Apsolutno si u pravu.
Ko uopšte mene tera da se raspravljam o Jeleni to je njihovo pa nek rade kako hoće,kad je Bog dozvolio da radi kako ko hoće ko sam ja da branim njihov izbor...
Izvinjavam se za svaku moju reč koja nije prikladna ni meni ni forumu ali je istinita.
Hvala.
Tako je.
Ne mora niko nikoga osudjivati zato sto veruje u ovo ili ono.
Moze se lepo diskutovati u duhu tolerancije, po principu iznosenja razlicitih verovanja bez ikakve tenzije i sukoba.
Dakle, jedan iznese, drugi se zahvali i iznese svoje, ako se nadju u tome u redu, ako ne - predju na drugu temu, i sve protece u skladnom odnosu.
Sto se mene tice, ja nikakvu istinu ne moram ni da iznosim, a uglavnom to nisam ni cinio samoinicijativno, vec uglavnom u odgovorima na napade i osude protiv Adventistickog ucenja,
U tom smislu ja iznosim istinu, ali samo da bih odbranio ucenje za koje se predhodno tvrdi da je lazno, i ako ja nisam licno uticao da se takve tvrdnje iznose, jer predhodno licno nisam iznosio nikakvu istinu, sto su mozda cinili drugi Adventisti, vec tek kasnije kao odbranu te istine.
Mozda su tenzije i sukobi ipak nesto sto je neizbezno u ovoj stvari, ali ipak kao Hriscani mi moramo pokazati primer ljudima u svetu, a ne biti gori od njih, a smatram da je ovo problem duhovne prirode, jer covek u kome prebiva Duh Sveti, nece ni u kom slucaju biti uzrok ili pokretac ovih tenzija i sukoba, vec ce ih smirivati, jer i Hristos kaze "BLAGO ONIMA KOJI MIR GRADE"
U tom smislu - budimo mirotvorci, a ne oni koji cine suprotno.
Pozdrav!