Svi znamo istoriju njene bolesti, povredu nosa, i svi znamo da se sirce i zeleni caj koriste za ublazavanje simptoma koje izazivaju bolovi u sinusima. Dakle, sasvim je ralno iz toga izvesti ovaj zakljucak.
Gdje je ona ovo napisala, ili netko drugi u njenoj biografiji, da bi ova bila opće poznata stvar, kako ti kažeš. Drugo, ako i je riječ o ovome, iako sam ja pročitao da je dobila "
kamenom u glavu" a ne u nos, zar su ocat i zeleni čaj bili
jedini lijek za ovakve bolesti i povrede, pa je morala uzimati baš ovo što kod nje izaziva
nepodnošljive nus-pojave?
Isti sastojak koji postoji u leku BIPREZ koji umirujuce deluje na srce, na misic srca, pa kada covek prestane da ga uzima, bolovi i preskakanje srca se vracaju, u jos jacem intenzitetu, organizam dozivljava sok!
To nisu lekovi koji sadrze neki sedativ, neku posebnu supstancu na bazi droge i sl.. Oni deluju na receptore u srcu, opustaju misice srca.. To su selektivni beta blokatori, dakle deluju na samo jedan misic u telu!
Dakle, nema nista posebno u leku BIPREZ, nikakva posebna supstanca, a nema ni u sircetu, od koje covek postaje zavistan, vec covekov organizam postaje zavistan na efekat tog leka, koji on ima na misice srca, ili u ovom slucaju na misice i kosti nosa!
Ti o ovom njezinom problemu s nosom i octu i zelenom čaju koje je ona pila
kao lijek za to, govoriš kao da si bio njezin osobni liječnik, a znam da nisi. Zato te molim daj citat
gdje si ovo pročitao i saznao.
Svi znamo od cega je patila! Imala je povredjen nos, i bolove u sinusima!
Ne mozemo se praviti blesavi kao da to ne znamo!
Svaki razuman covek ce zakljuciti da ne moze postojati ni jedan drugi razlog uzimanja "sirceta", osim ovog! Ti ne uzimas sirce da bi se "OPIJAO"!
Ja se neću praviti blesav, ali neću ti ni vjerovati ako nemaš dokaz za ovo. A dokaz može biti biti svjedočanstvo nje same o ovome, iako ja njoj ne vjerujem gotovo ništa, ili tekst nekog njezinog biografa koji potvrđuje ovu tvoju priču.
Ni ovde se ne slazem, jer ona nije tvrdila da su to sve njene reci, ni na jednom mestu!
Je tvrdila je. I to ne na jednom, nego na desetine mjesta. Evo samo jednog takvog mjesta:
"I ovdje bih rekla da, iako sam ovisna o Duhu Gospodnjem u pisanju svojih viđenja kao što sam ovisna i u njihovu primanju, riječi koje koristim u opisivanju onoga što sam vidjela su moje vlastite riječi, osim onih koje mi je izgovorio i prenio anđeo, koje uvijek stavljam u navodnike." (Review and Herald, 8. listopada 1867.)
Dakle sve su
njezine vlastite riječi, osim onih koje izgovori anđeo i koje tada stavi u navodnike, tvrdi Ellen White. A
istinu da je
ukrala 250 kila teksta drugih autora, ne mogu više niti žele skrivati ni neki adventisti koji imaju nekakvo intelektualno poštenje, a ona niti jedne riječi ne priznaje da je preuzela od drugih. Koje li drskosti?
Ja sam takodje pisao govor, gde sam 50% teksta od reci do reci naveo iz jedne brosure. Ne, nisam ga "prepisao", vec tekst znam napamet, pa sam ga tako i naveo, a neko ce reci da sam plagirao. Ne, jednostavno sam se setio teksta, odgovarao mi je, jer je u skladu sa mojim mislima i stavovima! Sta sam trebao da novodim fusnotu?
U čitanju prigodnih govora, zaista bi bilo imbecilno da govornik zastajkuje i da navodi ime autora od kojega je preuzeo rečenicu netom izgovorenu. Ali, ako bi te bilo tko nakon govora, ili mjesec dana kasnije nekom prigodom priupitao - "
Čuj, odakle ti onaj govor" - a ti mu odgovoriš - "
Sve su to moje vlastite riječi, osim dvije zadnje rečenice koje mi je došapnuo anđeo" onda bi zaista bio ljudska gnjida.
Njezin slučaj je
stostruko delikatniji od ovoga tvog primjera gdje si je zaista jeftino pokušao obraniti za plagiranje. Ona je tuđe,
dakle pokradene, radove ukoričila pod svojim imenom i to onda
prodavala. A još skandaloznije, svetogrdnije, od ovoga je njezina drskost da ispod ukradenog teksta, osim svoga imena,
potpiše i samog Boga. Jer ona tvrdi da je sve što je napisala, direktno od Boga. Vidjeli smo da je
ukrala 250 kila tuđih tekstova, i ljude uvjerava - i ovo mi je došlo direktno od Boga, s Božjeg prijestolja. ??
Nego, nisi mi odgovorio Slape, ako je ona zaista bila "pijandura" i "alkoholicarka", mozda i teska ovisnica o nekim jacim drogama, kako to da ju niko iz crkve nije za to optuzio? Valjda bi neko osetio miris alkohola, smrdela bi i dozivljavala razne krize, promene raspolozenja i sl, to bi bilo vidljivo kod narkomana!
