Duh sveti licnost - trece lice bozanstva

Član
Učlanjen(a)
22.08.2013
Poruka
36
U startu ja nisam osuđivao nego se raspitao. i sada pitam neke stvari i ne odgovaraš. jeste li vi jedina crkva koja ima istinu? bez puno komešanja, ako je još neka, daj mi odmah reci. ali ja znam da vi i Js jedini tvrdite da ste vi prava crkva, pri čemu druge naravno nisu. a ako već nisu, ja sam naveo što imaju u našoj katoličkoj crkvi, čudesa ozdravljenja i egzorcizma dok pri vama nema. osim izlika da to uopće i postoji i treba postojati jer sve je od zloga po vama!

evo iz knjige Isusovo evanđelje, str. 375
Ja, Hrist, tumačim, ispravljam
i produbljujem reč:
Još pre dve hiljade godina govorio Sam kao Isus iz Nazareta
farisejima i pismoznancima koji su se držali samo slova a srce im je
bilo u svetu, i zvao Sam ih licemerima. I prorok Isaija, koji je najavio
Moj dolazak, govorio je slične reči kao i Ja u Isusu iz Nazareta.
Sada, u prelomnom vremenu, govorim Ja, Hrist, preko Svog
insrumenta Svojima, i moram i za današnje fariseje i pismoznance
(1989) opet da upotrebim slične reči. I danas još poučavaju mnogi
fariseji, pismoznanci, teolozi, poznavaoci Biblije i svečtenici po slovu
Biblije - i ponovo govore jedino njihova usta, a Mene opet slave samo
svojim usnama i pobožnim ili intelektualnim molitvama. Njihovo srce
je isto tako daleko od Boga kao i za vreme Mog boravka na Zemlji,
kao i pre, kad su veliki proroci donosili ljudima reč Božju.
Mnogi "dostojanstvenici" poučavaju danas u ime Svevišnjega i u
Moje ime; ali njihove reči nisu nadahnute večnom snagom jer oni
sami nisu prožeti Duhom istine.
Vođe službenih crkava koji poučavaju u Moje ime, napravili su
zgradu dogmi, gde se skrivaju da ne bi morali da pogledaju istini u
oči. U ovu zgradu dogmi pozivaju svoje vernike i objašnjavaju im u
Moje ime ove dogmatične verske postavke i obavezuju ih - pod pretnjom
takozvanog večnog prokletstva - da ih se pridrčavaju.
Ali, ova zgrada dogmi trula je i urušava se; slična je kuli od
karata koju održava samo spoljašnja moč i spoljašnje bogatstvo, a ne
Ja, Hrist koji Jesam carstvo unutarnjeg.
Hiljadama godina zloupotrebljavano je ime Večnoga u mnogim
strukturama moči, za ljudske mahinacije. Od Mog "Svršeno je"
zloupotrebljava se i Moje ime - Hrist - tako što je Moje učenje, kojim
Ja pozivam da Me slede, uzidano u zgradu dogmi.
Tako može da se kaže: satana čula zloupotrebljava ime Jedinoga,
Svetoga, Večnoga i ime Njegovog Sina, da bi zaveo ljude. Ali svi lažni
cvetovi ljudskih mahinacija venu, jer Ja ljudima donosim unutarnji
život; to su koraci Unutarnjeg puta, na kojem ne važe ni dogme ni -
ljudski zakoni, već samo Zakon kojem Sam Ja još kao Isus iz
Nazareta učio i koji Sam Svojim primerom i živeo: univerzalni, večni
Zakon, Bog.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Kako je sveti duh govorio????
Govorio je preko drugih ljudi,naprimer apostola
dela 28:25
[SUP]25[/SUP] A budući nesložni među sobom, odlažahu kad reče Pavle jednu reč: Dobro kaza Duh Sveti preko proroka Isaije očevima našim
Kad se kaze da sveti duh govori itd misli se na personifikaciju,kao naprimer u stihu
"greh cuci na vratima",zatim Luka 7:35 gde pise da mudrost ima decu
[SUP]35[/SUP] I opravdaše premudrost sva deca njena. Koja su to deca mudrosti?,da nema i Sveti duh svoju decu?

