Deset Božijih zapovjedi

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno, ali ne ovde na zemlji, vec nakon vaskrsenja pravednih i odlaska na nebo - u periodu od 1000 godina kada se budu ispitivale nebeske knjige, gde ce sveti suditi onima koji su u periodu od 1000 godina u svojim grobovima i nisu spaseni, kao i visim stvarima - odnosno palim andjelima.
Nakon ovog perioda nastupa drugo vaskrsenje i izricanje i izvrsenje presude.

Mi ovde na zemlji mozemo samo rasudjivati, ali ne i suditi drugima, jer i sam Isus koji je imao tu vlast govori da nije dosao da sudi, kako onda mi.

Јер Бог не посла Сина свог на свет да суди свету, него да се свет спасе кроза Њ.
Који Њега верује не суди му се, а који не верује већ је осуђен, јер не верова у име Јединородног Сина Божијег.

А суд је овај што видело дође на свет, и људима омиле већма тама неголи видело; јер њихова дела беху зла.
Јер сваки који зло чини мрзи на на видело и не иде к виделу да не покарају дела његова, јер су зла.
А ко истину чини иде к виделу, да се виде дела његова, јер су у Богу учињена"
( Jovan 3. 17 - 21 )

"I ko čuje moje reči i ne veruje, ja mu neću suditi; jer ja ne dođoh da sudim svetu, nego da spasem svet.
Koji se odreče mene, i ne prima reči moje, ima sebi sudiju: reč koju ja govorih ona će mu suditi u poslednji dan"
( Jovan 12. 47 - 48 )

Nase je da iznosimo rec Bozju, a ljudi sami sebi sude time sto ce tu rec prihvatiti ili ne, nije nase ni da osudimo ni da izvrsujemo presudjeno.
Ovu gresku su pravile odredjene crkve u istoriji, postavljajuci se u funkciju sudije i izvrsioca presude, i ako Bozja rec izricito naglasava da sud pripada Bogu, i da ce se tek nakon Bozjeg suda izreci i izvrsiti presudjeno.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Naravno, ali ne ovde na zemlji, vec nakon vaskrsenja pravednih i odlaska na nebo - u periodu od 1000 godina kada se budu ispitivale nebeske knjige, gde ce sveti suditi onima koji su u periodu od 1000 godina u svojim grobovima i nisu spaseni, kao i visim stvarima - odnosno palim andjelima.

Mi ovde na zemlji mozemo samo rasudjivati, ali ne i suditi drugima, jer i sam Isus koji je imao tu vlast govori da nije dosao da sudi, kako onda mi.

Јер Бог не посла Сина свог на свет да суди свету, него да се свет спасе кроза Њ.
Који Њега верује не суди му се, а који не верује већ је осуђен, јер не верова у име Јединородног Сина Божијег.

А суд је овај што видело дође на свет, и људима омиле већма тама неголи видело; јер њихова дела беху зла.
Јер сваки који зло чини мрзи на на видело и не иде к виделу да не покарају дела његова, јер су зла.
( Jovan 3. 17 - 21 )

"I ko čuje moje reči i ne veruje, ja mu neću suditi; jer ja ne dođoh da sudim svetu, nego da spasem svet.
Koji se odreče mene, i ne prima reči moje, ima sebi sudiju: reč koju ja govorih ona će mu suditi u poslednji dan"
( Jovan 12. 47 - 48 )

Nase je da iznosimo rec Bozju, a ljudi sami sebi sude time sto ce tu rec prihvatiti ili ne, nije nase ni da osudimo ni da izvrsujemo presudjeno.
Ovu gresku su pravile odredjene crkve u istoriji, postavljajuci se u funkciju sudije i izvrsioca presude, i ako Bozja rec izricito naglasava da sud pripada Bogu, i da ce se tek nakon Bozjeg suda izreci i izvrsiti presudjeno.
Ej covece uporedi prvu zapovest i cetvrtu!?ti imas tri Boga sto se kosi s prvom zapovedi,zato imas subotu koja te opravdava k prvoj zapovedi.

