Laodikeja, posto ti imas iskustva sa tim..
Postoji jedno pitanje.. Zasto se satanistima, satana i demoni direktno prikazuju uvek(koliko sam ja upoznat iz svedocenja tih ljudi), a hriscanima se Bog otkriva jako retko vidljivo, i to samo ako su izuzetno verni? Ili se otkriva tako da se to opaza po nekim indirektnim dogadjajima u zivotu?
Jedan autor je izrekao jednu zanimljivu recenicu - da se Bog otkriva coveku skrivajuci lice svoje, da ne bi pokidao tanane niti ljudske slobode i slobodne volje.
To znaci, da kada Bog zeli da se otkrije coveku - on uvek pita za dopustenje, ujedno osvedocavajuci coveka na razlicite nacine u svoju ljubav i spremnost da ga primi kao otac pun ljubavi.
Nasuprot tome, sotona je nasilnik, i nikada ne pita coveka kada deluje.
Da nema Boga koji svojom silom okruzava coveka i cuva ga svojim andjelima, sotona bi ga definitivno ubio, jer cilj sotone je da ubije coveka i duhovno i fizicki, i on bi to sproveo u delo da mu je dopusteno.
Komunikacija sa Bogom je moguca kroz veru i trazenje da se Bog otkrije, ali danas je malo onih koji stvarno ovu komunikaciju ostvare, cak i oni najposveceniji - odabrani da primaju poruke od Boga i da im on licno govori.
Biblijski nacini kako Bog govori coveku su u bibliji poznati, a to su kroz san, viziju, glasom Duha Svetoga i kroz znakove, od kojih sam i sam imao u licnom iskustvu u vise navrata.
Komunikacija sa sotonom se ostvaruje putem spiritizma, razlicitim metodama prizivanja, sto niko ne treba da cini jer to pogubno deluje na ceo psihofizicki sklop covekove licnosti govoreci iz mog licnog iskustva.
Citat iz knjige nije dokaz, nego tvrdnja. Opet te pitam, kako objasnjavas licna iskustva sa Alahom i kako znas da to sa cim si ti imao iskustvo isto nije demon ?
Islam pa time i Kur`an - su mesavina mnogobozacke filozofije obozavanja sunca i biblijskih elemenata.
Oni nisu proizvod Bozanske istine, vec ljudskih filozofija koje pokrece sam sotona u ljudima koji odbijaju ponudjeni dar spasenja opisan u bibliji.
Biblija je proizvod Bozanskog otkrivenja, istina o Bogu koji je u liku Isusa Hrista dosao na ovaj svet da postane nas spasitelj i da nas svojom smrcu otkupi od greha.
Svojim vaskrsenjem i vaznesenjem - Isus je otisao na nebo i postao novozavetni prvosvestenik u nebeskoj svetinji nad svetinjama gde posreduje za coveka, prilazuci zasluge svoje prolivene krvi na krstu za svakoga ko svojom odlukom prihvati njega za spasitelja i odluci da zivi novim zivotom spremajuci se za njegov dolazak i zivot u carstvu koje ce on uspostaviti prilikom svog drugogdolaska.
Islam ne prihvata ove istine, i smatra da je Isus samo obican covek koji nije poslan od Boga da umre na krstu za covekove grehe, i prema tome on kao pojava u savremenom svetu stavlja sebe u kategoriju antihriscanske organizacije koja propoveda lazna ucenja, odricuci se Hristove misije koju je imao i ostvario svojim dolaskom na ovaj svet, i time sebe stavljaju van Bozanskog spasenja, jer osnovni uslov spasenja je vera u Hrista kao licnog spasitelja, i prihvatanje njegove zrtve kao otkup za licne grehe.
"Децо! Последње је време, и као што чусте да ће доћи антихрист, и сад многи антихристи посташе; по том познајемо да је последњи час.
Од нас изиђоше, али не бише од нас: кад би били од нас онда би остали с нама; али да се јаве да нису сви од нас.
И ви имате помазање од Светога, и знате све.
Не писах вам као да не знате истине, него што је знате, и знате да никаква лаж није од истине.
Ко је лажљивац осим оног који одриче да Исус није Христос? Ово је антихрист, који се одриче Оца и Сина.
Који се год одриче Сина ни Оца нема; а који признаје Сина, и Оца има.
Ви, дакле, што чусте испочетка у вама нека стоји; ако у вама остане што чусте испочетка, и ви ћете остати у Сину и у Оцу.
И ово је обећање које нам Он обећа, живот вечни" ( 1 Jovanova 2. 18 - 25 )