Duh sveti licnost - trece lice bozanstva

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ma daj, šuti! :lol: Ti da govoriš o kulturi?!
Ne mislim da baba Elena bila nekulturna, već lažna.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isabeletina izjava o Adventistima me nije iznenadila, jer se uglavnom od protivnika iznosi ovakva lazna proekcija Adventizma kao pojave u savremenom svetu.

Naravno, sve receno nema nikakve dodirne tacke sa realnoscu pa s tim u vezi nema neki veliki znacaj, jer sve sto neko zeli da dozna o Adventizmu, ucenjima koja u njemu postoje, i Ellen White Adventistickoj spisateljici, postoji na razlicitim Adventistickim sajtovima, i publikacijama, tako da svako moze na osnovu toga i u licnom dodiru sa njima da kreira svoju licnu sliku.

Jednostrano svedocanstvo protivnika uvek ide samo jednom linijom, tako da je provera u svakom slucaju nuzna slusanjem obe strane, a ne samo jedne.

Poydrav i sve najbolje.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Isabeletina izjava o Adventistima me nije iznenadila, jer se uglavnom od protivnika iznosi ovakva lazna proekcija Adventizma kao pojave u savremenom svetu.

Naravno, sve receno nema nikakve dodirne tacke sa realnoscu pa s tim u vezi nema neki veliki znacaj, jer sve sto neko zeli da dozna o Adventizmu, ucenjima koja u njemu postoje, i Ellen White Adventistickoj spisateljici, postoji na razlicitim Adventistickim sajtovima, i publikacijama, tako da svako moze na osnovu toga i u licnom dodiru sa njima da kreira svoju licnu sliku.

Jednostrano svedocanstvo protivnika uvek ide samo jednom linijom, tako da je provera u svakom slucaju nuzna slusanjem obe strane, a ne samo jedne.

Poydrav i sve najbolje.

Sto te cudi izabeletin komentar?a ti,Spedy kad plujete na papu,katolcizam,pravoslavlje onda nista?sve dok nebudemo (Jedno-jedna) crkva hriscanska bice tako!jedna nedeljiva kakva je bila dok se nije pojavio ARIJE.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
22.08.2013
Poruka
36
"I svaki koji prizove ime Gospodnje spašće se; jer će na gori Sionu i u Jerusalimu biti spasenje, kao što je rekao Gospod, i u ostatku koji pozove Gospod. ( knjiga proroka Joila 2. 28-32 )"

gdje ovdje spominje adventiste? šta ne kaže da je dovoljno prizvati ime Gospodnje? vaš ostatak za koji se vi smatrate se na početku vaše misije par puta izjalovio krivim proroštvima o Isusovom dolasku, u onom linku što stavih piše. zar iz grdog neuspjeha da gradite karijeru jedine istine?

"BOZJI ZAKON:

I tako, sine moj, čuvaj se onoga što je preko ovoga, jer nema kraja sastavljanju mnogih knjiga, i mnogo čitanje umor je tijelu.
Glavno je svemu što si čuo: Boga se boj, i zapovijesti njegove drži, jer to je sve čovjeku.
Jer će svako djelo Bog iznijeti na sud i svaku tajnu, bila dobra ili zla. ( knjiga propovednika 12. 13-14 )."

Pa Elena se napisala knjiga i na temu nje pišu hrpu knjiga. Boga se boj kaže i zapovjedi njegove drži. Isus kaže da je najveća zapovjed ljubiti Boga svim svojim, a pored nje da ljubimo bližnje kao same sebe. gdje se tu spominje vaša subota koju ako ne držimo ispravno smo grešnici?

"A ovo je život vječni da poznaju tebe jedinoga istinoga Boga, i koga si poslao Isusa Hrista.
( jevandjelje po Jovanu 17. 3 ). "

zar je Isus tražio da kao i vi slavimo subotu? ili je mnogo važnije naučavao?