Pazi sta pise: Mojsija1:[SUP]1[/SUP] U početku stvori Bog nebo i zemlju.[SUP]2[/SUP] Zemlja je bila još pusta i prazna. Tama je ležalanad bezdanom. Duh je Božji lebdio nad vodama.
[SUP]3[/SUP] Tada reče Bog: "Neka bude svjetlost!"(To evolucionisti,ateisti nazivaju prasak-eksplozija fotona,atoma,molekula ko ce ga znati) I postade svjetlost.
[SUP]4[/SUP] I vidje Bog, da je svjetlost bila dobra. Takorastavi Bog svjetlost od tame.
Dalje: [SUP]26[/SUP] Tada reče Bog: (A ne Bogovi)"Načinimo čovjeka nasliku i priliku svoju! Neka on vlada nad ribama morskim, nad pticama nebeskim,nad stokom, nad svim zvijerima zemaljskim i nad svim, što gmiže pozemlji!"
[SUP]27[/SUP] Tako stvori Bog čovjeka na sliku svoju, nasliku Božju stvori ga, muško i žensko stvori ih. (Znaci stvori ih Bog a ne Bogovi!!!!!)e sad idemo na Jovana : [SUP]1[/SUP] U početku bijaše Riječ, i Riječ, bijaše u Boga, i Bogbijaše Riječ.
[SUP]2[/SUP] Ova bijaše u početku u Boga(Duh bozji je lebdio nad vodama!?
[SUP]3[/SUP] Sve je po njoj postalo, i bez nje ništa nijepostalo, što je postalo.(Znaci kroz Duh Bozji sve je postalo sto je postalo(1 Mojs 2)
[SUP]4[/SUP] U njoj bijaše život, i život bijašeSvjetlost ljudima.(Jel vam jasno?)
[SUP]5[/SUP] Svjetlost zasvijetli u tami; ali tama ga neobuze.

U Matveju 28 jasno kaze (Krstite ih u ime Oca I Sina i SV Duha.Amin.)(U Jovanu kaze Hrist zasto me pitas gde je Otac?ko vide mene vide i Oca jer Ja i Otac smo jedno!!! i samo Otac zna ko je Sin i Sin zna ko je Otac i niko vise.
Hocu reci da je Duh Bozji stvarao svet,a Duh Bozji je u stvari Otac,jer je Otac Duh Isus kaze molite se u duhu Bogu jer Bog je Duh a ne moliti se Materijalnom bogu.
znaci onaj koji stvara je Bog odnosno Duh Bozji na zemlji Sin Bozji koji se Ovaplotio!znaci da Bog uzima onaj oblik koji mu je potreban za svoja dela,nema nikakva tri Boga Bog je jedan jedinstveni samo sto neki to ne razumeju i prave Jednog jedinog Boga u tri fizicke licnosti kako to kaze ladokejac.Ko ne razume stihove koje navedoh taj ne razume bibliju 100%.

A ovi stihovi govore sve o Bogu:Jovan 1: [SUP]10[/SUP] Na svijetu bijaše, svijet je po njemu postao;i svijet ga nije spoznao.
[SUP]11[/SUP] K svojima dođe, i svoji ga ne primiše. (Ovde ne pise primise IH)tako da je adventna dogma prevara o tri boga u fizickoj licnosti.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691

( Jovan 3. 17 - 21 )

( Jovan 12. 47 - 48 )

mislim da nisi upućen u Pismo onda. pavle kritikuje one koji ćute ovde na greh a ne na sudu Božjem ,ovde. dakle u tom kontekstu on kaže kad će mo gore suditi većim stvarima,kako ovde ćutimo na grehe oko ans unutar crkve. dakle ovde ,a ne na dan suda., ovde sad.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sud je jedno, ukor zbog greha u ljubavi je druga stvar, ali i na to mora da nas pokrene Duh Sveti a ne nasa sujeta.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
mislim da nisi upućen u Pismo onda. pavle kritikuje one koji ćute ovde na greh a ne na sudu Božjem ,ovde. dakle u tom kontekstu on kaže kad će mo gore suditi većim stvarima,kako ovde ćutimo na grehe oko ans unutar crkve. dakle ovde ,a ne na dan suda., ovde sad.

