Duh Sveti

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Znači golub jedan bog pa glas drugi telo treći ...bracika šališ se?
DUH potvrđuje TELO u kojem je punina Boga i Bog dozvoljava da se NjegovDuh pojavi vidno kao golub ili oganj ili vetar i to nije drugi Bog već Duh iglas jednog istog.
Ti bracika ne možeš biti istovremeno i na nebu ina zemlji jer si telom ograničen ali Bog nije i da ti govoriš iz vazduha i u vazduhu leprša ptica koji su tu da potvrde službuBoga u telu niko normaln nebi rekao da su to tri Adrijana.
DUH BOŽJI je Duh Božji ne drugi Bog ili deo od Boga.Bog ima u sebi Duhove i sad trebamo reći da postoji mnogo Bogova...?

Ideja vam je pogrešna jer izvorna vera nema trojicu već jednog,amin.

Nikada ja ovo tvoje necu prihvatiti, iz protog razloga sto bi ovo znacilo zamlacivanje naroda.
Bog bi se pretvarao da je nesto sto nije, i glumio bi. A znamo da on to neradi.

Cas govori sa neba, cas mu se Isus moli, cas je na zemlji, a cas je na nebu Bog.
Pa gde je onda Bog, i sta se tu deli na tri, ako to nije?
Zar smo mi maloumni pa nemozemo shvatiti i treba da se igra sa nama umesto da nam otvoreno kaze?

Ti kazes, SZ je imao ''Jednu sluzbu'' , NZ ''drugu i trecu sluzbu'' i Bog se podeli ''po ulogama''?
Pa ispade on stvarno ''glumac''.

Pa ako je SZ imao ''sluzbu Oca'' i NZ imao ''sluzbu Sina'', sta ce nam opet ''treca sluzba''(nakon sto je otisao na nebo), zar nam treba da nam ''glumi treceg''?

Zasto Isus nije nakon svog dolaska jasno ''rekao da je JEDAN BOG''??? Nego nam i posle toga ostavlja ''trecu sluzbu'' i tako dovodi u zabunu?

Zar ne rece Isus lepo da je on dosao da nam ''objavi Oca'', pa ako je ON TAJ, ''zasto se ne pokaza jasno'', nego nam nudi i ''trecu sluzbu kao zamenu sebe'' i jos ''prica sam sa sobom kao da on nije NIJE TAJ''?
Pa nije on lud, pa da prica sam sa sobom!

Vidis ovde pada tvoja teologija, jer Isus ''ne pokaza sebe'', nego ''on pokaza drugog'' a to je Otac. I ''pokaza nam treceg' a to je Sveti Duh.
Da je on zaista dosao da pokaze DA JE ON OTAC ne bi nam ''glumio Sina pricajuci sa nekim izmisljenim Ocem na nebu'' i time nas dovodio u zabludu.

Sem toga Isus pricajuci ucenicima o tome ''govori u mnozini'' ''i k njemu ćemo doći, i u njega ćemo se staniti'' (misleci na sebe i Oca).
Ko je to ''MI'' u tekstu?
Treba zaista biti nerazuman pa tvrditi da je ''Bog jedan''.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog ne glumi različite ličnosti tranformišući se čas u jednu čas u drugu, već postoji više ličnosti koje obavljaju različite uloge u planu spasenja, uključujući i Svetog Duha koji je ličnost i poseduje sve atribute ličnosti.

http://serbianforum.org/threads/duh-sveti-licnost-trece-lice-bozanstva.262676/

"Reče Gospod Gospodu mom: Sedi meni s desne strane,
dok položim neprijatelje Tvoje za podnožje nogama Tvojim.
Skiptar sile daje ti Gospod sa Siona: vladaj sred neprijatelja svojih.
U dan rata Tvog narod je Tvoj gotov u svetoj krasoti. Kao rosa zori iz utrobe, takva je u Tebe mladost Tvoja.
Gospod se zakleo, i neće se pokajati: ti si sveštenik doveka po redu Melhisedekovom.
Gospod je tebi s desne strane. Pobiće u dan gneva svog careve;
Sudiće narodima, napuniće zemlju trupova; satrće glavu na zemlji širokoj.
Iz potoka će na putu piti, i zato će podignuti glavu"

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Bog ne glumi različite ličnosti tranformišući se čas u jednu čas u drugu,

Neredi ti Bogu šta On sme i šta može da nebi ko poverovao u pisano.

već postoji više ličnosti koje obavljaju različite uloge u planu spasenja,

Koliko ti to imaš spasitelja?

