Ellen White - Božja vjesnica ili drska plagijatorica?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
I negledaj sve kroz subotu/nedelju. Važan je odnos sa Bogom, aktivan odnos sa Bogom koji trebaš ostvariti. A ovo pitanje ako ti nije sada tako jasno, vremenom ćeš ga bolje razumeti te nećeš imati nikakav strah po pitanju ove stvari. Ono za tebe sada nije od presudnog značaja.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
"Kao što stoji napisano: Jakov mi omile, a na Isava omrzoh," Rimljanima 9, 13

Židovi su, jer im istina o Bogu prije Isusa nije bila potpuno otkrivena i poznata, mislili da Bog može mrziti svoje sinove. U Bogu Isusu saznajemo da Bog ne mrzi svoju djecu. Tebi, koji tvrdiš da su sotona i Isus jednaki po boštvu, nije dato da vidiš i razumiješ ovu istinu.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Židovi su, jer im istina o Bogu prije Isusa nije bila potpuno otkrivena i poznata, mislili da Bog može mrziti svoje sinove.

Kako ne vidiš da ovo Pavle citira, kao istinu a ne kao nešto što su Jevreji krivo shvatili? Pavle na ovome i gradi svoju priču o potomstvu Božijem i onom koje to nije.

Ali problem je u tvom shvatanju "mrzeti"..to ti već govorim odavno. Nije sam izraz pogrešan nego tvoje shvatanje tog izraza.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne ja već u Bibliji to jasno stoji. Samo je stvar što ti to tumačiš da to Biblijsiki pisci nisu dobro preneli nisu dobro razumeli). Jesu. Ispravno su preneli i razumeli. Na tebi je pak da to razumeš kako treba tj. da ne negiraš to već da svoje razumevanje usredsrediš da razumeš šta to tačno znači.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Poučava me što znaži "mrziti" čovjek koji je deset puta ovdje ponovio da Bogu jednako značenje ima i mrziti i ljubiti. Još jednom te moram upozoriti. Idi po ludnicama i 'poučavaj' ljude ovako.

Ne ja već u Bibliji to jasno stoji.

U Bibliji jasno stoji da je Bogu mrziti i ljubiti potpuno isto!?!?!?!?!?!?!?!?!?

Čovječe, sad je meni jasno zašto si ti došao na ovaj forum mene za*jebavati. Istjerali te iz svih ludnica, ni luđacima više nisi mogao prodavati "muda pod bubrege" i ovakve ludorije, pa si mene našao. E dosta je sada.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Da, Bog "mrzi"...ali vidiš iz posta u post praviš istu grešku. I dalje nikako da se otarasiš pogrešnog tumačenja "mrziti" kako stoji u Pismu. Uostalom, otidi na originalni prevod te reči, sa hebrejskog pa valda će ti biti jasnije kakvu konotaciju taj izraz ima u Pismu. Nemoj iz posta u post da se ponavljaš, već rekoh ti...proveri sva značenja sa orignala koja ta reč ima u Pismu. I ne sumnjaj u Bibliju, kada kaže nešto to je tako. Ne tumači po svom nahođenju.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Biti okrenut protiv, nevoleti. To su značenja hebrejske reče "sane"koja se prevodi uglavnom kao mrzeti, isti koren reči. Dakle, kada se kaže mrzeti, znači i biti protiv, neprijatelj.

Ali zašto je Bog "neprijatelj", "biti protiv"? Pa normalno je da je to iz razloga što neko čini greh, zlo. Da li to bilo dete ili čovek, da li to bio period pre Hrista ili posle Hrista.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Na grčkom izraz "miseo"( μισέω) znači i "manje voleti" ili "manje ceniti". Sasvim normalno s obzirom da Isav je odbijao da bude voljen, kao što čovek kada odbija Boga biva manje voljen jer JE ODBIO da prihvati ljubav Božiju. Pa ga zato Bog "miseo"(mrzi). Jasno je da je razlog tome što prima manje ljubavi a to je odabrao samostalno.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako me ljubite, zapovijedi moje održite.

Kainose, evo gore, brat ti po suboti Jovan, tvrdi da ovo tvoje može stajati i ovako: “Ako me mrzite, zapovijedi moje održite., jer, kaže Jovan, Bogu je jednako i svejedno, mrzio čovjek ili ljubio. Jednako tako, ljubio te Bog ili mrzio, na isto ti dođe, tvrdi Jovan. Što bi ti rekao i poručio bratu svome?

Natrag