Duh sveti licnost - trece lice bozanstva

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ja protivnik adventizma? Ne umišljaj si da ja razmišljam o tebi ili adventistima.
Nisam ni znala tko su ni što govore dok ovdje nisam počela čitati tvoje postove. I moram reći da je slika koju sam stekla o adventizmu apsolutno negativna. Iz jednog razloga. Ti si sektaški nastrojen više nego drugi. Više lažeš samoga sebe, jer si uvrtio sebi u glavu da si pozvan obraćati druge.
Kad shvatiš da je to obmana, tek tada ćeš moći biti Isusov učenik.
Jer ovo što radiš nije djelo Božje, ni djelo časnog čovjeka.
Napisati preko 3000 postova napadajući i blateći druge da bi samo sebe i adventiste isticao i veličao?!
Očito da lažljivi duh Elene White ni danas ne miruje...
Nikako da shvatiš da to što pišeš je samo tvoja istina, ne istina Božja, tvoje tumačenje Biblije je samo tvoje, ljudsko, ne Duhom nadahnuto. I kad ti drugi kontriraju, onda su tvoji protivnici.
Ma, hajde, sujeta i umišljenost naprosto vrište iz tvojih postova.

Nitko ti do sada nije povjerovao i nikoga nisi uvjerio. Da li ti to što govori?

!
Sto se tice Laodikeje potpuno se slazem s tobom a i u ostalom necu da lazem.S prvog dana si mi bila po dusi i danas si,ja sam ti medju prvima pozeleo dobrodoslicu,ali ostali sektasi nisu a zasto?pa naravno jer te nevole iako propovedaju ljubav.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Isabeleta.

Dokazi da sam u 3000 postova napadao i blatio druge.
Naravno, tako nesto ne mozes dokazati, pa iz tog razloga ni sve drugo sto si napisala o Adventizmu i meni kao coveku koji iznosi istinu - nema neki znacaj, jer su to lazna svedocanstva.

Ja nemam svoju istinu, vec istinu koja je data preko proroka i apostola i nalazi se u Bozjoj reci.
Ja nista ne oduzimam od reci niti ista dodajem, vec bibliju iskljucivo tumacim biblijom i njenim kontekstom.

Ne postoje moji protivnici koji mi kontriraju, vec protivnici Adventisticke crkve koji iznose gnusne lazi i osude bez da ih dokazu argumentima, osudjujuci druge za napadanje i blacenje, a sami to cine pisuci razlicite uvrede i neprimerene izraze bilo protiv crkve, Ellen White, i slicno.

U tome se pokazuje protivnicki duh, a sa druge strane duh koji upucuje na istinu, ali to cini na jedan dostojanstven nacin i u duhu ljubavi.

Ja licno o tvojoj crkvi ne pisem cesto, niti protiv bilo koje druge crkve, vec uglavnom diskutujem o biblijskim temama.
Ako se to nekome ne svidja, i zbog toga pronalazi razlog da vredja i da pise neprimereno, onda je to njegov licni problem.

Diskusija u duhu ljubavi je nesto drugo, a to je da svako ima slobodu da iznosi ono sto smatra ispravnim u jednom dostojanstvenom duhu, bez ljutnje i suvisnih emocija.

Pa sta da dokazuje?ja sam svedok!a ako svi budu svedocili onda si gotov,ma zar se nevidi na tvojem niku koliko si postova napisao?i samo ces videti (Subota,Mihail je Hrist,sa spediy-em se ne slazes iako si subotar kao i on,u stvari on je katolicki subotar nikad cuo za tako nesto dok si ti adventni subotar)Vi adventi,JS-ci ste jasno pokazali da ste lazni proroci Isus ipak nije dosao po vasim prorocanstvima Isus ce doci kao Munja sa zapada i istoka i videce ga svako oko,poklonice mu se svako koleno i priznace ga svaki jezik.

Nedavno sam te upozorio o tvojim postovima!ti si kao i carinik!za koga Isus kaze da nece naslediti carstvo Bozje samo zato sto je (GORD)Kao i ti.

