Deset Božijih zapovjedi

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Spedy, ova izjava je polovično tačna.
Bog jeste podigao Adventiste da bi kroz njih objavio početak suda Božjeg, i Hristov dolazak u slavi, nakon čega je on i trebao da dodje 1890 godine.
Nažalost, Adventisti tada nisu obavili Bogom danu misiju, i Bog je produžio vreme milosti za još 120 godina po simbolici prepotopnog vremena kome je takođe dato 120 godina, što znači da mi živimo u vremenu kada će Bog konačno završiti delo kroz današnju generaciju Adventista.

Drugi deo izjave koju si dao "i da su čvrsto ostali u istini vi bi danas drhtali pred njima" sadrži dozu sarkazma.

Bog nije podigao Adventiste da iko drhti pred njima, već da kroz njih objavi sebe, svoju pravdu i ljubav, i pripremi svet za završne događaje i Hristov dolazak u slavi.
niko ne zna dana laodikeja. tu je problem,što vama Isusove reči ne znače ništa.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nista nemam protiv tvog shvatanja dseset zapovesti, ako ih drzis u toj formi licnog shvatanja i u Duhu svetome a ne pukim formalizmom, ponavljam u prednosti si u odnosu na druge.
Ipak, Duh Sveti te sigurno ne vodi da iznosis takve stvari o Adventistickoj crkvi, koja je jedini pravi cuvar istine i zakona onakvog kakav je zapisan u Bozjoj reci i svedocanstvima kroz koja Bog vodi crkvu do pobede.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Nista nemam protiv tvog shvatanja dseset zapovesti, ako ih drzis u toj formi licnog shvatanja i u Duhu svetome a ne pukim formalizmom, ponavljam u prednosti si u odnosu na druge.
Ipak, Duh Sveti te sigurno ne vodi da iznosis takve stvari o Adventistickoj crkvi, koja je jedini pravi cuvar istine i zakona onakvog kakav je zapisan u Bozjoj reci i svedocanstvima kroz koja Bog vodi crkvu do pobede.
crkva koja ne poštuje Reč nije crkva Hrista.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tacno.
Ispitaj sve sto govoris u molitvi, i trazi da ti Bog otkrije istinu, i bices blagosloven..

Pozdrav

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pitaj i da li je ta pedesetnica koju si primio ako si primio - od njega.

Ja tvrdim da ti nemas iskustvo pedesetnice, vec samo tako tvrdis, jer ono sto ovde iznosis nema veze sa Bogom i njegovom recju.

Najtvrdji Pravoslavci i Rimokatolici imaju bar obrise istine, ti nemas ni malo.

Ovo ti kazem jer se brinem za tebe i tvoje stanje, i iz nikakvog drugog razloga.

Pozdrav i svako dobro.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901

daleko su adventisti od istine kao Nebo što je daleko od zemlje
jer vi NE služite duhom niti Bogu ni Kristu nego to umišljate
zaboravili ste da Zakon Božji treba ući duboko u srce, a ne samo na jezik
adventizam = moderni RIMOkatolicizam u potpunosti

mnogi adventisti još neznaju pravu istinu jer su njihovi propovjednici namjerno sakrili prave istine da ljudi nebi saznali pa se obratili Bogu i Kristu
za njihovo dobro pišem, jer te duše traže Boga i Krista svim srcem
Bog je Jehova, Jedan Jedini i nema drugoga

Ja sam Jehova i nema drugoga,
osim mene Boga nema
Izaija 45:5

Obratite se k meni da se spasite
svi krajevi zemlje,
jer Ja sam Bog i nema drugoga
Izaija 45:22

A Jehova je pravi Bog
Živi je On Bog i Kralj vječni
Jeremija 10:10

Isus mu reče:
Što me zoveš dobrim? Nitko nije dobar doli Bog jedini!
Evanđelje Marko 10:18

A ovo je vječni život”, rekao je Krist, “spoznati tebe, jedinog pravog Boga, i onoga koga si poslao, Isusa Krista.”
Evanđelje Ivan 17:3

