FARMA 2 (2010) - Pobednik

FARMA 2010 - Pobednik

• Dragan Marinković - Maca

Votes: 29 36,7%
  • Dragana Milošević

Votes: 13 16,5%
  • Ivan Fece - Firči

Votes: 8 10,1%
  • Jasmina Kostić - Mina

Votes: 11 13,9%
  • Miloš Bojanić

Votes: 18 22,8%

• Total voters
    79
LEGEND
Učlanjen(a)
05.05.2009
Poruka
4.736
Iz ankete je izbačen Ivan Ivanović - JUICE - 5, koji je u Anketi, trenutno, bio na drugom mestu,

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Reakcija na diskvalifikaciju Ivana Ivanovica - Juicea

"Kao javni servis Hip Hop scene Srbije, javno osuđujemo diskvalifikaciju Ivana Ivanovića Đusa sa rijaliti šoua 'Farma', u noći između 22. i 23. maja 2010. godine, od strane Zadruge (produkcije 'Farme'). Najpre moramo napomenuti da je Ivan Ivanović Đus (u daljem tekstu Đus) jedan od najistaknutijih i najcenjenijih pojedinaca muzike u Srbiji i šire, koju naš servis promoviše, zbog toga smo na pozive mnogobrojnih Đusovih fanova odlučili da se obratimo javnosti, kao i RTV Pink i čelnim ljudima 'Farme'. Sinoć je Đus diskvalifikovan sa 'Farme' pod optužbom da je seksualno zlostavljao jednog od učesnika, Miloša Bojanića. Moramo napomenuti da je ono što se moglo videti u TV prenosu, kao i na popularnim video sajtovima jasan pokazatelj o jako lošoj odluci ljudi da to protumače kao seksualno zlostavljanje i samim tim nekoga izbace sa 'Farme'. U TV prenosu se videlo da je popularni Đus u jednom trenutku uhvatio za zadnjicu Miloša Bojanića, što svakako nije primeran gest (a bilo je i mnogo gorih od strane Miloša Bojanića od početka njegovog boravka na ’Farmi‘), ali je jasno i očigledno da je u navedenoj situaciji reč o šali i da nema govora o 'seksualnom zlostavljanju'. Kao pasionirani gledaoci popularnog rijaliti šoua moramo se osvrnuti na mnogobrojne stvari koje su se dešavale na ovogodišnjoj farmi, a koje nisu za posledicu imale diskvalifikaciju. Gledaoci farme su u više navrata mogli da se uvere u takve postupke, a mi želimo da podsetimo javnost i na neke druge rijaliti programe u kojima su učesnici pred svojim 'cimerkama' pokazivali polni organ i nazivali ga budalom, a to niko nikada nije okarakterisao kao seksualno uznemiravanje. S obzirom na to da je posle izbacivanja Đusa gospodin Miloš Bojanić pričao da ga je popularni rep umetnik napastvovao tako što mu je gurao jezik u usta, skidao pantalone i gaće pred njim, da mu je gurao prst u zadnjicu… mi molimo ljude zadužene za to da to što pre pokažu javnosti te snimke jer su to vrlo jake optužbe, kao i između ostalog optužbe da je Đus 'seksualno uznemirivao' bilo koga. Ukoliko se ispostavi da to nije tačno, a mi verujemo da nije, zato što nigde nismo mogli da vidimo u toku televizijskog prenosa takve stvari, zahtevamo javno izvinjenje Miloša Bojanića Đusu, kao i ekspresno povlačenje odluke o diskvalifikaciji i povratakĐusa na farmu kao znak izvinjenja produkcije za učinjenu nepravdu. U suprotnom ćemo biti primorani da pozovemo veliki broj nasih članova, simpatizera i poštovalaca na bojkot ovakve emisije, koja sa jedne strane propagira nekažnjavanje verske, nacionalne i etničke mržnje, najgnusnije psovke, a sa druge strane drastično kaznjava očiglednu šalu, takođe ovo jasno shvatamo kao i napad na srpsku hip hop zajednicu, kao i celu hip hop kulturu. Javno iskazujemo nezadovoljstvo udruženja obožavaoca hip hop muzike RADIVIZIJA, koje broji više od hiljade članova, ali i nekoliko hiljada svakodnevnih posetilaca 'Radivizija' portala i učesnika u diskusijama na našem forumu. Smatramo da je produkcija 'Farme' odgovorna za namerno izbacivanje Ivana Ivanovića iz ovog programa. Želimo odgovor na pitanje šta je sa novcem koji su ljudi uložili glasajući za svog favorita Đusa, koji ni jednom nije bio blizu izbacivanja, a bez bilo kakvog opravdanja su ostali bez svog favorita. Da li produkcija ili cenjena publika odlučuje ko je favorit ili ne? A Ivan Ivanović je to definitivno bio. Ili je u pitanju Saša Popović i njegova produkcija, koja na sve moguće načine gura svoje adute u ovom popularnom rijaliti programu. Nije bez osnova ni priča koja se spominje u poslednje vreme da 'Grand' drži monopol na nacionalnim frekvencijama u Srbiji, što svakako nije u skladu sa zakonskim odredbama koje je potpisala RRF. Na kraju saopštenja, koji zasigurno može potpisati sva omladina koja voli hip hop muziku i podrzava jednog od omiljenih rep izvođača Ivana Ivanovića, njega i citiramo: 'Vi ste mislili da smo se smirili?! Ustvari smo se uznemirili!'
RadiVizija, Javni servis Hip Hop scene Srbije, 23. Maj 2010."

