Ellen White - Božja vjesnica ili drska plagijatorica?

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
P.S. Otjerala je kleptomanka čak i muža u grob, razilazeći se s njime pred kraj njegova života. Evo što James White piše 'princezi kleptomanki' nako tog razlaza (razvoda):

Nemoj se više brinuti zbog mog razmišljanja o neugodnim stvarima. Imam ih na umu. Ali dok sam sposoban raditi, koristit ću se svojom starom dobrom glavom koju mi je Bog dao, sve dok mi On ne otkrije da sam u krivu. Tvoja glava neće stajati na mojim ramenima. Zadrži je tamo gdje joj je mjesto, a ja ću pokušati odati počast Bogu koristeći svoju vlastitu. Bit će mi drago čuti vas, ali nemojte gubiti svoje dragocjeno vrijeme i snagu podučavajući me o stvarima pukog mišljenja.
A ne bi li on trebao onda skakati od sreće, mislim ako mu nije odgovarala?
Volio je znači svoju proročicu nježnog srca, oho :)

Možda je smatrala da će tako pobediti povratak tuberkuloze, tipa post oslobađa telo toksina. Vrlo je moguća ova varijanta. Jer je bila jako iscrpljena od tuberkuloze, jako ju je teško pogodilo to saznanje.

Mada joj je Elen preporučivala da to ne radi.

Bog zna, nekada neko mora stradati od bolesti i pored vernosti. Bog zna razloge.
Ne znam gledala sam neke spise i zaista postoji razlika između originala i onih knjiga na kojima je radila Marian Davis..
To nikad nećemo znati što je istina do suda Božjeg ako gledamo po vašem vjerovanju.
Tebe će Bog pitati zašto nisi vjerovao da je Isus Bog jednak Ocu.
Da li ti znaš za onu čovječe ne ljuti se ne igru, kad smo bili klinci stalno smo to igrali ...
:)

Lijep pozdrav svima!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jednom od njih dvoje je dozlogrdilo. :rolleyes:
Sjećam se da si jednom pisao da ju je muž špotao, odnosno neki svjedok je rekao kako ju je ušutkao jer mu se nije svidjelo jedno njezino "viđenje"...Tako nešto. Ništa čudno ako se "poslovni" partneri raziđu.

Starješina J.N. Andrews mi je rekao da je jednom sjedio dok je gospođa White čitala blagi ukor svjedočanstva za svog muža. On je rekao: "Ellen, daj mi to." Ona je posluša, a on ga je uzeo i bacio u vatru! (Canright)

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Jednom od njih dvoje je dozlogrdilo. :rolleyes:
Sjećam se da si jednom pisao da ju je muž špotao, odnosno neki svjedok je rekao kako ju je ušutkao jer mu se nije svidjelo jedno njezino "viđenje"...Tako nešto. Ništa čudno ako se "poslovni" partneri raziđu.
Mnogi govore za to doba da brakovi nisu bili sklapani iz ljubavi. Drugačije je to bilo vrijeme, valjda...

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
- zapravo kad malo razmislim koja je to zbrka...

"Mućke" :)

P. S. Bivši pripadnici adventista ili bilo koje druge crkvene zajednice su jako nezgodni. Ne mora im se baš sve vjerovati jer često puta govore iz povrijeđene taštine ili nekog jakog emocionalnog stanja. Kad takvi bivši odmah počnu s ogovaranjem, ja prestajem čitati.
Naravno, ima slučajeva kad netko dođe k sebi, zadobije milost i vrati se na pravi Put, ali takav čovjek ne baca drvlje i kamenje na bivšu zajednicu.
Jednom sam naišla na naslov videa: "Zašto više ne vjerujem Ellen White?" Misleći da se radi o jednom bivšem adventisti , malo sam poslušala i jako se iznenadila kad sam vidjela da to jedan govori adventistički pastor. Dobro je govorio i uglavnom njegov razlog odricanja Ellen White je Biblija. Samo Riječ Božja je ono što želi naučavati.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
"Mućke" :)

