Duh Sveti

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
To šta si rekao svako može pročitati

,Naravno da ce Isus doci pre suda,...,,

,,Kada On dodje po drugi put, odnosno - nakon suda...,,

Popuniti:

15:24 Onda kraj, kad preda carstvo Bogu i Ocu, i kad ukine svako poglavarstvo i svaku vlast i silu. (KO?.............)
15:25 Jer Njemu valja carovati dokle ne položi sve neprijatelje svoje pod noge svoje.(KO?..............)
15:26 A poslednji će se neprijatelj ukinuti, smrt.
15:27 Jer sve pokori pod noge Njegove.(ČIJE?..............)Ali kad veli da je sve Njemu pokoreno,(KOME?..................) pokazuje se da je osim Onog koji Mu pokori sve.(KO?..................)
15:28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori,(ko pokori?...................) da bude Bog sve u svemu.

1. Usput mi reci zašto smatraš apostole lažama ili možda i Isusa jer ne veruješ da je na njihovo insistiranje da im Oca pokaže On SEBE POKAZAO?

2. Koji Bog je stigao za glasom iz pustinje i da li je zaista stigao po obećanju pod uslovom da veruješ Jovanu krstitelju i apostolima?

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To sto Isus sebe pokaza "kao oca" se pogresno razume i to ko je stigao za glasom iz pustinje.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To šta si rekao svako može pročitati

,Naravno da ce Isus doci pre suda,...,,

,,Kada On dodje po drugi put, odnosno - nakon suda...,,

Na način kako si namerno planski izvadio polovinu mojih reči iz celine ili konteksta - može tako da izgleda da sam ja napisao "da će Isus doći nakon suda"

ALI, kada se pogleda cela rečenica koju sam napisao - može se jasno videti da ja nisam napisao "DA ĆE ISUS DOĆI NAKON SUDA" već "DA ĆE KADA ON (Isus) DOĐE PO DRUGI PUT I NAKON SUDA I SVIH DEŠAVANJA KADA SE PLAN SPASENJA BUDE OKONČAO - TADA ĆE ISUSOVA ULOGA KAO CARA, SPASITELJA I POSREDNIKA PRESTATI, I TADA ĆE SE ON PODLOŽITI OCU"

Cela rečenica:

"Kada On dodje po drugi put, odnosno - nakon suda i svih desavanja - kada se plan spasenja bude okoncao - tada ce Isusova uloga kao cara, spasitelja i posrednika prestati, i on ce se "podloziti" Ocu"

Dakle "NEĆE ISUS DOĆI NAKON SUDA" nego će "NAKON NJEGOVOG DOLASKA I SUDA PRESTATI NJEGOVE ULOGE I TADA ĆE SE ON PODLOŽITI OCU"

Šrto se tiče ostalog - jasno se iz ovog teksta vidi da postoje dve ličnosti koje obavljaju različite uloge u planu spasenja, i da su one Bog, odnosno da su Božanske prirode i da čine jednog Boga.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Na način kako si namerno planski izvadio polovinu mojih reči iz celine ili konteksta - može tako da izgleda da sam ja napisao "da će Isus doći nakon suda"

ALI, kada se pogleda cela rečenica koju sam napisao - može se jasno videti da ja nisam napisao "DA ĆE ISUS DOĆI NAKON SUDA" već "DA ĆE KADA ON (Isus) DOĐE PO DRUGI PUT I NAKON SUDA I SVIH DEŠAVANJA KADA SE PLAN SPASENJA BUDE OKONČAO - TADA ĆE ISUSOVA ULOGA KAO CARA, SPASITELJA I POSREDNIKA PRESTATI, I TADA ĆE SE ON PODLOŽITI OCU"

:smisi:

,,Dakle "NEĆE ISUS DOĆI NAKON SUDA" ,,

"Kada On dodje po drugi put, odnosno - nakon suda i svih desavanja,,

Zaista je u tebi Jelenin duh sad ti verujem,tako i onasve u duplikatu kontrirala seb.i

:roll:

15:24 Onda kraj, kad preda carstvo Bogu i Ocu, i kad ukine svako poglavarstvo i svaku vlast i silu. (KO?.............)
15:25 Jer Njemu valja carovati dokle ne položi sve neprijatelje svoje pod noge svoje.(KO?..............)
15:27 Jer sve pokori pod noge Njegove.(ČIJE?..............)Ali kad veli da je sve Njemu pokoreno,(KOME?..................) pokazuje se da je osim Onog koji Mu pokori sve.(KO?..................)
15:28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori,(ko pokori?...................) da bude Bog sve u svemu.

Usput mi reci zašto smatraš apostole lažama ili možda i Isusa jer ne veruješ da je na njihovo insistiranje da im Oca pokaže On SEBE POKAZAO?

Koji Bog je stigao za glasom iz pustinje i da li je zaista stigao po obećanju pod uslovom da veruješ Jovanu krstitelju i apostolima?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A odgovor je sledeci:

Cela rečenica:

"Kada On dodje po drugi put, odnosno - nakon suda i svih desavanja - kada se plan spasenja bude okoncao - tada ce Isusova uloga kao cara, spasitelja i posrednika prestati, i on ce se "podloziti" Ocu"

Dakle "NEĆE ISUS DOĆI NAKON SUDA" nego će "NAKON NJEGOVOG DOLASKA I SUDA PRESTATI NJEGOVE ULOGE I TADA ĆE SE ON PODLOŽITI OCU"

Šrto se tiče ostalog - jasno se iz ovog teksta vidi da postoje dve ličnosti koje obavljaju različite uloge u planu spasenja, i da su one Bog, odnosno da su Božanske prirode i da čine jednog Boga.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ma dobro je Laki,pusti sad to nećeš do nove godine sam sa sobom polemisati šta si rekao a šta mislio?
Nego ti sinkouzmi ralo i volove te odgovori na onaj citat ko tamo šta radi popunjavajući tekst i reci čiji glas stiže doveštice i reče joj kako nebo umesto zemlje treba da se čisti?

Usput mi reci zašto smatraš apostole lažama ili možda i Isusa jer ne veruješ da je na njihovo insistiranje da im Oca pokaže On SEBE POKAZAO?

Koji Bog je stigao za glasom iz pustinje i da li je zaista stigao po obećanju pod uslovom da veruješ Jovanu krstitelju i apostolima?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Jednog u tri licnosti.

:oopss:
Mora da se šališ...može li tonekako matematički da objasniš da li je jedan ili tri...trojica kroz jednog i jedan kroz trojicu...koja igra je u pitanju?
Može li JEDAN Bog kroz TRI SLUŽBE sebe predstaviti i ne biti glumac već BOG?

Zašto ne odgovori koji Bog stiže za glasom iz pustinje?
Koga je ISUS pokazao kad tražiše OCA da vide?

Jel i tebi Isus stvorenje koje glumi Oca i jeli i tebi Bog glumac?

Evo ti odgovor ovdeako ispravno popuniš:

Natrag