Deset Božijih zapovjedi

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Pitaj i da li je ta pedesetnica koju si primio ako si primio - od njega.

Ja tvrdim da ti nemas iskustvo pedesetnice, vec samo tako tvrdis, jer ono sto ovde iznosis nema veze sa Bogom i njegovom recju.

Najtvrdji Pravoslavci i Rimokatolici imaju bar obrise istine, ti nemas ni malo.

Ovo ti kazem jer se brinem za tebe i tvoje stanje, i iz nikakvog drugog razloga.

Pozdrav i svako dobro.
da li je pedesetnica od Njega?! ? pa može li On da dade išta osim svoju obećanu Reč za sve daljnje koje će pozivati. zar ti nisam prepisao već jednom od reči do reči dela,2.gl. od koga je to tu napisano? može li to što ti ovde sumnjaš ,biti da sotona dade iskustvo pedesretnice kao lažno i pored je Bog postavio neke uslove da se to desi,prvo ,da on Bog neće mesto hleba dati kamen.potom 2. iskustvo.da ,ako se sotona razdeli sam je sebe uništio,3. iskustvo,da bi sotona dao laž mora svezati najpre jakoga tj. Hirsta. onda da li je iskustvo moje sa pedesetnice laž? ako bi to uzeo da ispitujem bio bih u koži jednog valaama proroka.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sam napisao da "Ja tvrdim da ti nemas iskustvo pedesetnice, vec samo tako tvrdis, jer ono sto ovde iznosis nema veze sa Bogom i njegovom recju"

Nije to samo moja puka pretpostavka, vec govorim iz svog iskustva i onoga sto mi Gospod svedoci a sto je u potpunom skladu sa pismom, da Sveti Duh ako je u coveku, on ga vodi ka potpunom poznanju istine i osvedocenja u istinu, a ti se protivis jasnim otkrivenjima Bozje reci a govoris da imas pedesetnicu.

Biblija postavlja jasne kriterijume po kojima se meri istina, i protiv ovoga niko ne moze da nadje izgovor:

"Zakon i svedočanstvo tražite. Ako li ko ne govori tako, njemu nema zore" ( knjiga proroka Isaije 8. 20 )

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ja sam napisao da "Ja tvrdim da ti nemas iskustvo pedesetnice, vec samo tako tvrdis, jer ono sto ovde iznosis nema veze sa Bogom i njegovom recju"

Nije to samo moja puka pretpostavka, vec govorim iz svog iskustva i onoga sto mi Gospod svedoci a sto je u potpunom skladu sa pismom, da Sveti Duh ako je u coveku, on ga vodi ka potpunom poznanju istine i osvedocenja u istinu, a ti se protivis jasnim otkrivenjima Bozje reci a govoris da imas pedesetnicu.

Biblija postavlja jasne kriterijume po kojima se meri istina, i protiv ovoga niko ne moze da nadje izgovor:

"Zakon i svedočanstvo tražite. Ako li ko ne govori tako, njemu nema zore" ( knjiga proroka Isaije 8. 20 )
ista ta Biblija nas jasno upućuje da se jevanđeljem od jovana propoveda carstvo a ne citatima iz isaije,. a temnelj koji nije dobar je zidanje na pesku. dakle motor radi na gorivo. ako nemaš gorivo nema ni zvuka motora. onda niko ovde ne može obriti da je pedesetnica mera za one koji govore uz proveri duhova. ma šta da ti učio ili ja sve pada u vodu ako unutar nema pedesetnice. to su uvek kola ispred konka. nemati učenje temelja iz pedesetnice znači nemati istinu a imati sumnju u svaku jednu stvar koja se dalje iznosi,jer to je kao dokazati nekome da oslušne da motor ipak radi,a da unutar njega nema trunke goriva što je totalni apsurd i čista mahinacija za onoga ko to tvrdi i onoga ko to treba biti uveravana da oslušne nešto što doista nema zvuka ni znaka da je pokrenuto.
dakle, ako ma ko i iz ma koje visine ,zvučne priče da je jedan teolog, doktor,član ne znam koje velike crkve,dolazi i ne uči temeljnu stvar i ne kaže kao pavle jovanovim učenicima u efezu istinu o pedcetrtnici pitanjem započetim ,jeste li priili duha svetoga od kad ste poverovali,je u suština jedan lažni duh,duh antrihrista. naravno sve do momenta kada se tom čoveku pod tim duhom ponudi istina a on je odbije. od tog časa možemo reći da je ispitivanje duhova izvršeno i da je nalaz u tom čoveku samo jedan,duh laži ili duh antihrista. sve ostalo čovek može doseći razumom ali mu to neće puno vredeti bez samog temelja. i nema neku posebnu svrhu u planu Božjeg spašenja. i nikodem je posedovao teološku mudrost svakako i sinedrion sav sa kajafom i imao je pozvanje kao prvosvešenik te godine a ipak bez života unutar jer je termeljnu stvar odbacio.
ja tebe ne mogu ovde ubeđivati da nešto vidiš ako ti ne vidišć temelj. to je suvišno., ti dolaziš sa pozicije nečega kao neko ko hoće preko sprudova dosegnuti luku, a da se ne nasuče ili ne razbije o greben istine! do istine se dolazi samo poreko iskustva pedesetnice,jer je potrebno najpre imati svetoga Duha da bi nas on uveo u svu istinu. bez toga niko nije mogao pokrenuti svedočenje svoje o Hristu niti je Isus dozvolio to svedočanstvo ni samim apostolioma slavši ih po iskustvo pedesetnice najpre pre nego krenu i biti svedoci o njemu počev od jerusalima pa do,kraja zemlje.
sav razlog današnje konfuzije u učenjima je odbacivanje originala iskustva pedesetnice i vođstva savetoga Duha,ne crkvenog duha svetoga Duha.
zašto mojsije je čekao oblak i vatrebni stub noću za vođstvo? da su oni rekli to nije bitno za nas aron bi rekao idemo ovuda ka obećanju,a isus navin bi reskao ne ovuda,a mojsije ne ovuda. i gde bi oni stigli? nige. tako je i sa vama teolozima crkvi jedna kaže ovo je život ,druga pak ne nego ovo,a tako na hiljade duhova imamo i koji je onda apravi? pravi je samo svedočanstvo pedesetnice na što jovan i upućuje u svojoj poslanici,da je onaj duh u početku jedini istina.dakle ono što je rekao petar krštenje u ime Isus i svetim Duhom ,pavle isto,samartja i filip isto ,to je istina ,a sve ostalo je duh laži na žaost i unutar nema žoivota.
to je korejeva bvuna nazvano u poslanici. korej je rekao nežemo slušatzi ovog mojsija kaod aje to bio mojsije a ne Bog. i svi kojis u se okrenuli od zbora su tog fana izginuli. zašto? jer je jasno zapisano da je Božja pristunost ostala u okolkus a mojsijem. dakle prisutnost BOžja je taj vidsljivi znak vatreni stub isti koji je ukazan na pedesetnici. onaj ko odbija taj znak je u korejevoj buni i ko oće bez svetoga Duha nešto znati je u korejevoj buni i smrti. to je vrlo jednopstavan test. ti ili želiš pod vođstvo Duiha kroz pedesetnicu u nebo ili biraš drugio put smrti.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja temelj imam, a to je rec Bozja i svedocanstvo Duha Svetoga koji mi govori, obraca mi se i osvedocava me sta je istina a sta ne.
U tom smislu, ja ne donosim subjektivne zakljucke i svoja licna misljenja, vec se molim Bogu i on me osvedocava da li je neka stvar od njega ili ne.

U sve istine koje ispovedam me je osvedocio sam Duh Sveti, a nisam ih ja primio samo deklarativno.
To je put kojim treba da prodje svako ko upoznaje istinu, ne samo putem deklarativnog upoznavanja sa napisanom recju, vec da dozivi zivo duhovno iskustvo gde ce sam Bog progovoriti tom coveku i dati mu Bozansko prosvetljenje, kojim ce covek biti potpuno osvedocen u istinu.

Upravo sam pre par dana doziveo da sam kroz odredjenu novu svetlost u koju nisam bio potpuno utvrdjen, a koju je Bog danas dao - doziveo Bozansko osvedocenje i prosvetljenje njegovim Duhom, u trenutcima u kojima sam je iznosio jednom dugogodisnjem licnom prijatelju i prijatelju Adventisticke crkve.

To je samo jedan primer, da odredjena istina kada je covek primi, ona mora biti prozeta iskustvom gde Bog osvedocava coveka i prosvetljava ga da je razume u potpunosti.

Ko ne dozivi ovo iskustvo, on nije siguran u njenu istinitost.

