Ajde da vidimo sta kaže naučnik i veliki teolog dr.Zakir Naik
Biblija (indzil) je, kao sto svi znamo, sveta knjiga (Bozja rijec) objavljena Isusu Kristu ( Isa a.s.). Bibliju su prihvatili muslimani kao svetu knjigu, jer i Kur'an svjedoci o njoj. Ali ovu danas Bibliju sto imamo, nije ta ista Biblija u koju su i muslimani vjerovali. Ova danasnja, savremena, Biblija mozda ima u sebi neshto od Bozijih rijeci, al' su u njoj vecinom napisana misljenja nekih historicara i naucnika. Zbog toga se u Bibliji pojavljuju mnoge greske, recenice, koje su u suprotnosti sa savremenom naukom, a Bog, i Bozja rijec ne mogu, ne smiju, imati greske...
Tako je, ne smeju Božije reči imati grešku.
Navest cemo nekoliko gresaka iz predavanja Zakira.N., nekoliko od stotinu :
1.) Biblija govori o stvaranju svijeta. Pa u Bibliji stoji; da je Bog stvorio nebo i zemlju za 6 dana, a pri tom spominje vece i jutro, sto upucuje na dan od 24h. Danas nam naucnici kazu da kosmos nije mogao nastati u periodu od 6 dana, od kojih svaki dan ima 24h. Dok Kur'an isto govori o 6 duzih perioda, razdoblja, sa kojim se vecina naucnika slazhe.
Da, Bog je stvorio nebo i zemlju za bukvalno 6 dana. Naučno utemeljenje je potvrđeno u istraživanju dr. Roberta Gentrya.
Dr. Robert Gentry, otkrio je u osnovnim stenama Zemlje ostatke radioaktivnosti koji ukazuju na skoro trenutno stvaranje naše planete.
Bliže o tome ovde ---->
YouTube - Polonium Halos: Unrefuted Evidence for Earth's Creation
( Ako ne razmeš engleski, rado ću ti poslati na mail studiju u pisanoj formi na srpskom jeziku)
To što se Qur'an slaže sa evolucionistima ne znači i da je tačno. Ti isti zagovaraju da nam je praprapredak majmun. Pa da li se i oko toga slažete sa njima ?
2.) U knjizi postanka, 1:3-5 stoji da je svjetlost stvorena prvog dana, a u stihovima 14-19, izvor svijetla, zvijezde i Sunce, stvoreni su cetvrtog dana. Kako je moguce da izvor svjetlosti nastane cetvrtog dana, i to kasnije od same svjetlosti koja se pojavila prvog dana?! To je nenacusno
Bog je stvorio svjetlost. Kako? Izgovarajući reč. Šta je Bog rekao za svetlost koju je stvorio? Da je dobra. Bog je izvor dobrote. Sam Bog je svetlost. Njemu nisu potrebna "pomagala" u vidu sunca ili baterijske lampe. Možda bogu u kojeg drugi veruju. Mom Bogu ne.
3)Dalje, u Knjizi Postanka, 1:9-13, stoji da je Zemlja stvorena treceg dana. Kako cete imati dan i noc bez zemlje ?! Dan zavisi od rotacije Zemlje. Kako cete prije stvaranje Zemlje imati dane i noci ?!
Bog je stvorio kopno. Psalam 95:5 kaže da je more njegovo i da je kopno On oblikovao. Kako?
Pomoću svoje reči. Razdvajanjem. Prvo je razdvojio vode od voda, a sada vodu od kopna. I to
je izgledalo tako kao da je…skupio vode na jedno mesto.
Šta misliš pod tim "dan zavisi od rotacije Zemlje" ? Ili da ja pitam dr.Zakira Naika ?
Da li mislish na DAN/NOĆ ili ?
Evo ti primer Ferbanksa na Aljasci . Dužina dnevne svetlosti : 21. juna dan traje 21 sat i 49 minuta, dok 21. decembra traje samo 2 sata и 42 minuta.
