sve je to tako,ali kaže se d aće mo suditi i većim stvarima,a da nećemo onima koji greše.Nije, vec potsticaj da ispitujemo sebe, a ne samo da osudjujemo druge, jer kad to cinimo Bog gleda nas a ne onoga koga osudjujemo..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
sve je to tako,ali kaže se d aće mo suditi i većim stvarima,a da nećemo onima koji greše.Nije, vec potsticaj da ispitujemo sebe, a ne samo da osudjujemo druge, jer kad to cinimo Bog gleda nas a ne onoga koga osudjujemo..
Ej covece uporedi prvu zapovest i cetvrtu!?ti imas tri Boga sto se kosi s prvom zapovedi,zato imas subotu koja te opravdava k prvoj zapovedi.Naravno, ali ne ovde na zemlji, vec nakon vaskrsenja pravednih i odlaska na nebo - u periodu od 1000 godina kada se budu ispitivale nebeske knjige, gde ce sveti suditi onima koji su u periodu od 1000 godina u svojim grobovima i nisu spaseni, kao i visim stvarima - odnosno palim andjelima.
Nakon ovog perioda nastupa drugo vaskrsenje i izricanje i izvrsenje presude.
Mi ovde na zemlji mozemo samo rasudjivati, ali ne i suditi drugima, jer i sam Isus koji je imao tu vlast govori da nije dosao da sudi, kako onda mi.
Јер Бог не посла Сина свог на свет да суди свету, него да се свет спасе кроза Њ.
Који Њега верује не суди му се, а који не верује већ је осуђен, јер не верова у име Јединородног Сина Божијег.
А суд је овај што видело дође на свет, и људима омиле већма тама неголи видело; јер њихова дела беху зла.
Јер сваки који зло чини мрзи на на видело и не иде к виделу да не покарају дела његова, јер су зла.
А ко истину чини иде к виделу, да се виде дела његова, јер су у Богу учињена" ( Jovan 3. 17 - 21 )
"I ko čuje moje reči i ne veruje, ja mu neću suditi; jer ja ne dođoh da sudim svetu, nego da spasem svet.
Koji se odreče mene, i ne prima reči moje, ima sebi sudiju: reč koju ja govorih ona će mu suditi u poslednji dan" ( Jovan 12. 47 - 48 )
Nase je da iznosimo rec Bozju, a ljudi sami sebi sude time sto ce tu rec prihvatiti ili ne, nije nase ni da osudimo ni da izvrsujemo presudjeno.
Ovu gresku su pravile odredjene crkve u istoriji, postavljajuci se u funkciju sudije i izvrsioca presude, i ako Bozja rec izricito naglasava da sud pripada Bogu, i da ce se tek nakon Bozjeg suda izreci i izvrsiti presudjeno.
mislim da nisi upućen u Pismo onda. pavle kritikuje one koji ćute ovde na greh a ne na sudu Božjem ,ovde. dakle u tom kontekstu on kaže kad će mo gore suditi većim stvarima,kako ovde ćutimo na grehe oko ans unutar crkve. dakle ovde ,a ne na dan suda., ovde sad.Naravno, ali ne ovde na zemlji, vec nakon vaskrsenja pravednih i odlaska na nebo - u periodu od 1000 godina kada se budu ispitivale nebeske knjige, gde ce sveti suditi onima koji su u periodu od 1000 godina u svojim grobovima i nisu spaseni, kao i visim stvarima - odnosno palim andjelima.
Nakon ovog perioda nastupa drugo vaskrsenje i izricanje i izvrsenje presude.
Mi ovde na zemlji mozemo samo rasudjivati, ali ne i suditi drugima, jer i sam Isus koji je imao tu vlast govori da nije dosao da sudi, kako onda mi.
Јер Бог не посла Сина свог на свет да суди свету, него да се свет спасе кроза Њ.
Који Њега верује не суди му се, а који не верује већ је осуђен, јер не верова у име Јединородног Сина Божијег.
А суд је овај што видело дође на свет, и људима омиле већма тама неголи видело; јер њихова дела беху зла.
Јер сваки који зло чини мрзи на на видело и не иде к виделу да не покарају дела његова, јер су зла.
А ко истину чини иде к виделу, да се виде дела његова, јер су у Богу учињена" ( Jovan 3. 17 - 21 )
"I ko čuje moje reči i ne veruje, ja mu neću suditi; jer ja ne dođoh da sudim svetu, nego da spasem svet.
Koji se odreče mene, i ne prima reči moje, ima sebi sudiju: reč koju ja govorih ona će mu suditi u poslednji dan" ( Jovan 12. 47 - 48 )
Nase je da iznosimo rec Bozju, a ljudi sami sebi sude time sto ce tu rec prihvatiti ili ne, nije nase ni da osudimo ni da izvrsujemo presudjeno.
Ovu gresku su pravile odredjene crkve u istoriji, postavljajuci se u funkciju sudije i izvrsioca presude, i ako Bozja rec izricito naglasava da sud pripada Bogu, i da ce se tek nakon Bozjeg suda izreci i izvrsiti presudjeno.
mislim da nisi upućen u Pismo onda. pavle kritikuje one koji ćute ovde na greh a ne na sudu Božjem ,ovde. dakle u tom kontekstu on kaže kad će mo gore suditi većim stvarima,kako ovde ćutimo na grehe oko ans unutar crkve. dakle ovde ,a ne na dan suda., ovde sad.
Kada spoznate istinu, i kada vas Duh Sveti povede da u ljubavi radite u njegovo ime a ne u svojoj sili, tada ce mnogi cuti i poslusati vas.
Ja u vasim recima ne vidim nista osim sujete i opadanja.
Ovo drugo posebno mislim na Adriana, Wanhelsinga, delimicno Isabeletu..