Deset Božijih zapovjedi

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
spedy: nemoj nikada smetnuti s uma da je Bog podignuo adventiste za moralne i zdravstvene reformatore cijeog svijeta, i da su čvrsto ostali u istini vi bi danas drhtali pred njima

:roll:

Nasmijao si me , a ja volim jutro započeti smijehom.
Bog je vjeran. Što jednom započne, ne ostavlja i ne pušta iz ruku. Krist je osnovao svoju Crkvu i ona živi i tako će biti do karja. Nemamo mi straha, takvih kao što ste vi, bilo je i bit će...
U adventističkim temeljima je Ellen White, ljudsko djelo, nema Bog s tim ništa.
Katoličkoj crkvi očito adventisti ne smetaju jer se nitko s njima ne bavi. Mi slijedimo svoj put, a vi kaskajte za nama.
:D

Ali, da znaš ...i naš najmanji svetac stoput je jači od bake Elene. Više vrijedi jedno kopito na konju sv. Jurja/ Đorđa nego svi đavlovi rogovi njezine krive nauke.
:)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
nije točno
adventnom pokretu i spsima temelj je Stijena,
i Božji Zakon

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
sud nikad ni ne ide na ljude,jer to ide na kraju. zar o tome ovde treba nekome govoriti? što se tiče stene stena je Isus. spedy kaže da stoji na steni,ne bih rekao. krštenje bez imena Isus je stena sablazni ovde. kad god se ta stena Ime Isusovo pomene dolazi do velike gužve,ne čudi. mislim da semovde radi o temelju na pesku.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
adventisti, pravi, vjerni, iskreni su svi kršteni u ime Oca i Sina i Duha Svetoga
rekli smo več i dokazali da je samo krštenje u Ime Isusovo nedovoljno

Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga
Evanđelje Matej 28:19

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
adventisti, pravi, vjerni, iskreni su svi kršteni u ime Oca i Sina i Duha Svetoga
rekli smo več i dokazali da je samo krštenje u Ime Isusovo nedovoljno

Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga
Evanđelje Matej 28:19
vrlo precizno ali antihristovski precizno spedy. tu je začet koncept antihrista nikejski da se " ne bi naljutio otac ili sveti duh" onda su filozofski nadahnuti ljudi duhom sotonskim doneli prorokovano mesto,zidari koji odbaciše kamen od ugla a koji je Isus Hristos. dakle apostoli su krštavali u nedovoljno krtštenje?! onda znači li to da će Bog morati da sačini drugi nebeski jerusalim ,pošto je već u ovaj prvi postavio apostole u njegove temelje da bi nikejce postavio konačno u origiunalni nebeskji jerusalim kao temeljce?! sa trojstvom?!

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
tu je začet koncept antihrista nikejski

22. Ко је лажљивац осим оног који одриче да Исус није Христос? Ово је антихрист, који се одриче Оца и Сина. (1.Јованова 2)

3. А сваки дух који не признаје да је Исус Христос у телу дошао, није од Бога: и овај је антихристов, за ког чусте да ће доћи, и сад је већ на свету. (1.Јованова 4)

7. Јер многе варалице изиђоше на свет који не признају Исуса Христа да је дошао у телу; ово је варалица и антихрист. (2.Јованова 1)

Значи да је већ у време апостола дух антихриста почео да делује са својим наукама, које ви на жалост следите. Неко мање, неко више. Каква Никеја, тај Сабор је управо због тих секти и наука. И Први Сабор је такође сазван због јеретика, а и сви остали чини ми се.

Ја стварно не знам да ли ви не видите или се правите да не видите. Пре ће бити ово друго. Не можете тако олако нагађати када је јасно и прецизно речено од стране наших апостола. То је као на путу да имате таблу на којој пише јасно где да скренете, а ви идете тамо где се вама чини без обзира на написано. Ако идете у Атину, ви скренете и одете у Будимпешту. И онда убеђујете себе и друге да је Будимпешта Атина
јер има неких сличности.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ej covece uporedi prvu zapovest i cetvrtu!?ti imas tri Boga sto se kosi s prvom zapovedi,zato imas subotu koja te opravdava k prvoj zapovedi.