Moraš da znaš još nešto. U danima stvaranja Bog je suspendovao sve zakonitosti kojima podleže ceo univerzum pa i sama Zemlja. On je iznad tih zakona. Cenim da i ti tako Allaha vidiš.
Ako bi bio uzročno posledično vezan za materiju-prostor-vreme onda on ne bi bio Bog, zar ne ?
Kad čovek pravi televizor nije taj tv uključen na napajanje. Uključi ga čovek kad završi ... ma kad god hoće on uključi-isključi.
4) Postanak,1:9-13, kaze da je Zemlja stvorena treceg dana, a u stihovima 14-19 stoji da su Sunce i Mjesec stvoreni cetvrtog dana. Danas nam nauka kaze da je Zemlja bila dio Sunca i da je nemoguce da je postojala prije Sunca. To je nenaucno...
Da, kako je rekao tako je i uradio. 4, dana su stvoreni najverovatnije iz razloga što je znao da će se mnogi klanjati upravo Suncu i Mesecu.
Da li je sve ono što čovek kaže tačno i istinito layos ? Dominantna naučna većina je ranije zagovarala geocentrizam a danas znamo da se u stvari radi o heliocentrizmu.
Ili npr. u vreme kad se verovalo da zemlja sedi na velikoj životinji ili divu (1500 godina pre Hrista), Biblija je govorila da zemlja lebdi u svemiru: "On…drži zemlju o ništa obešenu" (Job 26:7). Nauka je tek 1650. godine otkrila da zemlja lebdi.
Kako to mogu da utvrde starost Sunca, Zemlje, Meseca i ostalih planeta i njihovih satelita ?
Ako su u sunčevom sistemu sva tela uglavnom nastala od njenih delova, kako to da se hemijski toliko razlikuju ? Kako to da se sve planete i njihovi sateliti ne okreću u istom smeru ?
Kako ako nam je poznat zakon iz fizike uglovni impuls sile (angular momentum)?
Ima naučnika prijatelju moj koji se proslaviše nenaučnim otkrićima i teorijama.
5)
Biblija kaze u Knjizi Postanka, prvo poglavlje, stihovi 11-13, da je vegetacija stvorena treceg dana, a da je Sunce stvoreno cetvrtog dana. Kako je moguce da se biljke pojave prije sunceve svjetlosti, i kako ce prezivjeti bez nje?!
1. Bog je stvaraoc, Alfa i Omega. Onaj koji je bio, koji jeste i koji će biti. Zašto misliš da Tvorac ima poteškoće da biljke održi u životu 24h ( ma i 500 godina.. nebitno je
)
2.Da li će biljka umreti ako je 24h bez svetlosti ? Odgovor je NEĆE.
3. Kako je moguće layose da "Allah
sigurno zna tajne nebesa i Zemlje; On dobro zna svačije misli."
Ili " Hvaljen neka je Allah, stvoritelj nebesa i Zemlje, koji meleke sa po dva, tri i četiri krila čini izaslanicima; On onome što stvara dodaje što hoće,
On, uistinu, sve može. "
Nenaučno je prijatelju, kako ti voliš da citiraš naučnika i velikog teologa dr.Zakira Naika
6)Postanak, 1:16 da je Bog stvorio dvije svjetlosti; vecu svjetlost Sunce, da vlada danju, i manju svjetlost- Mjesec, da vlada nocu. Danasnja nauka tvrdi da Mjesec reflektuje svjetlost od Sunca, tj da on nema svoje svjetlosti. Dakle, i to je nenaucno.
Dakle, netačno je to što pišeš, pardon, to što citiraš netačne navode naučnika i velikog teologa dr.Rakira Naika
Bog je stvorio dva "VIDELA" a ne dve svetlosti. Pročitah negde pre da si napisao da si pročitao Bibliju... da li sam dobro pročitao ili mi se učinilo. Ako mi se učinilo, oprosti, a ko je tačno onda je bolje pročitaj. Mislim...ako i dalje budeš imao nameru da pronalažiš "neistine" u Bibliji.
