FARMA 2 (2010) - Pobednik

FARMA 2010 - Pobednik

• Dragan Marinković - Maca

Votes: 29 36,7%
  • Dragana Milošević

Votes: 13 16,5%
  • Ivan Fece - Firči

Votes: 8 10,1%
  • Jasmina Kostić - Mina

Votes: 11 13,9%
  • Miloš Bojanić

Votes: 18 22,8%

• Total voters
    79
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Na te stvari koje ljudima iz vlade odgovaraju smo vec dosta navikli (bili i ostali ovce za sisanje) ali je zalosno koliko sam narod tome doprinosi.Pa,vecina ce i dalje gledati to (i nervirati se) nego sto ce uzeti neku knjigu da procita.Narod se sam zamlacuje,kao i u mnogim drugim stvarima (niko ne moze nikoga naterati da pomenutu emisiju gleda ili ne) a nekome je dobro doslo...

Član
Učlanjen(a)
29.12.2009
Poruka
144
Nije ovo pitanje samo trenutne garniture koja je na vlasti, ovo je univerzalno sredstvo za zamlaćivanje i trpanje problema pod tepih, svilena zavesa ispred divlje deponije i velika torta od sreće. Fuj. Da nema toga, bila bi neka druga beda. A i dotični "šouovi" su samo točkić u ogromnom mehanizmu zatupljivanja i duhovnog siromašenja koje traje već makar dve decenije.

Ono što najviše iritira, bar mene, jesu floskule o sukobu generacija na Farmi, o obračunu mladih i nezadovoljnih protiv starih, ustajalih sistema i retrogradnih ideja i principa. Ako je otpor, onda se on vrši isticanjem razlika i insistiranjem na njima, protiv prostakluka se bori kulturom, protiv nihilizma progresivnim idejama,... Ovde je u pitanju samo jedna homogena masa sastavljena od različite starosne strukture i "modernijih" i zaostalijih trendova. Moderno nije trend, to je stanje svesti. Svesti ovde nema, ma koliko se ljudi palili na to da misle kako neki reper "pokazuje" nekom matorom narodnjaku njegovog Boga. Isti su, samo drugačije zapakovani.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
U pravu si,ali opet kazem,narod je sam u velikoj meri kriv za to.Zar moze neko da te zatupi (bez uvrede,uzimam te bezveze kao primer) kao sto mozes sam sebe da zatupis?
Sad bih pisala jos nesto ali odosmo onda u politiku...

Član
Učlanjen(a)
29.12.2009
Poruka
144
Naravno da je i narod kriv, kad to niko ne bi gledao ti likovi ne bi ni imali mesta u medijima. Sad se tu može raspravljati o tome da li narod to gleda jer im se to natrljava na nos ili to postoji zato što to narod želi, ali to je već priča o kokoški i jajetu. Mada, sve je i stvar ponude, kad je sve prepuno tako laganog "sadržaja", onda je i neizbežno naleteti na to, a uvek je bilo lakše ići linijom manjeg otpora nego prazniti bešiku uz vetar. U početku možda i jeste bila stvar izbora - da li će neko slušati narodnjake ili r'n'r i džez i klasiku, hoće li gledati dokumentarni program ili Poselo, da li će se ložiti na mafijaše i slične ili će uzori biti neki ljudi iz nekog drugog sveta, ići u pozorište ili na splav. Ali, većina jeste izabrala ovu antikulturnu varijantu, to je od pojave postao standard. Normalno je ovde bukvalno postalo underground. U pravu si što se tiče ovoga, najlakše je poraženo slegnuti ramenima i reći kako su krivi mediji koji plasiraju kič (a nije i da nisu, daleko od toga), ali mogućnost izbora uvek postoji. Većina jeste to samovoljno prihvatila i time dala krila totalnom neukusu. U pravu si i za politiku, ali to je za neko drugo mesto.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Upravo tako,mogli bi do jutra sa logikom kokoska ili jaje.Mediji jesu krivi sto se plasiranja kica tice,ali opet se vracamo na isto,da to ne prolazi kod naroda,i tog kiceraja ne bi bilo u tolikoj kolicini.I to je ono sto ostavlja los utisak,sto uprkos tome da,bilo kako bilo,mogucnost izbora postoji ipak,mnogi se opredeljuju za ono sto pomenusmo (da se ne ponavljam vise).Valjda nam je to merilo kulture i intelekta...Ali,neka svako uziva (?) u onome sto mu se dopada,sta god to bilo,bar to mozemo da izbegnemo za razliku od drugih bitnijih stvari u zemlji (opet ja ka politici...).

