Deset Božijih zapovjedi

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
zakon je dat da sav svet bude kriv Bogu da nema niti jenog pravednika koji može reći ja sam svet prave,on donosi osudu.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Elen White govori da je moralni zakon vecan i da je on temelj Bozje vladavine i na nebu i na zemlji, sto znaci da je dat i nebeskim bicima, ali ona takodje napominje da je ovaj morlni zakon u jednoj meri prilagodjen okolnostima u kojima se covek nasao nakon pada u greh.
To znaci da je Bog neke zapovesti prilagodio uslovima greha, ali da takav slican postoji za sva stvorena bica u kosmosu.

a gdje to govori sestra White??
opet u nekoj tvojoj priči, koju recimo samo ti imaš u nekoj samo tvojoj knjizi

da je to bilo ikako moguče, prekrajanje Zakona ili prilagođavanje,
nebi bilo potrebno da Krist siđe sa Neba i trpi za nas bezbožnike

kada kažem da si se totalno raspametio, pravo govorim
jao tebi sedmerostruki ako se ne pokaješ i preobratiš

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
E Ladokejac koliko si glup!pa sta ce andjelima isti zakon u svemiru kad na primer oni nemaju telesne oceve i majke da bi ih postovali i ziveli duze?Oni su besmrtni,sta ce njima zakon ne ubij?sta ce njima subota?Dali andjeli prave idole?bas bih voleo da vidim od cega kad su duhovni?oni znaju da je Bog jedan i davoli to znaju i drhte.

Dali andjeli mogu na ciniti preljubu s zenom andjela?kad kod nebeskih bica nema brakova?

E kad lupis bre nesto svaka ti cast iti i tvija Jelena Vajtova.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@vanhesling
nije to što laodikeja govori-piše-tvrdi naučavanje ni Biblije ni Ellen White

u Evanđelju jasno piše da je Zakon isti za sve, pa bili to arhanđeli, anđeli prvog reda, anđeli, upravitelji svemira ili bilo koje drugo stvorenje

preljub nije samo u seksualnom smislu kako to mnogi ljudi misle

ljudi su stvoreni kao anđeli, imali su veliku odgovornost i čast pred Bogom,
čak su dobili mogučnost da kreiraju život
dok luciferu i svim ostalim anđelima to nikada nije bilo dozvoljeno,
uostalom oni su bespolna bića

čovjek je u tehničkoj mogučnosti biti kao Bog jer mu je darovano kreiranja života
na tome je izbila največa luciferova mržnja prema čovjeku
jer on usprkos svem znanju, mogučnostima i tehnologiji nemože stvoriti,
oblikovati život

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
zakon je dat da sav svet bude kriv Bogu da nema niti jenog pravednika koji može reći ja sam svet prave,on donosi osudu.

Zakon je dat da odvaja pravdu od greha, da bi covek gledajuci zakon znao sta je pred Bogom greh i da bi cinio ono sto je pravda.
Posto covek nije cinio pravdu vec je krsio zapovesti, zakon ga je osudjivao.

Iz tog razloga Bog je poslao Isusa da nas spasi osude zbog krsenja zapovesti, da umre umesto nas i time preuzme na sebe smrt kojom smo mi trebali umreti zbog krsenja zapovesti, i da nam da silu da vise ne krsimo ni jednu zapovest, vec da ih savrseno ispunjavamo.

Sto se tice odgovora za ostale, vec sam ga prilozio u prethodnom komentaru, i ne povlacim ni jednu izjavu jer se zasnivaju na istini.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Zakon je dat da odvaja pravdu od greha, da bi covek gledajuci zakon znao sta je pred Bogom greh i da bi cinio ono sto je pravda.
Posto covek nije cinio pravdu vec je krsio zapovesti, zakon ga je osudjivao.

Iz tog razloga Bog je poslao Isusa da nas spasi osude zbog krsenja zapovesti, da umre umesto nas i time preuzme na sebe smrt kojom smo mi trebali umreti zbog krsenja zapovesti, i da nam da silu da vise ne krsimo ni jednu zapovest, vec da ih savrseno ispunjavamo.

