FK Crvena Zvezda

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Prosinečki: Neće biti lako protiv Ventspilsa

robi-1.jpg

Crvena zvezda je blagi favorit u duelima sa Ventspilsom, smatra trener Robert Prosinečki, upozoravajući da letonski klub ne sme da se potceni!

Prema očekivanju stratega crveno-belih rival u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope biće klub iz Letonije, koji je u oba susreta savladao beloruski Šahtjor (1:0 i 3:2). Prosinečki još prikuplja informacije o protivniku, koji trenutno deli vodeću poziciju u letonskom šampionatu sa Lijepas Metalrugsom, a najsvežije je dobio od prvog asistenta.

- Žarko Đurović je bio u Ventspilsu, gledao je utakmicu, posle koje smo se odmah čuli. Radi se o ekipi koja igra takmičarski fudbal, veoma tvrdo i odgovorno na svakom delu terena. Nijednog trenutka ne pomišljamo da ćemo imati lak posao, niti nas zanimaju priče javnosti da ćemo lako proći dalje. Reč je o teškom rivalu i u skladu sa tim ćemo se ponašati – istakao je Prosinečki.

Tradicija, istorija, pa i rejting, ipak, ukazuju da Zvezda u duele 28. jula u Ventspilsu i 4. avgusta na Marakani ulazi kao favorit. Jer, bilo bi veliko iznenađenje da nekadašnji šampion Starog kontinenta ne preskoči Letonce, kojima je najveći domet na evropskoj sceni igranje u Ligi Evrope u sezoni 2009/10, u kojoj nije zabeležio nijednu pobedu.

- Prihvatam ulogu blagog favorita, ali to ne sme da znači potcenjivanje. Moji igrača u obe utakmice moraju da dokažu da su bolji – predočio je Robert Prosinečki.

Da se ozbiljno shvata prva prepreka govori i činjenica da su igrači Crvene zvezde od meča sa Sopotom u večernjem karantinu. Crveno-beli spavaju u klupskom hotelu, a posle doručka su slobodni do treninga, koji su u 18 časova.

Takav režim će biti na snazi do 26. jula i polaska u Ventspils, gradić od oko 43.000 stanovnika na obali Baltika. To, takođe govori da se ništa ne prepušta slučaju, s obzirom da ekipa ide dva dana pre prve utakmice.

Početak u 18 časova

Prva utakmica između Ventspilsa i Crvene zvezde na programu je u četvrtak 28. jula, a početak je zakazan u 18 časova.

Stadion u Ventspilsu prima 3.200 gledalaca, a očekuje se da na tribinama bude i grupa navijača crveno-belih.

Sportski žurnal

Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
ovo od danas tuga od igre,rezultat je fenomenalan s obzirom kako smo igrali trebali smo izgubiti da se opamenitmo malo na početku sezone

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Zvezdin tim razbija, samo da imamo bekove, bolju pas igru na sredini, veće kretanje bez lopte i ponekad da koristimo duge lopte kako napadači ne bi zaspali, ništa više :D

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Jeste prva zvanična utakmica u sezoni, ali početak ne obećava. Prvo poluvreme i nije bilo loše, stvorili su nekoliko prilika, a drugo je bilo uspavanka. Odbrana užasna, Tošić, Reljić i Mikić, ne zaslužuju ni da peglaju klupu Zvezde, tako da odmah mogu da odu. Valjda će se to popraviti kada se Vilotić vrati. Mislim da je Robi trebao da da šansu i Mihajloviću, pre povrede je odigrao nekoliko izvanrednih utakmica na poziciji štopera. yes3

Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
ne slažem se za dvojicu gore navednih,tošić je po meni bio najbolji u odbrani kod nas,mikić skroz korektan(centrirao kod prvog gola)jedino reljić slab

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
ne slažem se za dvojicu gore navednih,tošić je po meni bio najbolji u odbrani kod nas,mikić skroz korektan(centrirao kod prvog gola)jedino reljić slab
Možda nisam bio dovoljan jasan u prethodnom komentaru, kada sam ga napisao, pre svega sam mislio da Zvezda nema čemu da se nada sa ovakvom odbranom. Mikić možda jeste odigrao korektno, ali i on i Reljić su fudbaleri koji mogu da bljesnu na jednoj utakmici, a da na sledećih nekoliko deluju kao zalutale ovce na livadi. Što se Tošića tiče, o njemu sam mnogo toga već napisao. I dalje mislim da je trebao da ode iz Zvezde. I u prošloj sezoni je imao neki mizeran doprinos timu, a kada igra na svojoj prirodnoj poziciji, poznati su oni njegovi vrlo česti centaršutevi, koji su korisni samo ako imate nekog fudbalera, visokog kao bandera. U ovoj utakmici sa Letoncima već u prvom napadu loše postavljena ofsajd zamka, koju na sreću, njihov napadač nije iskoristio. Već u prvih 10 minuta su imali pet udaraca na gol. A i kod postignutog gola, opet ista priča sa ofsajd zamkom, a pre toga Tošič, iako je imao bolju poziciju za skok od napadača koji je poslao loptu strelcu, nije to iskoristio, jer balvan nema onu stvar da malo čvršće uđe u duel. Biće valjda bolje povratkom Vilotića, a i Ćosiću je vreme da potvrdi svoj talenat. yes3