Znaš li ti za slučaj kada je Ellen White
javno iznijela gadne optužbe na račun jednog njihovog djelatnika,
a vrlo brzo se otkrilo da sve to za što ga je ona bila optužila,
nije učinio on nego jedan drugi djelatnik koji je s njim poslovno zajedno putovao. Nakon što se saznala istina, nije se Ellen White ispričala čovjeku kojega ga nevina oklevetala, nego je oklevetani morao davati izjave da je njemu neugodno što je Ellen White dovedena u takvu situaciju. Dakle, ona je subotarima bila nedodirlji vija od Boga. Tko bi se usudio takvu nju optužiti.
Imam i ja pitanje za tebe. Vodstvo crkve ASD odlučilo je da se
Zapisnik sa Generalne konferencije 1919. (već četiri godine Ellen White je mrtva)
zapečati na neodređeno vrijeme. Desetljeća kasnije, kada se dokument učinio javnim otkriva se da je bila riječ upravo o saznanju vodstva crkve da je
opseg plagiranja u spisima Ellen White naprosto alarmantan. Ti si mene pitao - ako je zaista bila "pijandura", netko je morao primjetiti, pa kako onda da je nitko nije optužio? Ja tebi odgovaram ovako - Ako su znali
da je alarmantno plagirala, a saznali smo nakon otvaranja 'zapečaćenog zapisnika 1919'. da su zaista znali,
kako to da je nisu optužili??? Odgovor je samo jedan -
bogove se ne optužuje.
Koliko ja znam, nju je i crkva pazljivo i rigorozno ispitivala, po svim parametrima, da bi utvrdila da li je ona stvarno prorok ili nije, a da joj promakne ovako jedan bitan podatak, da je ovisnica i narkomanka, to je nepojmljivo!
Ma nemoj. Eno ti gore dokaza, ne samo da je nisu rigorozno ispitivali, nego su njezine krađe, lopovluke, laži,
skrivali k'o zmija noge. Dotle su je štitili, da su dokument u kojem su bili dokazi da je "divljački plagirala", proglasili tajnom i na neodređeno vrijeme zapečatili.
Smesno je ovo Slape. Ajde da je ona koristila jedan izvor za svoju knjigu, pa da je prepisala deo knjige od reci do reci, da i pricamo o nekakvom plagiranju!
Ali ovaj navodi, da je ona kopirala iz" vise razlicitih izvora"!
Nije to 'navod', to su činjenice koje više ne mogu kriti ni adventistički autori. Internet ih je*be, i internet će im glave doći. Nisi primjetio, pisao sam prije neki mjesec dana, kako je jedna grupa koja radi za "White Estate" na još neobjavljenim spisima Ellen White, iskopirala sve te spise, i sada povremeno na internetu curi tekst po tekst koji kompromitira Ellen White. Jadnici subotari, ne znaju kad će koja "
njezina sramota" izići van, pa čim se to dogodi oni 'promptno' reagiraju i objave taj dokument na svojoj službenoj stranici.
Pa ja cesto kad slusam propovednike, oko 90% onoga sto kazu secam se da sam procitao po raznim knjigama.. I niko ne navodi izvor!!!
Ne budi smiješan. Braniš kradljivicu sramoteći sebe. Nije riječ o govorima Ellen White, nego o tekstovima na kojima je novce mlatila, i još ne pitajući Boga i Nega ispod potpisala. Razumljivo. Što ti misliš bi li toliko novaca zaradila da ljude nije uvjerila kako su sve te riječi došle direktno od Boga, i nešto malo od anđela.
Ne kompromitiraj se zbog kradljivice, to ti je moj prijateljski i kršćanski sav jet.
Zasto ti moras svojim recima izrazavati nesto, ako je to vec neko lepse izrazio u nekoj knjizi, a ti si procitao, koristices njegove reci..
Naravno da ne moraš. Samo
što si gad ako ljude ideš uvjeravati da su sve te riječi
samo i isključivo tvoje.
A to da je ona bila "nepismena" i "neobrazovana", to su ciste gluposti adventista koji su hteli da je populizuju! Zena je bila izuzetno nacitana!
Ja mislim da je imala dva ili tri razreda škole. Osnovne, ne fakultetske. A što se tiče načitanosti, također mislim da je bila poprilično nepismena. Jer, ona je toliko prepisivala, da naprosto nije imala vremena čitati. Znaš li da je ona imala nekoliko 'tajnica', čiji je jedini posao bio da kompiliraju dijelove tekstova drugih autora i da uobličuju njezine knjige.
Već sam nekoliko puta ponovio, i evo još jednom:
Ellen White je najveća plagijatorica u povijesti ljudskog roda. 250 kila teksta ukrala je od drugih ljudi. Volio bih da me izvjestite ako saznate da ju je netko nadmašio.
Ako postoji imalo pravde po ovom pitanju, onda je to ono što je učinio
Miroljub Petrović. Miroljub je pokrao od Ellen White pet šest knjiga, uklonio njezino ime i besplatno ga svojim pacijentima dijelio na forumu. Čak je u ovome i Miroljub pošteniji od nje. Istina,
ukrao je od nje ono što je ona ukrala od drugih, ali je bar džaba dijelio.