"Reče Gospod Gospodu mom: Sedi meni s desne strane, dok položim neprijatelje Tvoje za podnožje nogama Tvojim.
Skiptar sile daje ti Gospod sa Siona: vladaj sred neprijatelja svojih.
U dan rata Tvog narod je
Tvoj gotov u svetoj krasoti. Kao rosa zori iz utrobe, takva je u Tebe mladost Tvoja.
Gospod se zakleo, i neće se pokajati:
ti si sveštenik doveka po redu Melhisedekovom.
Gospod je tebi s desne strane.
Pobiće u dan gneva svog careve;
Sudiće narodima, napuniće zemlju trupova; satrće glavu na zemlji širokoj.
Iz potoka će na putu piti, i zato će podignuti glavu"

Ma u redu je,evo ti pogledaj i reci ko kome šta govori pa javi:

15:24 Onda kraj, kad preda carstvo Bogu i Ocu, i kad ukine svako poglavarstvo i svaku vlast i silu. (KO?)
15:25 Jer Njemu valja carovati dokle ne položi sve neprijatelje svoje pod noge svoje.(KO?)
15:26 A poslednji će se neprijatelj ukinuti, smrt.
15:27 Jer sve pokori pod noge Njegove.(ČIJE?)Ali kad veli da je sve Njemu pokoreno,(KOME?) pokazuje se da je osim Onog koji Mu pokori sve.(KO?)
15:28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori,(ko pokori?) da bude Bog sve u svemu.

Sumiraj pa objasni.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kontekst biblije govori o tri fizicki nezavisne licnosti koje su povezane duhovnim vezama, koje komuniciraju medjusobno i to sa medjusobne udaljenosti.

Tekst koji si postavio u kontekstu iblije govori o vremenskoj ulozi Isusa kao cara, spasitelja i posrednika u poredku greha - kome je povereno upravljanje delom spasenja.

Kada On dodje po drugi put, odnosno - nakon suda i svih desavanja - kada se plan spasenja bude okoncao - tada ce Isusova uloga kao cara, spasitelja i posrednika prestati, i on ce se "podloziti" Ocu ( kako kazu neki prevodi ), odnosno zauzece ponovo mesto uz Oca koje mu je pripadalo od vecnosti - da bude Bog zajedno sa Ocem, ili kako tekst kaze "Bog sve u svemu"

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Samo stavi odgovor tamo gde je pitanje da bi čuo inače priča iznad nema veze sa citatom:

15:24 Onda kraj, kad preda carstvo Bogu i Ocu, i kad ukine svako poglavarstvo i svaku vlast i silu. (KO?.............)
15:25 Jer Njemu valja carovati dokle ne položi sve neprijatelje svoje pod noge svoje.(KO?..............)
15:27 Jer sve pokori pod noge Njegove.(ČIJE?..............)Ali kad veli da je sve Njemu pokoreno,(KOME?..................) pokazuje se da je osim Onog koji Mu pokori sve.(KO?..................)
15:28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori,(ko pokori?...................) da bude Bog sve u svemu.

,,Kada On dodje po drugi put, odnosno - nakon suda i svih desavanja,,

Greška,Isus će stići PRE suda i On će suditi.

Usput mi reci zašto smatraš apostole lažama ili možda i Isusa jer ne veruješ da je na njihovo insistiranje da im Oca pokaže On SEBE POKAZAO?

Koji Bog je stigao za glasom iz pustinje i da li je zaista stigao po obećanju pod uslovom da veruješ Jovanu krstitelju i apostolima?

Ovim samo proveravamo ko je glumac Bog ili ti.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zasto postavljas pitanje koje nema veze s temom?

Ja ne dobih odgovor za onaj stih gde kaze "k njemu cemo doci i u njega cemo se nastaniti".
Pitanje je ko je to "mi"? Ako je "Isus jedan" odakle onda mnozina?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Taramana, uhvatio sam te u namernoj lazi.
Namerno si izvadio moje reci iz konteksta da bi predstavio kako ja ne znam sta govorim.

Naravno da ce Isus doci pre suda, a ja nisam u predhodnom komentaru napisao da ce on doci posle suda, vec "da ce nakon njegovog dolaska njegova uloga kao cara, spasitelja i posrednika prestati i on ce se tada podloziti Ocu"

Evo celog konteksta mojih reci.

