A za žene ne znam na šta tačno misliš. Žena treba da bude lepa a grudi to ne čine.
Salim se malo. Naravno da fizicki izgled ne odrazava lepotu, ali mnoge zene pate od toga da budu lepe po spoljasnjosti, a bitno je kakve su izunutra, i to se zanemaruje..
A Jovan tvrdi da će još biti u bijelim prozirnim haljinama.
Bože sačuvaj, ako će biti bez sisa bolje da su u kakvim crnim debelim haljinama. Strašna je ova subotarska teologija, pa bar da se čovjek nasmije.
Pa bar da se malo nasmejemo, da razbijemo monotoniju
Tako kod mene tamo si rekao da čovjek mora raditi subotom, jer mora prehraniti familiju. Dok ti je član robivek5 rekao da se Bog brine - ne znam da li je on napisao, ali Biblija kaže da ne vidje vjernika da prosi kruha. I iz iskustava stotina, hiljada iz svijeta onih koji su zbog subote ostali bez posla, ili im je teško bilo naći posao, za sve njih se Bog pobrinuo.....
Tacno je da se Bog brine za sve ljude! On pusta da sunce njegovo sija i na pravedne i nepravedne. Ali kljucna rec je da on -
DOZVOLJAVA!
Ovi posebni materijalni blagoslovi, se odnose samo na "izuzetno verne" osobe, dok ostalima daje "mrvice". Pa i Hristos je rekao,
"PUSTI PRVO DA SE DECA NAHRANE"!
Kad bi bilo drugacije, mi ne bi onda na svetu imali gladne, zedne, bolesne i obespravljene ljude!
Dakle, Bog ne daje svima podjednako! Ovi posebni materijalni blagoslovi su namenjeni iskljucivo izuzetno vernim osobama.
A zato je na svetu puno siromasnih Hriscana koji trpe razlicite bolesti, muke, materijalne i druge.. Trpe muke, zato sto nisu dovoljno verni ili propustaju nesto bitno u pogledu vere! Zato Bog nece da im pomogne!
Znaci, ne funkcionise to tako kako ste vi opisali!
KAO - EVO JA CU DA SVETKUJEM SUBOTU, A BOG CE MI BACITI HLEB SA NEBA?
PA KOME JE JOS BACIO???
To da li ce ili nece, zavisi od drugih faktora, da li si dovoljno veran u ostalim stvarima, da bi ti on to ucinio?
DAKLE, NECE TI POMOCI SAMO ZBOG SUBOTE!
Zato ti ne mozes Slapu reci - drzi subotu, a Bog ce se pobrinuti za ostalo i baciti hleb sa neba! Zar stvarno mislis da ce mu baciti? Pa ako on potajno pije, pusi, ili radi nesto nemoralno, zar ce mu baciti hleb???
NARAVNO DA NECE!
I zato ne smes od coveka zahtevati da on automatski prestane da radi subotom, jer to ga moze stajati zivota, ako nije dovoljno veran! To moze ugroziti i njegov opstanak, i opstanak njegove dece i porodice!
Mozes mu samo predloziti, da se moli da mu Bog otvori put koji ce omoguciti, da svetkuje subotu!
NIKAKO NE SMES ZAHTEVATI!
A zbog subote, nije ni vredno ugroziti svoj zivot, jer ona je data "zbog coveka", i sluzi kao blagoslov a nije "prokletstvo".
Zato nijedan ozbiljan teolog nece zahtevati od vernika da on odmah prestane da radi subotom! Vec ce predloziti da se covek prvo moli u vezi sa tim, da mu Bog otvori put da moze da svetkuje. Tako je bilo od kad postoji adventizam, i niko nije subotu nametao kao
ZAHTEV!
Ali vi to cinite, a posebno Robivek..Sto je pogresno i sto je fanatizam, da zbog jedne manje vazne zapovesti ugrozis sebi zivot.
To je sustina onoga sto sam ja napisao, a sto se Robiveku nije svidelo, jer on zagovara fanatizam, a vidim da i ti ne razumes..
*Bas je bila jedna emisija, na tu temu, iz adv. crkve koju sam danas pogledao. Tamo kazu isto.. Sigurno ne slucajno..
iz iskustava stotina, hiljada iz svijeta onih koji su zbog subote ostali bez posla, ili im je teško bilo naći posao, za sve njih se Bog pobrinuo...
Nije tacno! Ne pomaze Bog svima! Dosta je ljudi koji su tako sebi ugrozili zivot.
Lepo sam objasnio.. Da bi Bog stvarno pomogao i da bi se pobrinuo, nije dovoljno da samo prestanes da radis subotom, vec moras da promenis celokupni zivot. A ako je Bog nezadovoljan samo u jednoj tacki (u onome sto radis), on ti nece pomoci ni u vezi subote - materijalno!
Nisu sve zapovesti podjednako vazne, postoje i one koje su vaznije od subote! Ako
"sav zakon odrzis a sagresis u jednom, kriv si za sve" i prestupnik si zakona, a onda ti Bog nece pomoci ni u vezi subote!
Nije subota dakle neka "magicna zapovest!", najvaznija, pa ako nju odrzis Bog ce se pobrinuti za sve! Nece!
nisi imao baš dobre argumente kod mene.....
Nisi dobro citao.. Evo sad ovde, pa kazi da nisam u pravu?