djus-1_0.jpg

Zelimo da vas podsetimo na mnogo gore dogadjaje sa ovogodisnje "Farme", koji nisu sankcionisani od strane produkcije:

- Jedan od ucesnika je stao na spalir kostima drugog ucesnika i na taj nacin je drugi ucesnik desetak sekundi bio bukvalno davljen. Taj ocigledno grub postupak je prosao nekaznjeno.
- Jedan od ucesnika tokom cele ’’Farme’’ radi ono za sta moze i sudski da odgovara. Vredja ljude na nacionalnoj i verskoj osnovi, preti da ce se obracunati sa pojedinim farmerima kada izadje sa ’’Farme”, podstice nasilje time sto motivise druge farmere da unajme batinase koji ce umesto njih obaviti prljav posao, obecava ljudima razne olaksice, a jedna od njih je obecanje jednom od ucesnika da ce mu “srediti” vozacku dozvolu za pet (5) dana, hvatanje za grudi Mine Kostic… Taj ucesnik je takodje prosao nekaznjen iako je polio hladnom vodom Juicea dok je spavao, a kasnije ga i vredjao na racun njegovog romskog porekla. Naravno rec je o Milosu Bojanicu.

Dakle imamo kroz celu farmu na uvid da postoje ocigledno dva arsina.

Zbog ozbiljnosti situacije i teških optužbi za seksualno zlostavljanje, želimo da damo punu podršku našem favoritu Juiceu. Mnogi članovi udruženja obožavatelja hip hop muzike se poistovećuje sa ovim umetnikom i smatra ga svojim predstavnikom u ovogodišnjoj formi televizijskog programa Farma. Usled novonastale situacije smatramo da smo neopravdano ostali bez predstavnika velikog dela omladine u Srbiji. Napominjemo da su nam ličnosti poput Rake Radovića, Miloša Bojanića i Zorice Brunslik nanele štetu ogromne kulturne vrednosti mladima u Srbiji, tokom devedesetih godina. Sve nam se čini da mladi i dalje ispaštaju zbog njihovog ponašanja. Da li se bilo šta promenilo u ovoj zemlji? Zehtevamo reakciju i produkcije emisije Farma, ali i javnosti.

izvor radivizija.com

Učlanjen(a)
11.06.2009
Poruka
505
:beee:Farmeri su haos.
Glas bih dao Djusu, ali pošto je ispao mislim da ima šanse za pobedu Mina, ne bi mi bilo ni žao da pobedi Dragana.
A za ostale nemam lep komentar.
Inače ako Gagi pobedi, ili Maca, što bi bilo apsurdno, pošto su obojica nevaspitani i bezobrazni, za Gagija i ne treba poseban komentar, lik je sam po sebi smešan..., mislim da bih bio u stanju sebi da otkinem ruku i udaram po TV.
Inače ova dvojica su po meni najgora učesnika...
Svašta bih rekao za njih, naravno daleko od lepih reči.smile3