"Tražite Gospoda, dok se može naći; prizivajte ga, dokle je blizu.
Neka bezbožnik ostavi svoj put i nepravednik misli svoje; i neka se vrati ka Gospodu, i smilovaću se na nj, i k Bogu našemu, jer prašta mnogo. ( knjiga proroka Isaije 55. 6-7 )."

i ovdje kaže da se vratimo Gospodu, a ne adventistima ili Js, koji su od vas uopće pravi? jednaki ste. ludi Amerikanci:)

"Zato još govori Gospod: obratite se k meni svijem srcem svojim i posteći i plačući i tužeći.
I razderite srca svoja a ne haljine svoje, i obratite se ka Gospodu Bogu svojemu, jer je milostiv i žalostiv, spor na gnjev i obilan milosrđem i kaje se oda zla. ( knjiga proroka Joila 2. 12-13 )."

šta moramo postati adventist da bi ovo gore mogli ostvariti? a tko je Joila na hrvatskom?

"Ne gledajući dakle Bog na vremena neznanja, sad zapovijeda svima ljudima svuda da se pokaju;
Jer je postavio dan u koji će suditi vasionome svijetu po pravdi preko čovjeka koga odredi, i dade svima vjeru vaskrsnuvši ga iz mrtvijeh. ( dela Apostolska 17. 30-31 )."

i ovdje zapovjeda Bog svim ljudima da se pokaju. moramo li postati adventisti da bi to mogli postići?

"Ispitajte i vidite kako je dobar Gospod; blago čovjeku koji se uzda u nj. ( psalam 34. 8 )."

moramo li biti adventist da bi mogli vidjeti Božju dobrotu ili uzdati se u njega? pa evo egzorcisti kojih vi sigurno nemate, poput Zvjezdana Linića, ili Ive Pavića i mnoge također koji se uzdaju u svoju dubinu vjere te i đavle izgone, a zar moraju postat adventisti da bi se Bog i njima smilovao? oni su svojim djelima dokazali svoju vjeru a vi iznosite kao i Js vlastito tumačenje biblije i po tome se mislite spasiti? ogradivši se od sviju koji se ne ujedine u vašu crkvu? to nema smisla. citate otdud izvlačite i shvačanje što iznosite su prašina naspram ljubavi i dobrote u čovjeku kojih ima više nego adventista i Js zajedno. zar da oni gore a vi da se spasite? Isus nikad nije govorio da treba biti ikoje religije ili pravca već je naglašavao ljubav, mudrost i pravednost. a nepravedno je prema onima koji ne postanu vi, da im Bog sudi gore nego vama. jer po čemu ste vi uvjerili ljude? po tumačenju biblije na svoj način i držanju zapovjedi koje su u njoj zapisane? i vi i Js govore da znaju i imaju istinu ili i židovi i krščani. zar mislite da Bog neće spasiti muslimane i budiste i hinduiste i one dobra srca? kako da ljudi napuste svoju vjeru u ime vaše na temelju nekih Millerovih zaključka koji su se i ispostavili kao krivi? po čemu ste zadobili naše povjerenje da svoju bližnje i rodbinu koja nije istih mišljenja ohladimo i napustimo?

Matej 7 15"Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. 16Po njihovim ćete ih plodovima prepoznati. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? 17Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim. 18Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. 19Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. 20Dakle: po plodovima ćete ih njihovim prepoznati."

Jer vi ste odbacili sve druge i sebe proglasili jedinima a u tome nema mudrosti ni malo životne.
Vuci grabežljivi jer otimate ljudima pravo na bratsvo i jednakost i ubijate ljubav među njima. Koliko ima boljih ljudi od vas, a samo vi da se spašavate? dakle oni ako nisu prešli na vašu vjeru, izgubljeni su? nonsens

Ivan 5 39Vi istražujete Pisma jer mislite po njima imati život vječni. I ona svjedoče za mene, 40a vi ipak nećete da dođete k meni da život imate. 41Slave od ljudi ne tražim, 42ali vas dobro upoznah: ljubavi Božje nemate u sebi. 43Ja sam došao u ime Oca svoga i vi me ne primate. Dođe li tko drugi u svoje ime, njega ćete primiti. 44Ta kako biste vi vjerovali kad tražite slavu jedni od drugih, a slave od Boga jedinoga ne tražite! 45Ne mislite da ću vas ja tužiti Ocu. Vaš je tužitelj Mojsije u koga se uzdate. 46Uistinu, kad biste vjerovali Mojsiju, i meni biste vjerovali: ta o meni je on pisao.47Ali ako njegovim pismima ne vjerujete, kako da mojim riječima vjerujete?"

