sportski žurnal

Natrag