Е, то. Само што не треба осуђивати људе, већ дела и речи јеретичке. Јер се говори у Библији да Бог мрзи на ДЕЛА и на НАУКУ (ову или ону). Од апостолских времена се борило са јересима и лажним наукама (пророцима):

24. А дође у Ефес један Јеврејин, по имену Аполос, родом из Александрије, човек речит и силан у књигама.
25. Овај беше упућен на пут Господњи, и горећи духом, говораше и учаше право о Господу, а знаше само крштење Јованово.
26. И овај поче слободно проповедати по зборницама. А кад га чуше Акила и Прискила, примише га и још му боље показаше пут Господњи.
27. А кад он хтеде да пређе у Ахају, послаше браћа унапред и писаше ученицима да га приме. И он дошавши онамо поможе много онима који вероваху благодаћу;
28. Јер здраво надвлађиваше Јевреје једнако пред народом доказујући из писма да је Исус Христос. (Дела 18)

1. Зато се не можеш изговорити, о човече који год судиш! Јер којим судом судиш другом, себе осуђујеш; јер то чиниш судећи. (Риљанима 2)

Дакле, другога не усуђујмо, али науке здраве држимо. Јереси разобличавајмо. Друга је ствар осудити човека због јереси, што ми немамо права да радимо. Ако је неко изабрао јерес, то је његов лични избор и ми не смемо да узимамо власт у руке да јеретике кажњавамо и слично. На нама је само да пробамо да их отргнемо од јереси и прекором у доброј намери суочимо да пркосе здравој науци. Али пре лепом речју, а ако лепа реч и укор не помажу, ми само можемо да се окренемо онима који траже одговоре.

Проблем код интернета (и телевизије) је што се не може контролисати приступ људима са разним безбожним и јеретичким наукама, са промовисањем блуда, разврата, превара итд., али предност интернета је што људи који траже здраву науку могу сами да бирају, али опрезно и са испитивањем и истраживањем. То је веома битно.
Увек човек мора себе да преиспитује да којим случајем није у заблуди и да ли промовише јерес (несвесно).

Знам да сам и сам много грешио, али нисам одустајао нити клонуо духом. Најтеже је да човек призна грешке, зато безбожници и вређају Бога јер им је то лакше: да вређеју оно што не виде, него да осуде оно што код себе виде. Због поноса и гордости немају снаге да признају грех и да се покају. А друга крајност је да човек падне у очајање, да сам себе обезвреди и да "дигне руке". Тако и Јуда, уместо да се покаје за покушај да натера Бога да дејствује, он је дигао руку на себе.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kada spoznate istinu, i kada vas Duh Sveti povede da u ljubavi radite u njegovo ime a ne u svojoj sili, tada ce mnogi cuti i poslusati vas.
Ja u vasim recima ne vidim nista osim sujete i opadanja.

Ovo drugo posebno mislim na Adriana, Wanhelsinga, delimicno Isabeletu..

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Богу хвала, дух Хелене Вајт ме никада не може повести, али Дух Свети - ту се слажем. Да бих ја у твојим очима био исправан хришћанин и "обраћен", ја морам да говорим науку "пророка" Хелен Вајт и тумачење Писма "математичког пророка" Милера. То не бива...