Pozdrav od Gere.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dobro si naveo da sam pisao biblijske istine - o Suboti, Mihajlu, zakonu, itd, a nisam nikoga pojedinacno vredjao ni blatio, ni jednu crkvu ni zajednicu.
Ti znas da je to istina, a da li ces preci preko toga i iznositi lazna svedocanstva, to je tvoja licna stvar.
Ti iznesi bilo koje svoje ucenje, ja necu reci da si ti vestica ili babetina koja vara, kao sto ste vi pisali za Ellen G White, vec cu postaviti kontraargumente ako je to potrebno, bez uvreda, i naglih reci.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Dobro si naveo da sam pisao biblijske istine - o Suboti, Mihajlu, zakonu, itd, a nisam nikoga pojedinacno vredjao ni blatio, ni jednu crkvu ni zajednicu.
Ti znas da je to istina, a da li ces preci preko toga i iznositi lazna svedocanstva, to je tvoja licna stvar.
Ti iznesi bilo koje svoje ucenje, ja necu reci da si ti vestica ili babetina koja vara, kao sto ste vi pisali za Ellen G White, vec cu postaviti kontraargumente ako je to potrebno, bez uvreda, i naglih reci.

Ja nigde nisam naveo da si pisao istinu,zasto izvrces moj post?onaj ko je citao tvoje postove ka na primer Izabeleta,pa cak i Infamus ti je rekao koliki si ti prevarant na jezikelju 20,5 Mojsijeva 5 cak ti je infamus rekao da lazes iako te postovao.

Tako da si za mene Licimer i prevarant i ostaces u tom imenu,ja sam odmah shvatio ko si ti kad sam napisao post o pusenju,picu,ali ti nisi shvatio da sam ja slobodan a ne pod zakonom,zakon je umro na KRSTU vi Fariseji nikad necete to da shvatite zato ce te i biti sudjeni po zakonu.Ali to nje vasa stvar,ja nemam nista protiv da neko postuje subotu to je njegov izbor ili nacin ishrane.

Pozdrav od Gere.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U redu, ja sam tako napisao da sam pisao biblijske istine - o Suboti, Mihajlu, zakonu, itd, a ti to mozes nazvati lazima, to ne ukida istinu koja postoji u reci Bozjoj.
To sto drugi pisu bilo o meni ili onome sto iznosim, ne moze istinu ukinuti, jer covek moze svasta pisati na osnovu svog licng shvatanja istine, ali rec Bozja je jedna, i istina koja se u njoj nalazi je jedna, i vrlo jasno obrazlozena da je moze svako razumeti, osim onoga ko ne zeli.

Ja ostajem pri svakoj reci koju sam ovde iznosio, jer mi savest ne dopusta da poreknem nesto sto je jasno ucenje Bozje reci, i ono sto mi sam Duh svedoci.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
U redu, ja sam tako napisao da sam pisao biblijske istine - o Suboti, Mihajlu, zakonu, itd, a ti to mozes nazvati lazima, to ne ukida istinu koja postoji u reci Bozjoj.
To sto drugi pisu bilo o meni ili onome sto iznosim, ne moze istinu ukinuti, jer covek moze svasta pisati na osnovu svog licng shvatanja istine, ali rec Bozja je jedna, i istina koja se u njoj nalazi je jedna, i vrlo jasno obrazlozena da je moze svako razumeti, osim onoga ko ne zeli.

Ja ostajem pri svakoj reci koju sam ovde iznosio, jer mi savest ne dopusta da poreknem nesto sto je jasno ucenje Bozje reci, i ono sto mi sam Duh svedoci.

Sta je Istina pitao je i ponti pilat Isusa,i sam pilat je nije razumeo a vec njegova zena,a isus rece pilatu ja sam put i istina,a pilat kaze Ja imam vlast da te oslobodim ili ubijem!a Isus rece nebi ti imao vlast nadamnom da ti nije dana s vise.

Pa ja tebe pitam sta je istina brate?ti sigurno nisi,a za sebe takodje ne mogu tvrditi da sam istina kao ti.Ja priznajem sve svoje grehe Bogu svim svojim bicem-srcem i kajem se svaki dan,a ti sebe uzdizes do farisejstva,i racunas se ko carinik!a Isus ih osudjuje ja te ne osudjujem taman posla ko sam ja da ti sudim brate?a ko si ti da sudis meni?nemozes ti prosto tako da napadas Katolicku,pravoslavnu crkvu i da ostanes bez adekvatnog odgovora tim bolje kad su te dve crkve postojale vasa nije bila cak ni u planu.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Sta je Istina pitao je i ponti pilat Isusa,i sam pilat je nije razumeo a vec njegova zena,a isus rece pilatu ja sam put i istina,a pilat kaze Ja imam vlast da te oslobodim ili ubijem!a Isus rece nebi ti imao vlast nadamnom da ti nije dana s vise.