Član
Učlanjen(a)
09.12.2009
Poruka
97
re

mislim da će i po drugi put pobediti Topalko nekako je najkulturniji i najfiniji
na farmi

0000416180_m_0_vjkpd4.jpg

a i čini se da ima veći IQ od mnogih sa farme

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
„Farmu“ treba što pre prekinuti

Vulgarnosti u rialiti serijalu prevršile svaku meru
„Farmu“ treba što pre prekinuti Foto

Marija Radojković | 25. 05. 2010. - 00:02h |

Jedina poruka koju nam poslednjih mesec dana šalju učesnici „Farme“ jeste da su nekultura, psovke, uvrede i napadi - prihvatljivo ponašanje. Kulminacija svih događaja bila je tokom vikenda kada su se farmeri toliko međusobno vređali da je sramotno pominjati i jednu jedinu njihovu reč.

Organizatori očigledno ne drže konce u rukama, te bi „Farmu“ trebalo ukinuti s obzirom na to da se šalje pogrešna poruka - da do 100.000 evra može da se najlakše stigne ukoliko iskažemo ono najgore u sebi. Republička radiodifuzna agencija zakazala je za danas hitan sastanak sa čelnicima „Pinka“ kako bi rešili ovaj problem.

Cilj u ovom slučaju ne može da opravdava sredstvo, a VIP ličnosti koje su deo javnog života trebalo bi barem da imaju svest o poštovanju osnovnih civilizacijskih normi. Aktuelni farmeri nemaju ni svest, ni razumevanje, ni poštovanje, samo rečnik bogat psovkama, te bi bolje bilo da se tih 100.000 evra i ostale propratne nagrade poklone u humanitarne svrhe.

Skandalozno ponašanje čiji se vrhunac odigrao nakon izbacivanja Đusa kada su revoltirani događajima Firči, Maca i Gagi uputili Milošu Bojaniću razne bedastoće, a potom i Miloš Bojanić Sajku, trebalo bi potpuno odstraniti sa malih ekrana, posebno u terminima kada to gledaju maloletnici, a gledanost i pojam šou-biznis ne smeju da budu opravdanje.

Republička radiodifuzna agencija primila je proteklih dana veći broj poziva i intervencija građana koji ukazuju na nekulturne sadržaje, a savet RRA doneo je odluku da sazove hitan sastanak.

Danas će biti poznati rezultati sastanka, a Srboljub Bogdanović, portparol RRA, kaže za „Blic“ da će oni učiniti sve što je u njihovoj moći da se ovakav sadržaj svede na minimum.

- Pokušaćemo da emiterima skrenemo pažnju na to. Pokretanje postupka je administrativno dugotrajna procedura i ovaj način skretanja pažnje se do sada pokazao kao najefikasniji. Teoretski, ukoliko se proceni da je ovakav sadržaj štetan za omladinu, može doći i do kazne - kaže Bogdanović koji dodaje da je, kada su u pitanju rialiti emisije, ovaj problem veoma specifičan i planetarne prirode s obzirom na to da se, recimo, prenosi uživo ne mogu kontrolisati. S druge strane, tu su i problemi sa zakonskim regulativama.

- Problem je u tome što zakon ne definiše šta je pristojno, a šta nepristojno, i koliko god da je nešto vulgarno, jednostavno ne podleže pod paragraf. Nije nemoguće, ali je teško sprovesti - kaže Bogdanović.
Na „Pinku“ je da odluči o daljim koracima, a kako nam kaže Tanja Vojtehovski, portparol Televizije „Pink“, oni su već preduzeli neke mere.

- Producenti emisije su već nekoliko puta razgovarali sa učesnicima da im ukažu na to da je njihovo ponašanje neprimereno i da, uz razumevanje nervozne i afektivnih stanja u koja dolaze, pripaze na ponašanje jer su odrasli ljudi koji moraju da probaju da se kontrolišu. Uz to, zadruga im je nekoliko puta slala pisma koja su javno čitana kroz program i mi smo im sinoć poslali pismo u kome ćemo po zna koji put apelovati da pripaze na ponašanje. Konflikti jesu nešto što se podrazumeva, ali ti konflikti moraju da se reše na drugačiji način, pa bi farmeri trebalo da vode računa o vulgarnostima - priča Tanja i objašnjava da po licenci emisije ne postoje drugačije metode.

