Ti izgleda ne citas precizno moje odgovore, i zato postavljas ponovo ista pitanja.
A tvoje pitanje je glasilo: "Boga čine TRI DELA a da li je Isus Bog...ti reče JESTE,a pošto je Bog iz TRI DELA gde su Bogu tj.Isusu još dvojica...eda li se BOG RAZDELI pita apostol?"
Evo mog odgovora.
3. Izraz "U POCETKU STVORI BOG NEBO I ZEMLJU" podrazumeva sve tri licnosti, i Boga Oca i Sina i Svetoga Duha, jer Bog se obraca tim licnostima kada kaze "HAJDE DA NACINIMO COVEKA PO SVOME OBLICJU KAO STO SMO MI" dakle Bog govori u mnozini, a potom tekst nastavlja "I STVORI BOG"
Daj Mirko citat gde čujemo da se Bog obraća svojim delovima?
Ma idi begaj,kako onda može nastaviti u JEDNINI a prvo pominje množinu zašto nije nastavio dosledno u MNOŽINI?
Neznaš ti Slavko kome seBog obraća jer Bog nije trodelni zato praviš klovna od sebe.
Jasno mi je da neznaš zato te dovodim do tačke da vidiš apsurd tvojih izjava,a pitanje iznad stoje i ne odgovaraš....nije ti valjda teško gradivo ti sve Biblijom radiš zar ne pa ti nije problem pokazati gde piše dase obraća dvojici svojih delova koji Ga čine Bogom?
Dakle, tu se jasno vidi da je Bog zajednica tri nezavisnih licnosti koje stvaraju i medjusobno komuniciraju.
Ništa se tu jasno ne vidi već ti vidiš nešto što nigde ne piše.
Ti možeš izjaviti da je BOŽJI DUH nezavisna ličnost od Boga tako je i tvoj duh drugi Laodikeja pa kad se sastanete pozdravi ga i pitaj ,,ŠTA IMA?,,
Potom tekst naglasava da je jedna od tih licnosti Duh Sveti bio lebdeo nad vodom koja je bila na zemlji.
Mirko,piše BOŽJI DUH a ne drugi Bog ili drugi deo autokefalnog Boga,a to što si ti umislio zadrži za sebe.
Na zemlji se rodila jedna od Bozanskih licnosti - dok su druge dve ostale na nebu,
Jeli,otišao jedan deo od Boga i On time prestaje biti Bog jer mu nije treći deo koji Ga čini Bogom pri ruci....Laki,jel ti dobro?
A zašto ti Mirko ne odgovaraš na pitanja iznad....nisam čuo šta je bio Isus PRE nego je došao kao Mesija?
BOG NEZAVISNA LICNOST U ODNOSU NA SINA KROZ KOGA JE SVE STVORENO:
Evo tas radi:
9:6 Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.
Slavko,taj SIN je ono markirano iznad čuješ li to? Ti tvrdiš da Pavle laže kad tvrdi kako se BOG JAVI U TELU i tebi je to ostala tajna jer NE POZNAJEŠ BOGA kao ni Js.Jovana takođe činiš lažom jer on kaže kako je JEDAN BOG postao TELOM.
"Bog koji je nekada mnogo puta i različitim načinom govorio očevima preko proroka, govori i nama u posledak dana ovih preko sina,
Kog postavi naslednika svemu,
kroz kog i svet stvori" ( Jevrejima 1. 1 - 2 )
Čuješ li ti šta piše u citatu....Bog se lično kao Stvoritelj obraćao narodu ali ga nisu videli a potom uslužbikao Spasitelj govori kroz službu Sina iu toj službi takvi kao ti pitaše Isusa da im pokaže drugi i treći deo Boga tj.da vide OCA i evo šta Isus kaže nevernima koji i dalje pitaju-daj nam OCA DA VIDIMO i ISUS ĆE IM REĆI:
AH,ne mogu vam Oca pokazati on je na nebu jer ste mu glas čuli sa neba i niste Ga videli niti možetekao Js što ne mogu.
Ne nije im tako rekao kako lažni uče već ovako reče:
14:7 Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga.
14:8 Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.
14:9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe(Laodikeja)? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?
14:10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.
14:11 Verujte meni da sam ja u Ocu i Otac u meni; ako li meni ne verujete, verujte mi po tim delima.
Nevernici neveru širea verujući propovedaju Boga utelu zajedno sa Pavlom.
Tebi puno toga nije jasno to se vidi it tvog pisanja i pitanja zato prvo trebaš odgovoriti na pitanja koja čekaju već neko vreme na odgovor i ti ćutiš nudeći mi igračke nevernika.Kad dobijem odgovore tek tad možeš očekivati da i ti dobiješ od mene. Imaš unazad sva pitanja u postu koja te čekaju.
Citirao si desetinu mesta gde ti piše da je to jedan isti Bog koji i imenom i delom isto činida bi Ga poznali a da ih ne sablazni nije im mogao reći otvoreno već kroz zagonetke i tek kad se otkrio Filipu bilo im je šokantno i ni tad nisu verovali sve dok Duhom Svetim nisu primili spoznanje i osvedočenjem jer ih je REČIMA počavao U TELU a kad je stigao Duhom tad im je preko duha dao spoznaju.
Čekam odgovore:
http://serbianforum.org/threads/duh-sveti.622503/page-3#post-1698645