Pa ja tebe pitam sta je istina brate?ti sigurno nisi,a za sebe takodje ne mogu tvrditi da sam istina kao ti.Ja priznajem sve svoje grehe Bogu svim svojim bicem-srcem i kajem se svaki dan,a ti sebe uzdizes do farisejstva,i racunas se ko carinik!a Isus ih osudjuje ja te ne osudjujem taman posla ko sam ja da ti sudim brate?a ko si ti da sudis meni?nemozes ti prosto tako da napadas Katolicku,pravoslavnu crkvu i da ostanes bez adekvatnog odgovora tim bolje kad su te dve crkve postojale vasa nije bila cak ni u planu.

Pozdrav od Gere.

Bas tako!biblije koje imajui su kanonizirane bas tom crkvom katolickom,pravoslavnom ko ja je bila jedina oni danas prave svoje biblije da bi obmanuli svet tesko njima.

Član
Učlanjen(a)
22.08.2013
Poruka
36
Biblija je jasna po pitanju sta je istina, i koja je prava crkva, ako je covek iskren u teznji da je upozna Bog ce ga povesti putem ove spoznaje.
Nije moguce da neko ima cvrstu veru u Boga i da celim srcem zeli da se predajnjemu i da mu sluzi, a da ga on ne dovede tamo gde zeli da covek bude, a to je njegova crkva koja ima istinu i objavljuje je ovom svetu.
Ja sam slusao mnostvo iskustava ljudi koji su doziveli ovo iskustvo, da ih je sam Bog kroz okolnosti ili licnim providjem doveo u njegovu crkvu.

1 Kor 6 19Ili zar ne znate? Tijelo vaše hram je Duha Svetoga koji je u vama, koga imate od Boga, te niste svoji. 20Jer kupljeni ste otkupninom. Proslavite dakle Boga u tijelu svojem!"
Ovo tijelo o kojem Pavao govori, hramu(crkvi), je istinska crkva za čovjeka. njegovo tijelo(misli, osjećaji, energija) dovedeno do kraljevstva nebeskog, do duha, do spoznaje Boga. nije li Isus rekao da se molimo iza zatvorenih vrata? nije li rekao da je Bog u skrovitosti i da se tamo i mi prenimo? i da nas tamo najbolje uslišava? gdje je Isus prorekao vas? On je glavnina, a ne Stari zavjet po kojem ste se vi pojavili. na lažima vašeg proroka da će Isus tada u njegovo vrijeme doći i to dva puta besmisleno, vi da gradite neku bolju istinu za ljude?

[/QUOTE]Reci "JA IMAM ISTINU" je jedno, a stvarno posedovati tu istinu i Duha Svetoga koji tu istinu zapecacava u ljudsko srce nesto sasvim drugo.[/QUOTE]

istina se ne može posjedovati jer se ona ne može izraziti. istina je u duhu, u Isusu i Bogu. Duh Sveti je sišao na Isusa kad ga je Ivan krstio. Duh Sveti je sišao na kraju pedesetnice na apostole te su oni odjednom drugim jezicima govorili i prorokovali. Duh Sveti djeluje pri čudesima, a vi tih čudesa nemate. ali i biblija je puna "Duhova Svetih" pa ste zaključili da i vi to imate kao i Js što isto misle. aali to je nadnaravna sila i u toj sili ti ne bi gubio ovdje vrijeme već činio čudesa i mudro govorio svijetu.
[/QUOTE]Jer istina nije samo formalna rec zapisana tamo negde, ona je sila koja menja ljude, i od njih stvara nova bica vere i ljubavi.Ako istina za koju neka crkva kaze da je poseduje, ne vrsi u ljudima ovu cudesnu promenu, onda je ta istina pod znakom pitanja, jer samo istina kao takva - Bozanska i cista, moze imati silu da menja, i ta istina je jedna, i crkva koja ovu istinu objavljuje je jedna, sto znaci da postoji samo jedan put spasenja, a to je prihvatanje ove istine i njeno sprovodjenje u licni zivot.[/QUOTE]

Ova sila koja mjenja ljude se nalazi i među našim crkvama, štoviše i zle duhove izganjaju u ljudima po riječi Isusovoj, a vi toga pak nemate, takvih djelima i vjerom i duhom punih, svečenika. ni oni ne uče ništa loše, niti druge religije uče išta loše, u svima je glavnina ljubav, dobrota i pravednost. a sve one imaju i svoje zle stare zakone koje su digli da bi mogli ili vladati ili donjeti mira zajednici.

