Sta je sa ljudima koji su videli Alaha, Krisnu i ostale u vizijama, snovima znakovima i tako dalje, a ima ih koliko hoces ?
To sto kazes da je Kuran od sotone je samo tvoje misljenje, nije dokaz niti argument.
Mislim da Laodikeja nije tako napisao kako ste vi to izvukli .
On je napisao ovako citiram:" Islam pa time i Kur`an - su mesavina mnogobozacke filozofije obozavanja sunca i biblijskih elemenata.
Oni nisu proizvod Bozanske istine, vec ljudskih filozofija koje pokrece sam sotona u ljudima koji odbijaju ponudjeni dar spasenja opisan u bibliji".
Pa nijemi jasno kako ste došli do ti svoji zaključaka. Da je napisao , Kuran od sotone.
Mire je samo potvrdijo Jokera . dok ja nisam nigdje mogla naći tako nešta, niste nimalo fer.
Alaha nije vidijo ni Mmuhamed , kamoli neko drugi . Ni u jednoj vjeri Bog nije viđen osim Krista.
Kuran kaže: Muhameda moraju slijediti, poštovati i prakticirati sve ono što je on za života radio, Muhamed koji se pravijo prorokom nema apsolutno nikakav autoritet od Boga. NIije činijo ama baš nikakva čuda. Sve što ima to su njegova samo svedočenja.
Drugo : Muhamed se ženijo tko zna koliko puta, u današnje vrjeme mogli bi reći kao daje imao javnu kuću. Negdje sam pročitala daje se zaručijo sa djevojčicom od sedam godina , a kad ju je ženijo djevojčica je imala devet godina , a sam Muhamed je imao oko pedeset godina ako ne iviše , Bogte oslobodi imao je negdje godina ko moj tata sada. Zamislite da moj tatko oženi osmogodišnjakinju , jabiga osobno otrovala. Zamislite da imate kćer pa daje morate udati za takvog starkelju .Kad bi pitali muslimana rekli bi daje to normalno jel to vjera dozvoljava ,e tek sad vidim koliko sam sretna štosam katolkinja , mislim na sve katoličke vjere.
Najnevjerojatnija priča iz Kurana je redak ,(33:50) gdje 'Bog, Sveti Bog', Muhamedu daje pravo da seksualno iskorištava svaku vjernicu koja mu se ponudi . Pa jeli to moguće daje sve ovo gore navedeno sa božje strane ?
Ajmo nešto sada reći o našem (mom) spasitelju Kristu.
Isus nije bijo razbojnik, nije ratovao . Rekao je svome apostolu,
kada je bijo izdan od Jude : „Vrati mač na njegovo mjesto jer svi koji se mača laćaju od mača i ginu“ (Mt 26,52). Znači Krist nas poziva na mir . Muhamed naprotiv , pripovjeda ratove , nasilje i sve požude ovog svjeta.
Drugo: Isus Krist nije žudijo za ženama , niti ijednom ovo zemaljskom dobru .
Jedan hadit pak kaže , hadit znači "ono što je Muhammed, rekao, da je svaka žena na koju je pao njegov pogled ili njegova sjena morala postati njegova žena da ne bi za njom uzalud žudio! Kojeli samo bedastoće!
Treće: Isus Krist je umro na Križu dao svoj život za spasenje ovoga svjeta , oprao nas od greha, umro i uskrsnuo,po svetom pismu .
Muhamed je pak umro otrovan. Kojeli samo velke razlike.Dali se kao takav može uspoređivati sa Isusom , odlučite sami.
Kršćanstvo naučava da ako se onima koje je Krist poslao da propovijedaju Evanđelje dogodi da progutaju otrov, taj im ne će nauditi. Muhameda, apostola Islama, iskušala je jedna žena židovka, ponudila mu janjetinu , misleći da mu se ne će ništa dogoditi ako je doista prorok. Muhamed je umro sa šezdeset godina od otrova.
Dragi prijateli i prijateljice.
Ovdje imamo dvije osobe . Prva osoba: Krist , koji je rođem od Djevice Marije , koji nije ratovao , nije se ženijo, koji nije propovijedao nasilje i ubijanje nego mir, praštanje i ljubav.
Isus koji je učinio mnoga čudesa , umro za spasenje i uskrsnuo p svetom pismu.
Druga osoba : Muhamed koji se rodio od roditelja pogana.Umislijo sije damu je sve to dao anđeo Gabriel. A u svome životu izvlači sve moguće tjelesne užitke i ratne pustolovine te umire otrovan.
Od ove dvojice Božiji izaslanika ,ajmo to tako slobodno reći,Isus koji je osnovao kršćanstvo.
Muhamed koji je osnovao islam, čiju ćemo poruku prihvatiti? Procijenite sami.
Samo bi dodala , dami se ne izvlači iz konteksta kao Laodikeji , za mene je Kuran i dalje sveta knjiga.
Samo što nije možda dobro prevedena.
Svim Katolicima bez obzira kojoj grani pripadaju ,
mir Kristov svama.