Ти верујеш да нико пре Милера није био хришћанин од 4. века, што је само по себи ненормално за веровати. Говориш да су неке секте које су заговарале ужасне јереси биле исправне, на њихову науку се не обазиреш. То што је неко прогонио те јеретике можда није исправно, али ни њихова јерес није исправна, чак је богохулна. Мислим да ти добро мораш да преиспиташ неке погледе своје, па онда да гледаш ко је довољно "обраћен", а ко није. Ја тебе не терам да напушташ адвентисте или да престанеш да светкујеш суботу, не чиниш ништа безумно или против Писма. Али не можеш говорити да смо сви под "жигом звери", што је ваше главно тумачење. Да сам ја под "жигом звери", никада не бих признавао Сина Божијег и не бих сведочио за Њега.

То што не одговара што ја говорим о адвентистичкој и другим наукама које изокрећу јеванђеље и апостолска дела (посланице), ја не могу да ти помогнем ћутањем. Не могу да гледам како милиони секти и култова, разни пророци и месије трују народ који је ионако удаљен од речи Божије, а самим тим и од Речи Божије. Ја нисам бирао да се увек сретнем са тим "пророцима" и "месијама", једноставно ми је тако било кроз протекле године. Најгоре је ако човек не ради ништа, ако се повуче и посматра. Као онај лоши слуга који је закопао оно што му је господар дао и није умножавао. Тако сам и ја "мачујући" се са разноликим "месијама" умножио знање и вештину да препознам програмиран и злонамеран ум. Можда нисам најбољи и највештији, али толико знам да могу да препознам лажног пророка и преваранта. Верујем да и моја мудрост није моја, јер себе не видим мудрим (чак веома глупим).

Као што се знање људи умножило да откривамо тајне Божије креације, да можемо да завиримо у тајне чудесног, Богом успостављеног механизма, тако и знање о Христосу мора да се умножи код човека да се сачува од замке ђавоље.

Ако те вређа што тврдим да је Хелена Вајт (и Милер) преварант, да је плагијатор (доказано на суду) и јеретик, онда ми опрости, ако је икако могуће. Не пишем то да тебе повредим, већ да помогнем другима да не пођу за преваром. Да им се душа не зароби у војну формацију која програмира своје чланове. Не замери, већ пробај да разумеш. Ако су некоме намере часне, онда тај неко не жели зло, већ напротив.

Све за Христа, Христа ни за шта!

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Kada spoznate istinu, i kada vas Duh Sveti povede da u ljubavi radite u njegovo ime a ne u svojoj sili, tada ce mnogi cuti i poslusati vas.
Ja u vasim recima ne vidim nista osim sujete i opadanja.

Ovo drugo posebno mislim na Adriana, Wanhelsinga, delimicno Isabeletu..

Dok god budeš mislio da ti posjeduješ istinu, a da su drugi u zabludi, to je znak da si početnik.
Daleko od učitelja, proroka i izabranika, kako se smatraš.
:dtyste: Sam za sebe daješ svjedočanstvo. Nisi naučio abecedu duhovnog života i ne znaš da je svaka samohvala najaočitiji znak, ne samo oholosti, nego i slabosti.

Moj dojam je da imaš jako puno straha i zato imaš potebu ta dokazivanja.
Kako sam rekla jednom adventisti koji je prije bio ateist (iako kršten u Pravoslavnoj crkvi) to ću reći i tebi: sva vaša muka proističe jer ste odbacili i prezreli pravoslavlje prije nego ste ga upoznal i istinski zaživjeli. Mogla bih i ja iznijeti par stvari koje mi se ne sviđaju u pravoslavlju, ne samo u SPC, ja na pravoslavlje uvijek gledam u cjelini, ali neću...nisam pravoslavka i ne mogu točno znati, a priče rekla - kazala me ne zanimaju. Kako žive i što rade, i u čemu trebaju rasti, to oni najbolje znaju. Niti ih kritiziram niti ideliziram, ali jedno vjerujem: sačuvali su čistoću vjere uza sve teškoće i napasti kroz povijest. Koliko je praznovjerja, koliko nepoučenosti, ne znam...koliko je normalno da se neki pravoslavci vraćaju bogu Peronu ili Boga nazivaju Srb? To je jako loše, ali ne ulazim u to. Samo pčrimjećujem da je protestanski duh sada zahvatio pravoslavlje mnogo više nego Katoličku crkvu. Ali, želim im da se znaju odhrvati i tom neprijatelju.Mogu se katolici i pravoslavci sporiti oko Filoque-a, Papinom primatui sl. još tisuću godina i ne složiti se, ali ima nešto što nam je ostalo isto- Duh Božji! Njega ja lako uoćim u postovima pravoslavaca, za razliku od vaših adventističkih koji mi djeluju umjetno i izvještaćeno. Bez ljutnje, to je moj dojam.

