Duh Sveti

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A zašto si u temi "Sveto Trojstvo" stavio mirin post star 7 mjeseci?

Da pokaze da sam nedosledan..
U videu se spominju crkveni oci, i lazno se tvrdi da su ti oci verovali da je ''Isus stvoren''.
Ja nisam imao vremena da proverim..

E sad Kainos postavi te izjave crkvenih otaca, imas i Nelsima, on bolje poznaje sve to, pa ces mozda i shvatiti..
Jedino ako uopste i ne priznajes oce, vec ti oni dodju kao potvrda onoga sto ti vec ''zelis verovati''..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Hebrejima 10. 15-17 A to nam svjedoči i Duh Sveti. Pošto je doista rekao: »Ovo je Savez kojim ću se svezati s njima
nakon ovih dana«, Gospodin govori: »Zakone ću svoje staviti u njihova srca i upisati ih u dušu njihovu. I grijeha se njihovih i bezakonja njihovih neću više spominjati.«

Idemo sada pronaći referencu i vidjeti ko je taj Duh Sveti

Jeremija 31. 31-34 »Evo dolaze dani« – riječ je Jahvina – »kad ću s domom Izraelovim i s domom Judinim sklopiti novi savez. Ne savez kakav sam sklopio s ocima njihovim u dan kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje egipatske, savez što ga oni razvrgoše premda sam ja gospodar njihov« – riječ je Jahvina. »Nego, ovo je savez što ću ga sklopiti s domom Izraelovim poslije onih dana« – riječ je Jahvina: »Zakon ću svoj staviti u dušu njihovu i upisati ga u njihovo srce. I bit ću Bog njihov, a oni narod moj. I neće više učiti drug druga ni brat brata govoreći: ‘Spoznajte Jahvu!’, nego će me svi poznavati, i malo i veliko« – riječ je Jahvina – »jer ću oprostiti bezakonje njihovo i grijeha se njihovih neću više spominjati.«

Jasno da ne može biti ...Jahve je personificiran u SD...to nije nikakva treća posebna osoba...evo još jedan primjer

Djela 28. 25b-26 - »Lijepo Duh Sveti po Izaiji proroku reče ocima vašim: Idi k tomu narodu i reci mu: Slušat ćete, slušati – i nećete razumjeti; gledat ćete, gledati – i nećete vidjeti!
Izaija 6. 8-9 - Tad čuh glas Gospodnji: »Koga da pošaljem? I tko će nam poći?« Ja rekoh: »Evo me, mene pošalji!«
On odgovori: »Idi i reci tom narodu: ‘Slušajte dobro, al’ nećete razumjeti, gledajte dobro, al’ nećete spoznati.

Kada god naiđete na stihove npr. u Djelima ima dosta toga gdje se kaže Duh Sveti reče ili odluči....radi se o Bogu ili Kristu koji su prisutni svojim duhom svugdje. Ovo su gore samo dva primjera ima ih više. U ovim slučajevima pobornici trojstva jedino mogu pribjeći filozofiji i reći Bog Isus SD to je sve isto oni su jedno. Čekajte malo pogledajte ovu sliku. Na slici je prikazano trojstvo kako ga vjeruju svi. Svi su oni Bog. Ali pogledajte Otac nije Sin niti obrnuto. Otac nije Sveti Duh niti obrnuto. Znači po ovim gore stihovima ko je prorokovao. Sveti Duh ili Bog ili se radi o jednoj te istoj osobi......

trojst10.jpg

Pozdrav Kainose,drago mi je što si postavio post MISLENOG ČOVEKA .
Ko god da je autor istog koristi mozak i primenjuje veru.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Pozdrav Kainose,drago mi je što si postavio post MISLENOG ČOVEKA .
Ko god da je autor istog koristi mozak i primenjuje veru.

Autor tih misIi sam ja sam....niko na forumima i na facebook nije mogao na ove tvrdnje odgovoriti a biIo je dosta tzv. teoIoga....još jednom...ko je izrekao te riječi SD iIi Jahve...jedino ako ne uče da je i SD isto Jahve....

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Autor tih misIi sam ja sam....niko na forumima i na facebook nije mogao na ove tvrdnje odgovoriti a biIo je dosta tzv. teoIoga....još jednom...ko je izrekao te riječi SD iIi Jahve...jedino ako ne uče da je i SD isto Jahve....

Zamolio bih te da mi daš svoje razumevanje Duha Svetog.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zamolio bih te da mi daš svoje razumevanje Duha Svetog.

Kako ne znaš? Kainos ti vjeruje u 1 + 1/2 Boga, a Duh mu je Duh tog "jednogipol" Boga. Lijepo je od tebe da si pohvalio ovako "mislenog čovjeka" koji "koristi mozak i primenjuje veru". Vidiš kako vi "misleni ljudi i koji koristite razum" obogaćujete sviju nas sa šarolikošću poimanja Boga.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Kako ne znaš? Kainos ti vjeruje u 1 + 1/2 Boga, a Duh mu je Duh tog "jednogipol" Boga. Lijepo je od tebe da si pohvalio ovako "mislenog čovjeka" koji "koristi mozak i primenjuje veru". Vidiš kako vi "misleni ljudi i koji koristite razum" obogaćujete sviju nas sa šarolikošću poimanja Boga.

Umesto gornjeg gubljenja vremena mogao si ti reći svoju veru o Duhu Svetom i pojasniti zašto tako veruješ.
Slušam i tvoju tezu uz obrazloženje možda se nađe i koje pitanje za ono što ćeš reći.Dosad si čestoeskivirao davati svoje verovanje po mnogim tačkama ali si se obilato koristio tuđim verovanjima da bi ih kritikovao...daj svoje verovanje iznesi što se plašiš?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Umesto gornjeg gubljenja vremena mogao si ti reći svoju veru o Duhu Svetom i pojasniti zašto tako veruješ.
Slušam i tvoju tezu uz obrazloženje možda se nađe i koje pitanje za ono što ćeš reći.Dosad si čestoeskivirao davati svoje verovanje po mnogim tačkama ali si se obilato koristio tuđim verovanjima da bi ih kritikovao...daj svoje verovanje iznesi što se plašiš?

Ja sam katolik, dakle, pripadam jednoj, svetoj, katoličkoj i apostolskoj Crkvi, koja svoju vjeru ispovjeda već dva tisućljeća i poznata je i dostupna svakomu koga to interesira.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ja sam katolik, dakle, pripadam jednoj, svetoj, katoličkoj i apostolskoj Crkvi, koja svoju vjeru ispovjeda već dva tisućljeća i poznata je i dostupna svakomu koga to interesira.

Jel to ono tri u jedan?
I Adv. učenje je svima poznato i koga zanima neka ga izučava a opet vidim komentarišeš druga učenjaa svoje ne nudiš,reci šta tvoja crkva uči o Duhu Svetom?

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Jel to ono tri u jedan?
I Adv. učenje je svima poznato i koga zanima neka ga izučava a opet vidim komentarišeš druga učenjaa svoje ne nudiš,reci šta tvoja crkva uči o Duhu Svetom?
Tri, jedan, dva, nula, sve je to nastalo van večnosti i ne može se primeniti na BOga.

Natrag