Da li se jednom osobom moze pomazati druga,napuniti druga osoba i slicno?
Luka 1:41
[SUP]41[/SUP] I kad Jelisaveta ču čestitanje Marijino, zaigra dete u utrobi njenoj, i Jelisaveta se napuni Duha Svetog,
Matej 3:11
[SUP]11[/SUP] Ja dakle krštavam vas vodom za pokajanje; a Onaj koji ide za mnom, jači je od mene; ja nisam dostojan Njemu obuću poneti; On će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem.Da nije mozda i Oganj osoba???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U redu, hajde da vidimo koje zajednice imaju ove atribute.

Особине култова су:

1.АУТОРИТАТИВНОСТ (апсолутни вођа)

Vodje najvecih crkava i religija

- RIMOKATOLICIZAM, PRAVOSLAVLJE ( Rimski Papa, vaseljenski patrijarh, nacionalni patrijarsi )

OSTALE RELIGIJE:

- Islam -
Kalif svetovni autoritet, verski Imam, Hatib, Muftija.
- Budizam - Dalaj Lama
- Hinduizam - Guru

-------------------------------------------------------------------------------

2.СУПРОТСТАВЉАЊЕ (увек се противе доминантној култури и установама)

Vlastima se suprotstavljaju

- Jehovini svedoci
- Islamski ektremisticki pokreti

---------------------------------------------------------------------------------------------------

3.ИСКЉУЧИВОСТ (само култ има истину)

Iskljucivi su

Ovo ne podleze komentaru, jer i biblija svedoci da samo jedna crkva ima istinu, i prema tome ona koja ima istinu to je prava Bozja crkva a ne kult.

Молим вас дакле ја сужањ у Господу, да се владате као што приликује вашем звању у које сте позвани,
Са сваком понизношћу и кротошћу, с трпљењем, трпећи један другог у љубави,
Старајући се држати јединство Духа у свези мира;
Једно тело, један дух, као што сте и позвани у једној нади звања свог.
Један Господ, једна вера, једно крштење,
Један Бог и Отац свих, који је над свима, и кроза све, и у свима нама.
А свакоме се од нас даде благодат по мери дара Христовог.
Зато говори: Изишавши на висину запленио си плен, и даде даре људима.
А шта изиђе, шта је, осим да и сиђе у најдоња места земље?
Који сиђе то је Онај који и изиђе више свих небеса да испуни све.
И Он је дао једне апостоле, а једне пророке, а једне јеванђелисте, а једне пастире и учитеље,
Да се свети приправе за дело службе, на сазидање тела Христовог'
( Efescima 4. 1 - 12 )

"Jer kao što je telo jedno i ude ima mnoge, a svi udi jednog tela, premda su mnogi, jedno su telo: tako i Hristos.
Jer jednim duhom mi se svi krstismo
u jedno telo, bili Jevreji, ili Grci, ili robovi, ili sami svoji; i svi se jednim Duhom napojismo.
Jer telo nije jedan ud, nego mnogi"
( 1 Korincanima 12. 12 - 14 )

----------------------------------------------------------------------------

4.ЛЕГАЛИЗАМ (строгост спољашњих правила и понашања)

Spoljasnju formu imaju

- Jehovini svedoci
- Islam ( strogost u odevanju, ponasanju unutar hrama, odrzavanju cistoce, itd )
- Pravoslavlje ( stroga pravila ponasanja u hramu, postovanje svetaca, praznovanje praznika i obicaja )
- druge religije..

