Ako već mire vjeruješ u trojstvo zašto onda ne slaviš i Sv. Duha...ako to ne radiš onda prikraćuješ svoga Boga...ako slaviš Sv. Duha i moliš mu se daj mi biblijske citate koji o tome govore...ja u Otkrivenju čitam da se hvala, čast i slava daju samo Bogu i Janjetu...nigdje SD.....
Naravno da ga slavim, a sta, ti ga ne slavis?
Jel se ti molis Bogu ''bez Duha Svetoga''???
''Bog je Duh, i oni koji mu se klanjaju, u duhu i istini treba da mu se klanjaju" – Jovan 4:23, 24.
„
moleći se u Duhu Svetome“ (Juda 20).
''
nego sam Duh moli se za nas uzdisanjem neiskazanim.''(rim 8:26)
''
A Onaj što ispituje srca zna šta je misao Duha, jer po volji Božijoj moli se za svete.''(rim 8:27)
Sveti Duh ''posreduje za nas u molitvi'', kroz njega nase molitve stizu ka Bogu.
Mi se ''molimo u Duhu''.
Njegova uloga u molitvi je bitna, i zato mu nase molitve mogu biti direktno upucene, ali ipak njegova uloga nije da ''prima'' vec da ''salje'' i stoga nije neophodno direktno obracanje, jer njegova uloga u Trojstvu jeste da ''prosledjuje''.
Zato nemas direktnu molitvu Svetome Duhu u Bibliji, nemas cak ni ceste molitve Isusu, jer postoji ''hijerarhija'' u Trojstvu, preko Svetog Duha>Isusa do Oca.. To uce crkveni oci..
Rekoh, sve osobe u Trojstva imaju ''razlicitu ulogu u planu spasenja'', i razlicitu ''funkciju'' pa tako i Sveti Duh.
Razmisli malo i logicki, covek je telo, u tom telu nisu svi delovi tela ''jednaki po slavi'' tj. ''ne vrse svi istu funkciju'', ali svi oni ''jesu telo''. Tako je i kod Boga, ''ne vrse svi delovi istu funkciju''.
Sad treba da delim Boga na delove, da bih vam docarao, a on je nedeljiv i punina u sebi..
---------------------------------------------------------------------------------------
Sem toga razmisli o sledecim vasim tvrdnjama:
Po vasem ucenju: ''Isus = Sveti Duh''.
Zamisli sada Isusa koji kaze:
"
Na mene možete huliti i biće vam oprosteno, ali ne i na Svetog Duha."
Ovde Isus postavlja jasnu granicu izmedju sebe i Svetog Duha.