Pazi sta pise: Mojsija1:[SUP]1[/SUP] U početku stvori Bog nebo i zemlju.[SUP]2[/SUP] Zemlja je bila još pusta i prazna. Tama je ležalanad bezdanom. Duh je Božji lebdio nad vodama.
[SUP]3[/SUP] Tada reče Bog: "Neka bude svjetlost!"(To evolucionisti,ateisti nazivaju prasak-eksplozija fotona,atoma,molekula ko ce ga znati)I postade svjetlost.
[SUP]4[/SUP] I vidje Bog, da je svjetlost bila dobra. Takorastavi Bog svjetlost od tame.
Dalje: [SUP]26[/SUP] Tada reče Bog: (A ne Bogovi)"Načinimo čovjeka nasliku i priliku svoju! Neka on vlada nad ribama morskim, nad pticama nebeskim,nad stokom, nad svim zvijerima zemaljskim i nad svim, što gmiže pozemlji!"
[SUP]27[/SUP] Tako stvori Bog čovjeka na sliku svoju, nasliku Božju stvori ga, muško i žensko stvori ih. (Znaci stvori ih Bog a ne Bogovi!!!!!)e sad idemo na Jovana : [SUP]1[/SUP] U početku bijaše Riječ, i Riječ, bijaše u Boga, i Bogbijaše Riječ.
[SUP]2[/SUP] Ova bijaše u početku u Boga(Duh bozji je lebdio nad vodama!?
[SUP]3[/SUP] Sve je po njoj postalo, i bez nje ništa nijepostalo, što je postalo.(Znaci kroz Duh Bozji sve je postalo sto je postalo(1 Mojs 2)
[SUP]4[/SUP] U njoj bijaše život, i život bijašeSvjetlost ljudima.(Jel vam jasno?)
[SUP]5[/SUP] Svjetlost zasvijetli u tami; ali tama ga neobuze.

U Matveju 28 jasno kaze (Krstite ih u ime Oca I Sina i SV Duha.Amin.)(U Jovanu kaze Hrist zasto me pitas gde je Otac?ko vide mene vide i Oca jer Ja i Otac smo jedno!!! i samo Otac zna ko je Sin i Sin zna ko je Otac i niko vise.
Hocu reci da je Duh Bozji stvarao svet,a Duh Bozji je u stvari Otac,jer je Otac Duh Isus kaze molite se u duhu Bogu jer Bog je Duh a ne moliti se Materijalnom bogu.
znaci onaj koji stvara je Bog odnosno Duh Bozji na zemlji Sin Bozji koji se Ovaplotio!znaci da Bog uzima onaj oblik koji mu je potreban za svoja dela,nema nikakva tri Boga Bog je jedan jedinstveni samo sto neki to ne razumeju i prave Jednog jedinog Boga u tri fizicke licnosti kako to kaze ladokejac.Ko ne razume stihove koje navedoh taj ne razume bibliju 100%.

A ovi stihovi govore sve o Bogu:Jovan 1: [SUP]10[/SUP] Na svijetu bijaše, svijet je po njemu postao;i svijet ga nije spoznao.
[SUP]11[/SUP] K svojima dođe, i svoji ga ne primiše. (Ovde ne pise primise IH)tako da je adventna dogma prevara o tri boga u fizickoj licnosti.
Kako vidim svi su proignorisali tvoj post!za razliku od njih ja sam jasno razumeo sta si hteo da kazes ovim postom,da je Bog jedan u obliku ELOHIMA(Oca i Sina i Sv duha) vidis braco njih istina ne zanima,ali svakojaake gluposti upijaju kao sundjer oni su te proignorisali samo iz jednog razloga jer misle da pises gluposi i da si sam glup,ali nije tako ukazao si im vrlo dobre citate-odlicne ali samo pravi Bozji sluga vidi to.
Oni vide samo to sto su im proroci poput muhameda napisali no iako su bibliju citali 100 puta i izvrtali je kako im se svidja i dalje nista ne vide sta citaju jer im duh ovog sveta neda-antihrist,Isus je jasno rekao Evo ide Bog ovog sveta a ja moram da se sklonim,takodje je rekao farisejima,sadukejima da bog ui koga oni veruju nije Bog izraelski a da je to bog ovog sveta sotona.Zato i prave od jedinog Boga tri! jer Isus kaze dobro cinis kad kazes da je Bog jedan i djavoli priznaju i drhcu,adventi imaju tri boga i svako je posebvna licnost (Fizicka)ispada da Bog ima telo materijalno sto ih i goni na materijalkizam,Bog je Duh-Duh Sveti i u duhu mu se treba moliti a ne telom kako to rade adventi.

Pozdrav od Gere.