-----------------------------------------------------------------------------------------------

5. СУБЈЕКТИВИЗАМ (антинтелектуални нагласак на емоцијама и личним доживљајима)

Licne dozivljaje imaju

- Pentakostalizam ( prmanje Duha manifestovano padanjem u trans, izivima srece, igranjem, plesom, smejkanjem, itd )
- Hinduizam ( plesovi, izlivi emocija, padanje u trans )

--------------------------------------------------------------------------------------------

6. СВЕСТ О ГОЊЕНОСТИ („сви их прогоне“)

Gone

Sve i nijedna ( samo u situacijama stvarne represije nad nihovom verskom slobodom )

---------------------------------------------------------------------------------

Kaznjavaju i isteruju iz clanstva

7. СКЛОНОСТ КАЗНАМА (побуњеници или питачи се кажњавају или истерују из групе)

- Jehovini svedoci

-----------------------------------------------------------------------------------

8. ЕЗОТЕРИЗАМ (двоструко учење – једно јавно, друго тајно, само за „посвећенике“) У вези са езотеризмом, Брукс Александер каже да далекоисточне религије имају „унутарњу истину“ (праву) и спољашњу истину (привлачан, али ограничен, спољашњи лик, који у извесном смислу, води погрешном закључку о езотерној доктрини.)

Ezotericne su

- Tajna drustva - Masoni, Iluminati, itd ( javno ucenje za laike, i tajno za posvecenike ili odabrane )

----------------------------------------------------------------------------------------

9.ПРОТИВ СУ СВЕШТЕНСТВА (немају свештенство као званичне конфесије...)

Nemaju svestenstvo po starozavetnom modelu

- Uglavnom sve protestantske zajednice
( iz razloga sto je Isus ukinuo starozavetno svestenstvo i obrede koji su se obavljali u zemaljskom hramu, i sam postao prvosvestenik u nebeskoj svetinji nad svetinjama, prinoseci zasluge svoje prolivene krvi pred kovcegom zaveta.
U novom zavetu svestenik obavlja sluzbu propovedanja jevandjelja, i ne vrsi nikakvu drugu sluzbu u zemaljskoj crkvi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
hahaha
Laodikejac,sta mi napisa te vase gluposti i liste za odstrel.
Barem si fer pa si pokazao adventisticko pravo misljenje prema drugima,i mogu ti reci da su to sve velike lazi i hajka na nevinog.
Nego pobeze mi od teme.Ne komentarisa ni jedan moj odgovor na tvoja pitanja,niti odgovori normalno na moja pitanja.
Onaj koji ne zna on pocinje da siri mrznju i predrasude,kao ti sada u ime adventista.
Ali ja nisam kao ti ili tvoji .
Vratimo se temi,pa mi reci kako to moze da se neko napuni svetim duhom ,ako je sveti duh osoba?
Ili sta mislis o odgovoru na tvoje pitanje,kako sveti duh govori?
dela 28:25
[SUP]25[/SUP] A budući nesložni među sobom, odlažahu kad reče Pavle jednu reč:
Dobro kaza Duh Sveti preko proroka Isaije očevima našim

zar ne vidis da je Sveti duh govorio preko drugih ljudi,zato sto on nije osoba,vec drugi ljudi.

Poslednja izmena od urednika:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ris, ovu listu je postavio Adrian u komentaru br 200, vrati se i pogledaj, a ja sam samo odgovorio koje zajednice imaju ove atribute.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Pa kad bude stavio i adventiste na listu za odstrel,onda se pohvali sa tom listom.
Ovako ,vratimo se temi i odgovori na postavljeno pitanje i daj komentar na moj odgovor na tvoje pitanje kako sveti duh govori.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ustima, isto kao i Bog Otac i Isus, sve sto mozes reci kao protivargumenat nije biblijsko ucenje, jer Duh Sveti je licnost jednaka Ocu i Sinu.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Laodikeja Arirje,a posle njega Muhamed,Lutor,protestanti,JS-ci,Adventisti,pentakosci itd necu valjda da pise nsve dominacije!!

