Deset Božijih zapovjedi

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
ne,nisi razumeo,a čudi me kao zakonik ti bi te osnovice morao znati. GREHA JE BILO I PRE DOLASKA ZAKONA KAŽE SE! pa kako ga je bilo? pavle kaže da je svakome jednom čoveku zakon upisan u srce,pre nego je on dat. ne da pavle ne bi znao za greh bez zakona onda,već zakon je dat da nas kroz taj greh OSUDI I STAVI POD PROKLESTVO SA SVRHOM,DA GREH UČINI ODVEĆ GREŠNIM,DA SVAKO TELO BUDE KRIVO DA SE NIKO NE POHVALI.
ZAKON IMA POSEBNU SVRHU ZA VREME DO DOLASKA NASLEDNIKA Hrista. on je pedagog do Hrista. tako njegova suština je taka da nikog ne može spasti i ako ne bi bio sklonjen krstom prikovan niko ne bi imao pristup milosti i nebu. zato pavle kaže da ako se neki oće vratiti na zakon oni ZIDAJU ONO ŠTO JE ISUS VEĆ SRUŠIO. dakle zašto bi pavle posvuda zamerao kao galatima,što se VRAĆAJU NA ZAKON,AKO JE ZAKON BIO MERA U PAVLOVOM SAGLEDANJU,ZAŠTO REČ AKO SE VRATITE NA ZAKON ISUS VAM NIŠTA NE MOŽE POMOĆI. PA,PAVLE onda savetuje kontra od tebe ,kritikuje vraćanje galata pod zakon kroz lažne učitelje koji su dolazili iz obrezanja i kratili slobodu galatima i smućivali pagane! tako kao i ti iz neznanja suštine zakona,. tvoja suština je kad ti se kaže smisao zakona u Hristovom kontekstu da odmah kažeš,o pa vi oćete reći da sad možemo da grešimo! ,ne držanjem mojsijevog zakona niko ne ide u greh i ne oslobađa da se greši. jednostavno greha je bilo i pre zakona. greha će biti i posle zakona. i ko god greši biće suđen.

Da SHVATA bio bi mu dovoljan samo ovaj citat iz biblije(Pavle kaze da se nijedno telo zakonom nece spasiti)a on nek se drzi zakona!!!

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Da SHVATA bio bi mu dovoljan samo ovaj citat iz biblije(Pavle kaze da se nijedno telo zakonom nece spasiti)a on nek se drzi zakona!!!
upravo tako.osnovi pojmovi oko tumačenja zakona koje je pavle doneo se ne žele videti zbog ličnog interesa. kada u rimljanima 3. pavle kaže da se sada uračunava pravednost Božja bez sudelovanja zakona onda je to bez sudelovanja,a to bi valjda najporostije rečeno trebalo da znači da pravdu možemo uzeti bez učešća zakona,zakon nema tu učešće a to znači da nema nikaku smislenost kod čoveka. sada reći nema nikaku smislenost to zakonicimna kao u vreme pavla zvuči,o,pa vi odobravate greh i tako se ide u krug. kad pavle kaže za badava dobija čovek milost,ondaj e to za badava. za badava pojam znači bez plaćanja. kada neko ti nudi hleb da jedeš a ti nećeš jer ti je navodno neporijatno i ispod časti pa oćeš platiti,onda ako taj koji nudi ostaje takođe u principu da neće naplatiti onda što je tu problem,pa da čovek ili će primiti to za badava ili će ostati gladan.
najbolje je to videti u 4.rimljanima,kada pavled kaže da plaća dakle večnost je plata i da Bog plaća onima koji ne rade,misli se koji ne drže zakona,a ne onima koji rade,njima se plat ne uračunava. dakle onaj ko drži zakon neće primiti platu jer ne može osim plate smrt. a onaj ko nije pod zakonom prima platu po veri, večni žvot. sad opet dolazi akcenat da neko ne može da shvati da se može čuti da nalogodavac plaća nagrađuje neradina, a radina ne! ali Božji promisli su čudesne kaže pavle i zašto on tako to stavlja nije naše da qa svaki puit znamo već da poslušamo. i avraam se protivio Bogu da će imati naslednika jer je gledao telesno ,nerodac, star, žena isto. ali Bog je rekao imaćeš ako veruješ.i to ,ta vera mu se uračunala u pravednost. tako nerotkinja je trebala proročki po isaiji da se više raduje nego ona koja je imala dece,slika na agru koja je imala ismaila. na zakon. ona pod milosti ima platu po veri, a ona pod zakonom sud i smrt.ko tu treba da se raduje?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
svakako.
ko što možeš naći u rimljnima 3.i 4.gl. o suštini zkona i sušrini milosti. greha je bilo i pre zkona kaže pavle,kroz savest. a zakon je dat da dođe spoznaja greh. da greh postane odveć grešnim. jer svakad danas ne samo ti kao onaj koi oćeš po zakon već i oni rugi kažu pa ja sam ipak ispunio 9.zapovesti,jer ne može sve kako i stoji,a samo jednu nisam,ja sam ipak dobar čovek itd. to on negir potrebu za žrtvom za Hristom. jer je pisano ,može li iz njednog izvora iz jedne posude da potekne i slatko i slano. ne može. onda ako niko zakona održati ne može u svim tačkama onda 99. posto nije još uvek moguće ne izaći po zakonu na sud a to znači samo jedno smrt.zato je dat zakon do Hrista. a sad u Hristu zakon je našao svoju puninu. Hristos živi u meni i on nije grehu sluga. čovek nije primio ili progutao parče papira ge piše Hristos je u meni već stvarnost. onda kako on može ako je doisata primio Hrista da mrzi neprijatelje više kako može bilo kome oteti ženu ,lagati protiv volje Božje,krasti,ubiti.

U redu, cemu onda osuda prema Adventistima koji verom u Hrista i dopustanjem Svetom Duhu da ih promeni - zive jednim novim zivotom u potpunom skladu sa Bozanskom pravdom zapisanom u Bozjim zapovestima?

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
U redu, cemu onda osuda prema Adventistima koji verom u Hrista i dopustanjem Svetom Duhu da ih promeni - zive jednim novim zivotom u potpunom skladu sa Bozanskom pravdom zapisanom u Bozjim zapovestima?
pisao sam o tome. plata se računa onome ko ne radi. niko neće biti nepravedno suđen. izabrao si jednostavno proklestvo opet.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Svima ce biti nepravedno sudjeno po tvom verovanju , dobar bog se ne trudi da se sakrije i time otera ogromnu vecinu u pakao.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
U pravu si, toliko se jasno vidi da ni vi vernici u istog ( jednog od desetina hiljada ) ne mozete da se dogovorite ni oko najnebitnijih stvari i saljete jedni druge u pakao. Stvarno ne moze biti jasniji,

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jokerma, niko nece otici u pakao, jer ce Bog spasti sve ljude, osim onih koji sami videvsi otvorenim ocima Bozju slavu i realnost onakvu kakva ona jeste to spasenje odbiju.

Cak ni oni nece otici u pakao, vec nece vise postojati.

Pozdrav

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti ćeš videti Božju slavu i život u večnosti onakav kakav jeste, i tvoje srce će goreti od želje da budeš tamo gde su svi spaseni, tako da za tebe i za sve druge ima nade.
Sada si nesvestan toga, ali bićeš privučen Hristu i Božjoj ljubavi, i tada ćeš prići i zagrlićemo se ko braća i priznaćeš da sam bio u pravu.

Ja se radujem tom času..

Do tada, pozdrav i neka te prati sve dobro u ovozemaljskom životu.

Natrag