P. S. Bivši pripadnici adventista ili bilo koje druge crkvene zajednice su jako nezgodni. Ne mora im se baš sve vjerovati jer često puta govore iz povrijeđene taštine ili nekog jakog emocionalnog stanja. Kad takvi bivši odmah počnu s ogovaranjem, ja prestajem čitati.
Naravno, ima slučajeva kad netko dođe k sebi, zadobije milost i vrati se na pravi Put, ali takav čovjek ne baca drvlje i kamenje na bivšu zajednicu.
Jednom sam naišla na naslov videa: "Zašto više ne vjerujem Ellen White?" Misleći da se radi o jednom bivšem adventisti , malo sam poslušala i jako se iznenadila kad sam vidjela da to jedan govori adventistički pastor. Dobro je govorio i uglavnom njegov razlog odricanja Ellen White je Biblija. Samo Riječ Božja je ono što želi naučavati.
Aha, primijetila sam to.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Aha, primijetila sam to.

A što li je s Kainosom i Laodikejom? Nema ih. Da nisu u "šok sobi" završili? Nije lako podnositi ovo što im se pred očima otvara. Mire kaže, iz iskustva, da je strašno kad se čovjeku ruši ono u što je vjerovao i na što se oslanjao. Hvala Bogu, ja nisam imao takvih iskustava, ali to sigurno mora biti strašno. Evo, sada sam probao samo zamisliti jedan scenarij, i sav sam se stresao. Kao da "tlo nestaje ispod nogu".

P.S. Ja ću se moliti za sve EGWiste da ih Bog ozdravi.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Mnogi govore za to doba da brakovi nisu bili sklapani iz ljubavi. Drugačije je to bilo vrijeme, valjda...

Moguće. A moguće da nisu ni znali da je sakrament ženidbe neraskidiv ili im nije bilo stalo do toga. Ipak svi su oni imali protestantski mentalitet, a oni su slobodni slijediti svoj stil života.
Kako god, meni je smiješno kad Laodikeja napiše da je Katolička Crkva bila voljna proglasiti svetom Ellen White da nije bilo jedne zapreke... :D

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
P.S. Ja ću se moliti za sve EGWiste da ih Bog ozdravi.

I ja se ponekad molim za forumaše.
Već smo tu godinama, na neki način se poznamo i makar se ne slažemo, ja vjerujem da svi tražimo Boga.

Jedna molitva koju ja uvijek izmolim kad me nešto ili netko iživcira: :)

Umiri, Bože, moju dušu, učini u njoj svoje nebo, svoje ljubljeno boravište i mjesto svojeg počinka; daj te nikada ne ostavljam samog, nego da sva budem prisutna, budna u vjeri, klanjajući se Tebi sasvim predana tvojem stvaralačkom djelovanju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I ja se ponekad molim za forumaše.
Već smo tu godinama, na neki način se poznamo i makar se ne slažemo, ja vjerujem da svi tražimo Boga.

Jedna molitva koju ja uvijek izmolim kad me nešto ili netko iživcira: :)

Umiri, Bože, moju dušu, učini u njoj svoje nebo, svoje ljubljeno boravište i mjesto svojeg počinka; daj te nikada ne ostavljam samog, nego da sva budem prisutna, budna u vjeri, klanjajući se Tebi sasvim predana tvojem stvaralačkom djelovanju.

Podsjetila si me na jedan moj stari post, ovako ide:

Ja svako jutro ustajem iz kreveta molitvom: Bože, čuvaj od mene sve one koje ću danas susresti, a meni oprosti.
Zato ja onda onako malo žešće "nagazim" druge, pa Bog ih čuva bolje nego ja.

Bog vas sve blagoslovio.

P.S. A sad na posao

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Boro to "gaženje" kome težiš, nije baš odlika čoveka koji se iskreno moli Bogu.

Više se moli Bogu da nemaš potrebu da "gaziš" već da voliš bližnje.

Natrag