Молим вас дакле ја сужањ у Господу, да се владате као што приликује вашем звању у које сте позвани,
Са сваком понизношћу и кротошћу, с трпљењем, трпећи један другог у љубави,
Старајући се држати јединство Духа у свези мира;
Једно тело, један дух, као што сте и позвани у једној нади звања свог.
Један Господ, једна вера, једно крштење,
Један Бог и Отац свих, који је над свима, и кроза све, и у свима нама.
А свакоме се од нас даде благодат по мери дара Христовог.
Зато говори: Изишавши на висину запленио си плен, и даде даре људима.
А шта изиђе, шта је, осим да и сиђе у најдоња места земље?
Који сиђе то је Онај који и изиђе више свих небеса да испуни све.
И Он је дао једне апостоле, а једне пророке, а једне јеванђелисте, а једне пастире и учитеље,
Да се свети приправе за дело службе, на сазидање тела Христовог'
( Efescima 4. 1 - 12 )

"Jer kao što je telo jedno i ude ima mnoge, a svi udi jednog tela, premda su mnogi, jedno su telo: tako i Hristos.
Jer jednim duhom mi se svi krstismo
u jedno telo, bili Jevreji, ili Grci, ili robovi, ili sami svoji; i svi se jednim Duhom napojismo.
Jer telo nije jedan ud, nego mnogi"
( 1 Korincanima 12. 12 - 14 )

Pa sve ovo je bilo 1250 godina dok se nije umesala jeres ARIJA!!!???od arija doismo 200,300 neznam ni sam koliko ih ima svake godine po jedna.

A mi imamo jednog Hrista i jednu apostolsku veru.Amin.

Pozdrav od Gere.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
hahahaha
Laodikejac,cijim ustima je govorio sveti duh?
svojim ili ustima proroka Isaije?
ela 28:25
[SUP]25[/SUP] A budući nesložni među sobom, odlažahu kad reče Pavle jednu reč: Dobro kaza Duh Sveti preko proroka Isaije očevima našim

Član
Učlanjen(a)
22.08.2013
Poruka
36
Nitko od vas nije okusio Duha Svetoga jer vi svi koji ga prisvajate tumačite ga tek razno po bibliji. Duh Sveti je ljubav Božja, prisustvo više sile. Piše u bibliji da je Bog i Sveti i Duh, dakle što tu imate raščlanjivati. Duh Sveti je kad je po zanosu Božjem, ali ne bilo kakvom zanosu! To je nešto Sveto, tu nema nesporazuma osim u ljudima koji ga nastoje spoznati po pismu šta kaže, a svašta kaže! Na mene je sišla ta Ljubav Božja, ali nemate oči da to vidite i sluha da to čujete. Ja to sada nemam, ali sječanje jasno imam, a znam da to je malo ko okusio.

Dakle priznajete da ste vas dvije vjere, smjera, adventisti i jehovci jedini koji su prava crkva? Teško vam se odat nešto ha? Ali da znate da i religiozni krščani nisu ni malo bolji! Ali oni su smekšali se malo pred ljudima, a isto ko i vi su misli!

Ljubav vi možete imati samo za sebe, vi "pravovjerci", i stoga ni Bog nema ljubavi za vas, jer nemate ni malo mudrosti. Mudrost počinje sa razumjevanjem. A toga vi nemate. U svijetu i životu raznovrsnom, svekolikom, jedino ljubav nadilazi sve prepreke. A prepreke koje ste svi stvorili su teških bremena. Možete filozofirat koliko hoćete, i skretati temu ne odgovarajući na bitno, ali jao si ga kad vam Isus dođe! Pitat će vas za ljubav prema onima koji nisu imali "mudrosti" kao vi da prihvate vašu crkvu, za pravu braću i sestre i roditelje.

Ćao svima, ja se odjavljujem. Osim ako me šta opet ne razjari ;) mislim da bi admin trebao zabraniti polemike oko religija i poticati duhovnost i shvačanje biblije i dubine značenja. Tada bih sigurno u miru došao :)

Natrag