Duh sveti licnost - trece lice bozanstva

Član
Učlanjen(a)
22.08.2013
Poruka
36
Nitko ne voli kad mu se raskrinka vjera, kao da ga je srce izdalo mu se tad čini. Posebice javno. Ali čudo bi bilo kada bi našao smisao u svemu ovome Laodikeja a znaš da to moramo moliti za spoznaju..znam po bratiću i u ostalim forumima koliko se branite i ne napuštate istinu..jer to bi se kosilo sa svime da se sad izmjenite, kao da se od žene rastavljat morate, uistinu je teško. Ali da znaš da ja religije i crkve ne šljivim ni 50 posto, jer vjerujem u raj, stanje blisko Isusu. Religiju je očito lako stvorit ali vjeru u čovjeku je teško. Ja odlazim jer obje ne može, i nutrina i svijet. ako ima ko Jasherovu knjigu neka mi ju pošalje. A imam ih još dosta dobrih za čitat a ne stignem.

Hej ostvarite Isusa u sebi! Posvečivanjem i predanjem

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mrsavkicu, darovi Duha su dati Bozjoj crkvi koja drzi zapovesti Bozje i veru Isusovu i ima dar prorostva, u cilju sazidanja tela Hristovog koje je njegova crkva, i u cilju objavljivanja jevandjelja.
Bog se ne da prevariti, i on Duha ne daje onima koji nisu obraceni i ne drze sve zapovesti.

Prema tome, moramo razlikovati Duhove kako po tome kakvo cudo cine, tako i da li je njihov zivot u skladu sa pismom, i da li ispovedaju veru koja je jedanput predana preko proroka i apostola.

"Gospod uslisava onre koji mu se mole u istini" kaze jedan biblijski tekst.
Gde nema istine tu nastupa djavo, cineci lazna cuda vodeci coveka putem samoobmane.

Sledeci tekst upravo razotkriva profil ovih ljudi koje je djavo vodio putem samoobmane, koji su cuda postavili kao merilo istine.

"Neće svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! Ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji Oca mog koji je na nebesima.
Mnogi će reći meni u onaj dan: Gospode! Gospode! Nismo li u ime Tvoje prorokovali, i Tvojim imenom đavole izgonili, i Tvojim imenom čudesa mnoga tvorili
I tada ću im ja kazati: Nikad vas nisam znao; idite od mene koji činite bezakonje" ( Matej 7. 21 - 23 )

Ovde vidimo tri nedostatka koji ovi ljudi imaju, a sa druge strane cine cudau pozivajuci se na Isusa.

1) ONI NE CINE PO VOLJI OCA KOJI JE NA NEBESIMA - NE POZNAJU NJEGOVU REC.

2) ONI NEMAJU ZAJEDNICU SA ISUSOM, NIKADA GA NISU LICNO UPOZNALI NITI SE OBRATILI CELIM SRCEM NJEMU.

3) ONI CINE BEZAKONJE - KRSE BOZJE ZAPOVESTI ( bezakonje - Hamatija anomija znaci krsenje bilo koje od 10 zapovesti )

Prema tome, ako je po Isusovim recima to tako, onda je jasno ko kroz ovakve ljude cini cuda.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
piše jasno, da bi sotona mogao dati falš silu svetoga Duha dar,potrebno je da sveže jakoga i dom njegov(njegovu vlast davanja oduzme) opleni! samo neuk totalno neuk ne razume te reči. svezati Hrista i onda davati lažni dar dok neko moli Hrista za original! jer obećano je jasno piše da niko,niko dakle neće dobiti falš,ko moli Isusa ne sotonu ( to pravi razliku ,daj već jednom da se to razume!)dobiće dar Duha a ne mesto hleba kamen.
p.s. taman ako već oćeš nešto razumeti od Božjega Duha daj skloni tu ruku sa očiju,a i voštanih kipova je prepuna ova zemlja ogrezla u idolstvu.
Srećom, imam tebe ovde da mi sve lepo objasniš. Inače baš ništa nebi znao, pa čak nebi znao kuda bi sa rukama.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Sveti Duh nije nikakva osoba ,nikakva treca osoba u nekom takozvanom trojstvu,vec samo Bozja delujuca sila.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
...рече Арије по хиљадити пут и заради Пакао који за њега није постојао јер "спава". У Хадесу се пробуди веома брзо.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Bog je jedan.ako je on Bog duh,koliko onda na nebu ima svetih Duhova? da li je Bog duh sveti Duh ili manjka svetost? kaka je suština Hristovog Duha.piše ko nema duha Hristovog on nije njegov. koja je razlika izmežu Hristovog Duha Boga koji je Duh i svetog Duha kada je isti spušten na sve verujuće na Pedesetnici. kaka je razlika u navodbi o ta "tri " duha? po čemu se oni razlikuju? po redoslednosti delovanja ili po osobenosti? ako je po redoslednosti delovanja onda je Bog jedan. ako je po osobenosti onda on nije jedan više. jeer Bog je Jedan i jasno je kazano da je on Duh. voleo bi razgledanje ostalih ovde.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sveti Duh nije nikakva osoba ,nikakva treca osoba u nekom takozvanom trojstvu,vec samo Bozja delujuca sila.