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Sto te cudi izabeletin komentar?a ti,Spedy kad plujete na papu,katolcizam,pravoslavlje onda nista?sve dok nebudemo (Jedno-jedna) crkva hriscanska bice tako!jedna nedeljiva kakva je bila dok se nije pojavio ARIJE.

Pozdrav od Gere.
sad gero i isabelita treba da vidite jednu stvar ovde .kada laodikeja nešto govori oko mene što iznesem,ja ne mislim da mi je on neprijatelji ili moj mrzitelj,a ni spedy ili ja ako pokušavam njima reći.međutim na temi svi zajedno se ne nalazi takav kontekst,reci nešto protiv vređaš temu!!! ta tema je za mene ad akta isti čas. ja bih je kao postavljač sam precrtao da ne mučim nepoznavanje drugih oko osnovice Božje mislosti i ljubavi da se ona sastoji u dokazivanju istine u sili a ne u ljubavi i zajedništvu po cenu da neko gine u laži sotone.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Pozdrav od Gere.

Gero, ja nisam na nikoga pljuvao, već sam dao svega par komentara o biblijskoj zveri i antihristu, da su oni prpoznati u versko političkoj sili koju danas poznajemo kao Rimokatolicizam sa sedištem u Vatikanu, i da biblija to jasno nagovestava.

Ako ja iznesem ove istine - a u tome nisam ni u kom slučaju preterivao, to ne znači automatski da ja nekoga mrzim, već jednostavno iznosim istinu da ljudi ne bi bili zavedeni da krenu krivim putevima, i da bi u poslednje vreme mogli da izbegnu prevare koje se spremaju iz centra moći ovoga sveta.

Ja se ograđujem od načina na koji Spedy piše, i čak sam mu ija lično uputio određene kritike zbog toga, jer ne treba preterivati u revnosti da se piše protiv drugih, već jednostavno treba iznositi istinu.

Odgovor za Veni Vid

Božji zakon je celovit i sadrži i zapovest o Suboti, tako da je Božja crkva u bibliji pretstavljena kao ona koja drži SVE Božje zapovesti, i takođe veru Isusovu i ima u njoj je zastupljen proročki dar.

Da bi neko stvarno spoznao koja je prava Božja crkva, za to ne treba mnogo truda, već samo ispitati šta biblija kaže o tome, i najbolji način je lična molitva, da sam Gospod to otkrije čoveku, a kada čovek stupi u zajednicu koju vodi Bog, on će biti osvedočen Duhom da li je to Božja crkva ili ne.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
22.08.2013
Poruka
36
Prava crkva, to isto i Jehovini svjedoci kažu, koja je ispravna na kraju? po čemu ste bolji od njih? a iz koje je crkve Isus bio? njegovi učenici iz koje su oni bili crkve? Sveti Franjo, Sveti Antun, svi Sveti, iz koje su one crkve bili? misliš da po crkvi zadobijamo Božju milost? zar mimo crkve se ne možemo spasiti? gdje je to Isus naglašavao ikoju crkvu pošto je on Posljednji i Prvi po kojem mi živimo? malo se vežete na Mojsija, malo se prizivate na Pavla, a dubine o kojima je Isus govorio?pa on bogami nije nigdje spominjao ikoju crkvu, niti je nagovijestio vaš dolazak, kako onda vi imate pravo da kažete da ste jedini u pravu? reci mi, što se zbiva s onima koje ne pristupe vašoj crkvi? jer do mene nikoji adventisti još nisu stigli i sve mi se čini da neće i da ću ostati izgubljen jer neću moći pristupiti vama.. :( kako da se uopće odlučim između vas i Js jer oni su mnogo angažiraniji od vas, da nisu oni u pravu možda? pa njihov raj mi i ljepše zvuči od vašeg, ali mi žao rodbine koja neće njemu pristupiti :( izgubljen sam, Bože prosvijetli me, koja je to prava crkva, jer svi su tako primamljivi, što bi Tebi bilo najdraže? a tako su mi dragi budisti jer oni imaju Chi i njega nikada ne grde kao tebe Bože.. pa muslimani su mi dragi jer zagorljivo ti pristupaju i mole ti se iskreno i usrdno, da bar to imam u sebi. i hindusi i Bhagavat Gita koja je napisana pred 5000 tisuća godina i unutra je pisao netko sličan Sinu tvome, samo mudrost ondje nađoh, a drugi to nikada ne žele ni ćuti za to da se ne bi udaljili od Tebe...ali ja znam Bože da sve ima svoj smisao na svijetu i raznih je plodova i raznih je podneblja, i ljubaznih ljudi ima po cijelom svijetu, ali kako mi se gade oni koji se ograđuju od njih po izlici da su izabrani. Isus je oštro osudio židove koji su imali prvenstvo jer su se držali knjiga a ljubavi i pravednosti nisu držali. i baš nigdje nije navijestio ičiji drugi dolazak osim svog. na temelju nekih nejasnih citata iz Biblije vi ste stvorili religiju i rekli da ste prorečeni, pa da jeste, vi biste uzeli više maha i vjernika k sebi, ali to nije ni malo milo Bogu, da ljudi žrtvuju sve radi vas.. Milosrđe mi je milo, a ne žrtva. Isus