A možeš i da pošaljesh mail naučniku i velikom teologu dr.Zakiru Naiku, te da on malo revidira njegova predavanja i ubaci i po koju istinu
7)"Ili ce svijet opstati ili ce zauvijek nestati" Ne moze se desiti i jedno i drugo, to je nenaucno. Ali to je tacno ono sto biblija kaze! U Bibliji, u Poslanici Hebrejima, 1:10-11
Ajde da vidimo na sta je mislio naučnik i veliki teolog dr.Rakir Naik
( i da li se Boga bojao dok je navodio sve to što je navodio...)
Dakle, Poslanica jevrejima 1:10,11,12
"I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih. Ona će proći a Ti ostaješ: i sve će ostareti kao haljina, I savićeš ih kao haljinu i izmeniće se: a Ti si Onaj isti i Tvojih godina neće nestati. "
Da li polako uviđaš, brate moj islamske veroispovesti kuda vode pisanija i govori naučnika i velikog teologa dr.Zakira Naika
Sta je nenaučno ? To da je sve prolazno a da je Bog večan ?
8) Zemlja i nebo imaju stubove. Nenaucno.
Stubovi se odnose na atmosferu. Bog je stvorio nebeski svod. U početku je postojao omotač od voda (poput današnjeg ozona)koji se nalazio iznad, najverovatnije kao ledeni omotač koji je dodatno štitio prepotopnu Zemlju od štetnog zračenja Sunca,
pa međuprostor odnosno atmosfera, a ispod je opet bila voda. Taj međuprostor ćemo zvati nebo. Kako je Bog to učinio. Rekao je i bilo je tako. To su ti "stubovi".
9)Biblija kaze u Postanku, 1:29 : i Bog rece:" Eto, predajem vam sve na svoj zemlji bilje, sto nosi sjeme, i sve drvece s plodovima, u kojima je sjeme; neka vam bude za hranu!" Sve biljke! Danas cek i nepismeni znaju da postoji veliki broj otrovnih biljaka, koje unesete u organizam, velika je vjerovatnoca da cete umrijeti! Kako je moguce da Bog nije znao, da ako te biljke pojedete, da cete umrijeti?! NENAUCNO.
Kako je moguće da ti nemaš prestavu o svetu pre no što je greh nastupio?
Kako je moguće da ti nemaš prestavu o svetu pre i posle potopa ?
Ako si teološki laik nije problem, ostavićemo vremena pa da se konsultuješ sa Hodžom.
Pročitaj Bibliju i vidi šta sve spada kao posledica greha i koji su sve mehanizmi pokrenuti u prirodi.
Nije teško, u pitanju su dve male strofe. Nije bilo teško ni Zakiru Naiku. Znam to iz razloga što sam odgledao sva njegova predavanja. Dobar je poznavalac Biblije. Prema tome, nameće se sam od sebe samo jedan zaključak- ZLONAMERAN JE BIO.
Da se razumemo ti i ja, namerno neću da ti te 2-3 strofe ovde pastujem. Voleo bi da ih sam nađeš, te bi me tim činom ispoštovao kao brata, i sam ih postaviš ovde.
10) Biblija ima naucni test kako identifikovati istinskog vjernika. U Evandelju po Marku, 16:17-18 stoji: " One koji vjeruju, pratit ce ova cudesa: " u moje ime izgonit cete davle, govorit ce novim jezicima,. Uzimat ce zmiju u ruke. I ako otrov smrtonosan popiju, nece im nauditi. Na bolesnike metat ce ruke, i oni ce ozdravljati." Ovo je naucni test, naucnom terminologijom nazvan: potvrdni test istinskog vjernika. Danas ne znam, bar ja, nijednog krscana, misionara, koji je proshao ovaj test iz Biblije. Nisam sreo ni jednog krscana koji bi mogao uzeti otrov, a da ne umre !
