Duh Sveti

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne sme da odgovori na moj post, jer nema odgovor, ali zato napada Laodikeju i vrti jedne iste stihove u krug ko da smo svi mi blesavi, pa ovo je cirkus. Postalo je zalosno a i mucno gledati.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne vredi, na ni jedno moje pitanje ne odgovara, a zahteva da se odgovara na njegova.

Već sam napomenuo - nekima religija služi samo za zabavi i iživljavanje svojih nerava na drugima, jer takvi ljudi nemaju mira, i vrlo su nervno rastrojeni, to se vidi i u načinu pisanja.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Već sam napomenuo - nekima religija služi samo za zabavi i iživljavanje svojih nerava na drugima, jer takvi ljudi nemaju mira, i vrlo su nervno rastrojeni, to se vidi i u načinu pisanja.

,Naravno da ce Isus doci pre suda,...,,

,,Kada On dodje po drugi put, odnosno - nakon suda...,,

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Da, u tvojim izmešanim snovima da, u mojim rečima ne..

A čije su ovo reči:
Kada On dodje po drugi put, odnosno - nakon suda i svih desavanja -

,,Naravno da ce Isus doci pre suda,...,,

Inče Laodikeja šta bi pa izostavi odgovore davati....boli negde sinko?

Mora da se šališ...može li tonekako matematički da objasniš da li je jedan ili tri...trojica kroz jednog i jedan kroz trojicu...koja igra je u pitanju?
Može li JEDAN Bog kroz TRI SLUŽBE sebe predstaviti i ne biti glumac već BOG?

Zašto ne odgovori koji Bog stiže za glasom iz pustinje?
Koga je ISUS pokazao kad tražiše OCA da vide?

Jel i tebi Isus stvorenje koje glumi Oca i jeli i tebi Bog glumac?

Evo ti odgovor ovdeako ispravno popuniš:

15:24 Onda kraj, kad preda carstvo Bogu i Ocu, i kad ukine svako poglavarstvo i svaku vlast i silu. (KO?.............)
15:25 Jer Njemu valja carovati dokle ne položi sve neprijatelje svoje pod noge svoje.(KO?..............)
15:26 A poslednji će se neprijatelj ukinuti, smrt.
15:27 Jer sve pokori pod noge Njegove.(ČIJE?..............)Ali kad veli da je sve Njemu pokoreno,(KOME?..................) pokazuje se da je osim Onog koji Mu pokori sve.(KO?..................)
15:28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori,(ko pokori?...................) da bude Bog sve u svemu.

Koje ono ljude Jelena opisuje na pustoj zemlji?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, odgovor je već dat.

Na način kako si namerno planski izvadio polovinu mojih reči iz celine ili konteksta - može tako da izgleda da sam ja napisao "da će Isus doći nakon suda"

ALI, kada se pogleda cela rečenica koju sam napisao - može se jasno videti da ja nisam napisao "DA ĆE ISUS DOĆI NAKON SUDA" već "DA ĆE KADA ON (Isus) DOĐE PO DRUGI PUT I NAKON SUDA I SVIH DEŠAVANJA KADA SE PLAN SPASENJA BUDE OKONČAO - TADA ĆE ISUSOVA ULOGA KAO CARA, SPASITELJA I POSREDNIKA PRESTATI, I TADA ĆE SE ON PODLOŽITI OCU"

Cela rečenica:

"Kada On dodje po drugi put, odnosno - nakon suda i svih desavanja - kada se plan spasenja bude okoncao - tada ce Isusova uloga kao cara, spasitelja i posrednika prestati, i on ce se "podloziti" Ocu"

Dakle "NEĆE ISUS DOĆI NAKON SUDA" nego će "NAKON NJEGOVOG DOLASKA I SUDA PRESTATI NJEGOVE ULOGE I TADA ĆE SE ON PODLOŽITI OCU"

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Hebrejima 10. 15-17 A to nam svjedoči i Duh Sveti. Pošto je doista rekao: »Ovo je Savez kojim ću se svezati s njima
nakon ovih dana«, Gospodin govori: »Zakone ću svoje staviti u njihova srca i upisati ih u dušu njihovu. I grijeha se njihovih i bezakonja njihovih neću više spominjati.«

Idemo sada pronaći referencu i vidjeti ko je taj Duh Sveti

Jeremija 31. 31-34 »Evo dolaze dani« – riječ je Jahvina – »kad ću s domom Izraelovim i s domom Judinim sklopiti novi savez. Ne savez kakav sam sklopio s ocima njihovim u dan kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje egipatske, savez što ga oni razvrgoše premda sam ja gospodar njihov« – riječ je Jahvina. »Nego, ovo je savez što ću ga sklopiti s domom Izraelovim poslije onih dana« – riječ je Jahvina: »Zakon ću svoj staviti u dušu njihovu i upisati ga u njihovo srce. I bit ću Bog njihov, a oni narod moj. I neće više učiti drug druga ni brat brata govoreći: ‘Spoznajte Jahvu!’, nego će me svi poznavati, i malo i veliko« – riječ je Jahvina – »jer ću oprostiti bezakonje njihovo i grijeha se njihovih neću više spominjati.«