Dakle, aposolutnno vjerujem da su Adrian, Vahhelsing, gero, faky...upoznali Istinu i povjerovali joj. Za sebe ne sumnjam. Otkada se probudio moj razum, Isus je bio u mojim mislima i srcu i zahvalna sam svojim roditeljima na katoličkoj vjeri koju su mi prenijeli.

Ti si prihvatio adventizam i želiš da i drugi pravoslavci slijede tvoj put. Zašto?
Da sam na tvom mjestu, da sam se kojim slučajem rodila u adventističkoj obitelji ja ne bih radila to što vi radite. Postajete odbojni za ljude jer dajete protu- svjedočanstvo. Ne možete nikoga pridobiti ukoliko ne kritizirate druge. A svesti svoj život na kritike drugih da bi sebe uzvisivali i isticali? Jadno!

Zato ste pribjegli svim tim pričama sudnjeg dana, proroštva, zdrastvena reforma , bla, bla...pravoslavlje ih nema, a ljudi traže i vole novosti...i samo zato još uvijek imate članova.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
da ovo probaš ispričati - podvaliti nekome tko te ne pozna,
možda bi ti čovjek i povjerovao
kažem možda i debelo podvlačim
jer
ako se netko ovdje na forumu svim silama trudi prikazati sebe i svoju crkvu kao pravu i jedinu Gospodnju,
onda si ti daleko, daleko ispred svih

vidiš sve tuđe greške i zablude a svojih ne vidiš
kako uopče možeš znati da li netko griješi kada ti ne stojiš u istini
na temelju čega ti zaključuješ da su drugi u krivu ?

pročitaj svoje javne objave, toliko ružnih, prostih, vulgarnih riječi ne vidjeh ni od koga
vređaš, omalovažavaš, podvaljuješ, iskrivljuješ gdjegod stigneš
i ti da kao takva imaš Krista u sebi
probudi se dok još traje vrijeme milosti Gospodnje

nemoj nikada smetnuti s uma da je Bog podignuo adventiste za moralne i zdravstvene reformatore cijeog svijeta, i da su čvrsto ostali u istini vi bi danas drhtali pred njima
a nebi ih ovako javno napadali, vređali, omalovažavali

Duh Božji nije sa vama jer čovjek nemože primiti Duh Sveti dok ne prihvati Božji Zakon
Sveti Duh, ta oživljavajuča i preporađajuča sila Božja vraća čovjeka k poslušnosti Božjem Zakonu
za tvoje dobro ti pišem
gledaj visoko gore u Krista, jer gledanjem u Njegovu svetost karaktera i pravednost i mi grešnici se preobražavamo u tu istu sliku, svaki put sve slavniju

shvatila si da Isus nije došao na zemlju da nam baci u lice sve naše grijehe i prestupe,
nije nas optuživao pred Bogom i sudio, nije nas vrijeđao niti omalovažavao
nego je STRPLJIVO podnosio nas radi svaku nepravdu, zloću i uvredu

razumjela si pouku koju ti napisah da svu nečistoču tvog karaktera,
svu prljavština tvog srca, sve ružno i zlo, svaki GRIJEH treba sakriti u Is... Kr....
svako dobro

ostavi se te sjekire, rekoh ti več,
da se ne povrijediš

Natrag