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Biblija je jasna po pitanju sta je istina, i koja je prava crkva, ako je covek iskren u teznji da je upozna Bog ce ga povesti putem ove spoznaje.
Nije moguce da neko ima cvrstu veru u Boga i da celim srcem zeli da se predajnjemu i da mu sluzi, a da ga on ne dovede tamo gde zeli da covek bude, a to je njegova crkva koja ima istinu i objavljuje je ovom svetu.
Ja sam slusao mnostvo iskustava ljudi koji su doziveli ovo iskustvo, da ih je sam Bog kroz okolnosti ili licnim providjem doveo u njegovu crkvu.

Reci "JA IMAM ISTINU" je jedno, a stvarno posedovati tu istinu i Duha Svetoga koji tu istinu zapecacava u ljudsko srce nesto sasvim drugo.
Jer istina nije samo formalna rec zapisana tamo negde, ona je sila koja menja ljude, i od njih stvara nova bica vere i ljubavi.
Ako istina za koju neka crkva kaze da je poseduje, ne vrsi u ljudima ovu cudesnu promenu, onda je ta istina pod znakom pitanja, jer samo istina kao takva - Bozanska i cista, moze imati silu da menja, i ta istina je jedna, i crkva koja ovu istinu objavljuje je jedna, sto znaci da postoji samo jedan put spasenja, a to je prihvatanje ove istine i njeno sprovodjenje u licni zivot.

Ne mora neko da bude Adventista ili da ima kontakt sa ovom crkvom da bi bio spasen, ali to ne ukida cinjenicu da takav covek mora ispuniti biblijske uslove spasenja, iste onakve kakve poseduje ova crkva, jer istina koju poseduje Adventisticka crkva - nije Adventisticka istina, vec Bozja - zapisana u Bozjoj reci, i prema tome opsteljudska, i pretstavlja uslov spasenja za svakoga coveka na planeti zemlji.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Isabeletina izjava o Adventistima me nije iznenadila, jer se uglavnom od protivnika iznosi ovakva lazna proekcija Adventizma.

Ja protivnik adventizma? Ne umišljaj si da ja razmišljam o tebi ili adventistima.
Nisam ni znala tko su ni što govore dok ovdje nisam počela čitati tvoje postove. I moram reći da je slika koju sam stekla o adventizmu apsolutno negativna. Iz jednog razloga. Ti si sektaški nastrojen više nego drugi. Više lažeš samoga sebe, jer si uvrtio sebi u glavu da si pozvan obraćati druge.
Kad shvatiš da je to obmana, tek tada ćeš moći biti Isusov učenik.
Jer ovo što radiš nije djelo Božje, ni djelo časnog čovjeka.
Napisati preko 3000 postova napadajući i blateći druge da bi samo sebe i adventiste isticao i veličao?!
Očito da lažljivi duh Elene White ni danas ne miruje...
Nikako da shvatiš da to što pišeš je samo tvoja istina, ne istina Božja, tvoje tumačenje Biblije je samo tvoje, ljudsko, ne Duhom nadahnuto. I kad ti drugi kontriraju, onda su tvoji protivnici.
Ma, hajde, sujeta i umišljenost naprosto vrište iz tvojih postova.

Nitko ti do sada nije povjerovao i nikoga nisi uvjerio. Da li ti to što govori?