Jasno da ne može biti ...Jahve je personificiran u SD...to nije nikakva treća posebna osoba...evo još jedan primjer

Djela 28. 25b-26 - »Lijepo Duh Sveti po Izaiji proroku reče ocima vašim: Idi k tomu narodu i reci mu: Slušat ćete, slušati – i nećete razumjeti; gledat ćete, gledati – i nećete vidjeti!
Izaija 6. 8-9 - Tad čuh glas Gospodnji: »Koga da pošaljem? I tko će nam poći?« Ja rekoh: »Evo me, mene pošalji!«
On odgovori: »Idi i reci tom narodu: ‘Slušajte dobro, al’ nećete razumjeti, gledajte dobro, al’ nećete spoznati.

Kada god naiđete na stihove npr. u Djelima ima dosta toga gdje se kaže Duh Sveti reče ili odluči....radi se o Bogu ili Kristu koji su prisutni svojim duhom svugdje. Ovo su gore samo dva primjera ima ih više. U ovim slučajevima pobornici trojstva jedino mogu pribjeći filozofiji i reći Bog Isus SD to je sve isto oni su jedno. Čekajte malo pogledajte ovu sliku. Na slici je prikazano trojstvo kako ga vjeruju svi. Svi su oni Bog. Ali pogledajte Otac nije Sin niti obrnuto. Otac nije Sveti Duh niti obrnuto. Znači po ovim gore stihovima ko je prorokovao. Sveti Duh ili Bog ili se radi o jednoj te istoj osobi......

trojst10.jpg

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Hebrejima 10. 15-17 A to nam svjedoči i Duh Sveti. Pošto je doista rekao: »Ovo je Savez kojim ću se svezati s njima
nakon ovih dana«, Gospodin govori: »Zakone ću svoje staviti u njihova srca i upisati ih u dušu njihovu. I grijeha se njihovih i bezakonja njihovih neću više spominjati.«

Idemo sada pronaći referencu i vidjeti ko je taj Duh Sveti

Jeremija 31. 31-34 »Evo dolaze dani« – riječ je Jahvina – »kad ću s domom Izraelovim i s domom Judinim sklopiti novi savez. Ne savez kakav sam sklopio s ocima njihovim u dan kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje egipatske, savez što ga oni razvrgoše premda sam ja gospodar njihov« – riječ je Jahvina. »Nego, ovo je savez što ću ga sklopiti s domom Izraelovim poslije onih dana« – riječ je Jahvina: »Zakon ću svoj staviti u dušu njihovu i upisati ga u njihovo srce. I bit ću Bog njihov, a oni narod moj. I neće više učiti drug druga ni brat brata govoreći: ‘Spoznajte Jahvu!’, nego će me svi poznavati, i malo i veliko« – riječ je Jahvina – »jer ću oprostiti bezakonje njihovo i grijeha se njihovih neću više spominjati.«

Jasno da ne može biti ...Jahve je personificiran u SD...to nije nikakva treća posebna osoba...evo još jedan primjer

Djela 28. 25b-26 - »Lijepo Duh Sveti po Izaiji proroku reče ocima vašim: Idi k tomu narodu i reci mu: Slušat ćete, slušati – i nećete razumjeti; gledat ćete, gledati – i nećete vidjeti!
Izaija 6. 8-9 - Tad čuh glas Gospodnji: »Koga da pošaljem? I tko će nam poći?« Ja rekoh: »Evo me, mene pošalji!«
On odgovori: »Idi i reci tom narodu: ‘Slušajte dobro, al’ nećete razumjeti, gledajte dobro, al’ nećete spoznati.

Kada god naiđete na stihove npr. u Djelima ima dosta toga gdje se kaže Duh Sveti reče ili odluči....radi se o Bogu ili Kristu koji su prisutni svojim duhom svugdje. Ovo su gore samo dva primjera ima ih više. U ovim slučajevima pobornici trojstva jedino mogu pribjeći filozofiji i reći Bog Isus SD to je sve isto oni su jedno. Čekajte malo pogledajte ovu sliku. Na slici je prikazano trojstvo kako ga vjeruju svi. Svi su oni Bog. Ali pogledajte Otac nije Sin niti obrnuto. Otac nije Sveti Duh niti obrnuto. Znači po ovim gore stihovima ko je prorokovao. Sveti Duh ili Bog ili se radi o jednoj te istoj osobi......

trojst10.jpg

Ne dokazuje ovo apsolutno nista..
Nego jesi opravio tastaturu? :)

Natrag