Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
logos2: Nema ih vise medju hriscanima, nego ti ljudi nazivaju sebe hriscanima, a nisu.
Izajasnjavati se kao hriscanin je jedno, a biti pravi hriscanin je drugo.
Ja mogu da potpisem su vecina ljudi u Srbiji neznabozci, tj. izjasnjavaju se kao pravoslavci, a nista ne znaju o Hristu.
Mi smo kao narod odavno Bogu okrenuli ledja, zato nam se ovo desava danas sa drzavom i nacijom.
I to je tek pocetak, bice jos gore.
Infamous ti je izgleda zamjerio na ovim riječima, ali mislim da te nije razumio. Možda je mislio da bez razloga kritiziraš svoj narod.
Meni se čini da si ponizan i da objektivno gledaš na stvari. Ja isto tako mogu reći za mnoge katolike koje znam da nisu pravi vjernici, već samo na papiru. Nije kršćanin onaj koji se busa u prsa i hvali se svojom vjerom, a ne živi je. Isus svoje pozna po srcu.
Nije to slučaj samo u Srbiji, nego posvuda po svijetu. "Ne suobličujte se ovome svijetu" kaže nam sv. pavao, a kršćani se gotovo više ne razlikuju od drugih ljudi. Isus je rekao, ne bez razloga: "Kad ponovno dođem, hoću li naći vjere na zemlji?"
Vjera u narodu slabi, to svi vidimo i nema drugog puta nego vratiti se Bogu raskajana srca, u pokajanju, sa živom vjerom da nas samo Njegova ljubav može spasiti.
Imam dojam da u SPC ima vrlo duhovnih ljudi i teologa, koji su čvrsti kao stupovi u crkvi, ali primjećujem da doista ima mnogo neznanja, praznovjerja, predrasuda, utjecaja protestantizma i sekti, a i nacionalizma. Već sam citirala onu rečenicu: ako nisi pravoslavac nisi ni Srbin....To ne može biti kad vjera i nacionalnost nisu isto.
Logos, uvijek se može moliti za svoj narod, jer molitva ima moć.