Ja sam napisao da "Ja tvrdim da ti nemas iskustvo pedesetnice, vec samo tako tvrdis, jer ono sto ovde iznosis nema veze sa Bogom i njegovom recju"
Nije to samo moja puka pretpostavka, vec govorim iz svog iskustva i onoga sto mi Gospod svedoci a sto je u potpunom skladu sa pismom, da Sveti Duh ako je u coveku, on ga vodi ka potpunom poznanju istine i osvedocenja u istinu, a ti se protivis jasnim otkrivenjima Bozje reci a govoris da imas pedesetnicu.
Biblija postavlja jasne kriterijume po kojima se meri istina, i protiv ovoga niko ne moze da nadje izgovor:
"Zakon i svedočanstvo tražite. Ako li ko ne govori tako, njemu nema zore" ( knjiga proroka Isaije 8. 20 )
ista ta Biblija nas jasno upućuje da se jevanđeljem od jovana propoveda carstvo a ne citatima iz isaije,. a temnelj koji nije dobar je zidanje na pesku. dakle motor radi na gorivo. ako nemaš gorivo nema ni zvuka motora. onda niko ovde ne može obriti da je pedesetnica mera za one koji govore uz proveri duhova. ma šta da ti učio ili ja sve pada u vodu ako unutar nema pedesetnice. to su uvek kola ispred konka. nemati učenje temelja iz pedesetnice znači nemati istinu a imati sumnju u svaku jednu stvar koja se dalje iznosi,jer to je kao dokazati nekome da oslušne da motor ipak radi,a da unutar njega nema trunke goriva što je totalni apsurd i čista mahinacija za onoga ko to tvrdi i onoga ko to treba biti uveravana da oslušne nešto što doista nema zvuka ni znaka da je pokrenuto.
dakle, ako ma ko i iz ma koje visine ,zvučne priče da je jedan teolog, doktor,član ne znam koje velike crkve,dolazi i ne uči temeljnu stvar i ne kaže kao pavle jovanovim učenicima u efezu istinu o pedcetrtnici pitanjem započetim ,jeste li priili duha svetoga od kad ste poverovali,je u suština jedan lažni duh,duh antrihrista. naravno sve do momenta kada se tom čoveku pod tim duhom ponudi istina a on je odbije. od tog časa možemo reći da je ispitivanje duhova izvršeno i da je nalaz u tom čoveku samo jedan,duh laži ili duh antihrista. sve ostalo čovek može doseći razumom ali mu to neće puno vredeti bez samog temelja. i nema neku posebnu svrhu u planu Božjeg spašenja. i nikodem je posedovao teološku mudrost svakako i sinedrion sav sa kajafom i imao je pozvanje kao prvosvešenik te godine a ipak bez života unutar jer je termeljnu stvar odbacio.
ja tebe ne mogu ovde ubeđivati da nešto vidiš ako ti ne vidišć temelj. to je suvišno., ti dolaziš sa pozicije nečega kao neko ko hoće preko sprudova dosegnuti luku, a da se ne nasuče ili ne razbije o greben istine! do istine se dolazi samo poreko iskustva pedesetnice,jer je potrebno najpre imati svetoga Duha da bi nas on uveo u svu istinu. bez toga niko nije mogao pokrenuti svedočenje svoje o Hristu niti je Isus dozvolio to svedočanstvo ni samim apostolioma slavši ih po iskustvo pedesetnice najpre pre nego krenu i biti svedoci o njemu počev od jerusalima pa do,kraja zemlje.
sav razlog današnje konfuzije u učenjima je odbacivanje originala iskustva pedesetnice i vođstva savetoga Duha,ne crkvenog duha svetoga Duha.
zašto mojsije je čekao oblak i vatrebni stub noću za vođstvo? da su oni rekli to nije bitno za nas aron bi rekao idemo ovuda ka obećanju,a isus navin bi reskao ne ovuda,a mojsije ne ovuda. i gde bi oni stigli? nige. tako je i sa vama teolozima crkvi jedna kaže ovo je život ,druga pak ne nego ovo,a tako na hiljade duhova imamo i koji je onda apravi? pravi je samo svedočanstvo pedesetnice na što jovan i upućuje u svojoj poslanici,da je onaj duh u početku jedini istina.dakle ono što je rekao petar krštenje u ime Isus i svetim Duhom ,pavle isto,samartja i filip isto ,to je istina ,a sve ostalo je duh laži na žaost i unutar nema žoivota.
to je korejeva bvuna nazvano u poslanici. korej je rekao nežemo slušatzi ovog mojsija kaod aje to bio mojsije a ne Bog. i svi kojis u se okrenuli od zbora su tog fana izginuli. zašto? jer je jasno zapisano da je Božja pristunost ostala u okolkus a mojsijem. dakle prisutnost BOžja je taj vidsljivi znak vatreni stub isti koji je ukazan na pedesetnici. onaj ko odbija taj znak je u korejevoj buni i ko oće bez svetoga Duha nešto znati je u korejevoj buni i smrti. to je vrlo jednopstavan test. ti ili želiš pod vođstvo Duiha kroz pedesetnicu u nebo ili biraš drugio put smrti.