[/QUOTE]Ne mora neko da bude Adventista ili da ima kontakt sa ovom crkvom da bi bio spasen, ali to ne ukida cinjenicu da takav covek mora ispuniti biblijske uslove spasenja, iste onakve kakve poseduje ova crkva, jer istina koju poseduje Adventisticka crkva - nije Adventisticka istina, vec Bozja - zapisana u Bozjoj reci, i prema tome opsteljudska, i pretstavlja uslov spasenja za svakoga coveka na planeti zemlji.[/QUOTE]

ako ne mora onda super. ali porazmisli si malo o ovim stvarima, i ako možeš odgovori. evo i za subotu, (jel to nedjelja u pitanju ili)
Mt 12

1U ono vrijeme prolazio je Isus subotom kroz usjeve. Učenici su njegovi ogladnjeli te počeli trgati klasje i jesti. 2Vidjevši to, farizeji mu rekoše: "Gle, učenici tvoji čine što nije dopušteno činiti subotom." 3On im reče: "Niste li čitali što učini David kad ogladnje on i njegovi pratioci? 4Kako uđe u Dom Božji te pojedoše prinesene kruhove, a to ne bijaše slobodno jesti ni njemu ni njegovim pratiocima, nego samo svećenicima? 5Ili zar niste čitali u Zakonu da subotom svećenici u Hramu krše subotu, a bez krivnje su? 6A velim vam: veće od Hrama jest ovdje! 7I kad biste razumjeli što ono znači: Milosrđe mi je milo, a ne žrtva, ne biste osudili ove nekrive. 8Ta Sin Čovječji gospodar je subote!" 9Otišavši odande, dođe u njihovu sinagogu, 10kad gle čovjeka s usahlom rukom. A oni upitaše Isusa da bi ga mogli optužiti: "Je li dopušteno subotom liječiti?" 11On im reče: "Tko to od vas jedinu ovcu koju ima ne bi subotom prihvatio i izvadio kad bi mu upala u jamu? 12A koliko je čovjek vredniji od ovce! Tako, slobodno je subotom činiti dobro!"

evo i Gera je negdje malo prije rekao da je Isus ukinuo stare zakone i nagovijestio ljubav i postojanost.

[/QUOTE]Jer istina nije samo formalna rec zapisana tamo negde, ona je sila koja menja ljude, i od njih stvara nova bica vere i ljubavi.Ako istina za koju neka crkva kaze da je poseduje, ne vrsi u ljudima ovu cudesnu promenu, onda je ta istina pod znakom pitanja, jer samo istina kao takva - Bozanska i cista, moze imati silu da menja, i ta istina je jedna, i crkva koja ovu istinu objavljuje je jedna, sto znaci da postoji samo jedan put spasenja, a to je prihvatanje ove istine i njeno sprovodjenje u licni zivot.[/QUOTE]

[/QUOTE]Ne mora neko da bude Adventista ili da ima kontakt sa ovom crkvom da bi bio spasen, ali to ne ukida cinjenicu da takav covek mora ispuniti biblijske uslove spasenja, iste onakve kakve poseduje ova crkva, jer istina koju poseduje Adventisticka crkva - nije Adventisticka istina, vec Bozja - zapisana u Bozjoj reci, i prema tome opsteljudska, i pretstavlja uslov spasenja za svakoga coveka na planeti zemlji.[/QUOTE]

Ovo dvoje gore se ne slaže, jer reci mi tko još ima istinu pored vaše crkve?a tvoj odgovor bi bio, ne katolici ili pravoslavci već bi rekao ona koja vrši ono što piše u zakonu jel? a pa jel oni to vrše? ne, ne vrše. tako da samo svoju crkvu indirektno uzvisuješ i dovodiš u pitanje. a to što si isto rekao da znaš puno onih kako su čudnom slučajnošću došli do adventista, eto znaj tako da je i moj rođak došao do Js i da i on zna puno njih koji su čudom došli, kao da ih je Bog pozvao u nju. prekrasno zvuči zaista, jer to je sila odozgor, kako bi moglo nešto biti samo od sebe. ali eto vi sigurno ne podržavate Js? a i oni pak samo sebe. tako da su oni preslika židova a adventisti su preslika kršanstva. a ništa od vas religija ne spašava čovjeka. to može samo ono unutar njega, punina duha u Bogu.

Poslednja izmena od urednika:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Istinu je tako lako pronaci, i takodje crkvu koja je poseduje, samo kada bi ljudi bili potpuno iskreni i otvoreni da je spoznaju i usvoje, ne dodajuci i ne oduzimajuci od reci nista, vec primeniti rec onakvu kakva je napisana i sagledavajuci je u kontekstu same reci Bozje.

