Deset Božijih zapovjedi

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ti ćeš videti Božju slavu i život u večnosti onakav kakav jeste, i tvoje srce će goreti od želje da budeš tamo gde su svi spaseni, tako da za tebe i za sve druge ima nade.
Sada si nesvestan toga, ali bićeš privučen Hristu i Božjoj ljubavi, i tada ćeš prići i zagrlićemo se ko braća i priznaćeš da sam bio u pravu.

Ja se radujem tom času..

Do tada, pozdrav i neka te prati sve dobro u ovozemaljskom životu.
obećavaš ono što ni sam možda nećeš dosegnuti. gledaj da spaseš svoju dušu.

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Ako mi se ne oprosti peljub i tome slično,
za raj su slabe šanse meni lično.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
nauk o paklu, raju i čistilištu nije Biblijski nauk
nego RIMOkatolički idolopoklonički

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Значи папа је убедио Христа да говори причу о Лазару и богаташу (рај и пакао)?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
obećavaš ono što ni sam možda nećeš dosegnuti. gledaj da spaseš svoju dušu.

Kada druge osudimo - dsudimo sami sebi, i tada je nasa odgovornost pred Bogom u tom slucaju veca, kako za druge tako i za sebe licno.
Teseci druge, mi ustvari otvaramo vrata milosti i sebi i drugima.

"pre svega imajte neprestanu ljubav među sobom; jer ljubav pokriva mnoštvo greha,
Budite gostoljubivi među sobom bez mrmljanja;
I služite se među sobom, svaki darom koji je primio, kao dobri pristavi različne blagodati Božije"
( 1 petrova 4. 8 - 10 )

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Kada druge osudimo - dsudimo sami sebi, i tada je nasa odgovornost pred Bogom u tom slucaju veca, kako za druge tako i za sebe licno.
Teseci druge, mi ustvari otvaramo vrata milosti i sebi i drugima.

"pre svega imajte neprestanu ljubav među sobom; jer ljubav pokriva mnoštvo greha,
Budite gostoljubivi među sobom bez mrmljanja;
I služite se među sobom, svaki darom koji je primio, kao dobri pristavi različne blagodati Božije"
( 1 petrova 4. 8 - 10 )
opet drvo znanja laodikeja. pavle kaže da se klonimo onih sa lažnim hvalospevima.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zaboravio si jos da pomenes, da se klonimo onih koji pokrecu raspre i protive se istini, i duhovno slepih koji druge vode u jamu jer ne vide put ispred sebe..
Biblija kaze da se sa takvima i ne jede.

"И као што не мараху да познаду Бога, зато их Бог предаде у покварен ум да чине шта не ваља,
Да буду напуњени сваке неправде, курварства, злоће, лакомства, пакости; пуни зависти, убиства, свађе лукавства, злоћудности;
Шаптачи, опадачи, богомрсци, силеџије, хвалише, поносити, измишљачи зала, непокорни родитељима,
Неразумни, невере, нељубавни, непримирљиви, немилостиви"( Rimljanima 1. 28 - 31 )

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Zaboravio si jos da pomenes, da se klonimo onih koji pokrecu raspre i protive se istini, i duhovno slepih koji druge vode u jamu jer ne vide put ispred sebe..
Biblija kaze da se sa takvima i ne jede.

"И као што не мараху да познаду Бога, зато их Бог предаде у покварен ум да чине шта не ваља,
Да буду напуњени сваке неправде, курварства, злоће, лакомства, пакости; пуни зависти, убиства, свађе лукавства, злоћудности;
Шаптачи, опадачи, богомрсци, силеџије, хвалише, поносити, измишљачи зала, непокорни родитељима,
Неразумни, невере, нељубавни, непримирљиви, немилостиви"( Rimljanima 1. 28 - 31 )
piše,ali ovo je malo van konteksta.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije, vec potsticaj da ispitujemo sebe, a ne samo da osudjujemo druge, jer kad to cinimo Bog gleda nas a ne onoga koga osudjujemo..

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Nije, vec potsticaj da ispitujemo sebe, a ne samo da osudjujemo druge, jer kad to cinimo Bog gleda nas a ne onoga koga osudjujemo..
Bog je jedan i nema Drugog i treceg! prva zapovest to govori,zasto vam je subota vaznija od prve zapovedi ja neznm,ali znam da gresis 100% Bog je jedan pa pukni.Ali nije svaka posedbna licnost

Natrag