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Možda nisam bio dovoljan jasan u prethodnom komentaru, kada sam ga napisao, pre svega sam mislio da Zvezda nema čemu da se nada sa ovakvom odbranom. Mikić možda jeste odigrao korektno, ali i on i Reljić su fudbaleri koji mogu da bljesnu na jednoj utakmici, a da na sledećih nekoliko deluju kao zalutale ovce na livadi. Što se Tošića tiče, o njemu sam mnogo toga već napisao. I dalje mislim da je trebao da ode iz Zvezde. I u prošloj sezoni je imao neki mizeran doprinos timu, a kada igra na svojoj prirodnoj poziciji, poznati su oni njegovi vrlo česti centaršutevi, koji su korisni samo ako imate nekog fudbalera, visokog kao bandera. U ovoj utakmici sa Letoncima već u prvom napadu loše postavljena ofsajd zamka, koju na sreću, njihov napadač nije iskoristio. Već u prvih 10 minuta su imali pet udaraca na gol. A i kod postignutog gola, opet ista priča sa ofsajd zamkom, a pre toga Tošič, iako je imao bolju poziciju za skok od napadača koji je poslao loptu strelcu, nije to iskoristio, jer balvan nema onu stvar da malo čvršće uđe u duel. Biće valjda bolje povratkom Vilotića, a i Ćosiću je vreme da potvrdi svoj talenat. yes3

Ovo je onaj deo koji Rošavi ne sme javno da kaže u svojoj emisiji :lol:
Tošić je trenutno najbolji Zvezdin odbrambeni igrač. Kod gola jeste zakasnio ali nije on kriv što strelca gola niko nije pratio. Kakve veze ima odbrana sa brojem šuteva na gol? Pa oni koji su šutirali su morali da prođu kroz vezni red da bi došli u zonu šuta. U tom i jeste suština, vezni red je bio nepovezan i mlak. yes3
A Vilota je crtanje slikovnica mogao da ostavi za kuću i svi bi bili zadovoljni yes3

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Ovo je onaj deo koji Rošavi ne sme javno da kaže u svojoj emisiji :lol:
Tošić je trenutno najbolji Zvezdin odbrambeni igrač. Kod gola jeste zakasnio ali nije on kriv što strelca gola niko nije pratio. Kakve veze ima odbrana sa brojem šuteva na gol? Pa oni koji su šutirali su morali da prođu kroz vezni red da bi došli u zonu šuta. U tom i jeste suština, vezni red je bio nepovezan i mlak. yes3
A Vilota je crtanje slikovnica mogao da ostavi za kuću i svi bi bili zadovoljni yes3
Uživanje je gledati Tošića na terenu, isto kao i slušati njegovu suprugu dok zavija kao vuk sa Prokletija, dok peva. yes3 stink. Ali dobro, nije loše da bude u timu i jedna folklorna figura, koja će da zabavlja publiku i koja će postati predmet sprdnje navijača na tribinama. stink.

Vezni red jeste bio nepovezan, ali su oni najbolje šanse imali zbog grešaka odbrane. Dve loše ofsajd zamke, kao i dva šuta glavom gde su Reljić i Tošić izgubljeni u prostoru i ne prate do kraja protivničke igrače.

A za ovo da je Tošić trenutno najbolji odbrambeni fudbaler Zvezde, kod mene imaš minus. Verovatno si to napisao zadivljen Tošinom bunarom i Karleušinim vokalnim darom. :lol:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Uživanje je gledati Tošića na terenu, isto kao i slušati njegovu suprugu dok zavija kao vuk sa Prokletija, dok peva. yes3 stink. Ali dobro, nije loše da bude u timu i jedna folklorna figura, koja će da zabavlja publiku i koja će postati predmet sprdnje navijača na tribinama. stink.

Vezni red jeste bio nepovezan, ali su oni najbolje šanse imali zbog grešaka odbrane. Dve loše ofsajd zamke, kao i dva šuta glavom gde su Reljić i Tošić izgubljeni u prostoru i ne prate do kraja protivničke igrače.

A za ovo da je Tošić trenutno najbolji odbrambeni fudbaler Zvezde, kod mene imaš minus. Verovatno si to napisao zadivljen Tošinom bunarom i Karleušinim vokalnim darom. :lol:

Tošić je fudbaler tako da je nalaziti vezu između njegove igre i privatnog života besmisleno, što ne važi samo za njega već za većinu fudbalera yes3
Tako da previše si mislio na njegovu ženu dok si gledao utakmicu, nisam očekivao da si i dalje sklon...tom pubertetskom ponašanju...još ako si i malo popio tvoje mišljenje psotaje potpuno bezvredno :lol:

Natrag