prvo moras da odes u banku da otvoris racun i da izvadis debit karticu,visa ili maestro ili nesto trece nebitno, bitno je samo da je debit kartica.
(mene su u banci savjetovali da recimo racun gde dobijas platu nekoristis za kupovinu na internetu)
podrazumeva se da napravis nalog na ebay, to je jednostavno uneses podatke i meil adresu i to ti je to.
neke artikle mozes platiti direktno unosenjem broja kartice ali nije toliko sigurno.
vecina kupaca placanje vrsi putem paypal , to ti je platni procesor na internetu,nesto poput banke na internetu.
napravis nalog na paypal i uneses broj kartice i ona ostane sacuvana tamo,i kad ti recimo nesto kliknes da kupis na ebay, oni ti ispostave racun na paypal,i ti samo potvrdis transakciju na paypal i novac ti se automatski skine sa racuna tj kartice koju imas.
udju na ebay cackaj malo, ako poznajes engleski bar malo skontaces kako ide.
u slucaju da ti artikal nedodje mozes da se zalis,ako se radi o manje vrednom artiklu oni ti posalju ponovo isti, jer se desi da se zagubi u transprtu,.
ja sam narucivao prvo sitnice da vidim kako to funkcionise,artikle koji kostaju po 2-3-5 $.
probas prvo s tim da vidis kako ide,
meni je doslo do sad oko 10 artikala, 2 nisu dosla, i za jedan o njih su mi vratili novac a drugi su poslali ponovo, tako da mislim da je prilicno sigurno,ima izuzetaka ali msm da nema potrebe za brigu.
ako nesto treba pojasniti,samo pitaj