Ellen White je uzimala kašičicu.
Prije si tvrdio da ja lažem, i da Ellen White nije nikada konzumirala alkohol ni u najmanjim količinama. Ovime si priznao i pokazao, hvala dragom Bogu, da si ti lagao.
I drugo, Ellen White je sama priznala da je njezina teška ovisnost bila vezana uz ocat a ne uz vino. A ovisnosti nema bez sredstva ovisnosti,
opijata - alkohol, droge i razne druge halucinogene tvari.
Dakle, još nitko od subotara, ne samo na ovom forumu nego općenito, nije opovrgnuo slijedeće činjenice:
1. Ellen White je bila
bogohulnica - naučavala da je 22.10.1844.
završilo vrijeme za spasenje grešnika.
2. Ellen White je bila
najveća plagijatorica (kradljivica) u povijesti ljudskog roda - adventističi profesor kaže da je cca
50% spisa plagirano.
3. Ellen White je
strašna lažljivica - ukrala (plagirala) je
50 tisuća stranica tuđeg teksta (250 kg papira), a tvrdi (laže) da niti jednu jedinu rečenicu nije ukrala od drugih autora.
4. Ellen White je brakolomka vlastitog braka. Razvela se od supruga James-a White-a pred kraj njegova života. A koliko je terorizirala svoga supruga najbolje se vidi u njegovom donjem svjedočanstvu koje je napisao nakon razvoda:
Kad za mene dobijete poruku od Gospodina, nadam se da ću biti tamo gdje ću drhtati pred Njegovom riječi. Ali i pored toga, morate mi dopustiti da budem ravnopravan, ili je bolje da radimo odvojeno. . . . Nemoj se više brinuti zbog mog razmišljanja o neugodnim stvarima. Imam ih na umu. Ali dok sam sposoban raditi, koristit ću se svojom starom dobrom glavom koju mi je Bog dao, sve dok mi On ne otkrije da sam u krivu. Tvoja glava neće stajati na mojim ramenima. Zadrži je tamo gdje joj je mjesto, a ja ću pokušati odati počast Bogu koristeći svoju vlastitu. Bit će mi drago čuti vas, ali nemojte gubiti svoje dragocjeno vrijeme i snagu podučavajući me o stvarima pukog mišljenja.
5. Ellen White je bila teška ovisnica o octu, zapravo o alkoholu u octu. Evo njezinog vlastitog svjedočenja:
"Bila sam se prepustila i udovoljila svojoj želji za octom. Ali uz Božju pomoć nadvladala sam ovu svoju ovisnost. Borila sam se protiv iskušenja, odlučna da me ta ovisnost ne savlada. Tjednima sam bila vrlo bolesna, ali ponavljala sam iznova i iznova, Gospodin sve zna o ovome. Ako ću i umrijeti, umrijet ću; ali neću se predati toj želji i potrebi. Borba se nastavljala, a ja sam tjednima bolne muke prolazila. Svi su mislili da je nemoguće da to preživim. Znate svi da smo se usrdno utjecali Gospodinu, a najgorljivije molitve bile su za moje ozdravljenje. Nastavila sam se odupirati želji za octom i napokon sam pobijedila. Sada više nemam potrebe kušati bilo što slično. Ovo iskustvo za mene je na mnogo načina imalo veliku vrijednost. Izvojevala sam potpunu pobjedu. (Ellen White, Letter 70, 1911, reproduced in
Counsels on Diet and Foods, p. 485.)
Primjetite - tjedni i tjedni borbe, bolesti i
teških apstinencijskih muka. Mogu li ovakve teške apstinencijske muke prolaziti ljudi koji se pokušavaju odviknuti od običnog bezalkoholnog octa, voćnog soka ili čaja? Naravno da ne. Samo teški opijati, i apstiniranje od njih mogu izazvati ovako teške
apstinencijske krize i muke. Drugim riječima, samo alkohol i droge mogu ovo izazvati.