Vidim da neznaš. Odnosilo se na apostole layos. Isus ih je zavetovao da idu po svetu i proslave Boga. Kao tako verujući, produhovi ih Sveti duh i mogaše da čine Božija čuda kao i Isus .
To i Qur'an potvrđuje u celosti. Vrati se na tvoj prvi pasus gore da ga ja sad ne bi citirao.
11) Na polju medicine, Biblija i Levitskom Zakoniku, 14:49-53 pruza novi nacin dezinfekcije kuce, radi zastite gube i krasti. Tamo stoji: " Neka uzme dvije ptice, cedrovinu, grimizno predivo i hisop. Tada neka zakolje jednu pticu nad posudom zamljanom sa svjezom vodom, i neka ih umoci u krv zaklane ptice i u svjezu vodu, i neka tim 7 puta poškropi kucu."
POPRSKATI KUCU KRVLJU DA BI SE DEZINFIKOVALA PROTIV GUBE ?! Znamo da je danas krv jako pogodna za razvoj bakcila i bakterija... NENAUCNO !
Odnosi se na obred brete moj muslimanske veroispovesti. Među plemenima Izraila postojalo je jedno svešteničko. Tu se spominje i opisuje ritual žrtvovanja i ritual pročišćenja.
Zašto cenjeni i veoma neiskreni Zakir Naik nije citirao i malo pre i malo posle ?
Ako on nije, ja hoću!
"Onaj koji se čisti neka opere svoju odjeću, obrije sve svoje dlake i u vodi se okupa. Tako neka je čist. Poslije toga neka uđe u tabor, ali sedam dana neka stanuje izvan svoga šatora.
Sedmi dan neka obrije sve svoje dlake: kosu, bradu i obrve; neka obrije sve ostale svoje dlake. Pošto u vodi opere svoju odjeću i okupa se, neka je čist.
Osmoga dana neka uzme muško janje bez mane, jedno žensko janje od godine dana, takođe bez mane, tri desetine efe najboljeg brašna zamiješena u ulju za žrtvu prinosnicu i jedan log ulja.
Sveštenik koji vrši čišćenje neka ih stavi pred Boga na ulazu u Šator sastanka s čovjekom koji se ima čistiti.
Neka zatim sveštenik uzme jedno muško janje pa ga s ono ulja u logu prinese kao žrtvu naknadnicu. Neka ih prinese pred Bogom kao žrtvu prikaznicu." itd itd...
Jasnije ? Da? Ne? Možda ?
OVDJE OBJASNJENO SAMO 16 GRESAKA, OD STOTINU NJIH KOJIH SE POJAVLJUJU U BIBLIJI.
Iskreno, umorih se od silnog pisanija. Nadam se da će mi Bog dati volje i živaca pa da dovršimo ove zlonamerne i lažne navode naučnika i velikog teologa dr.Zakira ABdula Karim Naika
Gospodin Naik je pokušao da dokaže neistinitost Biblije tako što je kombinovao neistine sa uporedbama odnosno tvrdnjama koje danas zagovaraju širi naučni krugovi ( koji su 100% u evolucionističkom konceptu). Najveći apsurd je u tome što je i on sam kreacionista.
Dakle i licemer je povrh svega. Ova njegova predavanja imaju prođu samo kod teološko nepismenih kojima je teško da otvore sam Qur'an ( a kamoli Bibliju ) pa čekaju da im dođe tamo neki Dizney teolog da im ispriča priču pred spavanje...
Nemoj da si ohol u svom tvom neznanju te dozvoliš više ikad sebi da se tako olakomiš šireći laži nekog tamo Zakira. Bibliju evidentno nisi pročitao a tako hrabro pišeš " o stotinama grešaka u njoj"
Vidi, za razliku od tebe, ja sam Qur'an pročitao i ni na jednom forumu ga napadao nisam. ( ne zato što nemam šta napadati već što nisam u toj meri gord i ohol da bi se bavio tuđim umesto svojim dvorištem)
Proučavam ga ali se ne bavim tim Islamskim konceptom, ako me razumeš.