Član
Učlanjen(a)
29.12.2009
Poruka
144
E ovako: svaki "naučnik" koji je ikada ušao na Farmu, kuću VB i sl. nikada nije ništa učinio za podizanje bilo kakvog kulturnog nivoa ni za promil, naprotiv. Sam koncept "šoua" u kojima se neko gleda čitav dan je jadan sam po sebi, promocija plitkosti, prizemnosti, totalnog neznanja, nepismenosti, malicioznosti, umišljenih zaje...ih likova. Koga bi uopšte trebalo da interesuje ko je kakav "karakter" i da li zaslužuje da bude osuđen ili proslavljen, ismejan ili dželat. Jer to i jeste poenta, mali ljudi ispred ekrana umišljaju nekakav osećaj moći jer im je dato pravo da presuđuju, 50 dinara + PDV i navali narode žedan krvi. Meni lično sve ovo vređa inteligenciju, pogotovo što se po običaju od drveta ne vidi šuma. Naime, ovde se komentariše o nekakvim sukobima ličnosti, karaktera, postavljaju se pitanja ko je u pravu, čiji je "stav" i "princip" ispravniji, ko je "dosledan" i "svoj", ko je "pametniji" i "inteligentniji", a previđa se ono najvidljivije-da su svi najobičnije seljačine, nepismeni polusvet koja se prostači dok kliče svom "nivou" i egu, a još su i "poznate" "ličnosti". Tražite neki intelektualni domet u celoj toj paradi mentalnog siromaštva, a o fenomenu rijalitija se inače bavi nauka - sociologija i psihologija. Jedini spas za glave, psihu i mentalno zdravlje mladih je da se ovakve "emisije" maknu sa TV-a pod hitno, a pogotovo da se proseju naše medijske ličnosti, ne može svako da se pojavljuje u medijima. Ako Mina Kostić kaže da nema veze što je u spotu bila sa golim muškarcem jer se i Mona Liza slikala gola, zdrav razum kaže da takav pacijent ne treba da ima publicitet. Isto važi i za sve ostale jer se od svih njih zajedno ne može sastaviti ni jedna prosečna osoba. Ja lično ne znam šta je gore: to što te spodobe koje su pune para, i poznate su, prave idiote od sebe, a pogotovo od gledalaca ili kad se okupe teletabisi iz "običnog" sveta, pa glume ove "selebritije".

Nekada na televiziji nije mogao da se nađe bilo ko. Ako izuzmemo cenzuru politički nepodobnih, cenzura prostaka i neobrazovanog polusveta je bilo divno rešenje. Voleo bih da mi neko dokaže da ponašanje sa "Farme" nije uvreda za svaku normalnu mladu osobu, od one koja ide ili je završila fax do one koja crnči po ceo dan za bedne pare, da gleda i da se pita da li je to to što je potrebno da rešiš svoje životne probleme, da živiš lagodno ni od čega, bez pravog rada, znanja, kulture i (realno) bez trunke obraza. Za Đuseve, Miloše, Gagije i ostale, a takva je cela "estrada" (kako zabavna, tako i sportska, politička, kriminalna,...), ja bih imao savršeno rašenje - izgradio bih najjeftiniji autoput u Evropi, pa i šire. Kad bi završili taj onda bi mi pravili autoput između Kljajićeva i Čonoplje,... Pa da se onda održava to o čemu svi oni govore - nivo, ali ovaj put objektivno.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Da može, dobio bi od mene još 5 "onih plavih", sročeno je da svako razume (ako to želi)! "Hleba i igara" je odavno sinonim za ovu zemlju, hleba je sve manje, ali zato se klovnovi ne skidaju sa tv-a! I nije to rijaliti šou, takav život tim likovima su dozvolili ljudi koji to gledaju, glasaju, pričaju o njima, oni žive od ljudske gluposti, rijaliti šou je u kućama gde je ta "emisija" kao deo pokućstva, misle ljudi kako se zabavljaju, teše se da im je lepo...

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Hitna sednica RRA zbog "Farme"

Hitna sednica RRA zbog "Farme"

Tanjug, Fonet | 24. 05. 2010. - 15:09h
cat_icn_more.png
19:12h |

Zbog "ekstremno vulgarnog" programa koji je tokom vikenda emitovan u okviru rijaliti-šoua "Farma" televizije "Pink", Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) održaće sutra hitnu sednicu.

11hywxj.jpg

U saopštenju RRA se navodi da je na sednicu pozvan i predstavnik televizije "Pink".

U prošloj sedmici je gledanost rijaliti programa "Farma" nadmašila sve što su piplmetri AGB Nielsen Media Research u Srbiji izmerili od 2002.godine, saopštila je danas TV Pink, stavljajući gledanost ovog programa u ravan sa vanrednim događajima.

Izvor: Blic

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Toliko o tome... Samo što i ljudima iz vlade odgovara takvo stanje stvari, narod se zamlaćuje "farmerima" pa ne misli na lične probleme i stanje u državi, sve veću inflaciju, lošu privatizaciju, krađu od svega što je ostalo, štrajkove i glad...

Natrag