VeniVidi: Bože prosvijetli me, koja je to prava crkva, jer svi su tako primamljivi, što bi Tebi bilo najdraže? a tako su mi dragi budisti jer oni imaju Chi i njega nikada ne grde kao tebe Bože.. pa muslimani su mi dragi jer zagorljivo ti pristupaju i mole ti se iskreno i usrdno, da bar to imam u sebi. i hindusi i Bhagavat Gita koja je napisana pred 5000 tisuća godina i unutra je pisao netko sličan Sinu tvome, samo mudrost ondje nađoh, a drugi to nikada ne žele ni ćuti za to da se ne bi udaljili od Tebe...ali ja znam Bože da sve ima svoj smisao na svijetu i raznih je plodova i raznih je podneblja, i ljubaznih ljudi ima po cijelom svijetu, ali kako mi se gade oni koji se ograđuju od njih po izlici da su izabrani. Isus je oštro osudio židove koji su imali prvenstvo jer su se držali knjiga a ljubavi i pravednosti nisu držali.

Hmm, tako sam ja razmišljala prije par godina kad sam se htjela udati. Imala sam tri dečka i sva trojica su bili primamljivi...:DNisam se mogla odlučiti i zato sam još uvijek sama. sorry
Zafrkavam se.

Veni Vidi, tamo gdje si posađen, tamo cvjetaj!
Nitko od nas ne govori o drugim religijama kao štetnim ili da se pripadnici drugih religija neće spasiti. To kažu adventisti, ali drugi ne. Ta njihova " proročica" je izrekla veliku nepravdu i huli na Boga kad je napisala da je 1850 i neke g. Božje milosrđe prestalo za pokvareni svijet. Moš mislit. Bog - vječna ljubav najednom ima rok trajanja.

Dakle, dobrih ljudi ima u svim religijama i Bog zna kako će ih spasiti.

Sve je to dio Božjeg plana ljubavi sa svim ljudima, ali to znači da nije slučajnost da si rođen tu gdje jesi i da je tvoja sredina katolička. Nema slučajnosti, pa nisi ni ti slučaj.
Ako tražiš Isusa, naći ćeš ga u sebi, a jednako i odgovore na svoja pitanja. Naći ćeš Ga i prepoznati u braći koja te okružuju i koja Ga isto tako traže i nalaze.
Svi smo još uvijek tražitelji. I kad Boga upoznamo, upravo On nam daje želju da ga tražimo još više. To je čežnja za Njegovim Liem i blizinom. Bog je neizmjeran i u Njegovoj ljubavi se napreduje sve više i više.

Što se ostaloga tiče, mislim da imaš dobar duh rasuđivanja. Bog bio s tobom!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isabeleta.

Dokazi da sam u 3000 postova napadao i blatio druge.
Naravno, tako nesto ne mozes dokazati, pa iz tog razloga ni sve drugo sto si napisala o Adventizmu i meni kao coveku koji iznosi istinu - nema neki znacaj, jer su to lazna svedocanstva.

Ja nemam svoju istinu, vec istinu koja je data preko proroka i apostola i nalazi se u Bozjoj reci.
Ja nista ne oduzimam od reci niti ista dodajem, vec bibliju iskljucivo tumacim biblijom i njenim kontekstom.

Ne postoje moji protivnici koji mi kontriraju, vec protivnici Adventisticke crkve koji iznose gnusne lazi i osude bez da ih dokazu argumentima, osudjujuci druge za napadanje i blacenje, a sami to cine pisuci razlicite uvrede i neprimerene izraze bilo protiv crkve, Ellen White, i slicno.

U tome se pokazuje protivnicki duh, a sa druge strane duh koji upucuje na istinu, ali to cini na jedan dostojanstven nacin i u duhu ljubavi.

Ja licno o tvojoj crkvi ne pisem cesto, niti protiv bilo koje druge crkve, vec uglavnom diskutujem o biblijskim temama.
Ako se to nekome ne svidja, i zbog toga pronalazi razlog da vredja i da pise neprimereno, onda je to njegov licni problem.

Diskusija u duhu ljubavi je nesto drugo, a to je da svako ima slobodu da iznosi ono sto smatra ispravnim u jednom dostojanstvenom duhu, bez ljutnje i suvisnih emocija.

Poslednja izmena:
Natrag