"Kada On dodje po drugi put, odnosno - nakon suda i svih desavanja - kada se plan spasenja bude okoncao - tada ce Isusova uloga kao cara, spasitelja i posrednika prestati, i on ce se "podloziti" Ocu"

U vezi ostalog odgovor je dat.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taramana, uhvatio sam te u namernoj lazi.
Namerno si izvadio moje reci iz konteksta da bi predstavio kako ja ne znam sta govorim.

Naravno da ce Isus doci pre suda, a ja nisam u predhodnom komentaru napisao da ce on doci posle suda, vec "da ce nakon njegovog dolaska njegova uloga kao cara, spasitelja i posrednika prestati i on ce se tada podloziti Ocu"

Evo celog konteksta mojih reci.

"Kada On dodje po drugi put, odnosno - nakon suda i svih desavanja - kada se plan spasenja bude okoncao - tada ce Isusova uloga kao cara, spasitelja i posrednika prestati, i on ce se "podloziti" Ocu"

U vezi ostalog odgovor je dat.

Odmah proveravamo :

Kontekst biblije govori o tri fizicki nezavisne licnosti koje su povezane duhovnim vezama, koje komuniciraju medjusobno i to sa medjusobne udaljenosti.

Tekst koji si postavio u kontekstu iblije govori o vremenskoj ulozi Isusa kao cara, spasitelja i posrednika u poredku greha - kome je povereno upravljanje delom spasenja.

Kada On dodje po drugi put, odnosno - nakon suda i svih desavanja - kada se plan spasenja bude okoncao - tada ce Isusova uloga kao cara, spasitelja i posrednika prestati, i on ce se "podloziti" Ocu ( kako kazu neki prevodi ), odnosno zauzece ponovo mesto uz Oca koje mu je pripadalo od vecnosti - da bude Bog zajedno sa Ocem, ili kako tekst kaze "Bog sve u svemu"

Lakiću,Lakiću.

Samo stavi odgovor tamo gde je pitanje da bi čuo inače priča iznad nema veze sa citatom:

15:24 Onda kraj, kad preda carstvo Bogu i Ocu, i kad ukine svako poglavarstvo i svaku vlast i silu. (KO?.............)
15:25 Jer Njemu valja carovati dokle ne položi sve neprijatelje svoje pod noge svoje.(KO?..............)
15:27 Jer sve pokori pod noge Njegove.(ČIJE?..............)Ali kad veli da je sve Njemu pokoreno,(KOME?..................) pokazuje se da je osim Onog koji Mu pokori sve.(KO?..................)
15:28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori,(ko pokori?...................) da bude Bog sve u svemu.

Usput mi reci zašto smatraš apostole lažama ili možda i Isusa jer ne veruješ da je na njihovo insistiranje da im Oca pokaže On SEBE POKAZAO?

Koji Bog je stigao za glasom iz pustinje i da li je zaista stigao po obećanju pod uslovom da veruješ Jovanu krstitelju i apostolima?

Ovim samo proveravamo ko je glumac Bog ili ti.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da vidimo sta sam napisao:

"Kada On dodje po drugi put, odnosno - nakon suda i svih desavanja - kada se plan spasenja bude okoncao -
tada ce Isusova uloga kao cara, spasitelja i posrednika prestati, i on ce se "podloziti" Ocu"

Dakle - nece Isus "DOCI NAKON SUDA" vec ce "KADA ON DODJE - NAKON SUDA I SVIH DESAVANJA NJEGOVE ULOGE PRESTATI I ON CE SE TADA PODLOZITI OCU"

Sto se tice ostalog - odgovor na pitanje "ko, zasto i zbog cega ce se podloziti Ocu i sta to znaci" sam vec dao - a on glasi:

Kada On dodje po drugi put, odnosno - nakon suda i svih desavanja - kada se plan spasenja bude okoncao - tada ce Isusova uloga kao druge licnosti Bozanstva kao cara, spasitelja i posrednika prestati, i on ce se "podloziti" Bogu Ocu ( kako kazu neki prevodi ), odnosno zauzece ponovo mesto uz Oca koje mu je pripadalo od vecnosti - da bude Bog zajedno sa Ocem, ili kako tekst kaze "Bog sve u svemu"

Natrag