U svakom slucaju, ako covek dodje u dodir sa istinom, i potpuno je iskren da je spozna i primi, Bog ce ga u tu istinu osvedociti.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
imati želju za istinom je dobra osnova da Bog odgovori. ali može li Bog dati drugu istinu osim jedne date već. to je plata valalama onda. ko je valaamu rekao da ide ? Bog! a ko je poslao anđela da ga iseče na putu nakon je drugi puta pitao za istinu? Bog!
onda može li biti bilo kako iskustvo lične prirode ili neko ckveno ako nije jednako pedesetnici? pavle proklinje sebe ,apostole i svakog nebeskog anđela kjoji bi doneo drugu reč osim date već pedesetnice dakle? tako da svaka naša iskustva donose samo prevaru umu i duši ne i istinu koja je jednom data samo.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
ljudi koji se mole Svetom Duhu
i zatim tvrde da ih čuje i osvjedočava, vodi,
ustvari se mole antikristu
jer
Duhu Svetome se nesmiju nikakve molitve upučivati
moliti se smije samo isključivo i jedno Bogu Jehovi i Kristu Spasitelju

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
i zatim tvrde da ih čuje i osvjedočava, vodi,
jer
Duhu Svetome se nesmiju nikakve molitve upučivati
moliti se smije samo isključivo i jedno Bogu Jehovi i Kristu Spasitelju

28. Заиста вам кажем: сви греси опростиће се синовима човечјим, и хуљења на Бога, макар каква била:
29. А који похули на Духа Светог нема опроштења вавек, него је крив вечном суду.

30. Јер говораху: У њему је нечисти дух. (Марко 3)

Нема наде за тебе. На жалост ниси једини...

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
molitva Hristu svakako je blagoslovena. u molitvi koju ljudi upržnjavaju pod trojičnom formulom stoji jedno veliko pitanje dakako. ali sud oko toga ima Bog. možda to neće biti ni toilikoi opasno a ni toliko bezopasno. hula na duha je jasno napisana u marku 3. i mateju 12. i to je opisano sasvim precizno.ovo bi se moglo zvati kao nepoznavanje jednog Boga Biblije,pa ljudi pribegavaju izgovarajnu u molitvi ocu, sinu i svetome duhu.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
tko nije siguran kako da se moli
neka pročita u Bibliji molitvu Kristovu

pa gdje tamo Spasitelj upučuje molitvu Svetom Duhu ?
nigdje

Oče naš, koji jesi na nebesima, sveti se ime tvoje.
Dođi kraljevstvo tvoje.
Budi volja tvoja kako na nebu tako i na zemlji.
Kruh naš svagdanji daj nam danas, i otpusti nam duge naše, kako i mi otpuštamo dužnicima našim,
i ne uvedi nas u napast, nego izbavi nas od Zla.
Amen.
Evanđelje Matej 6:9-13

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne sećam se da sam napisao da se treba moliti Duhu Svetom, već da Duh Sveti osvedočava čoveka u istinu.
Nije ni pogrešno moliti se Duhu Svetom, jer Duh je pretstavnik Božanstva na zemlji, i kada se čovek moli ili Bogu ili zamoli Duha Svetoga, ili recimo pak samog Gospoda Isusa, Bog čini u nama Duhom koji je poslat da nam pomaže, da nas osvedočava i vodi.

Za Mrsavkića

Onaj ko ima iskrenu želju da upozna istinu i traži je od Boga i u njegovoj reči, tu đavo nema pristupa, jer reč je nadahnuta Božjim Duhom, i svako ko istražuje i moli se iskreno Bogu da spozna istinu - Bog će mu je dati.

Đavo može da nas odvrati da tražimo istinu, ali ako smo potpuno rešeni da je upoznamo, ona će nam biti dostupna.

Dakle, sve stoji do nas - naše iskrenosti, sa kakvim stavom pristupamo reči, da li prazne glave sa željom da upoznamo istinu, ili sa predubeđenjima i glave pune naše lične subjektivnosti.

Mi često Bogu dolazimo sa već ispisanom knjigom u svojoj glavi, u svojim policama knjiga itd, i tako zatvaramo vrata Bogu da nas on osvedoči u istinu, jer mi već imamo svoju istinu koju serviramo Bogu.

Zato ponavljam, Bogu i njegovoj reči treba pristupiti prazne glave, da on na stranicama našeg uma ispiše istinu.
Jednom rečju reći Bogu: "Bože ja ne znam ništa osim što verujem da si ti živi spasitelj koji želiš da me spasiš.
Pomozi mi da upoznam istinu zapisanu u tvojoj reči i ono što je potrebno da bi se tvoja volja ispunila u meni i kroz mene"

Poslednja izmena:
Natrag