Ellen White - Božja vjesnica ili drska plagijatorica?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa postoji metafora, i dalje nema smisla maltretirati se. Rekoh ti, metafora u Bibliji postoji, "bele haljine" označavaju sveti karakter.

Ma pusti sad metafore, zene nam ostadose bez grudi, tragedija :)

Greši što misli da ako ne ospori EGW u svemu moraće da svetkuje Subotu :).

Pa ako ovo misli onda gresi, nije subota moranje, striktno pravilo koje se ne sme prekrsiti u izuzetnim slucajevima. To sam vec objasnio na drugoj temi, i tamo kod Kainosa.

Ako coveku od rada subotom zavisi egzistenicja, ako je to jedini nacin da prehrani svoju porodicu, nije mu greh raditi u taj dan. Isto tako ni doktoru koji spasava zivote. U oba slucaja radi se o spasavanju zivota..

I pravi adventisti ovo savrseno razumeju. Ne razumeju samo fanatici..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Hoću reći da se iza svakog napada na EGW uglavnom krije taj stav o osporavanju subote. Uglavnom.

A za žene ne znam na šta tačno misliš. Žena treba da bude lepa a grudi to ne čine.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

A Jovan tvrdi da će još biti u bijelim prozirnim haljinama. :) Bože sačuvaj, ako će biti bez sisa bolje da su u kakvim crnim debelim haljinama. Strašna je ova subotarska teologija, pa bar da se čovjek nasmije.

Hoću reći da se iza svakog napada na EGW uglavnom krije taj stav o osporavanju subote. Uglavnom.

Sve to ide u paketu. Boga predstavlja mrziteljem svoje djece, crni i žuti ne mogu sa svojom bojom kože u nebo, Bog ljudima kaže: Plodite se, a ona im kaže: Ne rađajte djecu, itd, ... itd.

Često se pita, što je sektaštvo i tko su sektaši. Evo ovdje najboljeg odgovora na ova pitanja. Sektaši su ljudi koji će se prije odreći Boga, i čak ga prihvatiti mrziteljem ljudi, nego li se odreći utemeljitelja sekte kojoj pripada, čak i onda kada taj utemeljitelj(ica) naučava da "Bog mrzi svoju djecu", da "ljudi obojane kože ne mogu takvi u nebo" te potpuno protivno Bogu ljudima savjetuje: "Ne rađajte djecu".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne poznaješ Božiji karakter. Ni ljubav ni gnev ne razumeš već sve posmatraš iz ugla čovekovog ne posvećenog karaktera.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne poznaješ Božiji karakter. Ni ljubav ni gnev ne razumeš već sve posmatraš iz ugla čovekovog neposvećenog karaktera

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne poznaješ Božiji karakter.

Ma nemoj. A gdje si ti završio škole za prepoznavanje Božjeg karaktera? Kod Miloša Bogdanovića? Tamo ti je i brat tripo večernji kurs završio.

A inače ti ne možeš poznavati Boga i "Božji karakter". Jer, kad učenici zatražiše od Isusa: "Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!" Nato će mu Isus: "Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš? Tko je vidio mene, vidio je i Oca." A kako ti niječeš da je Isus Bog, kažeš da su sotona i Isus jednaki po boštvu, ti nikako ne možeš gledajući Isusa doći do Boga Oca. (Tko nema Sina, nema ni Oca)

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987

Pa ako ovo misli onda gresi, nije subota moranje, striktno pravilo koje se ne sme prekrsiti u izuzetnim slucajevima. To sam vec objasnio na drugoj temi, i tamo kod Kainosa.

Ako coveku od rada subotom zavisi egzistenicja, ako je to jedini nacin da prehrani svoju porodicu, nije mu greh raditi u taj dan. Isto tako ni doktoru koji spasava zivote. U oba slucaja radi se o spasavanju zivota..

I pravi adventisti ovo savrseno razumeju. Ne razumeju samo fanatici..
Tako kod mene tamo si rekao da čovjek mora raditi subotom, jer mora prehraniti familiju. Dok ti je član robivek5 rekao da se Bog brine - ne znam da li je on napisao, ali Biblija kaže da ne vidje vjernika da prosi kruha. I iz iskustava stotina, hiljada iz svijeta onih koji su zbog subote ostali bez posla, ili im je teško bilo naći posao, za sve njih se Bog pobrinuo.....jer im je važnije vršiti volju Božju - tražite najprije pravednost i Božje kraljevstvo, a ovo drugo će se nadodati veli Isus....nisi imao baš dobre argumente kod mene.....

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ma nemoj. A gdje si ti završio škole za prepoznavanje Božjeg karaktera?

Na žalost ali nemaš. Tvoje rezonovanje je da je Bog mrzeo u Torah a sada više ne mrzi. Kao da je Bog neki ljutko u Torah a onda je u Novom Zavetu On je postao "dobrica" koji sada ne može mrzeti ili se gnjeviti.

Prosto detinje nerazumevanje.

Ali razlog toga je što zapravo tebi treba takav Bog koji te neće ukoravati za greh. Prosto.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dok ti je član robivek5 rekao da se Bog brine - ne znam da li je on napisao, ali Biblija kaže da ne vidje vjernika da prosi kruha. I iz iskustava stotina, hiljada iz svijeta onih koji su zbog subote ostali bez posla, ili im je teško bilo naći posao, za sve njih se Bog pobrinuo....

Taj tvoj robivek je u pravu. Subota je prije svega. Nedavno je znanstvena ekspedicija u Izraelu, koju je vodio Miroljub Petrović, došla do fantastičnih otkrića. Našli su nekakve ploče, od materijala koji na zemlji do sada nije ni viđen niti poznat, i tamo su dešifrirali zapisanu zapovjed o suboti koja je, nemojte pasti na guzicu, starija od Jahve za 7,5435 miljardi godina. Miroljub i njegov tim eksperata zaključili su da je naš sadašnji Bog zapravo nasljedik još starijeg Boga koji je Jahvi dao ploče na kojima je zapisana zapovijed o subotnjem odmoru. Svaki dan je za očekivati da će se Miroljub pojaviti s pločama na brdu Horeb, i sve ovo objaviti svijetu.

Na žalost ali nemaš. Tvoje rezonovanje je da je Bog mrzeo u Torah a sada više ne mrzi.

Bog se ne mijenja. Nikada Bog nije mrzio svoju djecu, samo što nam je to Bog objavio u svome Sinu Isusu Kristu

Ali razlog toga je što zapravo tebi treba takav Bog koji te neće ukoravati za greh. Prosto.

Meni Krist Spasitelj i Bog itekako treba, baš zato što sam grešnik. Vi subotari i ovdje tvrdite da vama Krist koji je Bog za spasenje ne treba. To tvrdiš ti, to tvrdi Laodikeja, a to tvrde i tripo i kainos koji kažu da Isus nije pravi Bog. Ali zato svi vi subotu navodite kao uvjet za spasenje. Eno vaša reinkarnirana Ellen - "Laodikeja datumarko" kaže da Isus dolazi na oblacima, vidljivo sa sobom nosi zapovijed o suboti, i tko nakon toga ne prihvati subotu ide, kako kažete vi subotari, u vječno uništenje.

Natrag