22. Ко је лажљивац осим оног који одриче да Исус није Христос? Ово је антихрист, који се одриче Оца и Сина. (1.Јованова 2)

3. А сваки дух који не признаје да је Исус Христос у телу дошао, није од Бога: и овај је антихристов, за ког чусте да ће доћи, и сад је већ на свету. (1.Јованова 4)

7. Јер многе варалице изиђоше на свет који не признају Исуса Христа да је дошао у телу; ово је варалица и антихрист. (2.Јованова 1)

Значи да је већ у време апостола дух антихриста почео да делује са својим наукама, које ви на жалост следите. Неко мање, неко више. Каква Никеја, тај Сабор је управо због тих секти и наука. И Први Сабор је такође сазван због јеретика, а и сви остали чини ми се.

Ја стварно не знам да ли ви не видите или се правите да не видите. Пре ће бити ово друго. Не можете тако олако нагађати када је јасно и прецизно речено од стране наших апостола. То је као на путу да имате таблу на којој пише јасно где да скренете, а ви идете тамо где се вама чини без обзира на написано. Ако идете у Атину, ви скренете и одете у Будимпешту. И онда убеђујете себе и друге да је Будимпешта Атина
јер има неких сличности.
Ovi stihovi koje si postavio brate Adriane su dovoljni da MRsavkic preispita svoju veru,nije on los,zna on istinu samo mu lova i gordost smeta da je upotrebi.U svakom slucaju blizi je on k nama negoli Adventi,JS-ci itd,barem mi se tako cini mozda i nisam u pravu,ali voleo bi da jesam.

7. Јер многе варалице изиђоше на свет који не признају Исуса Христа да је дошао у телу; ово је варалица и антихрист. (2.Јованова 1)Malo sam uvelicao tvoje boldovanje crvenim da slepci bolje vide hocu reci da nije vikanje!!!

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Kako vidim svi su proignorisali tvoj post!za razliku od njih ja sam jasno razumeo sta si hteo da kazes ovim postom,da je Bog jedan u obliku ELOHIMA(Oca i Sina i Sv duha) vidis braco njih istina ne zanima,ali svakojaake gluposti upijaju kao sundjer oni su te proignorisali samo iz jednog razloga jer misle da pises gluposi i da si sam glup,ali nije tako ukazao si im vrlo dobre citate-odlicne ali samo pravi Bozji sluga vidi to.
Oni vide samo to sto su im proroci poput muhameda napisali no iako su bibliju citali 100 puta i izvrtali je kako im se svidja i dalje nista ne vide sta citaju jer im duh ovog sveta neda-antihrist,Isus je jasno rekao Evo ide Bog ovog sveta a ja moram da se sklonim,takodje je rekao farisejima,sadukejima da bog ui koga oni veruju nije Bog izraelski a da je to bog ovog sveta sotona.Zato i prave od jedinog Boga tri! jer Isus kaze dobro cinis kad kazes da je Bog jedan i djavoli priznaju i drhcu,adventi imaju tri boga i svako je posebvna licnost (Fizicka)ispada da Bog ima telo materijalno sto ih i goni na materijalkizam,Bog je Duh-Duh Sveti i u duhu mu se treba moliti a ne telom kako to rade adventi.

Pozdrav od Gere.

Ovi stihovi koje si postavio brate Adriane su dovoljni da MRsavkic preispita svoju veru,nije on los,zna on istinu samo mu lova i gordost smeta da je upotrebi.U svakom slucaju blizi je on k nama negoli Adventi,JS-ci itd,barem mi se tako cini mozda i nisam u pravu,ali voleo bi da jesam.

7. Јер многе варалице изиђоше на свет који не признају Исуса Христа да је дошао у телу; ово је варалица и антихрист. (2.Јованова 1)Malo sam uvelicao tvoje boldovanje crvenim da slepci bolje vide hocu reci da nije vikanje!!!

