dakled po tebi Bog se brinuo kako će da osudi čoveka pa je zato postavio zakon?Greska.
Upravo si sam nesvesno potvrdio ono sto sam ja i napisao, da nas je Isus oslobodio od KLETVE ili osude koju zakon donosi, a ne od samog zakona, jer zakon nije protiv coveka, vec je on dat za dobro coveka i srecu svih stanovnika svemira.
Protiv coveka je greh koji ga podstice da krsi zakon, a ne podstice zakon coveka da gresi, zakon odvaja greh od pravde.
Zakon je dat da pokaze coveku sta je greh i da ga podstakne da covek vise ne zivi u grehu.
Ako se zakon ukloni covek onda ne bi razlikovao greh od pravde, i tada bi imao slobodu da gresi, a Bogu bi bile zavezane ruke da osudi coveka jer nema zakona koji ga osudjuje.
Cilj samog sotone je da ukloni zakon i legalizuje greh stvorivsi anarhiju ili bezakonje.
Biblija po ovom pitanju jasna, u bibliji krsenje zakona je BEZAKONJE, a sa druge strane njegovo drzanje PRAVEDNOST..
kažeš protiv čoveka je greh,a ne zakon.pa pavle zaboravljaš ,objašnjavajuć suštinu zakona upravo,KAŽE,DA ON GREHA NE BI POŽELEO, DA ZAKON NE DOĐE, I KAZA ,NE POŽELI,NE ČINI....
NISI SHVATIO ONDA DA JE Isus došao da nas oslobodi krivice ,a krivica je došla zakonom. pa onda ako ne skloni zakon koiji je bio protiv nas onda nema ni oprosta ni nade. on nije rekao da je gore izneo i prikovao greh ,već UREDBE KOJE SU BILE PROTIV NASA,PROTIV SVAKOG ČOVEKA! UREDBE LAODIKEJA,NE STOJI GREH, VEĆ UREDBE, KOJE SU DONELE SPOZNAJU GREHA U TAKOJ MERI DA JE SVAKI JEDAN BIO OSUĐEN OD NAS, NA SMRT ,I SAMO SMRT I PROKLESTVO.
dakle,Isus nas je oslobodio kletve zakona prikovavši uredbe koje nisu bile protiv nas i tu kletvu donosile. a to nas ne gura u greh već u savršenu ljubav ka bližnjem u veri u Hrista i zakon takima ne treba već onima bez Hrfsta kako pavle kaže,ubicama pederastima,idolopoklonicima kurvarima itd... a mi smo tome umrli u Hristu krštenjem,zar ne? ko je umro, umro je i zakonu da živi Hristu! u pravdi. zakon nam to nije mogao omogućiti niti može.