Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Elen White govori da je moralni zakon vecan i da je on temelj Bozje vladavine i na nebu i na zemlji, sto znaci da je dat i nebeskim bicima, ali ona takodje napominje da je ovaj morlni zakon u jednoj meri prilagodjen okolnostima u kojima se covek nasao nakon pada u greh.
To znaci da je Bog neke zapovesti prilagodio uslovima greha, ali da takav slican postoji za sva stvorena bica u kosmosu.
zakon je dat da sav svet bude kriv Bogu da nema niti jenog pravednika koji može reći ja sam svet prave,on donosi osudu.
besmisleno je ići u krug. zaklon jasno piše je dat ne da odvoji pravdu od greha već da svu našu pravednost dovede pod spoznaju da smo sagrešenici i kvit. zakon je doneo spoznau greha i sud.ništa više. zato ga niko održati nije mogao. jer mu je taka svrha. u tome je čak svetost zakona.Zakon je dat da odvaja pravdu od greha, da bi covek gledajuci zakon znao sta je pred Bogom greh i da bi cinio ono sto je pravda.
Posto covek nije cinio pravdu vec je krsio zapovesti, zakon ga je osudjivao.
Iz tog razloga Bog je poslao Isusa da nas spasi osude zbog krsenja zapovesti, da umre umesto nas i time preuzme na sebe smrt kojom smo mi trebali umreti zbog krsenja zapovesti, i da nam da silu da vise ne krsimo ni jednu zapovest, vec da ih savrseno ispunjavamo.
Sto se tice odgovora za ostale, vec sam ga prilozio u prethodnom komentaru, i ne povlacim ni jednu izjavu jer se zasnivaju na istini.
Iz tog razloga Bog je poslao Isusa da nas spasi osude zbog krsenja zapovesti, da umre umesto nas i time preuzme na sebe smrt kojom smo mi trebali umreti zbog krsenja zapovesti, i da nam da silu da vise ne krsimo ni jednu zapovest, vec da ih savrseno ispunjavamo.
besmisleno je ići u krug. zaklon jasno piše je dat ne da odvoji pravdu od greha već da svu našu pravednost dovede pod spoznaju da smo sagrešenici i kvit. zakon je doneo spoznau greha i sud.ništa više. zato ga niko održati nije mogao. jer mu je taka svrha. u tome je čak svetost zakona.