Duh Sveti

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tako će svaki Musliman reći kako je Duh Sveti Muhamed dok će Adv. i Js reći kako je to ENERGIJA neka bezlična sila i oni veruju u bezličnu energiju a Muslimani u Muhameda a Hrišćani nisu ni u jednoj od tih zabluda i zato slušam ko je Hrišćanin jer se poznaje po poznanju Onog u koga veruje i krsti se U IME onog koga veruje a ti tu na žalost ne spadaš bar ne do sad.

Ovo si svesno ili nesvesno izmislio.

Adventisti ne veruju da je Sveti Duh bezlicna sila, vec da je on licnost, odnosno - jedna od Bozanskih licnosti i Bog zajedno sa Ocem i Gospodom Isusom Hristom, jer ima sve atribute licnosti, i Bozanske osobine.

Sta veruju Jehoini svedoci - to je njihovo uverenje, i nema veze sa Adventstima..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ovo si svesno ili nesvesno izmislio.

Adventisti ne veruju da je Sveti Duh bezlicna sila, vec da je on licnost, odnosno - jedna od Bozanskih licnosti i Bog zajedno sa Ocem i Gospodom Isusom Hristom, jer ima sve atribute licnosti, i Bozanske osobine.

Sta veruju Jehoini svedoci - to je njihovo uverenje, i nema veze sa Adventstima..

Jel ti to od danas imaš neko novo verovanje o Duhu Svetom?
Ti si zanimljiv tip,svaki put drugu izjavu daješ o istoj stvari...sad ti verujem da si nasledik Jeleninog dela...savršeno ga nastavljaš.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prijatelju, pitanje je kako ti kao veliki Hriscanin - mozes da iznosis ovakve neistine o meni i onome sto sam pisao.

Ovo jedino mogu da protumacim kao tvoju zlu nameru - da iznosis neistine sa nadom da ce neko ko nije pratio ono sto sam ranije iznosio - poverovati u to sto lazno svedocis o meni.

U bibliji pise da "LAZAN SVEDOK NECE OSTATI BEZ UKORA" pa u tom smislu neka ti Bog sudi.

Za kraj bi bilo red da prilozis dokaz - da sam ja bilo na forumu ili negde drugde iznosio drugacije izjave o Svetom Duhu.

Da je ovo ne istina - to zna svako ko je pratio ono sto sam pisao o Duhu Svetome.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Prijatelju, pitanje je kako ti kao veliki Hriscanin - mozes da iznosis ovakve neistine o meni i onome sto sam pisao.

Ovo jedino mogu da protumacim kao tvoju zlu nameru - da iznosis neistine sa nadom da ce neko ko nije pratio ono sto sam ranije iznosio - poverovati u to sto lazno svedocis o meni.

U bibliji pise da "LAZAN SVEDOK NECE OSTATI BEZ UKORA" pa u tom smislu neka ti Bog sudi.

Za kraj bi bilo red da prilozis dokaz - da sam ja bilo na forumu ili negde drugde iznosio drugacije izjave o Svetom Duhu.

Da je ovo ne istina - to zna svako ko je pratio ono sto sam pisao o Duhu Svetome.

Lakiću...Lakiću...
Zašto ti ne zapisuješ svaki dan šta tvrdiš tog dana kako nebi dolazio u ovakvu situaciju da izričeš osudu jer tom merom ti se od Boga vraća znaš li to bracika?

Ono ,,veliki hrišćanin,,pokazuje tvoj gnev a ,,zla namera,, je bol tvoje duše jer si suočen sa istinom.

Nego,podseti me koji ono datum ti Bog dade kao početak čaša zala?
(,,U bibliji pise da "LAZAN SVEDOK NECE OSTATI BEZ UKORA" pa u tom smislu neka ti Bog sudi.,,)

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nemam sta da da dodam u vezi ovih tvojih neistina koje si izneo u proslom i tvom sadasnjem komentaru na mj racun, osim onog sto sam vec izneo u mom predhodnom komentaru.

Zato pazi sta radis jer onaj koji poznaje misli i srca vidi sta cinis - jer sam si posvedocio da te pogadjaju sudovi Bozji zbog ovakvog pisanja na forumu i iznosenja ne istina, cak sam i to doznao.

Ja se ogradjujem o ove tvoje neistine i ponasanje, i moja je savest u Gospodu sasvim mirna.

Dakle, samo ponavljam ono sto sam vec izneo, i to je moj konacni odgovor.

"Prijatelju, pitanje je kako ti kao veliki Hriscanin - mozes da iznosis ovakve neistine o meni i onome sto sam pisao.

Da je ovo ne istina sto si izneo - to zna svako ko je pratio ono sto sam pisao o Duhu Svetome"

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ne treba to da te brine jer ti kao nastavljač Jeleninog dela (po tvojoj izjavi) imaš istu osobinu kao i Jelena,ona je imala kratko pamćenje pa je samu sebe u istoj knjizi demantovala i to je normalno za osobe sa poremećajem od udarca zato meni ne smeta što svaki put sebe negiraš...pa šta,i Jelena je isto radila pa joj stope prati desetine miliona slepaca.
I ti imaj onoliko kuća-stanova i čvrsto drži makaze pa dok god ima ovaca imaćeš koga šišati.

Meni se svideo njen testament a posebno onaj deo o preporuci svojim poveriocima da je najbolje da zaborave na dug,rodila je maja vernu i pametnu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prilozi dokaze.

---------------------------------------

Ponovljeno:

"Prijatelju, pitanje je kako ti kao veliki Hriscanin - mozes da iznosis ovakve neistine o meni i onome sto sam pisao.

Da je ovo ne istina sto si izneo - to zna svako ko je pratio ono sto sam pisao o Duhu Svetome"

----------------------------------

Ja kazem sledece:

Da niikada o Svetome Duhu nisam pisao kao o bezlicnoj Bozjoj sili, vec kao o licnosti, i na forumu sam upravo imao rasprave po ovom pitanju sa Jehovinim svedocima - koji veruju da je Duh Sveti aktivna sila a ne licnost.

Ja sam u diskusijama vezanim za temu zagrobnog zivota - pisao da je duh ili dah koji je Bog udahnuo u nos Adama da bi on oziveo, Bozja bezlicna sila koja dolazi iz Bozje nutrine, i koja ozivljava svu tvorevinu i odrzava svetove, ali nigde nisam tvrdio da je to Sveti Duh, vec Bozja sila koja daje zivot svoj tvorevini.
Takodje, pisao sam - da ovu silu zivota poseduju sve licnosti Bozanstva, i Bog Otac, i Gospod Isus, i Sveti Duh.

Dakle, sve je jasno, a ti prilozi dokaze da sam pisao nesto suprotno.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Dokazi stihovima.

I hoću. Čitaj malo čiji duh opominje apostole. I to u originalu. Čitaj malo ko se javio Savlu, čitaj malo ko daje upustvo jednom učeniku u Damasku i gdje da ode. Čitaj malo ko će se useliti u nas, čitaj malo šta je rekao Isus kako će se javiti, čitaj malo šta je Isus rekao da će biti sa nama u sve dane do ...... Čitaj malo šta govori Duh Crkvama pa ko onda govori.

Natrag