Sama spoznaja istine se zasniva na dva nivoa.

To je fizicka spoznaja putem reci odnosno razuma, i duhovna spoznaja putem srca.

Ove dve spoznaje su usko povezane, sto ne znaci da ako neko upozna rec Bozju putem razuma, on mora u svakom slucaju imati i duhovnu spoznaju, jer to zavisi od samog coveka da li je otvoren da tu istinu primi i srcem a ne samo razumom.

Ova duhovna spoznaja podrazumeva, da covek koji je primo spoznaju putem razuma i ujedno je otvoren je za dublju duhovnu spoznaju, on ce je automatski i dobiti od samog Gospoda jer je to jedino tako i moguce, a to znaci da ce sam Bog delovati na njegovo srce da covek Duhom Svetim bude osvedocen i pokrenut da te istine sprovede u licni zivot, pri cemu mu sam Duh Sveti otkriva sve vece i potpunije razumevanje istine.
Takavom coveku ce se sam Bog objaviti, i povesti ga da pronadje zajednicu koja ove istine poseduje.

Kada bi svi ljudi zeleli da spoznaju ovu istinu, i bili potpuno otvoreni za Bozji uticaj u smislu Bozanskog osvedocenja i vodstva, tada bi svi ljudi postali Adventisti, jer jedino Adventisti danas poseduju ovu cistu celovitu Bozansku istinu.
Odredjene crkve imaju malo istine sa puno lazi - postoje procentualne razlike, ali Adventisticka crkva ima celovitu istinu, jer je tu istinu u njoj uspostavio sam Bog Duhom Svojim koji je dat njegovoj crkvi, a ne svetu i crkvama koje je osnovao covek a ne Bog.

Ко има заповести моје и држи их, он је онај што има љубав к мени; а који има љубав к мени имаће к њему љубав Отац мој; и ја ћу имати љубав к њему, и јавићу му се сам.
И рече Му Јуда, не Искариотски: Господе! Шта је то да ћеш се нама јавити а не свету?
Исус одговори и рече му: Ко има љубав к мени, држаће реч моју; и Отац мој имаће љубав к њему; и к њему ћемо доћи, и у њега ћемо се станити.
Који нема љубави к мени не држи моје речи; а реч што чујете није моја него Оца који ме посла"
( Jovan 14. 21 - 24 )

"Освети их истином својом: реч је Твоја истина" ( Jovan 17. 17 )

"A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh' ( Jovan 14. 26 )

"А кад дође он, Дух истине, упутиће вас на сваку истину; јер неће од себе говорити, него ће говорити што чује, и јавиће вам што ће бити унапредак.

Он ће ме прославити, јер ће од мојега узети, и јавиће вам:
Све што има отац моје је: зато рекох да ће од мојега узети, и јавити вам" ( Jovan 16. 13 - 15 )

Isus nije krsio Bozje zapovesti, vec su ga Fariseji osudjivali da krsi pravila koja su oni sami uspostavili i nametnuii ljudima u odnosu na zakon i Subotu.
Isus se borio protiv ovakvog odnosa prema zakonu i suboti, a ne protiv samog zakona i Subote, u tome je velika razlika.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
22.08.2013
Poruka
36
Sve što pričaš pričao mi je i rođak Js bez i malih razlika, o pravoj crkvi, istini koju imate i duhu svetomu koji je u vama. Otkud vama Duh Sveti a imaju ga onda i egzorcisti koji i đavle izganjaju i čudesna ozdravljenja ostvaruju. Ali oni ne kažu da imaju Duha Svetoga a vi da, po čemu kad oni imaju veču vjeru i djela od vaših? Kakvu to istinu oni nose? Vjerniju od vaše! Iz kakve su oni to crkve došli? Mudrije nego vaše! Koja je u njima samima!

Pitao sam gdje je Isus prorekao vas, ne odgovaraš. Rekao sam da je Miller(osnivač) dva puta grdo promašio o Isusovom dolasku i ne zamaraš se time. Po kojem je on Duhu to promašio a bio je siguran da bi i u smrt za to išao? Duhu zablude samo. Pročitaj moju temu Od opsjednutosti do svetosti, čitaj polako i bez predrasuda. Unutra opisah kad je Duh Sveti sišao na mene i o Duhu Istine koji me k njemu doveo. Vidi ako je što nejasno i pitaj.

Natrag