- Mi nemamo mehanizam, niti smo po licenci u mogućnosti da izbacimo nekoga zato što psuje. Druga stvar je da mi ne možemo da ih vaspitavamo. Na nama je da ih upozorimo. Ono što je dobra okolnost u svemu ovome jeste da su se ti događaji odigrali posle ponoći kada deca sigurno nisu gledala.

Uprkos neprestanim apelima, farmeri se uopšte ne menjaju, već se sve gore ponašaju. Uslovi na farmi nisu prirodni, i farmeri su očigledno počeli da se „gube“.
- Jedan od glavnih problema rialiti emisija jeste to što nemaju scenario, nema dramaturgije, pa kao takve prete da postanu dosadne. Iz tih razloga ljudi koji proizvode te emisije prave takve uslove koji će stvoriti konflikte i zaplet. Programiran incident je ključna reč - ispričao je za „Blic“ psihoterapeut Zoran Milosavljević.

Izvinjenje Romima zbog viceva
Centar za prava manjina iz Beograd juče je „najoštrije osudio govor mržnje“ u emisiji „Nedeljno popodne sa Leom Kiš“, a televizija „Pink“ je odgovorila izvinjenjem zbog vređanja pripadnika romske zajednice. U emisiji, koja je emitovana 16. maja, pevačica Zorana Pavić ispričala je dva vica kojima se vređa romska zajednica.

Dešavanja na farmi
Nakon Đusovog izbacivanja, atmosfera na farmi se usijala. Farmeri više ne mogu ni da gledaju Miloša, te su nastavili sa napadima, a on i dalje tera po svom u licemerstvu, bezobrazluku i lažima. Prvi pokušaj da isprovocira stanare bio je kada je ustao i zajedno sa ostalim farmerima aplaudirao u čast Đusa. Firči, koji se posebno potresao zbog Đusa, te izgovorio velike gadosti Milošu, otišao je prekjuče kod psihologa i sada se odlično oseća. Prilikom posete psihologu Firči je saznao da je Miloš lagao u vezi sa emocionalnom poštedom koju je pominjao prošle nedelje. Većina farmera je ljuta na Minu zato što nije ništa preduzela povodom svađe Đusa i Miloša, već je samo ćutala, a potom nastavila da se druži sa Milošem.

Izvor: Blic

LEGEND
Učlanjen(a)
05.05.2009
Poruka
4.736
Milenu napali na pijaci

Narod verbalno napao pevačicu, a jedna starija žena zalepila joj pljuvačku na facu.

4010.jpg

Milena: Pljunula me je iz čista mira. Da mi nisu bile pune ruke, ko zna kako bi se provela. Toliko je matora da bi joj pukli glava i ona dva zuba koje ima kad bih je udarila. Da me nije ova iz obezbeđenja sklonila, tako bih je šljusnula nogom. Mene je samo jednom u životu pljunulo jedno dete. Posle toga sam ubila boga u njemu.

Raka: Je l’ to starija žena?

Milena: Čika Rako, je l’ mislite da bi me neko mlađi pljunuo? Pljunula me je zato što sam lepa i pametna, nema drugog razloga. Ne daj bože da joj opet odem na pijacu.

Nemanja: Matora, ima 70 godina, umreće večeras.

Milena: Ova baba, jao, zapamtila sam ovu babu. Uglavnom su mi govorili kako smo Nemanja i ja najgori. Kažu mi: Samo se ti smej, bićeš izbačena iz „Granda“. Znaš koji je uspeh iznervirati tu masu.

Izvor: Kurir

Član
Učlanjen(a)
09.12.2009
Poruka
97
re

RRA je hitno sazvala sastanak iii....

ćorak.Kao i sve ostalo što je trulo u ovoj zemlji.

Ja bih samo predložio da dozvole fizički kontakt makar jednom nedeljno

pa neka gleda narod

Dodato posle 23 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

- Problem je u tome što zakon ne definiše šta je pristojno, a šta nepristojno, i koliko god da je nešto vulgarno, jednostavno ne podleže pod paragraf. Nije nemoguće, ali je teško sprovesti - kaže Bogdanović.