Ono što nije ličnost nema moć GOVORA - da razgovara sa ljudima, SLUHA - da čuje od Boga i da javlja ljudima, VLASTI DA UPRAVLJA - da vodi crkvu u novozavetnom periodu i da daje duhovne darove Božjim delom, DA POSREDUJE PRED BOGOM - moleći se za ljude pred Bogom, itd.

Član
Učlanjen(a)
22.08.2013
Poruka
36
"Mrsavkicu, darovi Duha su dati Bozjoj crkvi koja drzi zapovesti Bozje i veru Isusovu i ima dar prorostva, u cilju sazidanja tela Hristovog koje je njegova crkva, i u cilju objavljivanja jevandjelja.
Bog se ne da prevariti, i on Duha ne daje onima koji nisu obraceni i ne drze sve zapovesti."

Zašto kažeš Božjoj crkvi a misliš na Adventiste samo? Isto tako govore i Js! Naokolo da te dovuću do svoje jeadine crkve! Koje je vaše proroštvo? Da Isus možda nije tada došao ali će zasigurno doći? To je ne proroštvo već zabluda! Evanđelje je objavljeno davno prije vas, dakle radije odmah reci u cilju izmjenjivanja evanđelja! Isus kaže da sve rečemo na svjetlu, pa što onda odmah ne kažete da ste vi jedina crkva koja spašava, tako da znamo s kim imamo posla. Samim đavlom.

"Prema tome, moramo razlikovati Duhove kako po tome kakvo cudo cine, tako i da li je njihov zivot u skladu sa pismom, i da li ispovedaju veru koja je jedanput predana preko proroka i apostola."

Hahaha koga ti činiš ludim? Jel se pitaš kakvo se čudo desilo ili kakva je osoba kojoj se desilo čudo? Vjeruj mi to oni najbolje znaju i propovjedaju, a vi sudite po vanjštini.

""Gospod uslisava onre koji mu se mole u istini" kaze jedan biblijski tekst.
Gde nema istine tu nastupa djavo, cineci lazna cuda vodeci coveka putem samoobmane"

Samoobmana je tvrditi da je istina samo među vama, i to onako da se nezna! Onaj ko se Bogu moli u istini, Bog ga ne pita u koju crkvu ide, jer Isus je rekao da Boga molimo u svoja četiri zida i u četiri oka!

Sledeci tekst upravo razotkriva profil ovih ljudi koje je djavo vodio putem samoobmane, koji su cuda postavili kao merilo istine.

"Neće svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! Ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji Oca mog koji je na nebesima.
Mnogi će reći meni u onaj dan: Gospode! Gospode! Nismo li u ime Tvoje prorokovali, i Tvojim imenom đavole izgonili, i Tvojim imenom čudesa mnoga tvorili
I tada ću im ja kazati: Nikad vas nisam znao; idite od mene koji činite bezakonje" ( Matej 7. 21 - 23 )"

Malo prije si pozvao na apostole, a ne spadaju li onda i oni među ovima šta Isus kaže? Oni ne čine bezakonje, ti svečenici koji to mogu, jer po njima se vidi i po djelima ko su oni. Vi takvih karizmatika nemate. Bezakonje je prisvajati Duha Svetoga a ne imati djela koja on čini i ne imati mudrosti koju on nosi, i ne nositi karizmu u svijetu po njemu. A rado prisvajate prvo mjesto u svijetu!
Lk 9, 48
i reče im: "Tko god primi ovo dijete u moje ime, mene prima. A tko mene prima, prima onoga koji me je poslao. Doista, tko je najmanji među vama svima, taj je velik!"

Dakle primajmo dijete u dobroti, ljubavi i istini. To možemo i bez Adventista.