Pozdrav od Gere.
malo me čudi da me mešaš sa lovom,ako msliš na onu artiju koju zovu pare?! pa ja imam samo od detinjstva ovčarski štap od prihoda kojim čuvam ovce i koze i hranim dom. jedno staro posleratno biciklo i to je sva moja"lova" danas imam samo za danas retko bi se mogao pohvaliti nekom "većom" sumom "love". ja kada bi hteo tako što davno bi to mogao dobiti jer su ne mali broj njih dolazili da me kupe za "lovu" ali su udarili na zid. da li bi ti odbio 2. miliona evra od nepoznate osobe? ja sam odbio. i nastavio odati za ovcama.i sad ti i dalje "greši "se Bogu oko mene i "love" .voleo bio da ti, i svi drugi imate otkriveno od Boga ono što mi se dalo,a da ne budete u ovim iskušenjima u kojima sam ja naravno.
ako se jovan gleda u onoj istini koju su oni držali ,čuj izraelu Gospod je Bog tvoj jedan jedini onda bi antihrist bio svaki jedan koji neka da je Isus Hristos došao u telu u okviru rečenog,Gospod Bog je jedna jedini. dakle,jedan jedini Bog je bio u Hristu. ja se čudim da ti i vanhelsing imate jasni stav da se ne radi o tri osobe već
o jednoj osobi koja se javlja u tri delujće manifestacije i da sad imamo ovde neki problem što to znači da se Isus javio u telu. pa ako kažete da je jedna osoba onda ko se kao jedna osoba samo javio u telu? pa valjda taj jedan čuj izraelu Bog tvoj jedan je jedini. onda ako je on jedan javio se u telu onda ako neko kaže kao laodikeja da je Isus kao druga osoba tojstva se javio u telu,je antihrist. ako se jedan Bog Biblije jedan Elohim javio u telu Hrista,i to telo nazvano Isus Hrostos tj, Isus znači Jehošua ili Jahve spasitelj onda je Isus u telu Jahve spasitelj po čemu kološanima 2.i tvrdi da se sva punina božanstva , božanstvo je jedan Bog Jahve, javila u telu sva punina telesnog je bila u objavi Hrista .Hristos u telu je punina Jahvea telesno. onda da li mi mislimo isto? onda mi ne terba da imamo ni spora oko krštenja u aposatolsko jasno, u ime Isusa Hrista. jer je to krštenje u jedinog Boga oca čije je ime Isus ili u čijem imenu Isus je objavljen jedan Bog Jahve spasitelj upravo. mi se kroz krštenje u ime krštavamo zapravo u objavljenog Jahvea u telu tj. u Jahve spasitelja.time smo ispunili mateja 28. jer je on sve to ,otac sin ,i sveti Duh. budući Bog jedan je duh ,onda objava telesnog je bio Isus Jahve spasitelj. kroz ime Isus mi smo kršteni u oca ,sina, i svetoga duha. spoznati jednog Boga znači priznati kršternje u ime Isusa. to je Bog i istina. a svaka antihrostova tvorevina ide van ovoga.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
nemoj nikada smetnuti s uma da je Bog podignuo adventiste za moralne i zdravstvene reformatore cijeog svijeta, i da su čvrsto ostali u istini vi bi danas drhtali pred njima
a nebi ih ovako javno napadali, vređali, omalovažavali

Spedy, ova izjava je polovično tačna.
Bog jeste podigao Adventiste da bi kroz njih objavio početak suda Božjeg, i Hristov dolazak u slavi, nakon čega je on i trebao da dodje 1890 godine.
Nažalost, Adventisti tada nisu obavili Bogom danu misiju, i Bog je produžio vreme milosti za još 120 godina po simbolici prepotopnog vremena kome je takođe dato 120 godina, što znači da mi živimo u vremenu kada će Bog konačno završiti delo kroz današnju generaciju Adventista.

Drugi deo izjave koju si dao "i da su čvrsto ostali u istini vi bi danas drhtali pred njima" sadrži dozu sarkazma.

Bog nije podigao Adventiste da iko drhti pred njima, već da kroz njih objavi sebe, svoju pravdu i ljubav, i pripremi svet za završne događaje i Hristov dolazak u slavi.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@laodikeja
pročitaj nekoliko puta ono što sam napisao
i vjerujem da češ potpuno shvatiti moju poruku, smisao teksta

sarkazam samo ti vidiš
dok drugi vide da RIMOkatolici danas doslovce "patosiraju" adventiste na svim forumima
adventisti samo zbunjeno gledaju

tako je to dragi moj kolega
prihvatili ste njihov idolopoklonički vjeronauk,
i sami ste krivi za posljedice
uostalom imate svjedočanstvo gdje su vođe crkve adventista 1978.g otišle u vatikan i poklonili se antikristu
ne samo da su se poklonili nego ga i darivali zlanom medaljom i knjigom o svim djelatnostima adventisičke crkve
da postoji još neka veča izdaja, vjerujem da ste je u stanju izvršiti

kao što rekoh, samo pojedinci koji napuste adventizam, taj moderni RIMOkaolicizam u duhu,
i vrate se k poslušnosti svim Božjim Zapovijedima, biče uzvišeni i proslavljeni

Natrag