Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
Ne, niste. :dtyste:O pa onda smo ja i on slični!
Jer kako sam ja spoznao Boga u svojoj sobi i molitvi,
Zar misliš da smo mi negdje drugdje?
ne treba mi svjedočanstvo crkve i njeno učenje.
Treba. Po krštenju si dio Crkve i ne možeš biti trut. Ako imaš iskustvo Duha, dano ti je da ga podijeliš s drugima, na korist i izgradnju cijele zajednice. To čini Duh u nama, ne zatvara nas da uživamo u duhovnim užicma nego nas "tjera" da služimo drugima, da im pomažemo na najbolji mogući način. Crkva ne čine samo popovi, nego svi mi.
I ja sam mnogo protiv crkve, koje god hočeš.
Isus je ustanovio Crkvu i povjerio je apostolima. Zašto? Poznavao je ljudsku prirodu, znao je da je ljudsko srce prevrtljivo i sklono samoljublju, taštini, oholosti. I da čovjek lako padne na putu i kad je sam, nema mu tko pomoći. Milosrdni Samaritanac ne prolazi slučajno, on je priutan i živi u Crkvi.
Na drugoj temi si govorio o svom lijepom i milosnom iskustvu, a zatim onda o suhoći...Misliš li da na seminarima p. Linića (kojeg si spomenuo) nema tisuće sličnih tebi? Ima. Žalost/ teškoća koja se podijeli s crkvenom ili molitvenom zajednicom postaje manja, a radost se uvećava.
To je ispravno Isusovo učenje.
Ljubav Božja nas sabire u Jedno. Isus je svojim primjerom pokazao da trebamo molitvu, tišinu i samoću.To nitko ne spori. Zato imamo osobnu molitvu. Ali, Isus je imao grupicu ljudi-apostole i učenike. Zašto ih nije poslao u pustinju da budu sami, u miru i svojom molivom proslave Boga. Ne, poslao ih je u svijet-pokvareni i pogani da svojim životom i rječju navijeste Radosnu vijest.
A kad netko za sebe kaže da jedino zna istinu i ima ovlasti od Boga da je širi, krščani, židovi, adventisti, Js, muslimani, to tad stvara podjelu i razdor.
Danas se sve relativizira, pa i istina. Katolici i pravoslavci nisu krivi što su nasljednici apostolske Crkve i što to nisu protestanti. Naša je dužnost govoriti istinu. Ne radimo ništa drugo već odgovaramo na protestanske optužbe i hvalisanja, kao i svojevoljna tumačenja Biblije. Ne govorimo da će oni biti osuđeni, a mi spašeni. Katolički katekizam je u tome jasan: nikoga ne sudimo, jer sud pripada Bog.
Pokušaj to razlikovati.
Neka nas sve obasja ljubav i slava Božja
Amen!