E ovako: svaki "naučnik" koji je ikada ušao na Farmu, kuću VB i sl. nikada nije ništa učinio za podizanje bilo kakvog kulturnog nivoa ni za promil, naprotiv. Sam koncept "šoua" u kojima se neko gleda čitav dan je jadan sam po sebi, promocija plitkosti, prizemnosti, totalnog neznanja, nepismenosti, malicioznosti, umišljenih zaje...ih likova. Koga bi uopšte trebalo da interesuje ko je kakav "karakter" i da li zaslužuje da bude osuđen ili proslavljen, ismejan ili dželat. Jer to i jeste poenta, mali ljudi ispred ekrana umišljaju nekakav osećaj moći jer im je dato pravo da presuđuju, 50 dinara + PDV i navali narode žedan krvi. Meni lično sve ovo vređa inteligenciju, pogotovo što se po običaju od drveta ne vidi šuma. Naime, ovde se komentariše o nekakvim sukobima ličnosti, karaktera, postavljaju se pitanja ko je u pravu, čiji je "stav" i "princip" ispravniji, ko je "dosledan" i "svoj", ko je "pametniji" i "inteligentniji", a previđa se ono najvidljivije-da su svi najobičnije seljačine, nepismeni polusvet koja se prostači dok kliče svom "nivou" i egu, a još su i "poznate" "ličnosti". Tražite neki intelektualni domet u celoj toj paradi mentalnog siromaštva, a o fenomenu rijalitija se inače bavi nauka - sociologija i psihologija. Jedini spas za glave, psihu i mentalno zdravlje mladih je da se ovakve "emisije" maknu sa TV-a pod hitno, a pogotovo da se proseju naše medijske ličnosti, ne može svako da se pojavljuje u medijima. Ako Mina Kostić kaže da nema veze što je u spotu bila sa golim muškarcem jer se i Mona Liza slikala gola, zdrav razum kaže da takav pacijent ne treba da ima publicitet. Isto važi i za sve ostale jer se od svih njih zajedno ne može sastaviti ni jedna prosečna osoba. Ja lično ne znam šta je gore: to što te spodobe koje su pune para, i poznate su, prave idiote od sebe, a pogotovo od gledalaca ili kad se okupe teletabisi iz "običnog" sveta, pa glume ove "selebritije".
Nekada na televiziji nije mogao da se nađe bilo ko. Ako izuzmemo cenzuru politički nepodobnih, cenzura prostaka i neobrazovanog polusveta je bilo divno rešenje. Voleo bih da mi neko dokaže da ponašanje sa "Farme" nije uvreda za svaku normalnu mladu osobu, od one koja ide ili je završila fax do one koja crnči po ceo dan za bedne pare, da gleda i da se pita da li je to to što je potrebno da rešiš svoje životne probleme, da živiš lagodno ni od čega, bez pravog rada, znanja, kulture i (realno) bez trunke obraza. Za Đuseve, Miloše, Gagije i ostale, a takva je cela "estrada" (kako zabavna, tako i sportska, politička, kriminalna,...), ja bih imao savršeno rašenje - izgradio bih najjeftiniji autoput u Evropi, pa i šire. Kad bi završili taj onda bi mi pravili autoput između Kljajićeva i Čonoplje,... Pa da se onda održava to o čemu svi oni govore - nivo, ali ovaj put objektivno.