Ajd reci šta je hula na Duha Svetog?
Rekao sam vec milion puta pa niko ne slusa.
Sveti Duh ''osvedocava u greh'', i kada ''pohulis na Sveti Duh'' ti si ga ''oterao od sebe'', pa nema vise nista sto bi te moglo osvedociti u greh i ti ''umires''. To znaci ''pohuliti''.
Njegova uloga i jeste da ''osvedocava'', i ovo ga u odnosu na Boga ''ne predstavlja vecim'' niti u ''odnosu na Hrista''.
Uloge su razlicite u planu spasenja, i ''uloga ne cini vecim ili manjim''. Jednostavno mu je takvo ''zaduzenje''.
Što nisi dao ono kada su apostoli pitali Isusa kako će im se to javiti a neće svijetu?
Isus se javlja odvojeno od Svetoga Duha u tom tekstu.
Nije on Sveti Duh.
Sto ti nisi do kraja postavio gde nakon svega kaze: ''
K njemu cemo doci i u njega cemo se nastaniti''
Imas ''mnozinu osoba'', a govorio je tamo o ''Sebi, Ocu i Svetom Duhu''.
Ko onda dolazi???
Ako je vec rekao ''
javicu mu se sam'' , zasto onda spominje jos i Svetoga Duha posebno?
Nema razloga duplirati, sem sto bi se ljude dovodilo u zabunu.
Dovoljno bi bilo reci:
''Ja cu doci'' tacka.
Ali nije tako rekao, nego je rekao: ''
poslacu vam drugog''.
I apostoli prave razliku izmedju ''tri osobe'' kada govore:
"
Blagodat Gospoda Isusa Hrista i ljubav Božija i zajednica Duha Svetoga sa svima vama."(2. kor 13:13)
Ako je po njima: Sveti Duh = Isus ili Sveti Duh = Bog. Zasto Apostoli odvojeno spominju Boga i Isusa???
Nekada se Duh Sveti ondosi na samog Oca. A nije nikada opisan kao posebna treća osoba.
Mi vidimo da po bibliji ''APOSTOLI PRAVE RAZLIKU IZMEDJU SVETOG DUHA OCA I ISUSA''.
Pogledaj:
"
Blagodat Gospoda Isusa Hrista i ljubav Božija i zajednica Duha Svetoga sa svima vama."(2. kor 13:13)
Ako je:
Bog = Sveti Duh.
Sin = Sveti Duh.
ZASTO ONDA SPOMINJU SVETOG DUHA ODVOJENO OD BOGA I ISUSA???
Hula na Duha Svetoga je kad neko dela i čuda Božija pripisuje djavolu.Neki govore da je to samoubistvo, ali ja se ne slažem kao i učenje crkve.
Hula na Sveti Duh znaci ''oterati ga'', to je ''namerni greh''.
To je kada te je ''Sveti Duh osvedocio da je nesto istina'' a ti ''namerno odbacujes tu istinu''. Onda se ''Sveti Duh povlaci'' i ti ''umires''odnosno ''ostajes u grehu''.
To nije samoubistvo, jer to nije ''odbacivanje istine''...
Tako je Isus ''cinio cuda'' i oni su ''po tim cudima shvatili da je on od Boga''(Sveti Duh ih je u to osvedocio), ali su ga oni i pored toga ''namerno osudili''.
Tekst kaze: ''zatiskivahu usi svoje da necuju'' - to je ''namerno odbacivanje Boga i istine''. Za to nema oprostaja.