- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Tvoja stvar je da li ćeš izbegavati odgovor na moje pitanje.
Činjenica je da biblija ne govori da onaj ko ne može da koristi alkoholno vino u pričesti jer mu je odvratno - da uzme grožđani sok.
Iz ovoga se mogu izvesti dva zaključka.
1. Da su Hristos i apostoli koristili grožđani sok koji odgovara svim tipovima ljudi.
Ja sam, na primjer, alergičan na grožđani sok, utroba mi se izvrće. Vidiš da ne odgovara svim tipovima ljudi.
2. Da je Isus neprijatelj ljudski jer na silu tera čoveka da konzumira nešto što mu je odvratno i što mu škodi.
Ti sam prosudi koja mogućnost je ispravnija.
Isus nikoga ni na što ne tjera i ne sili.
Ellen White nije pila alkoholna pića.
Za takvu izjavu treba priložiti dokaz.
Evo ti dokaz:
Tijekom protekle godine Ellen White je tri ili četiri puta osjećala nemoć i slabost u jutarnjim satima. Jednom se to dogodilo u vrijeme skupštine u Johnstown, Wisconsin. Kako bi spriječila nesvjesticu tih dana ona je nakon ustajanja uzimala jaje i malo čistog domaćeg vina, ali ja nikada nisam smatrao da to ima veze sa drogom, kako to ona pokazuje u svojim spisima. Tijekom protekle godine ona je možda popila jedan "pint" vina. Ovo su ekstremni slučajevi kada je uporaba vina opravdana, prema onome neka to bude "malo vina", koje nježno stimulira kod stanja slabosti. ( James White, Advent Review and Sabbath Herald 17. ožujak 1868. god.)
Pila, pila. Ona vino pila, a tebi ga ogadila.