Težak problem ne zna šta je pristojno a šta nepristojno zakon ne definiše...

Odgovor: Probaj da se na ulici ponašaš kao ovi seljaci pa bi ti vrlo brzo objasnili

šta je pristojno a šta ne i da li takvo ponašanje zakon sankcioniše

ili je farma iznad zakona i svako čeka deo kolača dok naivci glasaju i pune tudje

džepove

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Rekla bih da je Pink iznad zakona.Ne znam seca li se neko situacije od pre par godina kad je bilo "natezanja" izmedju RTS-a i B92 (milslim oko toga ko ce prenositi L.S.).Tada je RRA mogao da deluje pripretivsi televiziji B92 ukidanjem frekvencije,izgovor su bile nekakve gluposti,tipa koliko im traju reklame ili tako nesto (ne secam se).A sada...

RRA pokrenuo postupak protiv "Pinka"
Zbog ekstremno vulgarnog ponašanja učesnika "Farme"
Tanjug | 25. 05. 2010. - 16:29h
cat_icn_more.png
17:44h |

Savet republičke radiodifuzne agencije (RRA) pokrenuo je danas postupak protiv televizije "Pink" zbog "ekstremno vulgarnog ponašanja" učesnika rijaliti šou programa "Farma" koji se prikazuje na toj televiziji.
TV Pink će se večeras pre šou programa Farma izviniti gledaocima

Potpredsednik Saveta RRA Goran Karadžić je na konferenciji za novinare, održanoj nakon hitnog sastanka, objasnio da prema zakonima Srbije i međunarodnim konvencijama i regulativima, ne postoji mogućnost da regulatorno telo ukine bilo koju emisiju.

"Nismo glavni urednici i ne možemo da skidamo emisije sa programa, čak i kada mislimo da je to potrebno", rekao je Karadžić i dodao da je RRA u slučaju "Farme" pokrenula postupak za izricanje mera protiv emitera, jer smatra da postoje razlozi za to.

On je naveo da RRA smatra da je u okviru ovog rijalitija došlo do kršenja Zakona o radiodifuziji, Zakona o javnom informisanju, ali i kodeksa o ponašanju emitera.

Portparol televizije "Pink" Tatijana Vojtehovski je navela da će ta televizija pooštriti uredničku pažnju i da će cenzurisani psovke i svaku vrstu vulgarnosti koju takmičari izreknu u onim segmentima kada emisija može da bude montirana.

Ona je ukazala i da će "Pink" reagovati kada se psovka, vulgarnost ili govor mržnje dogode u živom prenosu, tako što će kameru i ton preusmeriti na drugog takmičara.

"Večeras ćemo uputiti izvinjenje svim gledaocima čija smo osećanja eventualno povredili u noći između subote i nedelje", rekla je Vojtehovski.

Ona je istakla da će televizija "Pink" uvesti pravilo koje ne stoji u licenci, a to je da se takmičar diskvalifikuje i kazni ukoliko govorom mržnje ili nekom vulgarnošću želi da reši konflikt.

Prema njenim rečima, "Pink" je i ranije preduzimao korake za koje je smatrao da mogu da urode plodom.

"Nekoliko puta su producenti i urednici, kada su primetili da su takmičari napeti, odlazili u Lisoviće gde su smešteni i upozoravali ih da je rečnik koji koriste neprimeren", rekla je Vojtehovski.

Ona je dodala i da je primenjena metoda "čitanja pisma Zadruge", kada takmičari znaju da su uživo u programu, a u kojima im je ukazano da se ponašaju neprimereno.

Sednica RRA sazvana je zbog verbalnog sukoba i vulgarnosti koje je reper Đus izrekao pevaču Milošu Bojaniću, u noći između subote i nedelje u ranim jutarnjim satima.

Reper je u toku noći prekoračio pravila licence i ugovor koji je potpisao time što je fizički dodirnuo drugog takmičara.

Urednici i producenti "Pinka" reagovali na način kako licenca nalaže i reper je tokom noći ozbačen iz rijaliti-šoua.

Izvor: Blic

Bice od svega "Tresla se gora..."

Natrag