A ti, o Jehova, ostaješ dovijeka
i tvoje ime kroza sva koljena.
Psalam 102:13

A sinove tuđinske koji pristadoše uz Jehovu da mu služe i da ljube ime Jehovino i da mu budu službenici, koji poštuju subotu i ne oskvrnjuju je i postojani su u Savezu mome,
njih ću dovesti na svoju svetu goru i razveseliti u svojem Domu molitve. Njihove žrtve paljenice i klanice bit će ugodne na mojem žrtveniku, jer će se Dom moj zvati Dom molitve za sve narode.
Izaija 56:7

Biblija vas nikada neče uputiti u trojstvo, da vjerujete u to jer to nije Biblijski nauk
vjera u trojstvo je poganskog porijekla, nikada nijedan kršćanin nije imao trojedinog Boga
ćitajte i sami pročavajte uz molitvu

da bi postali pravi kršćani duhom a ne jezikom,
od vaše je potrebe sprovesti moralnu i zdravstvenu reformu

probudite se i reformirajte dok još traje vrijeme milosti
evo što kaže sestra White:
Do duhovnog buđenja i reformacije mora doći djelovanjem Svetoga Duha.
Duhovno buđenje i reformacija su dvije različite stvari.

Buđenje predstavlja obnovu duhovnog života, oživljavanje sila uma i srca, uskrsnuće od duhovne smrti.

Reformacija predstavlja reorganizaciju, promjenu ideja i teorija, navika i postupaka.

Reformacija neće donijeti dobar plod pravednosti ako nije povezana s obnovom Duha. Duhovno buđenje i reformacija trebaju izvršiti posao koji im je dodijeljen i pritom se međusobno stopiti. (RH., 25. veljače 1902.)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Apsolutno, probuđenje prave pobožnosti će se dogoditi kroz reformu koja se već danas događa unutar Božje crkve, i u skladu sa poslednjim događajima i sudovima koji će se izliti na ovu zemlju, ona će prerasti u globalni pokret koji će u sili poznoga dažda objaviti istinu ovom svetu.

Adventisti imaju istinu, i oni od te istine nisu nikada odstupili.

To što ti pišeš nema veze sa istinom.

Pojedinačne težnje da se veruje drugačije od zvaničnog stava crkve, ili da se u crkvu unese nešto što nije deo istine, je nešto sasvim drugo.
Učenje Adventističke crkve je od početka definisano, i ne podleže nikakvim promenama, tako da tvoje tvrdnje nemaju osnove.

"Ako li se zabavim, da znaš kako treba živeti u domu Božijem, koji je crkva Boga Živoga, stup i tvrđa istine.
I kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti:
Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi"( 1 Timotiju poslanica 3. 15 - 16 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@laodikeja
brate - druže - kolega
dokaži ti nama ovdje javno na forumu pomoću Svetog Pisma da adventisti danas žive istinu
imaš prilike sada, pa izvoli

dokazao sam ti Biblijom da ste RIMOkatolici u duhu potpuno i ne samo da služite u starom slovu nego ste još gori od toga
znate volju Gospodara ali je ne vršite

več si uhvačen i to nekoliko puta da podvaljuješ tekst koji samo ti imaš
a taj tekst nije nadahnut Svetim Duhom

sramota za cijelu crkvu adventističku da zovu Boga svakim imenom samo ne ispravnim JEHOVA
neznam treba li još išta dokazivati, gubiti vrijeme na tebe koji zatvaraš uši da ne primiš istine ??

ali evo, prilika ti je to sada pokaži koju ti istinu vi živite,

da li sa onim svim nečistim jelima, ili???

svojim lošim utjecajem gori si 10x od bezbožnika
jer ti koji znaš Zakona, ne poštuješ ga

malo je još vremena do kraja
blago ljudima koji prepoznaju glas koji poziva na pokajanje

a ti govoriš
meni ništa netreba, sve znam ispio sam sav nektar Božanske mudrosti

razmisli dobro druže, zapitaj se

Poslednja izmena:
Natrag