Sto se tice odgovora za ostale, vec sam ga prilozio u prethodnom komentaru, i ne povlacim ni jednu izjavu jer se zasnivaju na istini.
besmisleno je ići u krug. zaklon jasno piše je dat ne da odvoji pravdu od greha već da svu našu pravednost dovede pod spoznaju da smo sagrešenici i kvit. zakon je doneo spoznau greha i sud.ništa više. zato ga niko održati nije mogao. jer mu je taka svrha. u tome je čak svetost zakona.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589

Dal je moguce da mozes da prihvatis tu pricu, znaci Bog ( koji moze sve i mogao je da izabere bilo koji nacin ) je poslao nekoga da bude masakriran da bi nam time dao silu da postujemo nekih 10 zapovesti od kojih vise od pola nema veze sa moralnim ucenjem.
Sta resava masakriranje neduznog bica ?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
svrha Zakona, o tome smo već govorili, mislim

Zakon dan na Sinaju bio je proglašenje načela ljubavi, otkrivanje nebeskog Zakona Zemlji. Stavljen je u ruku Posrednika i izgovoren glasom Onoga čijom silom ljudska srca mogu biti usklađena s Njegovim načelima. Bog je otkrio svrhu Zakona kad se obratio Izraelu: “Budite narod meni posvećen!”
(Izlazak 22:30)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
besmisleno je ići u krug. zaklon jasno piše je dat ne da odvoji pravdu od greha već da svu našu pravednost dovede pod spoznaju da smo sagrešenici i kvit. zakon je doneo spoznau greha i sud.ništa više. zato ga niko održati nije mogao. jer mu je taka svrha. u tome je čak svetost zakona.

Greska..i tvoja kontradiktornost sa ranijim izjavama.

Ti si ranije izjavljivao da je zakon dat radi spoznaje greha.
To si cak izjavio i u ovom komentaru, i u tome smo se tada slozili, da covek kroz zakon spoznaje da je gresan - sto u stvari znaci da covek u zakonu vidi Bozju pravdui nasuprot svoje gresnosti.

Zakon nije dat da osudi pravdu, jer ako je neko pravedan on je Bozji covek.
Za Avrama se kaze da je odrzao zapovesti i zakon, sto znaci da zakon njega nije osudjivao jer ga je ispunio.
Zakon osudjuje gresnika koji ga krsi, jer takvom coveku pokazuje sta je pravda nasuprot greha, i vodi ga Hristu koji je iz milosti i ljubavi umro za grehe onoga ko je krsio zapovesti, i opravdao ga davsi mu silu da vise ne zivi u grehu krseci i jednu zapovest, vec savrseno ispunjavajuci Duhom Svetim koji ga je promenio.

ZA JOKERMMA

Kada su prvi ljudi sagresili i time presli iz savrsenog stanja bezgresnosti u stanje greha, oni su trebali da umru vecnom smrcu da nikada vise ne zive kroz citavu vecnost 'JER JE PLATA ZA GREH VECNA SMRT" kaze rec Bozja.

Ali Bog je iz ljubavi stvorio plan po kome ce on sam u liku Isusa Hrista doci na ovaj svet i umreti umesto palog coveka - preuzeti njegov greh pa time i smrt kojom je on trebao umreti zbog greha - na sebe, kako bi covek prihvatajuci njegovu zamenu za svoju smrt na kraju ipak dobio zivot vecni.

"Јер Христос још кад слаби бејасмо умре у време своје за безбожнике.
Јер једва ко умре за праведника; за доброга може бити да би се ко усудио умрети.
Али Бог показује своју љубав к нама што Христос још кад бејасмо грешници умре за нас.
Много ћемо, дакле, већма бити кроза Њ спасени од гнева кад смо се сад оправдали крвљу Његовом.Јер кад смо се помирили с Богом смрћу Сина његовог док смо још били непријатељи, много ћемо се већма спасти у животу Његовом кад смо се помирили.
Не само, пак то, него се хвалимо и Богом кроз Господа свог Исуса Христа, кроз ког сад примисмо помирење"
( Rimljanima 5. 6 - 11 )

To je neuporediva ljubav koja se pokazala u zrtvi Boga za palo covecanstvo koje ga nije volelo.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Nije tacno, bog je mogao da resi to na normalan nacin, ne nacin sadistickog mucenja nevine osobe zbog grehova nekog drugog, to jesnostavno nema smisla.

Natrag