Ellen White - Božja vjesnica ili drska plagijatorica?

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
image

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Jovane, molim te, može li mi odgovoriti gdje se nalazi tj. gdje točno stoji Isus Krist kao veliki svećenik koji vrši posrednički službu za ljude koji se kaju po vjerovanju tvoje ASD crkve?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jovane, molim te, može li mi odgovoriti gdje se nalazi tj. gdje točno stoji Isus Krist kao veliki svećenik koji vrši posrednički službu za ljude koji se kaju po vjerovanju tvoje ASD crkve?

Jovan je već priznao da crkva ASD nema svu istinu. Najkonkretnije, ustvrdio je da crkva ASD teško griješi deklarirajući vjerovanje u Trojstvo i vjerovanje da je Isus Bog. Zatim, Jovan je deklarirao da je Bog podigao Muhameda i Islam baš zbog toga da ih upotrijebi kao “bič Božji” za kažnjavanje kršćana koji hule smatrajući i nazivajući Isusa Bogom. Što ti još uz ovo treba da shvatiš s kime imaš posla?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Hajde da sačekamo Mireta, ima nekih nedoumica oko tekstova Elen u vezi teme 'zatovrena vrata'. Voleo bih da tu temu dovršimo.

Ovdje nema nikakvih nedoumica, sve je jasno.

Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. Kad je on molio za svoje neprijatelje postojala je nada za njih, i oni su mogli biti opravdani i spašeni njegovim molitvama, i u vrijeme nakon što je bio posrednik u vanjskom boravištu za cijeli svijet. Ali sada, njegov duh i naklonost napustili su svijet, i naša naklonost mora biti s Isusom, i mora biti povučena od bezbožnih... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)

A onda, ponovo 'glavom i bradom' ta ista Ellen White 23 godine kasnije, misleći i nadajući se da ne postoje više materijalni dokazi (stari časopisi) izjavljuje ovako:

"Nikada nisam izjavila ili napisala da je svijet bio osuđen ili odbačen. Nikada nisam ni u kojem slučaju koristila taj jezik prema bilo kome, koliko god bio grešan. Uvijek sam opominjala one koji su koristili ove oštre izraze." (Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)

P.S. Da, što biste rekli o ovoj ženi?

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Hajde da sačekamo Mireta, ima nekih nedoumica oko tekstova Elen u vezi teme 'zatovrena vrata'. Voleo bih da tu temu dovršimo.
A šta ako se Mire ne javi danima, možda je čovjek u poslu.. što ne bi meni odgovorio, neće se Mire ljutiti zbog toga, ne vjerujem...
možda da zamolim Isabeletu, Mireta ili Slapa da te to pitaju umjesto mene, njima ćeš valjda odgovoriti.
Postaviti ću ja to pitanje ponovo ne brini, strpljen spašen.

:)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Neka, važan je Mire. Ne može niko umesto njega. On ima svoj način razmišljanja. A sa drguima sam razgovrao već...2021..nema potrebe.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pa sve sto je Slap citirao, ne mozes jednu uzeti pa reci to je to, objasnio sam. Moras sve redom osporiti, odnosno objasniti.. Pa idi redom..

Hajde jednu po jednu, imamo vremena. Da li žurimo igde? Posle ćemo izvesti generalni zaključak. Jer mi je važno da vidimo tvoj stav izaključak za svaku pojedinačno tvrdnju, pa da na osnovu toga vodimo dijalog. Ako bih sve grupno uzeo ponovio bih se kao i 2021. godine. Ali bolje da vidimo kako ti razmišljaš, tj. tvoj autentičan stav o ovome i moj odgovor.

Natrag