"I tada ću im ja kazati: Nikad vas nisam znao; idite od mene koji činite bezakonje"

Vas nije poznavao, vas i vaša djela koja nemate. Bezakonje je odvojiti se od svih i govoriti da se jedini spašavate. Dakle mi nemamo izbora!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prijatelju, ti ne zelis istinu, jer da je zelis ti bi je trazio, a ne bi u svemu sto se ne uklapa u tvoj sistem shvatanja osudjivao u startu.
To nije biblijski princip.

Kao prvo, svako ucenje mora proci kroz odredjenu fazu provere, jer i sama rec Bozja na vise mesta upucuje na to kada kaze `ISPITAJTE KOJI JE PUT PRAV, PA IDITE NJIME.

A na drugom mestu savetuje `IMAJ GA NA UMU NA SVIM PUTEVIMA SVOJIM A NA SVOJ RAZUM NE OSLANJAJ SE.

Covekov princip mora biti taj, da ne prihvata nista dok ne ispita da li je nesto od Boga ili ne.
A u tom smislu postoje cetiri osnovna paralelna filtera kroz koja svaka stvar mora da prodje na putu ove provere.

1. REC BOZJA - Ispitati putem reci da li je odredjena stvar og Boga ili ne,
Sve sto nije u skladu sa jasnim otkrivenjima Bozje reci ili Duha Prorostva, i po principu `TAKO GOVORI GOSPOD, to treba odbaciti kao laz.
Ipak posto smo mi ljudi ograniceni i ne razumemo najbolje sve pojave koje se desavaju oko nas, i mozemo na osnovu te ogranicenosti da donesemo pogresne zakljucke i ako smo ispitali sve putem reci, onda se primenjuje sledeca faza provere,
a to je:

2. MOLITVA - Iskreno i usrdno traziti od Gospoda da nam on otkrije svojim Svetim Duhom da li je nesto od njega ili ne.
Ono sto se nadovezuje na ovo i spada u sledecu fazu provere je:

3. ISKUSTVO - Ako smo iskreni, Bog ce nam dati iskustveno osvedocenje da li je odredjena stvar od njega ili ne.
Kao sto znamo Bog se otkriva na nekoliko nacina opisanih i u otkrivenjima njegove
reci, to je upravo kroz svoju rec, kao i putem sna, vizije, kroz znakove, i glasom Svetoga Duha koji se obraca covekovom uhu, kao i srcu.
Sledeca i najvaznija faza provere kroz koju i proizlaze sve gore opisane, i bez koje covek nije siguran, je:

4. ISKUSTVO U SVAKODNEVNOM OPSTENJU I ZAJEDNICI SA BOGOM - Da bi covek uopste znao da li je nesto od Boga, on mora imati cvrstu neprekidnu zajednicu sa njim, Sveti Duh mora prebivati u coveku i usmeravati covekove misli i dela, sto coveku omogucuje da prepozna da li je nesto od Boga ili ne, jer mu Duh koji je u njemu to svedoci.

Covek koji ne primeni ove gore navedene principe,, nije nikako siguran u istinitost istine koju je primio, i takvom coveku se ne moze verovati bilo sta da kaze, jer takav covek stavlja sebe u poziciju da govori sam od sebe, po nahodjenju svog nepreporodjenog srca. a ne po nadahnucu i osvedocavajucom silom Svetog Duha.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Појмови, дефиниције, особине култова
Рејчел Адамс и Џејмс Р. Лејн

Особине култова су:

1.АУТОРИТАТИВНОСТ (апсолутни вођа)

2.СУПРОТСТАВЉАЊЕ (увек се противе доминантној култури и установама)
3.ИСКЉУЧИВОСТ (само култ има истину)
4.ЛЕГАЛИЗАМ (строгост спољашњих правила и понашања)
5. СУБЈЕКТИВИЗАМ (антинтелектуални нагласак на емоцијама и личним доживљајима)
6. СВЕСТ О ГОЊЕНОСТИ („сви их прогоне“)
7. СКЛОНОСТ КАЗНАМА (побуњеници или питачи се кажњавају или истерују из групе)
8. ЕЗОТЕРИЗАМ (двоструко учење – једно јавно, друго тајно, само за „посвећенике“) У вези са езотеризмом, Брукс Александер каже да далекоисточне религије имају „унутарњу истину“ (праву) и спољашњу истину (привлачан, али ограничен, спољашњи лик, који у извесном смислу, води погрешном закључку о езотерној доктрини.)
9.ПРОТИВ СУ СВЕШТЕНСТВА (немају свештенство као званичне конфесије...)

Треба човек да види прво који дух му говори, па онда да добро размисли.

Natrag